Fórum témák
» Több friss téma |
Miért is lenne jó RF, de nem WiFi kapcsolat akkor, amikor van benne egy kész programcsomag? Milyen távolságra kellene, milyen tápellátással működjön, és mekkora adatmennyiséget akarsz mozgósítani?
RF balun, RF switch amit szoktak írni, máshol csak balun, meg switch. (Ezek nekem túl sokat nem mondanak.) A szerkezeti leírásban pedig szerepel RF transmitter és RF receiver is, bár ez lehet, hogy csak a WIFI-hez van benne, és közvetlenül nem elérhető.
Sziasztok
Valahogy sikerült életet lehelnem egy ESP8266 12-E be. Ez annak idején mikor megérkezett, valami módon (valamit elszurtam) nem akart kommunikálni. Most 74880-as baud-al sikerült életet lehelnem belé de a firmware valószinű hogy megsérült. Esetleg valakinek van hozzá valami file amit rá tudok tenni ESPlorerrel?
Ezt az üzenetet küldi vissza egy reset után. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
Milyen förmvert akarsz rátenni? AT, Basic, Lua?
Hát most találtam egy Lua-t de semmi reakció, AT-t probálnám meg.
Ez tulajdonképpen mi akar lenni? Valamilyen elemes cucc, amin vannak LED-ek és gombok, de többet nem sikerült kihámoznom. A linkelt oldalon kívül sehol semmilyen infó.
Hivatalos letöltő program. A [Tools] menüpontban találsz Windows PC és Python verziót.
Minden ESP8266EX processzorra, ahova W25Qxxx vagy komptibilis flash memóra van csatlakoztatva. 1/2MB és fölötte. Én 1/2, 4, és 16MB memóriával próbáltam.
Tulajdonképpen 4MB a maximum, amit a jelenlegi verziók használnak, de nekem ez volt kéznél. A leggyorsabban, legegyszerűbben az ESPBasic használatával lehet eredményt elérni. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
Meg nem mondom, hogy az enyémen mi van, mert eléggé olvashatatlan.
ESP-02-re gondoltam volna valami okosságot.
A modul különböző verziói csak a kivezetett lábakban különböznek, esetleg a fel, vagy lehúzó ellenállásokban van eltérés. A flash 4Mb, 8Mb, vagy 32Mb szokot lenni, a gyártás idejétől függően Ha nem olvasható, az Espressif letöltő programja kiírja a gyártót, típust (emlékeim szerint).
Meglehetősen jó összefoglaló a mostani gyártásról. Régebbi modulokon lehetséges kisebb memória is. Persze, léteznek alternatív gyártók is, de a fő irány itt látható.
Kimaradt, hogy eltérés lehet még az antenna kivitele.
Valami nem jó. Sajnos azt tapasztaltam hogy csak 748800bauddal hajlandó kommunikálni és az esp downloader tool-ban nincs ilyen lehetőség ezért eldobja a kapcsolatot.
Az ESP8266EX előszeretettel váltogatja a soros vonal sebességét. Először a 74880Bd, majd utána 115200Bd és 9600Bd a sebesség, ami főleg az AT firmware esetén tud zavaró lenni.
Az alternatív verzióknál valamivel jobb a helyzet. Az ESPBasic 9600Bd (NodeMCU Lua esetén nem tudom, túl keveset próbáltam), amit már tudsz változtatni, ha akarsz. A Loader megoldja magának a sebességet. A lényeg, hogy a megfelelő szintre állítsd be a lábakat, és utána adj tápot, vagy reszeteld. Várd meg, amíg lehiggad, ekkor kell elindítani a letöltő programot. Ha UART-on keresztül töltöd a firmware-t, akkor a GPIO0 és GPIO15 alacsony legyen, RST és CH_EN magas. 115200Bd sebességet érdemes beállítani a letöltő programban, eddig minden vfelállásban működött.
Tudsz a modullal kommunikálni? Ha igen, próbáld ezt:
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
Sajnos nem beszélget velem csak reset után küldi az értelmezhető hülyeséget.
Ezt A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
Hali!
Ha jól emlékszem mintha olvastam volna, a mesh hálózat valahogy másképp kezeli, keress rá
szinkronizációs hibát ad vissza, valamit nem jól csinálok vagy kidobható a cucc.
a <CR> illetve a <LF> mivel érhető el?
Megprobálom vamai másik soros terminálban az at parancs sort.
Hexadecimális kódokkal? Bővebben: Link. 0x0A és 0x0D
Idézet: „a <CR> illetve a <LF> mivel érhető el?” <CR> = Ctrl + M <LF> = Ctrl + J
DecebaL, mit keres itten DecebaL, amikor itthon engem lebozgoroz
Hello. En NodeMcu firmware-t irtam rajta ujbol (NodeMcu-ra es Wemos-ra) utana meg Arduino alatt egyszeruen mint egy arduino lapkat kezelem. Nem is olyan komplikalt szerintem
Bővebben: Link vagy Bővebben: Link Az Arduinohoz Bővebben: Link Ez megy nekem rajta. Egy kicsit torz a kep mert tabletten keresztul csinaltam A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2017
Hát sajna nekem ez a programozgatás még messze van. Egyenlőre megy a többi sikertelen projekt mellé és amikor már fejlettebnek érzem magam akkor előveszem.
Nem hinném, jelenleg a pic flowcode komboval bibelődök de jelenleg nincs idő az elektronikával sokat foglalkozni csak bele bele csipegetek.
Ha valaki érez esetleg affinitást a küzdelemre akkor szívesen levélként elküldöm vagy átadom Bp 8 ker vagy Érden.
Szerintem probald csak meg, en is csak ugy ket-harom eve foglalkozok vele (az elektronikaba azert nem voltam eppen kezdo).
Mindenki azt mondja hogy a C++ nem konnyu programozasi nyelvezet (azert is egy kicsit buta). Nezz utana Bővebben: Link, fordito, feltolto itten minden egybe van. ESP8266 Arduino Core A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2017
pedig azt akartam irni hogy NEM nehez
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |