Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bojler javítása, kérdések
Igen, mert a tartály szétreped, nem fogja a nyomást bírni , nem erre lett tervezve.
A kérdezett vízmelegítő összes érintkezőjét át kell nézni, hiszen az átfolyó 30 A áramerősség nem kis terhelés.
Az a 7000W hazugság ami a gyári adatlapon szerepel, lemértem, csak 4300W-ot vesz fel.
Relékkel kapcsolgatta mert kattogott mikor üzemelt, de most csak nem is kattan, illetve a visszajelző led sem ég, tehát itt elektronikai hiba lesz, vagy csak a víz mozgását érzékelő része döglött be. Mivelhogy működött mikor kikapcsoltam, most meg nem, az azóta eltelt idő alatt a -10 fokos tárolási hőmérséklet, a vasas és iszapos víz ami most rendszer újraindításkor érte... esetleg az nem tetszett neki. Propeller van benne vagy mi alapján nézi hogy megnyitom-e a csapot vagy sem? Amúgy ez is nyílt rendszerű lenne, de tökéletesen működött a zárt rendszerben is, nem halt meg. Az a baj hogyha szét is szedem, szerintem nincs benne házilag javítható alkatrész. Leszerelem majd, átfújom kompresszorral meg átnyomatom vezetékes vízzel... ha nem akkor marad vízhőmérőnek.
Hajdu nyílt rendszerű forróvíztároló, 10 literes, a termosztát mellett van egy hőkorlátozó, az nem ad át áramot.
Azt szabad cserélni, illetve mi lehet az oka ha az kimegy? Pl víz nélküli üzemeltetés?
Igen, azt ki kell cserélni . Túlhevülés miatt ment ki. a hőbiztosíték.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2017
De akkor a termosztát is rossz lesz?
Mert ha minden üzemszerűen működik akkor gondolom nem szabadna hogy az kioldjon, pláne nem 105 fokon. Ha víz nélkül kapcsolják be akkor mi szokott történni? A tartály is szétolvad?
De igen, a tartályban a víz nem érheti el a 105 fokot. Az első képen egy 98 fok és 10 Amperes hőbiztosíték látható amit linkeltem. Víz nélkül sem a fűtőbetétnek és a tartálynak sem használ.
Ezért kell bele a védelem. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2017
Akkkor is túlmelegszik, ha nagyon vízköves. Szárazon járatva kb. bármi megeshet.
Az átfolyós melegítőm meg megjavult, tiszta vízzel átmostam így újra működik.
De belül van flexicső is benne, szóval ha savaztam volna lehet az nem lett volna jóötlet A bemenő flexicsövön van egy állandó mágnes is, elektronika nélkül, az mi célt szolgálhat? Szűrő is van a bemeneten tehát csak nem az idegen anyagok ellen van. De viszont fogalmam sincs honnan tudja hogy folyik-e benne víz vagy sem. Szerintetek?
Hello! A mágnes, lehet csoda vízkőtelenítő. A bal felső sarokban van valaki. Lehet nem azért állították oda mert rossz volt.
Talán a vasdarabkák megfékezése miatt van benne.
Fogalmam sincs, de szkeptikus vagyok a témával kapcsolatban. A villanyost is azért nem építettem meg. Valahogy a Faraday hatás zavarba hoz, mert azt tudom hogy az, működik..
De hogy ha van benne az állandó, mert egy elektromágneshez tekercs kell, a réz pedig igen drága, még a nagy kínai találmány, a rezezett ALU is. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2017
Sziasztok!
Èrdeklodnek mittol lehet hogy a bojleren ki van cserelve minden de melleg viz nem folyik egy csapon sem?
Mikor lett cserélve minden? Lehet, hogy még nem kapott elég időt a felfűtésre. Egyébként látszik rajta, hogy fűt? További lehetőség, a melegvíz-kivezető kilyukadása a bojleren belül.
Tegnap lett kicserèlve minden benne,volt ideje fűteni ,csere előtt volt melegviz folyt egy darabig utàna meg csak forró gőz jött
Attól mert új a betét, még lehet szakadt. Nem lennék meglepődve, amilyen gyatra fűtőbetéteket lehet kapni... Kérdés az is, mivel mérted meg, hogy kap-e áramot.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2017
Ami jon ki a bojlerbol melleg viz cso az melleg csak egyik csapon se folyik ki melleg viz ha a hideg viz csapot ki nyitom ott folyik viz
Mi történik, ha valamelyik melegvízcsapot (csak azt) kinyitod? Víz jön de hideg vagy egyáltalán nem jön víz?
Szia! Ha flexibis csővel van bekötve akkor az belül megduzzad annyira, hogy nem jön belőle meleg víz. Ez többnyire a meleg vizes bekötésnél szokott előfordulni. A probléma a meleg víz elzáródás helyének a kiderítése, mert ugye elég meleg az a víz és vigyázni kell vele, le ne forrázza magát valaki. A hideg víz bemenetet elzárva lazítsd meg a bojler meleg víz flexi csövének falicsarlakozó hollanderét és nézd meg, hogy folyik e ott a víz, mert ha nem akkor azt a csőszakaszt kell kicserélni.
Valamiért nincs abban a bojlerben elég víz. Addig kell a meleg csapon engedni a vizet, amíg tejesen feltöltődik, vagyis jön a hideg víz.
Sziasztok!
Sajnos rázogat a bojler, ill. a csapon érzem és a vizen. Tisztításnál látom az anód nem nagyon fogyott. Védőföldelés hiba lehet gondolom de a bojler oldalon jól van bekötve. Hogyan tudom ellenőrizni vagy kérni a szolgáltatót hogy a villanyóránál ellenőrizze hogy jó-e? Külön órája van a bojlernak, ott hogyan van bekötve a földelés egyáltalán?
Szia!
A védővezető jóságát nem az áramszolgáltató ellenőrzi, az nem az ő területe. Hívj egy villanyszerelőt.
Addig hívj villanyszerelőt, amíg valaki meg nem hal. Ha lenne Fi-relé beépítve, már rég lekapcsolt volna, védve az áramütéstől.
A Fázist és a Nullát a szolgáltató adja a működéshez. A védőföldelést helyben az anyaföld adja egy regisztrált villanyszerelő köti be, ennek jóságát is ő tudja ellenőrizni. .Természetesen a FI-relé is szükséges. A védővezető folytonossága a földelőszondától a bojlerig, a biztonságos működéshez, az anódig, hogy a tartályt is védje.
Már korábban is figyeltem, de még mindig nem értem, mi köze a védővezetéknek az aktív anódos védelemhez?
A védelem úgy működik jól, ha a galvánáram képes záródni. Ezt elő lehet segíteni egy kis extra kapcsolattal a külvilág felé.
Azt szeretném kérdezni hogy mi lehet a hibája a 120 literes Hajdú villanybojleremnek.Folyamatosan fűt.
A hőfokszabályozot kicseréltem,de ugyan az a jelenség.Viszont amit még nem értek az, hogy le vettem a fűtőszálról a nulla vezetéket és úgy is fűt tovább. Hogy létezik ez? Köszönöm a segítséget előre is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |