Fórum témák
» Több friss téma |
Nem tudom mire gondolsz, de biztos késő van és fáradt vagyok már. Én azt mondtam, hogy az én esetemben még a socket A alaplapom hajlott meg műanyag pöcköknek köszönhetően. A hőmérő pedig ebben is ugyan ott volt, mint a 939-es foglalatúban (legalábbis azokban az asus, asrock, msi, és gigabyte lapokban, amikkel én összefutottam), és pár év után egyik se működött jól! Az egyik asus lapban már a kezdetekkor se volt jó, a cool'n quiet mindig pörgette a ventit, míg a hőmérővel mérve nagyon nem kellett volna még neki (a szenzor össze-vissza értékekett mutatott). Az pl. szoftveres hiba volt, egy BIOS frissítéssel javították és onnantól rendben volt.
A felajánlás pedig egy 5,25"-ös helyre berakható "HDD enclosure" cuccra vonatkozott, amiben van két hőmérő, aminek a szondáját akár a proci hasa alá is be lehet rakni, nem processzorról/alaplapról.
Üdv! Egy részt a kijelző nem full HD -s, szóval itt már csorbul a megtekintés. Másrészt a Celeron jelző sem valami jó ómen. (Bár ez a két feltétel még nem zárja ki a HD lejátszást). Harmadrészt inkább annak kellene utánnajárni, van -e benne normális VGA saját dedikált RAM -al (amit én kétlek), valamint hogy a beépített videokártya támogatja -e a hardveres H.264/Mpeg4 AVC kódolást. Ha igen, akkor akár működhet is. Ha nincs akkor bizony a procinak kellesz dolgozni a lejátszáson, ami már lehet kevés lesz a szoftveres dekódoláshoz. Próbálj teszteket keresni a neten a készülékről, biztos vannak. Mindenesetre ha ki tudod próbálni, én inkább azt javaslom tégy egy próbát. Nagyáruházakban szoktak kirakni bemutatódarabokat, keress egyet, USB -n vigyél valami anyagot, és higgy a szemednek...
Van itt egy fórum is (ha megy az angol) valami ilyesmiről van szó... A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2017
Köszi. TV-re lesz kötve. 4x1.6Ghz már relatív soknak számít, remélem elég lesz. Csak integrált videókártyája van. Nekem az se baj, ha a proci számol, csak menjen a film
![]() Amit linkeltél, az elég pozitívan áll hozzá, 3Ghz-es egy magos Pentium már elég a fullHD filmhez, ebben meg összesen dupla annyi van. Na majd kiderül, nekem megtetszett a gép. Csak a procira kerestem rá, abban az integrált GPU-ról ezt írják: The chip still includes an advanced video unit with support for 4K/H.265 video acceleration. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2017
Tanulói licenszt használunk az AutoCad 2017 Electricálhoz és az ingyen van, de sajnos Ubuntun nem támogatott.
Hát ha adatlap szerint benne van, akkor vinnie kell.
Persze ha mindez netről megy majd, kell hozzá egy megfelelő sebességű kapcsolat is...
Vigyázz, ha emlékeim nem csalnak, akkor az autodesk tanulói licenc vízjelezi a rajzokat és hivatalosan nem használható fel semmilyen formában pénzkeresetre.
Bizony így van. A rajzok a vízjel miatt használhatatlanok bármilyen tervezői célra. Aki meg "okosan" oldja meg, az is ráfázik, mert az összes hatósággal, nagy céggel van megállapodásuk, és a tervező nevét (rajta van a rajzokon) egyeztetik. Ha nincs náluk regisztrálva (azaz nem vette meg), már megy is a felszólítás a regisztrálásra, majd hatósági eljárás indulhat.
Épp most próbáltam ki a tabletemen (Chuwii V10HD) 1080p -s HD -t viszi szaggatás nélkül egy 8MBit -es netkapcsolaton WiFin keresztül...
Szuper, köszi! Szerintem jó lesz ez a kis gép!
Az új verziókat nem ismerem, de szinte biztos. Ha van egy csöpp esze a cégnek.
![]()
Egyébként ha csak a TV -hez kell médialejátszónak, nem jobban járnál egy TV Box -al?
Az legalább távirányítható is... A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2017
Szia
Nyugodtan megveheted, nem lesz semmi gondod a lejátszással, 4K videó is megy akadás nélkül youtube-ról. Nekem egy ITX lapon van ilyen proci 4GB RAM-mal, SSD-vel, villámgyors, saccra 15mp a boot "hidegindítással".
Nem csak filmhez kell, csak filmhez is. Mivel a Fb-hoz és a normál netezéshez nem kell túl sok erőforrás, így a HD videó volt a kérdéses. Már megrendeltem, kifizettem a laptopot. 9 óra üzemidőt írnak rá, kíváncsi leszek!
Szuper, köszi. 80eFt-ért ilyen gépet kapni, nem értem, hogy a használt piac hogy nem dőlt még be?
Igazából Én sem értem, nekem kb 50-be állt meg, szerintem a felhasználók 80%-ának bőven elég lenne ez a teljesítmény, a gépem kb 15W-ot fogyaszt, teljesen passzív. Amiről most írok, az egy xeon procis 775-ös gép átalakítva, ezzel néha játszok, fogyasztását nem tudom, de elég sok lehet...
Nem vagyok benne biztos, hogy jó írok, de talán szerencsém lesz. Tehát van egy ASUS A6000 Akm laptop, amire egy Win7 rendszer lett telepítve valamikor hajdanán. A probléma, hogy sem a BIOS, sem a telepítő nem látja a meghajtót. A telepítő kiírja hogy töltsem be a szükséges illesztőprogramot, amit tallózás útján az X jelű meghajtóról lehetne letölteni /ezek szerint mégiscsak látja a feltelepített rendszert/ csak nem tudom melyik illesztőprogramot jelöljem ki és egyáltalán onnan kell-e betallózni. Ebben kérnék segítséget. Előre is köszönöm, hátha belefutott már valaki ebbe a problémába.
Nem vagyok benne biztos, hogy jó helyre írok, de talán szerencsém lesz. Tehát van egy ASUS A6000 Akm laptop, amire egy Win7 rendszer lett telepítve valamikor hajdanán. A probléma, hogy sem a BIOS, sem a telepítő nem látja a meghajtót. A telepítő kiírja hogy töltsem be a szükséges illesztőprogramot, amit tallózás útján az X jelű meghajtóról lehetne letölteni /ezek szerint mégiscsak látja a feltelepített rendszert/ csak nem tudom melyik illesztőprogramot jelöljem ki és egyáltalán onnan kell-e betallózni. Ebben kérnék segítséget. Előre is köszönöm, hátha belefutott már valaki ebbe a problémába. További fejlemény: Az XP SP2 felismeri, de nem engedi törölni a partíciókat, formázni sem tudom, az MBR lehet problémás. A win7 telepítője parancssorból meg nem tudja újraírni mert nem talál merevlemezt. Tudja-e valaki hogy az XP telepítőlemezén hol találhatóak ezek az illesztőprogram fájlok?
Nálam ugyan ez volt a hiba. Win8 telepítője felismeri a HDD-t. Nincs itt semmi hiba, csak a Win7 telepítője nem ismeri fel a HDD-t (újabb mint a telepítő). Drivert nem hiszem, hogy fogsz az x: meghajtón találni. A netről kellene levadászni a HDD-dhez vagy az alaplapodhoz való drivert, ha egyáltalán találsz. Vagy átnézed a biosod, hátha át lehet állítani a HDD-nél valamit, hogy kompatibilis legyen a Win7-tel. Ez a mód lassabb ugyan, de csak a telepítésig kell. Utána állítsd vissza.
Ez a számítógép hiba témába tartozik, nem tableted van! A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2017
BIOS-ba AHCI engedélyezve van?
Nálam hasonló volt csak fordítva. Win7 látta, XP nem az SSD-t. XP telepítőbe be kellett fűzni egy ahci drivert aztán jó lett. Az "X jelű meghajtó" -t meg úgy tudom a ramba hozza létre, tehát mégse látja a lemez. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2017
Esetleg tedd egy rackbe majd egy másik géppel töröld a partíciókat.
BIOS-ba meg AHCI-re.
Szia!
Ha a BIOS nem látja, akkor ott alaplapi szinten van gond, operációs rendszerrel nem fogod tudni elérni. Ha a BIOS-ban megjelenik, akkor tudsz majd vele szórakozni, hogy felismeri-e a rendszer. Ha tudod, próbáld ki másik alaplapban, hogy egyáltalán minden rendben van-e vele.
Sziasztok
Van egy multifunkcionális nyomtatóm ami e-mailba tud scannelni. Az e-mailos beállításnál elakadtam, ugye alapból be kell állítani egy rendszergazda e-mail címet amiről megy a küldés és szerintem nálam itt lesz a gond, mert ecélból beregisztráltam egy gmailos email címet smtp portnak meg megnéztem a gmailra mit kell beírni, ezeket a beállításokat PC-n keresztül kell elvégezni, mellékeltem a beállítás képét. Nyilván nekem nincs saját web szerverem, mert elvileg azt kellene megadni, szerintetek ez így működhetne erről a gmailos mail címről vagy élből felejtős. Üdv
Én elképzelhetőnek tartom, hogy így menni fog.
De mégse megy.
Közbe beregisztráltam egy t-onlines mail címet, mivel az is felmerült, hogy ezek az ingyenes mail szolgáltatók nem küldenek levelet külső eszközről, bár gőzöm nincs mitől más a helyzet mikor egy skenner küldi el azt az emailt, vagy a laptopom. De ezzel se megy. A gáz az, hogy a készülék csak egy "küldés sikertelen" üzenetet dob, az hogy miért az homály, és ebből jöjjek rá mi a probléma ![]()
Próbáld ki így: Lsd kép
Esetleg visszaírhatod a másik portra is. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2017
gmailben engedélyezted?
"A POP3 beállításokhoz először lépjünk be Gmail fiókunkba, majd navigáljunk a beállítások menüpontra (Lenyíló fogaskerék)."
A szolgáltatód nem szűri a külső levelezőszervert?
Srácok, köszi a segítséget, először is abból induljunk ki, hogy a mailoszással kapcsolatba nekem össz tudásom annyi, hogy van egy mail cím és egy jelszó, eddig tökéletesen elvoltam, nem is értem, minek kell port számot megadni, ha küldök egy mailt a laptopomról, mitől másabb mint amikor a szkenner küldi?
De vegyük sorba, mert ez bizony egy több ismeretlenes egyenlet számomra. Idézet: logikus, ez amiről küldöm a mailt„Rendszergazda e-mail címe” Idézet: „SMTP szerver neve : SMTP port száma” Ez is egyértelmű. Idézet: na itt egy kicsit mire gondolt a költő elv, bizonytalansági tényező, gondolom ide jön a mail címem @ előtti része.„SMTP hitelesít. felh. név” Idézet: ha jól sejtem itt kell megadni azt a jelszót amit a mail cím regisztrálásakor megadtam.„SMTP hitelesítés jelszó” Azt meg nem értem miért kell POP beállításokkal foglalkozni, hiszen itt csak kifele mennek levelek befele nem.
Szia!
G-mail helyett yahoo címet használj! A g-mail nem megy TLS autentikáció nélkül, azt pedig ezek a kütyük annyira nem szeretik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |