Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem szeretnék túl sokat kérdezni, de ilyen szénkefét hol érdemes/lehet venni?
Ill. kb. hanyas vászonnal polírozzam?
A szénkefe beszerzésre nem tudok tanácsot adni, én Győrben tudom hol vehetek. A polírozáshoz ilyet használok:
Polírpapir 800
Értem, köszönöm a segítséget! Ha elakadok még jelentkezem!
Háztartási gép alkatrész boltokban tartanak általában néhányat, a méreteket pedig csiszolással lehet pontosítani módosítani.
Arra kell figyelni, hogy a komolyabb változatokban van előfeszített kiemelő rugós csap, ami a minimális méretre kopáskor kiszabadul, és kiemeli a szénkefét, hogy ne legyen a rossz kontaktusból szikrázás, beégés. A hosszából ezért csak nagyon keveset érdemes elvenni, és az oldallapokat is csak egyenlő mértékben szabad lecsiszolni. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2017
Villanyszerelési, vagy háztartásigép alkatrész boltban adnak szénkefét.
A polírozást úgy csináld, hogy a tengelyt befogod egy fúrógépbe és megpörgeted jó gyorsan, közben a vízpapírt finoman hozzá fogod a kommutátorhoz... A 800 -as vízpapír után én finomabbal is megkínálnám, mondjuk 1200-1400 -assal. Utolsó körben akár 2000-essel is rá lehet menni azt hiszem az a leg. Minél finomabb a végeredmény, annál később fog belemarni a szénkefébe...
Értem, köszönöm, megpróbálom szépen megcsinálni.
Az Uno táplálható 9V-ról a VIN pinen keresztül, a lapon van feszstab, 9V-ról biztosan működik. Más kérdés hogy ezen a rajzon ez nincs bekötve...
A kérdés egyszerű: walkman motor quartz órából származó elektronikával és egy AA ceruzaelemmel csak egy helyben mocorog úgy 1-2 millimétert vagy még annyit se, pedig az kellene, hogy a másodperceknek megfelelően (lassan, de) darabosan forogjon. A nálam okosabbaknak van tippje?
Ilyen célra használj léptetőmotort.A walkmanmotor nem jó erre. Esetleg ha hosszabb impulzust adnál neki.
Hello! Én ne ismerem az UNO-t. Csak azt mondom amit látok. De ha a panelen van a stabi, akkor sem kaphat a CDS és a poti 9V-ot. Akkor azt a panelről kell visszavezetni.
Csak azért írtam, mert a lapon van stab., én is használom így. Viszont nem tudom mennyire terhelhető, a fotoellenállásokat így tutira elbírja, a szervó azért kérdéses... (Ez a kapcsolás egy állatorvosi ló, az elemfelgyújtó kapcsolótól tovább én nem is nagyon néztem elsőre.)
Arról nem beszélve, hogy a kérdezőt nem is érdekli, mert 5 perce járt erre fele, azt sem mondta, hogy bakfitty..
Hosszabb impulzust? Azt hogy? Mivel léptetőmotorom nincs, csak walkman motorom meg quartz óra elektronikám.
Nyugodtan írd úgy, hogy kvarcóra. A motor a nagy tehetetlensége és nagy áramfelvétele miatt nem forog el a rövid impulzustól, tehát így nem lesz sikerélményed.
Aha, 3 AAA elemmel túltáplálva is csak 2-3 milliméter volt a maximum kimozdulás egy helyben...
Dióda van a motorral párhuzamosan, záróirányban?
Dióda? Az még nincs, eddig kondenzátorral próbáltam rásegíteni.
Nem fog működni. Meg is mondom miért:
A kis kínai kvarcórák motorja tekercselt állórészű motor, aminek a vasmagjában lévő légrésben forog egy állandómágnes. állandó mágneses forgórészű motor. A sétálómagnók kis DC motorjai viszont tekercselt forgórészűek ami az állandómágneses állórészben forog. A tekercshez a villanyt kommutátoron viszik. DC motor. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2017
Kell hozzá egy tranyó is.
Végül "órajavítást" végeztem, és a másodperc mutató meghajtásának kivételével minden fogaskereket kiszórtam az órából... Erről ezennel ennyi...
Üdv!
Adott egy PZEM 004. Az általa kiírt teljesítmény(power), és az általa kiírt fesz és áram szorzata miért tér el egymástól? Az oké, hogy a power a hatásos teljesítmény, de az U*I az akkor melyik teljesítmény?
Sziasztok!
Tl431-el szeretnék 2.5V-ot előállítani max. 10mA terhelhetőséggel, úgy hogy a bemenő feszültség 2.5-4.2v között van.
Sziasztok, autóban (12v) az indexekre futó gyári vezeték "meg van csapolva", s egy másik vezetéken el van vezetve egy utólagosan beszerelt vezérlőhöz (meg van hámozva a gyári, rá van forrasztva 1.5 m vezeték, s az van bekötve ebbe a vezérlőbe). Ez így működik, rendben van.
Szeretnék az utastérban egy kapcsolót elhelyezni, hogy a vezérlőjelet meg tudjam kézzel szakítani, ha szükséges (ritkán). Ehhez megtoldanám a meglévő vezetéket kb 3 méterrel, és kapna egy 2 állású kapcsolót. A kérdés az, hogy ha a toldást 0.5-ös vezetékkel csinálom és beiktatom a kapcsolót is, akkor ez a vezeték keresztmetszet elegendő lehet? A vezérlő szál így kb 5 méter lesz, feles vezeték, és hát az indexekre menő feszültség megy majd rajta (áramerősséget nem tudom, de szerint 5W lehet az izzó). Ez az elképzelés így jó lehet vagy a távolság miatt nagyobb vezetékkeresztmetszet kell? köszönöm szépen.
A kijelzett teljesítmény az a az áram és feszültség pillanatnyi értékeinek a szorzatának az átlaga.
De mivel a terhelés nem mindig kizárólagosan rezisztív, hanem van induktív vagy kapacitív reaktancia is, ennek függvényében az áram fázisa elcsúszik a feszültség fázisához képest, a kettőnek a maximuma nem esik egy időpontra, így az egy időponthoz tartozó szorzatuk mindenképpen kevesebb lesz az effektív értékük szorzatánál. A készülék mutatja W-ban a látszólagos teljesítményt, a kijelzett áramból és feszültségvől pedig számíthatod a valós teljesítményt.
Nem lesz elég az a vezeték mert az index 21 W.os szokott lenni. Kell legalább másfeles kábel.
De a látszólagos teljesítmény mért. egysége VA.
Biztos, hogy az a látsz. teljesítmény? A valós teljesítmény alatt melyiket érted: hatásos vagy meddő?
Azt mondod a vezérlőjel van megszakítva.... tehát nem a teljes teljesítmény megy át a kapcsolón?
Idézet: „és hát az indexekre menő feszültség megy majd rajta” szerinted mire gondoljak?
Azért kérdezem, mert előbb meg azt írtad:
Idézet: „Szeretnék az utastérban egy kapcsolót elhelyezni, hogy a vezérlőjelet meg tudjam kézzel szakítani, ha szükséges (ritkán).” Szóval az izzó teljes árama átfolyik a kapcsolón? A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |