Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Én már vettem ebay-ról olyan UNO-t, aminek az illesztője és a panelje is egy az egyben megegyezett az itthon kapható felárazott társával.
Vettem NANO-t viszont csak ch340-es illesztővel ellátottat vettem kintről, hibátlanul működik mind, és nem 1-2 arabról beszélek, hanem majdnem 30-ról.
Magyarországon nem lehet eredeti Arduino-t venni, ugyanis azt csak az USA-ban forgalmazzák. USA-n kívül Genuino néven és márka alatt fut.
Itthon bárhonnan is veszed, ha az nem szerződött Arduino/Genuino viszonteladó, akkor az kínai lesz. Arduino forgalmazók. Ha viszont eredetit akarsz, akkor az nem 500-3000Ft lesz, hanem 7-12000. Az meg már nem mindegy.
A hivatalos magyar forgalmazó is Arduino / Genuino néven forgalmazza a termékeket. Ez nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag tőlük lehet eredetit venni, viszonteladó lehet pl. a HEStore is. Gyanítom, hogy a viszonteladók nem három-négy darabot vesznek hanem szépen betáraznak.
Tehát könnyen lehet, hogy a HEStore-ban (vagy bármelyik olyan boltban, ahol lehet kapni) fennmaradó készlet miatt van még eredeti Arduino. Az Arduino/Genuino történet nem olyan régi, hogy a készleteknek rég ki kellett volna futnia. Sőt, a témában született Topitól egy hozzászólás is: Bővebben: Link. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2017
Sziasztok
Egy ATtiny2313-ból kiolvasott hex file-t milyen programmal lehet átfordítani emészthető nyelvre?
Köszi a tájékoztatást. Nem tudtam elnézést. Az UNO panelen pedig Made in iItaly van írva.
AVR-GCC toolchainban van avr-objdump, az ad belőle ASM-et.
Köszi a válaszokat! Ez alapján az eBayesek is elég megbízhatóak.
A CH340 illesztő szokott valami problémát okozni?
Egyelőre kezdő vagyok a témában. Az alapokat nagyjából ismerem.
A szóban forgó Attiny MCU-t egy gápjármű automata váltó vezérlőjébe építették utólag. Szeretném megfejteni,hogy pontosan mit és hogyan csinál. Az UPA-USB-mhez készítettem gyorsan egy adaptert és így kinyertem egy 5,65KB-os HEX file-t. Jó úton járok? A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2017
Ha másolás védetté tették az AVRt?
Akkor csak valami értelmetlen katyvaszt fogsz belőle kiolvasni! De az ASM kód visszafejtéséhez is nagy gyakorlat szükséges.
Én is igen erősen kezdő vagyok ebben, régi vágyam teljesült, most már birtokolok 2 Arduiono klónt, egy Unot- és egy Nano-t. Mindkettő CH340-el van szerelve, először én is tartottam tőle, a klónok egyik rákfenéje volt az olvasott irodalom szerint. Aztán tegnap (akkor érkezett) a tesztnél kiderült mindez alaptalan. Windows 8.1 64bit, még csak nem is kellett külön drivert felrakni. A keretrendszert később telepítettem, addigra szépen látta a Windows. Működik mindkettő, bár csak 2-3 alap programot töltöttem fel rájuk. (LED villogó, LED PWM potméterrel, ...)
Szerintem sokan nem állítják azt,hogy alaptalan a feltevés a klónokkal kapcsolatban, más külföldi fórumokon is elég sok problémát lehet olvasni velük kapcsolatban.
Ettől féltem én is, de kellemesen csalódtam. Valamint szerintem azóta eltelt némi idő és lett jó driver. Most már a tavir.hu-n is van, itt is, valamelyik csak jó, akinek nem megy rögtön. Annyira a kínaiak sem buták, hogy azt higgyék tömegesen árulhatják továbbra is a klónokat, ha nem működnek. Egy idő után sehova sem kellettek volna.
Ja, lehet elég sok problémát lehet olvasni mindenről. Aztán most döntsd el, hogy a termék a hibás, a felhasználó bénáz-e el valamit, illetve hogy ez az eladott termékek hány százalékára vonatkozik.
Mert amit itthon megveszel kiskerben 2-3 ezerért az ugyanúgy egy kínai klón, mint amit ebay-ről rendelsz 700-ért, csak neki van egy olyan forrása, amiben bízik hogy a megbízhatóan van megcsinálva, mert nem érdeke szívni azzal hogy hibásat ad el. És szerintem pont ugyanúgy van ezzel az az ebay-es eladó is, akinek a többtízezer tranzakcióból összejött 98% fölötti értékelése.
Sziasztok.!
Bocs a láma kérdésért, de az Arduino IDE -vel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Mit kell csinálni, ha olyan sok mintám és könyvtáram van, hogy már nem fér el képernyőn, és nem tudom görgetni, illetve nem tudok az adott sorra rákattintani? Előre is kösz a segítséget.
Igen, ez jó nyom, de nem fogod megérteni, mert ahhoz nagyobb gyakorlat kell. És ami fontos, hogy, ha sikerül visszafejteni akkor eszedbe ne jusson módosítani, mert sz autó nem vicc, főleg az ilyen részei. Az életeddel és másokéval is játszhatsz, ha belenyúlsz.
Ez amúgy inkább avr-es topicba való téma.
Szia!
Hirtelen ezt találtam: http://arduino.stackexchange.com/questions/4549/i-cant-scroll-ardui...s-down Azt írja, használj 1.5.6r2 verziót.... Másik oldalon javasolták azt is, hogy frissítsed a java-t: http://forum.arduino.cc/index.php?topic=168499.0 De az sem oldotta meg igazán a kérdező gondját.
Nekem 1.8.0 és 1.6.5 arduino ide esetén is van alul és felül egy nyíl. (14.04 LTS és hivatalos oldalról arduino ide installer, talán 64 bites).
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2017
Windowson és OSX-en görgeti a listát, ha az elejére vagy a végére viszed az egeret. Próbáld ki egy újabb verzióval. Ha úgy sem jó, akkor az ablakkezelővel lesz valami inkompatibilitás.
Köszönöm válaszod!
(Az oktatást kihagyhattad volna)
Nem kell azt kihagynia ,olvasd el és okulj belőle ,nem azért írják hogy szidjanak,hanem azért hogy tanulhass belőle.
Szia ! Köszi a válaszod, nekem is a 14,04 LTS van fent megpróbálom letölteni az ajánlott IDE verziót.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2017
Szia köszi a választ. Linuxot használok, de megpróbálom mit csinál Win. alatt-
Szia !
Köszi a gyors választ, elolvasom az ajánlott oldalakat, valami majd csak kisilabizálok.
Azért lehet sok problémát olvasni, mert akiknek működik normálisan, azok nem írnak minden egyes működő klón után, hogy "húdeszuper"!
húdeszuper!
Nálam minden gond nélkül megy. RGB ledektől kezdve, az előre forrasztott I2C+LCD modulon át minden kis nyomógombig.
Nem szeretnék okulni,mert tisztában vagyok azzal,amit írt. Sehol sem írtam,hogy módosítani szeretném. Nem is ezt kérdeztem.
De mivel megkaptam a kérdésemre a választ,felesleges is minden ilyen további OFF Ha esetleg az alap kérdésemhez tudsz érdemben szólni,azt szívesen várom Tőled is.
Akkor ha tisztába vagy vele: először is menj át az AVR-es topicba! Ha annyira tudni akarod mit csinált benne ez az MCU először is nézd meg a körülötte lévő áramköröket. Tapasztalt szemnek az ad legelőször is segítséget. A kód visszafejtésével lehetnek gondok ha védett,mert akkor olvashatatlan az egész. De szerintem ,mivel automata váltó vezérlő (így valószínű valahol lennie kell egy valamilyen mechanikának ami a váltót mozgatja) annak a motorját/szelepeit irányíthatta a szenzorok ,és persze a sebesség/fordulatszám függvényében. De nekem az volna inkább a kérdésem:
Miért akarod mindenképpen visszafejteni mit csinál/csinált pontosan?
Megtörtént. Egyelőre olvasok és tanulok mielőtt kérdezek.
Az MCU az automata váltó gyári vezérlőjébe (EGS) van építve. Értsd úgy,hogy a gyári vezérlés mellé. Nincsen körülötte áramkör,az eredeti vezérlő panelére van bekötve. A német cég aki alkotta, már megszűnt. Egyszerűen csak érdekelne,hogyan működik.
Sziasztok!
Arduinoval szeretnék egy "blokkoló órát" készíteni, amivel ellenőrizni tudom, hogy valaki mennyi időt van az adott helyen. Legegyszerűbb esetben van két gomb: "BE", "KI". A "BE"-t megnyomva elindít egy stoppert, a "KI" megállítja. A "KI" megnyomása után a dátumot és az eltöltött időt eltárolja, amit én a hónap végén letölthetek és összesíthetek. Ezután törölhető a memória (lehetőleg kóddal). A két gombot RFID érzékelővel helyettesítve még egyszerűbb lehet a megoldás: első érintés indítja, a második leállítja a stoppert. Ami még fontos lehet, hogy a "KI" gomb megnyomása után mondjuk 5 percig tiltsa a "BE" gombot. Van valakinek ötlete ezzel kapcsolatban? Fontos, hogy szigorúan magán használatra szeretném elkészíteni! A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |