Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Helóka!
Van egy nagy kérdésem. Szerintetek egy PDA-ba milyen mobil internetes eszközt lehet beletenni? Nézegettem a t-mobil eszközeit, de nem nagyon találok olyat, ami pda-hoz való. Vagy csak én vagyok vakegér?! Segítsetek, ha van kedvetek...
jó kis proginak indul, szép a formája, csak if helyett használhtnál case-t és akkor kisebb lenne, meg eccerűbb.
Rám számíthacc
Én már a számolásnál is ellentmondásba ütköztem.
A nagy háromszög területe 0.5-el nagyobb mint a részek összege...
a példára van ötletem, majd kiszámolom töritanulás után..és a francba, elszakadt a kontaktlencsém. az új adag meg csak 2 hét múlva jön, mert tórikus lencse kell...
Én is megnéztem a rejtvényt mindenhogy... Számoltam, vágtam, toltam...bla-bla, semmi ötletem nincs.
De azért válaszolhatnátok a (#204234) kérdésemre!!!
Egész pontosan úgy van, hogy a nagy háromszög elméletileg 32.5 terület-egység (5*13/2), a lefedettek az első ábrán 32, a másodikon szintén 32 egységet adnak, de a másodikon ugye van még egy üres is, emiatt az 33. Vagyis, csalás lehet a nagy háromszögben.
Kicsit másolgattam, elforgatva összeillesztgettem, és mit látok... Olyan görbék az átfogók, mint a sicc. A minőség nem a legjobb, de a lényeg látszik: optikailag az első háromszögnél elcsaltak egy fél egységet, a másodiknál meg hozzáadták. Legalábbis szerintem
Igazad van! És a nagy háromszög átfogójának görbesége abból adódik, hogy a zöld háromszögnek és a piros háromszög átfogójának a meredeksége nem ugyan az. (2/5 nem egyenlő 3/8-al) Ezért a nagy háromszög valójában nem is háromszög, hanem négyszög.
és tényleg, kinyomtatvaés vonalzóval megnézve egy kicsit görbe. és fél egység meg nem sok.
de ugye optikailag egyből egyenesnek látjuk, de amint tükrözzük és összeillesztjük...
Kobold közel jár a megoldáshoz :
A két háromszög nem hasonló : oldalaik aránya 2:5 és 3:8 . Így a nagy "háromszög" nem háromszög, hanem négyszög
Azt gondoltam elsőre, de jó, hogy ott a négyzetrács, van mivel számolni. Aztán, szintén az arányt kiszámolva, már változott a véleményem: azért van ott, hogy elhitesse a szemlélővel a linearitást
"Így a nagy "háromszög" nem háromszög" Hogy érted ezt? En átfutottam rajta Photoshop -al, mindeniket ráhúztam, s arra jutottam, hogy ugyanazok a méretek, nem lesz 1mm görbeségből egy négyzetcenti üresség, szóval sztem a formák miatt nem lehetséges ugyanazt a háromszöget felépíteni.
nézd csak meg, zoomolj bele, és látszik, hogy ott nem 1 mm-ről van szó, hanem annél lényegesen többről. és a sok kis darabból meg összeáll az a fél. (32.5 a területe, az elsőn 32, a másodikon meg 33 az üressel együtt...egy fél négyzetnyit meg nem nehéz így lecsalni, az egész minimális)
Hát, az arányok eltérésén, és az optikai csalódáson kívül nem sok magyarázatot tudok továbbra sem...
Megrajzoltam Eagle-ben, grid-nek megfelelően egy példányban, másoltam az egészet, összerakva valóban maradt egy üres négyzet. Aztán printscreen, Paint-ben kiszíneztem, és húztam a grid pontjaiból egy-egy vonalat; amennyit "elcsal" az egyik ábrán, annyit hozzátesz a másikon. És mivel csak egy területegység felét kell elcsalni (a nagy elvileg 32.5 egység lenne), az simán belefér a vonalakhoz.
hmm, szép. hasonlókat tudtok még mutatni? :vigyor3:
Örülök, hogy így elnyomtátok a fontos kérdésem
Szóval mégegyszer: Hogy lehet PDA-ra mobil internetet vadászni? Tudtok olyan szolgáltatót aki SDIO mobilnet kártyát ad? A t-mobile-nál nem találtam, vagy csak én vagyok vak... S.O.S. Köszi!
Kicsitt fejlesztgettem a képletes programot! Igaz kicsitt viccesre sikeredett!,.. Vélemények/ötletek?
Hát ez igen vicces volt, te Majom! Szana-szét röhögtem magam Jó volt rebootolni...
Az öteltem az, hogy hagyj fel a levegővétellel... Véleményem meg nem igazán ide való Lehet, ha jobb kedvemben vagyok, még jó is lett volna...
"te Majom" Látom az evolució elvén vagy,..
Aki nem ismeri a Task Managert. Igaz kicsit kell tabozni.
keptetek.exe katt-katt, Futtat? miért ne, katt Yes, mouse kampec, Ctrl+Alt+Del, Tab, Tab, Tab, Tab, Enter, Tab, Right, Tab, Down, Down, Down, Tab, Tab, Enter nem jött be, Space, Enter, phűűűű....
Mindeközben főnök döbbenten hátrafordul, és kérdezi: "már nem Scooter-t hallgatsz...?" Köszönjük, valve, ezt a csodálatos remekművet Mi lesz itt holnap...
Így este kifejezetten jó volt megnyitni, hogy a többiek már aludni tértek
Megint elment a fontos kérdésem! Olyan izékok vagytok vazze!!!
Éppen annyi szutyok ment a taskmanagerben, hogy gyorsabb volt rebootolni... Attól féltem úgy járok, mint egyszer. Az is ilyesmi volt, csak annyi különbséggel, hogy ott mindenhová lehetett vinni az egeret, csak olyan helyre nem, ahol ikon, vagy gomb, vagy ilyesmi volt...na az szívás volt, mert úgy is maradt minden újraindítás után...
Mindenkitől elnézést kérek! De ezt nem hagyhattam ki,.. De amgy jó a zene benne?
Hy!
Nekem tetszett! sztem tök egyszerűen be lehet zárni (azért nem árt, ha a billentyűzeten van "START menü" gomb, és "jobb gombbal elérhető menü" gomb... ) A csúnya hsz-eket, meg sztem nem érdemelted meg... Egyébként meg vista alatt sima CTRL+ATL+DEL, aztán már le is áll minden progi és zene, és egy szép menüből kiválasztható, hogy kijelentkezés.
"mouse kampec"
"phűűűű.... Mindeközben főnök döbbenten hátrafordul, és kérdezi: "már nem Scooter-t hallgatsz...?"" Ez totál! Jobban esett a leírás mint maga az .exe,.. Gé, de nincs virus benne ugye?
Hehh, a VirusBuster tartalomszűrője időben észrevette a turpisságot (megnyitni se hagyta..)
Amúgy ismerem már ezt a bizonyos progit, egyszer már csúnyán megszivattak vele Most a Vbuster által kiírt nevéről természetesen egyből felismertem... "Vírus információ: Név: Joke.MouseMove.A Eltávolíthatóság: irtható" Ja amúgy nekem anno erre az első reakcióm egyből a taskmanager volt, és be is jött
Gőzöm sincs, ilyesmi-e az, amire gondolsz, de ha igen, akkor valószínűleg nem a szolgáltatónál kell kártyát keresned, ő csak a csomagot adja...
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |