Fórum témák
» Több friss téma |
Igen én is úgy tudom valami 60V.
Egy kondinál megvolt olvadva a forrasztás és egy ellenállást összezárt. A háttérvilágítás működik kipróbáltam Megjelőltem hogy mit zárlatolt össze pirossal kékell pedig ami megolvadt . kép
Üdv mindenkinek!
Olyan hibája van a Philips 42pfl6008k TV-mnek,hogy amikor áram alá helyezem,5 perc után el kezd villogni a bekapcs jelző led,kettőn villan,majd szünet,és nem regáll semmire sem. Volt már valakinek ilyen problémája Led tv-vel? A segitséget előre is köszönöm!
Üdv!
Ez inverter hiba a tápban. Érdemes megjavitani,nem drágák az inverterek. Én igy csinálltam meg a samsungomat,azóta tökéletesen működik. Kiforrasztod őket,kicseréled,és kész. Ha külön vannak oldalt egy panelon,nem a tápban,akkor azt a panelt kell kicserélni.
Nekem hasonló problémával jelentkezett utána kiment a táp most a háttérvilágítással szenvedek esetleg az inverterek helyébe tudnál ajánlani mást mert én nem lelek megfelelőt.
Helló! Nekem sem volt nagy kedvem javítgatni az invertereket tápokat, t-con paneleket. Javaslom az Aliexpreszt vagy az Ebay oldalait. Komplet panelek 2000 és 4000 Ft között ingyen póstával! Annyi a hátrány, hogy úgy 3 - 4 hét alatt jön meg.
Sziasztok,
A múltkorában küzdöttem egy Toshiba TV-vel amiben kijelzőt cseréltem. Sikerült megtalálnom a TV full doksiját és minden LVDS kábelt kicsengetni és a helyére rakni de a helyzet változatlan lett. Nos miután hozzám került egy alaplap hibás kijelző így megpróbálkoznék még egy cserével de volna egy kérdésem. Eredeti kijelző: T135XW01 v5 Csere kijelző: LC320WXN Ezek mindketten 30 pines LVDS csatlakozóval vannak szerelve viszont ami kijelző előkerült azon 50 pines az LVDS csatlakozó és a típusa a következő: LC320WX5 (SL)(C1) Esetleg ez berakható lehet?
Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni . Adott egy : sharp lc 26sb25e tipusú tv. A hibája: Bekapcsol, majd naggyábol 2 percig egy szürke kép ugrál, néha bejön a kép és megfagy. Miután , gondolom bemelegedett, tökéletesen működik. Első körben kerestem valami szembelátható rendeletességen de semmit nem vettem észre. Esetleg ötlete lenne valakinek? A választ illetve segítséget előre is köszönöm!
A kép kimerevedése kijelző hibára utal. COF kábel lehet leválva valahol. Én úgy csináltam meg, hogy lecsupaszítottam a tv-t annyira, hogy a cof kábelekhez hozzáférjek. A kijelzőről ha leveszed a keretet, szét esik, ezen ragasztószalaggal segítettem, és bekapcsolt állapotban, érintésre reagál ha igazam van! Ha meg van próbáld meg rávasalni.
Szia!
Ha egy idő után magától rendbe jön, akkor inkább tápfeszültség probléma lehet, amit kiszáradt elektrolitkondenzátor okoz.
ÜDv! Köszönöm a válaszát! HA a kábel lenne leválva akkor a hiba nem maradna meg a későbbiekben?
Üdv! Önnek is köszönöm a választ! Ezeket hol kéne keresgetnem?
A tápfeszültség-értékeket feltüntetik a tápegység-panelen, a csatlakozóknál. Ha vannak púpos tetejű elektrlolitkondenzátorok, akkor azokat azonnal cserélni kell.
Akkor itt naggyábol minden t cserélni kell?
Én ezen a homályképen nem látok púposat.
Ja hogy púpos. Férre olvastam bocsánat! Az nincs rajta.
Jöhet a feszültségméréses lépés, hidegen és később, amikor megjavult a kép.
Kiszereltem a panelt! AZ elég ha áram alá helyezem, végigmérem majd egy 15 perc múlva újra?
Sziasztok.
Van egy kb 2010-ben vásárolt 32"- os Samsung lcd hd tv-m. A napokban észrevettem, hogy vízszintes csíkok jelennek meg a kép felső harmadán. Néha viszont nem látszik, főleg világosabb képnél, fehér, stb. Mi okozhatja ezt?
Beszerelve kell mérni, az eredeti felállásban, terheléssel, vezérléssel együtt.
Megméregettem és a képen látható alulról a második 24 volt -os kimeneten hideg állapotban nem lehet mérni feszültséget. A mint a kép helyre jön a feszültség is megjelenik
Van, hogy nem marad meg a hiba, mivel nagyon kicsi a távolság, oly annyira, hogy a melegedéssel meg is javul a kontakt! Nem ritka eset! Továbbra is javaslom a cof kábelt ellenőrizni!
Ez is logikusnak tűnik. Azt hiszem ha a tápegységet sikerült átvizsgálni és nincs vele probléma azt is ellenörzöm
T-con szalagkábel, vagy hibás kijelző, csak talalgatás.
Nem lehet ez táp hiba? Olyan mint ha "brummos" volna. Nyilván, hogy vannak rajta interferencia csíkok is, ami ugye a fényképezőgép miatt van. Csinálhat ilyet cof kábel vagy t - con panel is. Nem tudjuk, hogy minden bemeneten ezt teszi e!? Ha van olyan bemenet amelyiken jó, nem jelentkezik a hiba, akkor az alaplap video részével lehet valami, vagy volt hasonló gond jelkábel miatt is. A cof kábel és t - con panelt könnyen ki lehet zárni, a kábelt mozgatással a panelt cserével ki lehet zárni!!
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2017
Sikerült megjavítani a tv-t. Köszönöm! Mindkét megoldást kipróbáltam, de az eredményt nem tudom mi hozta meg! A tápon kicseréltem az összes kondit, a cof nál pedig stabilan leragasztottam az összeset és megtámasztottam őket! Szóval köszönöm a segítségüket!
![]() ![]() ![]()
Sziasztok,
Adott egy Daewoo 32-es TV amihez nincs távirányító. Rendeltem hozzá egyet de nem reagál a távra mintha nem is működne. Szétszedtem a készüléket és az infa vevőnél megmértem a feszültségeket (szkóp hiányába multival tudtam megtenni) és amikor a távirányítón megnyomom bármely gombot akkor vevő kimenti lábán változik a feszültség de ettől függetlenül a készülék nem reagál rá (természetesen a készülék működik és a rajta lévő gombokkal vezérelhető is) Ennek fényében szerintetek a távirányító vagy a TV a ludas a dologban?
A t-con kábelt már megmozgattam ,de semmi, ki is húztam megtisztítottam, hátha kontakt hiba. Bemenetre azért nem gondolok, mert van egy usb-s külső vinyó rajta és ha arról indítok el egy filmet akkor is jelentkezik. viszont erősebb fénynél és fehér színeknél eltűnik. Egyébként upc-s és hdmi-vel van csatlakoztatva a beltéri. A képeken kizárólag a vízszintes vonalakat kell figyelembe venni, a többit a fényképező kreálja.
Van ott még mit tenni! Cof kábel, T-con csere, külső jelkábel csere.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |