Fórum témák
» Több friss téma |
Láttam videókat több kilométeres kapcsolatól, is, de ott irányított antennákat használtak.
Üdv!
Van egy kódom esp12e-hez ami ha megnyomom a gombot be, ha még egyszer megnyomom ki kapcsol. Ez szép, és jó, de hogyan kell úgy átírni a kódot, hogy ha a led értéke magas(digitalRead(LEDPIN)==1), akkor a gomb zöld színű, ha alacsony akkor a színe piros legyen.(Gondolom nem onClick-kel.).
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2017
Szia.
Én egy hasonló esetben ezt csináltam: 1. olvasom a programban (ESP-01) a kimenet állapotát (itt GPIO 0)és egy IF segítségével állítom be a a kívánt színt.
Nálam egy kicsit másabb volt, az s+ egy string része itt, amit a böngésző kliensek küld a program.
És ezt hogyan lehet az én programomba bevasalni? Köszönöm!
Üdv! Megoldottam a dolgot, azonban egy újabb kérdéssel fordulok hozzátok:
meg lehet azt oldani, hogy pl. az időképről a lakóhelyem aktuális időjárási adatait egy változóba beleteszem, ami kb. 2 percenként frissül. Köszönöm!
Minden Flash után az esp lesz egy neve pl "ESP_DA7CDE" ezt átt lehet nevezni vagy modositani?
Mert pl AP modban "const char* AP_SSID = "ESP_teszt"; igy látható is wifin ok ! STA modban hogyis lehet mert ez látszik mindig "ESP_DA7CDE"!?
Sziasztok!
Vettem én is ESP12F modult , de nekem az a bajom vele, hogy amint csatlakoztatom a routeremhez az megfagy. Elmegy a net , majd resetel egyet a routerem. Kérdés miért? 3 db ESP-t próbáltam ki , 3 különböző routeren ugyan ez a helyzet. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
Mit értesz csatlakoztatás alatt? Wifi kliensként csatlakozol fel a routerre az ESP-vel, vagy USB-s a router, és USB-n keresztül csatlakoztatod?
Nem szeretnék paprikásnak látszani, de szerinted, ebből mi honnan tudjuk, hogy miképpen "csatlakoztál" az ESP-vel a routerekhez? Milyen konfig? AT vagy nodemcu....
Amúgy meg IP-cím ütközés esetén térdelnek le a gépek - routerek...
Wifin keresztül csatlakoztatom., AT config
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
Kábelen keresztül csatlakozol a routerhez, vagy Wifin keresztül?
Wifin , az esp user programjával. Tehát rá van dugva a gépemre USB-ttl -el.
Az IP cím ütközés jó ötlet. Sajnos AT parancsokban nem vagyok jó. De próbálj meg kábellel hozzáférni a routerhez, hátha úgy megy. Én azt is el tudom képzelni, hogy ha elrontottál valamit, akkor az ESP is AP ként megy, meg a router is. Ez is okozhat szerintem gondot.
Nem értem ezt a kábeles hozzáférést hogy gondolod. A router jó, wifin más eszközök mennek.
Azt hiszem, nem pontosan fogalmaztam. A kérdés azt taglalta, hogy azzal a géppel mivel csatlakozol, amivel észleled, hogy a router lefagy. De ezek szerint az a laptop, és onnan észleled, hogy lefagy a router, hogy elmegy a net?
Lényegtelen mivel csatlakozom a routerhez a géppel. Mivel a router újraindul pár perc múlva , amint csatlakoztatom az esp modult hozzá. Először elmegy a net , majd resetel a router egyet.
Ha rajtahagyom az esp-t , akkor végtelen ciklusban ez megy
Ez nem úgy tűnik, mint egy IP ütközés. Mondjuk azonos wifinévnek sem tűnik. Félek, egy okosabb fog csak tudni ötletet adni, de érdekel!
Nem azonos a wifi név sem , másik nevet állítottam be az esp-nek sőt a csatorna számát is átraktam másikra , hogy ne legyen egyforma a routerrel.
A routerről lehet tudni valamit? Nem lehet, hogy az ESP, mint kliens felcsatlakozik, és ezzel elfogy valamilyen erőforrás a routeren, amit nem kezel rendesen, emiatt lehal? Próbáld ki, hogy ha egy klienst lekapcsolsz a routerről - mondjuk a telefonodat -, és csak utána csatlakozol fel az ESP-vel, akkor mi történik.
2 formában is kipróbáltam.
Egyik : adsl modem + tp link tl-wr841N -es router --> Helyzet ugyan ez, csak esp rácsatlakoztatva , semmi más. Másik : pirelli router (tekomos , modem+router egyben) --> Itt voltak más eszközök is wifin , kábelen a routeren , de helyzet ugyan az mint fent. És ez a "fagyás" csak akkor jelentkezik , mikor az esp sikeresen rákapcsolódott wifin a routerre. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
A router firmware volt frissítve?
Én kipróbálnám, hogy egy vezetékes kapcsolaton figyelnén a router státuszt, esetleg a logfájlt, mialatt az ESP-t csatlakoztatom, hátha meglátok valami érdekeset. Az újraindulás erősen sugallja, hogy valami erőforrás elfogy.
Nem ertek az AT firmware-hez, de szukseges softAP/AP modban hasznalni (beallitasz mas SSID-t/csatornat), nem csak csatlakozni szeretnel a routerhez?
Nem , nem volt frissítve , de szerintem ha minden eszköz rendesen működik kivéve az esp, akkor nem a routerrel van a baj.
Vagy ezt csak én gondolom így?
Igen , állítok be rajta másik ssid-t és csatornát is.
Esetleg egy printscreen a beallitasokrol?
Most akkor kétféle routerrel is próbáltad (tl-wr841N és pirelli) és mindkettőt lefagyasztotta?
Ha igen akkor lehet, hogy az ESP firmware-t kellene frissíteni. Ilyesmi kiakadást MAC address ütközés is kiválthat, bár erre kisebb esélyt látok.
Mac address ütközés esetén újraindulna a router?
Egyébként én is arra tippelek, hogy firmware bug lehet, bár érdekelne ez a firmware. Nem tudok elképzelni olyan wifi protokollon elküldhető kódot, amivel egy tetszőleges router újraindítható. Azért, ha a firmware frissítés megoldja, szívesen venném az eredeti firmware-t. Érdemes lenne kidebugolni, mi okozhatja.
Komolyabb cuccok csak letiltják a portot MAC address ütközés esetén, de hogy egy soho router hogyan reagál... lehet pl., hogy lefagy és a watchdog indítja újra.
Mellesleg elég sokan használnak ESP-t különféle routerekkel, és eddig mástól még nem hallottam ilyen problémáról. Mondjuk nekem TP-Link és Mikrotik routerem van, az ESP-t meg arduinoval programoztam. Megnézhetnéd azért, hogy mi a MAC címe az ESP-nek amivel ez a hiba előjön.
Jelenleg ez van rajta :
És igen , mindkettő szétakadt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |