Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Belefogtam egy Samsung LE32R51BD típusú tv javításába. Nem egy mai darab. Egyáltalán semmi életjelet nem adott. Service manualt nem találtam hozzá a neten. A tápegységben kicseréltem 6-7 kondenzátort, ami már eléggé púpos volt. Ezután annyit változott a helyzet, mikor bedugom a készüléket a konnektorba, a tápban kattan egy relé, majd a készenléti led, 5-ször felvillan. Megmértem a feszültségeket a tápban, két helyen találtam eltérést, az egyik 5V-os ágon 5,4V van, és egy 12V-os ágon 13,5V van. Ha lehúzom a t-con panelről a csatlakozót, ezek az értékek is beállnak 5V-ra, illetve 11,6V-ra. Nem tudom ezek a feszültségek, így megfelelőek e? Egy t-con cserét még megérne a tv, ezért kérném hozzáértő válaszaitokat. A táp típusa BN41-00522B Üdv!
Nekem is van egy ilyen TV-m, nem ad semmilyen életjelet. Akkor lehet, hogy ugyanez a baja? Honnan rendelted bele a FET-et? Üdv. (Bocs, rossz helyre írtam, de így is jó)
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
Szia, nem vészes a beforrasztás,olyan mint akármelyik smd alkatrész. Levételnél inkább sérülhet, de az már senkit nem érdekel. Nehezebb inkább, ugyanolyan színhőmérsékletűt beszerezni, mert ezek eléggé kékes színűek, a "vakító fehér" előállítása miatt. De 2 pákával egy másik rosszról is simán le lehet venni a jót, sérülés nélkül.
Szedd össze a gondolataidat és írj helyesen magyarul.
Helló mindenki! Egy sansung UE40C6530UKXXU tv-nek olyan gondja van, hogy a táp elmelegszik. Ki - be kapcsolgat egy idő után. Egy hajszárítóval előtudom idézni és meg is tudom szüntetni a hibát. Egy hűtőbordát ha hűtök , a hiba megszűnik. Ezen a hűtésen 10NM60N FET van 2 db. Kicserélném, ha találnék olyan helyet, ahol lehet venni!! Egyet találtam, de nem üzemel a vásárlói oldala, a kiirással ellentétben a kosár üres!! TO 220 FP tokban vannak a FETek. Tudna valaki segíteni??
Köszönöm.
Itt megkaphatod: Bővebben: Link
Köszönöm a segítséget Drusza, megrendeltem, nem is ismertem ezt a céget! Mégegyszer kössz!!
Sziasztok,
Adott egy LCD TV amiben kijelzőt kellett cserélni mert az előzőt utés ért és ennek nyoma is maradt. A régi kijelző típusa: t315xw01-v5_346 Az új kijelző típusa: LC320WXN-SCA1 A készülék az új kijelzővel is bekapcsol de a képpel valami nincs rendben, lehetséges az LVDS Select az oka (mennyi lenne pontosan a magas szint az új kijelzőnél)? A képek fejjel lefelé vannak mert nem akartam összerakni a készüléket és csak felállítottam a kép készítéshez.
Ez olyan , mintha negatív kép lenne. Akkor láttam ilyet, amikor a kijelzőn cof kábel zárlat volt. Biztosan jó bele az a kijelző és biztosan hibátlan?
Helló! LCD tv csöves háttérvilágítást alakított e valaki át, LED szalaggal vagy valami egyébbel? Mivel a képen látható tv - hez nem kapok tápot vagy inverter trafót, valamilyen megoldást keresek.
Sziasztok. LG 32LF5610 tv elfelejti a beállított csatornákat reggelre. Van hogy több napig is elmegy, de van hogy másnap újra kell hangolni.
Visszavittem a CI modult, ugyanis eddig ezzel használtam, mert nem akartam egy csokor távirányítót a tv-hez. Hoztam helyette egy Horizon médiaboxot. De nem akarok vele barátkozni, mert nem felhasználóbarát. Az érdekelne, hogy ez a programfelejtéses dologgal van e valakinek már tapasztalata. Nem bemutatói módban van a készülék, tehát valószínűleg eeprom hiba lehet. Előre is köszönöm a segítséget.
Szia, én igen!
Helló! Ügyes! Gondolom bevált? A fényerő szabályzást is megoldottad?
Eredetileg egy AUO kijelző volt benne és ami a helyére került az egy LG. A csatlakozó kiosztása nem azonos de a két doksi alapján átraktam az érintkezőket.
Mindkét kijelző azonos felbontású csak elméletileg az LVDS Select pont fordítva van a réginél az alacsony szint volt a JEIDA az újnál ami cserébe bele került ott meg a magas szint a JEIDA. Kipróbáltam a szinteket beállítani hátha az a hiba de sajnos nem oldódott meg a probléma ugyan is a magas szint eléréséhez 3V-os szintet adtam a LVDS Select lábra igaz a kép változott de nem jó még most sem (képet csatolok az új helyzetről). Elképzelhető, hogy amikor a csatlakozót cseréltem az adat kábeleknél felcseréltem a + és a - jeleket? Az utolsó kérdésedre a választ sajnos biztosra nem tudom, akitől van az új kijelző az az életére is megesküdött, hogy a kijelző hibátlan de sajnos működését nem tudtam ellenőrizni. A kijelzőn lévő inverterrel is volt gond tehát akár a kijelző többi része is lehet még hibás sajnos. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
Lehet, hogy tévedek, de még mindig olyannak tűnik, mint a színes fotó negativja, de , hogy hogyan lehet megfordítani, nem tudom! Mindenesetre soksikert, úgylátom mindent megtettél amit lehet!
Nekem meg olyannak tunik, mintha az elso adatcsatorna felcserelodott volna a masodikkal.
Miutan kep van, a szinkronjelek es a TxC jelek jonak tunnek, nincs csikozodas, tehat a masik TxC is jo. A ket kiosztas megvan neked, belinkeled?
Igen, a mai napig megy. A szabályzást nem csináltam meg! Nem tudtam!
Kössz a választ!
Szia,
Nos az első és a második adatcsatorna alatt az RX1- és az RX1+ cserélődött fel az RX2- és RX2+? A TxC-nél RXCLKIN- és RXCLKIN+ jelekre gondolsz? Csatolom a két doksit és azt az egy-egy oldalt (A TELJES DOKSIBÓL MÁSOLTAM KI) ami alapján átcseréltem a csatlakozókat. Amennyiben jól értelek elképzelhető, hogy valamit felcseréltem? Üdv A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
Egy kis próbaképpen rákötöttem a laptopot a TV-re és csináltam pár képet hátha valakinek esetleg ötletet ad mit érdemes megnézni.
(A TV képek most is el vannak forgatva 180°-al mivel csak megemeltem a készüléket a kép készítéséhez és nem raktam össze.)
Szia, ket dolgot latok. Az egyik, ami aggasztobb (biztosan van magyarazat), hogy az egyik 12V-ot ker, a masik 5V-ot. Nem tudom, hogyan mukodhetnek egymas csatijaval.
Ha megnezted az erratat, akkor latszik, hogy a JEIDA vonal pont fel van cserelve, ezt korrigaljak. Nem tudom, hogy valamit felcsereltel-e, de valoszinuleg akkor tudod, mit csinalsz. Gondolom, kimerted, hogy melyik melyik es az alapjan kototted be. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2017
Meg annyit gondoltam, hogy esetleg a sorrend van felcserelve, tehat a parok +/- -ai jok, csak az 1-es par a 4-es, a 2-es a harmas es igy tovabb. A TxC jol van bekotve.
Mert ha megnezed, ahol piros van a jo kepen, ott kek a rossz kepen.
Nos valóban a régi kijelző 5v-ról működött az új meg 12V-os, ezt úgy oldottam meg, hogy azokat a pineket amin a tápot kapta az eredeti csatlakozóból kiszedtem és azok fel sem lettek használva leszigetelve ott vannak a kábel mellett és a 12V-ot a tápegységről kapja a kijelző (csak bekapcsolt állapotban kap 12V-ot). Az eredeti csatlakozó sem volt jó az új kijelző T-con kábeléről le kellett vennem a csatlakozót és abba kellett átraknom az érintkezőket.
Elképzelhető, hogy az átrakáskor valamit felcseréltem (a tápot és a földet többször is ellenőriztem így azok szerintem biztos jók). Kerestem doksik a TV mainboad-hoz így talán még pontosabban ki tudnám mérni és végig tudnám nézni, hogy a kábelezés biztos jó legyen de sajnos eddig nem találtam hozzá semmit. Mivel doksi nem volt csak a két kijelzőhöz szépen kábelenként elkezdtem az eredetiből kiszedni és az újba átrakni. Egyszer már csináltam ilyet és az bevált. Nos ha jól értelek akkor az RXIN0 +- vagy az RXA+- van felcserélve a RXIN3+- vagy RXC-vel, vagyis ha az új kijelző kiosztását nézem akkor az RXA+- vagy felcserélve az RXC+-al vagy az egyes párokban a 3 és a - van felcserélve. Már annyiszor szétszedtem a készüléket, hogy szívesen kipróbálok mindent hátha egyszer megjavul. A TXc-nél az LVDS Receiver Clock Signal jelre gondolsz? Köszi a segítséget. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2017
Szia!
Eloszoris az orajeleknek semmi baja, kulonben nem lenne kep. Tehat a clockokat hagyd, azok jok. RxC, TxC tokmindegy, hogy hivjuk, de azok jok. Esetleg annak a +- reszet csak probakeppen csereld meg, de utana (ha nem jo), vissza. A parokat ugy kellene hagyni +- erteken, ahogy voltak. Igy csereberelni oket valami jo szines kepen. Ugye van 4 par, tehat 3,2,1,0 ezeket probald meg forditott sorrendben, tehat ahol eddig a 0 volt oda a 3-at, 1 helyere a 2-t, 2 helyere a 3-at, 4 helyere a 0-t, de a +- sorrend maradjon, ahogy volt mindegyiknel. Aztan JEIDA jel probaja van/nincs. Ha ez nem vezet eredmenyre, akkor johet a +- csere probakeppen. Ha a tapok es a foldek jol vannak bekotve, akkor tulajdonkeppen nagy hulyeseget nem csinalhatsz, erdemes kiprobalni mindent. Masik modszer, szisztematikus: Kihuzod a data jeleket mind. Kijelzel egy csak piros ( 0,0,255) kockat fekete (0,0,0) alapon. Elkezded a parokat oda dugni az elso par vevojehez. Amig a piros kocka meg nem jelenik. Igy az elso oda valo lesz. Utana kibovited egy zold kockaval. Masodik par dugdosasa, ugyanugy. Kibovited egy csak kek kockaval. Harmadik par dugdosasa, a negyedik egyertelmu. Az a lokott JEIDA jel esetleg bekavarhat, egy pillanatra erdemes mindegyik fazisnal kiprobalni, hogyan jobb.
Oké most már értelek, akkor holnap nekiállok és elkezdek mindent előröl.
Sziasztok. Adot egy Samsung 37" A551 LCD tv a következő hibával:
Hosszabb állás után bal oldalt csíkok láthatók a kép 50%-ban. Párperc melegedés után és egy kis ütögetésre visszajön a kép bal oldalt is. Lásd a képet. Mi lehet a hiba? Konkathiba, T-CoN csatlakozó?
Ha ütögetésre megjavul, akkor kontankhiba a T-con kimenetén.
Helló! Vann egy V070-001 inverterrel szerelt készülék, samsung. Pár másodpercre beindul, majd leáll! A feszültségek rendben, és a készülék tulajdonképen működik. Van egy másik is , azzal a különbséggel, hogy nem indul. A képen látható az inverter. Valakinek volt már kalandja ezzel?
Valamelyik trafó, vagy fénycső rossz. Esetleg FET ek közül alsó kettő döglött.
Kössz a választ, a fénycsövet kizárhatjuk mert másik kijelzővel is próbáltam, ugyan ez van! A trafó melegszik esetleg, vagy ohmikusan ki lehet mérni?Kipróbáltam egy 6 csövessel is, ugyan ez volt, de aztán rájöttem, hogy az on/off nem ott van ahol kellene, így továbbra is az invertert gyanúsítom a hibával.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |