Fórum témák
» Több friss téma |
Az azonos baudrate megköti a kommunikáció sebességét, zért simán mehet.
Több RS232? Az RS 232 - ha jól tudom - nem tud busz-féle csak párba állított kommunikációt. Ha csak szigorúan egy irányba megy a küldés, akkor mehet (egy master sok slave), és akkor nincs flow control.
Bármennyi kontrollert fel tudsz tenni soros kommunikációra,csak mindegyiknek kell 1 azonosító,amire reagál. Alkalmazási példa.. Én is hasonló módszerrel használtam 1 vezetékes rendszernek.
Sziasztok!
Egy sajtérlelő programot dobtam össze 16f685-re, rendben is van, viszont szeretném, ha ármaszünet esetén a 4 beállított érték (hő, pára, szellőztetési rendszeresség illetve időtartam) nem törlődne ki. Ezt meg tudom oldani programozással vagy csak szünetmentes táppal? Köszönöm!
Ez a kontroller tudtommal tartalmaz EEPROM memóriaterületet. Oda el tudod menteni azt a pár adatot.
Sziasztok
![]() Tesztelgettem az órám és 15 47 inditottam és a órámhoz képest 33 sec kor van a váltás. Most megnéztem már 37 kor vált az órámhoz képest 4 secet késik ![]()
Már nem tudom hogy mi lehet a bibi ![]() Legyetek szívesek segíteni ![]()
Igen, tartalmaz, csak azt nem tudom hogy írok erre a területre, illetve milyen paranccsal olvasom, még sosem csináltam ilyet.
10Ch címen van, azt olvasom az adatlapon.
Ha jól sejtem ez csak egy része a kódodnak.
Benne van valahol az a korrekciós rész amit korábban többen is ajánlottunk?
Az adatlap tartalmazni szokta az írás és olvasás szekvenciáját.
Cím és adatregiszterek feltöltése, meg egy speciális sorozat, nem feltétlenül ebben a sorrendben.
A címet látom: EEDAT – EEPROM DATA REGISTER (ADDRESS: 10Ch)
Csak azt nem tudom, hogy hogy küldök ide adatot. CCSC-t használok, de nem igazán jövök rá a dolog nyitjára..
Azért is tettem ide az amatőr kérdések közé, mert ez nagyon alap dolog, de én nem tudom
![]() Mondok rá egy példát, hogy érthetőbb legyen. PortA címe 05h, de én nem tudom, hogy kell rá adatot küldeni. Én csak annyit írok, hogy: Output_A(0b11111111); De hogy a 05h címet hogy kellene használni, azt nem tudom. Nem C ben kellett volna talán kezdeni, hanem assemblyben és akkor ezek a dolgok világosak lennénk, de túl nagy dolgokat nem tervezek, így az életemet nem akartam megnehezíteni, mert a két nyelv között sztem óriási a szakadék.
Akkor meghagyom a dicsőséget másnak, én meg a C-hez nem értek.
Na végre ráakadtam.
write_eeprom(adress,value) value = read_eeprom (address) Nem baj, azért köszi!
Idézet: „Benne van valahol az a korrekciós rész amit korábban többen is ajánlottunk?” Attól függ mire gondolsz ![]()
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni néhány feladat leprogramozásában? Jelenleg C++ nyelvet tanuljuk és CodeLite-ban programozunk. Csatolom a pdf-t.
Azt írtuk korábban, hogy ha a kéeés már ne szoftveres problémából adódik hanem a quartz pontatnlanágábol, akkor egy állítható rutinnal korrigálhatod. Pl. néhány óránként hozzáadsz vagy elveszel az időböl 1-2 tized másodpercet.
Nem egészen értem. Ezt PIC mikrovezérlőre kell megírni?
Nekem inkább PC programnak tűnik, de az nem ez a fórum. Inkább prog.hu hoz tartozik.
Programozásra kell. Csak nem tudtam hova írjam le, mert itt nem találtam konkrétan olyan topikot.
Sziasztok!
2 PIC között mivel a legegyszerűbb vezetèk nèlküli kapcsolatot létesiteni? Ami " elvárás" lene az a 2 irányu adatkommunikácio ès max 3 méter távolság.
Bluetooth. Két modult párosítasz, PIC nélkül, számítógépről, és többé nem kell fogllkozni vele.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
Màrmint....
Nèzegettem wifi... ès bluetooth modulokat is. Mindkettőn táp ês rx tx lábak voltak! De ezeknèl a moduloknàl maga a modul vègzi a kapcsolodást? Vagy a pic-be kell a kapcsolodási programot megirni vagy simán mint egy i2c nél cimzem.... vagy.....?? Egy kicsit káosz van bennem ezzel kapcsolatba
Létezik egy csomó RF modul, ilyen távolságra kb. bármelyik jó.
Igen gondoltam hogy valahogy a pàrositàst meg kell oldani!!
Rf... de álltalába azok egyirànyuak.. legalàbbis eddig csak olyanba futottam bele
Sajnos nem vagyok nagy matekos kb mennyit kene elvemni hozza adni es mily modon ???
És miután párositottam milyen protokolt hasznàlok az adattovàbbitàsra?
Gondolom Rx Tx làbakon törtènik!
Amit a PIC Tx lábán kimegy, azt beleküldeni a modul Rx lábába, és a másik modul Tx lábán kijön öt méterrel arrébb. A legegyszerűbb, ha sima soros adatátvitelt használsz.
Rádiós adatátvitelnél oda kell figyelni a zavarok hatására. Fel kell készülni hibás vételre, az adatok megsérülésének detektálására is.
Vannak olyan modulok, amelyek eleve így működnek. Jellemzően azok, amelyeken már "csak" TX és RX lábak vannak. Pár típust teszteltem, vagy jön a jó adat vagy semmilyen, köztes állapotot nem sikerült elérnem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |