Fórum témák
» Több friss téma |
Print screent most nem tudok csinálni majd csak holnap.
Sziasztok!
Vásároltam egy ESP-02 modult és már a elején elakadtam. Milyen sebességgel kommunikál alapból? Hogyan tudom életre kelteni? Köszi a segítséget!
Bár nem kaptunk semmi konkrétat, hogy a beállítások meg egyebek vajon hogyan néznek ki... Hogyan próbált AT parancsokkal a rendszerbe csatlakozni ... Mindegy is, mert annyira én nem értek hozzá.
Mellette erőltetem az emlékeimet, hogy milyen kalamajkába keveredtem, mikor egy hálózaton (kábel- router) lévő de kettő wifi eszközzel összekapcsolódtam, valami történt, amitől lehalt az egész... Rég volt, és nem volt kedvem megismételni, hogy a végére járjak, mert amúgyis egy értelmetlen ballépés volt.
Ezek a mac addressek vannak beállítva az eszköznek:
STA MAC: 18:fe:34:9e:61:98 AP MAC : 1a:fe:34:9e:61:90
Addig sikerült eljutnom, hogy eme leírás alapján frissítettem a firmware-t. FTDI illesztővel 3,3 volton simán ment a dolog, viszont nem akar engedelmeskedni, ilyen válaszokat kapok:
Mit hibázok?
A kis és nagybetűk használata nem egyértelmű a parancsoknál. Emlékeim szerint csak a sima "AT" az, ami lehet kisbetű, a többinél csak nagybetűt használj.
A parancsok lezárása a kocsivissza+újsor (CR+LF) karakterekkel történjen. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2017
Igazad van, nagy betűkkel siker! Az normális, hogy csatlakoztatom a routerhez, majd resetelem az esp-t, akkor újra csatlakozik? Áramtalanításkor ugyanez.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2017
Ezzel a jelenséggel más is találkozott. A jelek szerint több dolog szerencsétlen találkozása okozhatja, de csak találgatnak, konkrét megoldást nem talált senki.
Én csak azt tudom leírni, hogy hat darab ESP, Basic interpreterrel két hónapja folyamatosan működik a nyaralóban egy TPlink WR1043 routerrel, kiakadás nélkül. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2017
Verziófüggő, a legtöbb beállítást megjegyzi.
Nem hátrányként könyvelem el, csak érdekes. Uno-val szeretném használni, van is külön tápegységem, ami előállítja a 3,3V-t, viszont elég ha csak az esp RX lábára érkező feszt osztom le ellenállásokkal vagy a TX-et is osszam le?
Értem , köszönöm. Azért érdekes , hogy 3 esp modul is ugyan ezt csinálja.
Legyen a csatorna beállítás fix a routeren és ne auto, egy próbát megér.
Nálam 5 csatornán van a TL-WR741N (openwrt-vel) és stabil .
A csatorna fix 7-es. Az esp-n meg 6-os
Ahogy rácsatlakozik a routerre , először a router admin felülete lesz elérhetetlen és csak utána megy el a net , majd restart. Esp-12F AP+STA A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2017
Sziasztok!
Egy olyan projekten dolgozom, hogy az ESP-01-et /most ismerkedem vele/ egy Arduinóval szerverként üzemeltetném, nincs rajta más csak egy infra sorompó. Ha áthalad valami a sorompón, akkor küld egy jelet a mobiltelefonra wifin. Példát mindenhol találtam arra, hogy használjam a telefont a vezérlésre, de itt az Arduino lenne a vezérlő. Egy kör számláló lenne a végeredmény. Web szerverként megy már a rendszer, a telefon csatlakozik is, csak az a gondom, hogy http alapon kicsit /nagyon/ lassú! Az lenne a cél, hogy "real time"-ba fusson, azaz egyből mérhető legyen, mert köridőt is mérek vele! Szóval nem egyszerű, nekem legalábbis nem, ha valakinek van ötlete az szívesen fogadom.
Próbáld meg kihagyni az Arduinot a rendszerből, és az ESP-n futtass programot.
ESPBasic, esetleg Lua szkript jó lehet erre célra. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2017
Köszi, elsőre én is kipróbáltam Arduino nélkül, de a további bővíthetőség miatt maradok az Arduino mellett. AT parancsokkal szépen elboldogulok, a kapcsolat is stabil, a fő problémám a jel kiküldése, mintha kábelen csatlakoznák. Hasonlót már csináltam, ott két Arduino között RF modullal tartottam a kapcsolatot, és LCD-re írtam ki az időket. Gondoltam haladok a korral, és átrakom Androidra. , Lua-t meg neki kéne állni megtanulni ..... Az a baj, hogy mindenhol csak fordított felállásról van példa.
Egy kis segítség kéne hátha valaki tudja, hogyan lehet UART adat küldést/fogadást megvalósítani espbasic-el?
Meg jól jönne egy részletes leírásra mutató link is erről a espbasic -ről?
Az nem megoldás, hogy a pontos köridőt (tulajdonképpen minden időt) az Ardunio méri és ezt megjeleníti a weblapon? Így ugyan a kijelzés nem valós időben történik de legalább pontos. Már ha jól értem a kérdést.
Hopp! Ez is megér egy misét. Viszont komoly gondjaim voltak anno az időzítés+rf soros port kommunikációval /konkrétan a millis() kilőtte, ezért ott maradt a matek, meg az osztás! Megnézem a wifinek van-e ilyen gondja! Ha mobilról indítom az órát, akkor két irányú kommunikáció kell! Kipróbálom! Köszi!
Igen, én is az UART felé kacsingatok, de még soha nem használtam!
Hivatalos, online dokumentáció. A fejlesztő tartja karban, nem feltétlenül naprakész, de egy szoftverestől ezt nem is várhatjuk el. Pontosabban elvárhatjuk, de sok értelme nincs.
Félhivatalos nyomtatott dokumentáció. Önkéntes munka egy felhasználótól, a hivatalos dokumentáció kicsit átdolgozva, kiegészítve. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
én is most kezdem, sok fantáziát látok benne.
Azt jó, ha tudjátok, a soros vonali kapcsolatnál fel kell készíteni a fogadót arra, hogy rendszertöltés közben (és később is) letilthatatlan üzenetek jönnek: Boot információ, WiFi kapcsolat állapotjelentés.
Most már "csak" a fogadóval lesz a gondom, mivel ugye Android lesz a kliens, arra meg külön kell fejleszteni a programot TCP alatt pont az volt a gondom, hogy futás időben figyelje a beérkező üzenetet. Szóval, minden megoldásban van valami nehézség.
A legegyszerűbb megoldás szerintem (én is alkalmazom) hogy az általam küldött üzenetek elejét egy bevezető karakter jelzi. Ha nem az jött CRLF után, akkor eldobható.
Szeretnék RF kommunikációt létesíteni két ESP8266 között. Nem WIFI-n keresztülit, hanem csak egyszerű rádiósat. Egyes leírások szerint van benne valamilyen RF egység, mások szerint nincs. A programozásban nem találok ilyen egységet, amivel ezt elréhetném. Az sem zavarna, ha a WIFI addig nem működne. Reméltem, hogy a WIFI-t valamilyen hardverközeli módon tudnám csak RF kommunikációra bírni, de úgy tűnik, programozási oldalról a WIFI már csak TCP/UDP-n keresztül tudom vezérelni.
A példákban, amiket találtam, mindig egy külön RF kommunikációs egységet kapcsoltak az ESP-hez, de én magával az ESP-vel szeretnék így kommunikálni. Az egyetlen érdemi project, amit találtam, NTSC TV jelet generál egy GPIO-ra kapcsolt antennán keresztül. De ez is csak egyirányú, nem jó arra, amit én szeretnék. Van valakinek valamilyen ötlete, hogyan valósítható ez meg? Netán információja, hogyan használhatnám direktbe a WIFI-t, nem WIFI-re? Minden ötletnek, linknek, elképzelésnek, véleménynek örülnénk.
Mutass egy ilyen írást, miszerint valamilyen RF egység van benne (persze a WiFi RF egységen kívül).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |