Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tápegységgel kapcsolatos kérdések
Lapozás: OK   113 / 175
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 22, 2017 / 1

Erre még rájön az Áfa meg a vám is, ha jól látom. Nézz szét kicsit, hátha van olyan eladó, aki EU-ból küldi. A másik egy csatornás táp amit linkeltél, pedig passzív hűtésű... Szerintem az oda kevés, akármennyire is kapcsolóüzemű a kicsike. 30V 3A nem kevés.
(#) Digerist válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

Az ebay ről 57 euróért lejön
a másikat 56 ért meg tudom venni más oldalról.
Én is inkább az ebay es felé húzok
(#) Kovidivi válasza Digerist hozzászólására (») Márc 23, 2017 /

Áfa, vám? Ekkora csomagot biztosan elkapnak. Mondjuk még úgy is megéri.
(#) Digerist válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 23, 2017 /

Nem kell semmi.
(#) Kovidivi válasza Digerist hozzászólására (») Márc 23, 2017 /

Tudom, hogy nem kell neked, nem akarod, de honnan tudod, hogy nem is lesz?
(#) Digerist válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 23, 2017 /

Mert rámentem a fizetésre és ott összesen 57 eu mutatott.
(#) Digerist válasza Digerist hozzászólására (») Márc 23, 2017 /

Nekem Szlovákiába ennyi nem tudom hogy Magyarországra mennyi lenne.
(#) Kovidivi válasza Digerist hozzászólására (») Márc 23, 2017 / 1

Akkor ennek járj kicsit utána az Ebay paypal témában, mert EU-n kívülről EU-ba lesz szállítva egy "drága" termék, amit minimum áfa fog terhelni. Ebbe a témába már többet ne írj ezzel kapcsolatban, csak amit ajánlottam. De elég csak beleolvasni, vagy még jobb lenne a speciálisan rád vonatkozó jogszabályokat megkeresni.
Ezt gondolom nem olvastad el:
"2.International Buyers– Please Note:
a. Import duties, taxes and charges are not included in the item price or shipping charges. These charges are the buyer's responsibility.
b. Please check with your country's customs office to determine what these additional costs will be prior to bidding/buying."
(#) laci-fer hozzászólása Márc 30, 2017 /

Sziasztok! Usb-s tápegységgel, illetve táppal kapcsolatos a kérdésem!
Vettem egy usb-s blutooth-os transmittert a tévémhez, hogy tudjam hallgatni blutooth-os fülhallgatóval esténként. Azért vettem usb-st, hogy a tv usb portjába bedugva kapjon tápot. Így könnyen megoldott a ki-be kapcsolása és tölteni sem kell, mint az akkusat. A jobb vétel érdekében usb hosszabbítót használok, de egyébként hosszabító nélkül is fenn áll az a probléma, hogy sajnos a hangátvitelkor nagyon magas lesz az alapzaj. Ami nagyon zavaró. Ha a transmittert külső usb-s tápegységhez csatlakoztatom, ugyanazzal a hosszabítóval, akkor a zaj teljesen megszünik. Arra gondolok, hogy a tv tápról valamilyen zavar éri a transzmittert. Esetleg valamilyen zavarszűrő talán segíthetne. Ha valaki tudna nekem segíteni ez ügyben, azt nagyon megköszönném. Üdv!
(#) reloop válasza laci-fer hozzászólására (») Márc 30, 2017 /

Szia! Gondolom a TV füles aljzatáról veszed a hangot. Az USB test és a jack csatlakozó test földhurkot képez, onnan jöhet a zúgás. Precíz megoldást leválasztó trafó ad.
Ha van rá mód, megszakíthatod az USB táp felől a testet, talán úgy is elfogadható lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2017
(#) laci-fer válasza reloop hozzászólására (») Márc 31, 2017 /

Szia! Nagyon valószinű, hogy az lesz a probléma, amit írtál! Egyébként működő bluetootth kapcsolatnál, ha kihúzom a jack dugót szintén megszünik a zúgás, mint mikor külső tápot használok. Most már tuti, hogy a földeléssel lesz a gond. Megpróbálok majd egy usb kábelt megbarkácsolni, hátha jó lesz. Sokat segítettél! Köszönöm a válaszodat!Majd később megírom, mit sikerült tennem! Üdv!
(#) rf_sampler hozzászólása Ápr 1, 2017 /

Sziasztok!
Hozzákezdtem egy Daiwa PS-313 II 13.8V-os trafós tápegység felújításához. A táp japán design, nagyjából a 80-as évekből. Főleg japán oldalakon találok infót a javításáról, alkatrészeiről. Az mondjuk vicces, hogy a magyar kollégám azt javasolta, dobjam ki, a japánok meg nekiállnak, és megjavítják. Csatolok néhány képet az érdekesség kedvéért. Nem saját fotók, ill. van amelyik a PS-304 main panelről készült.
A hibajelenség annyi volt, hogy 100W-os teljesítmény felvétel közelében, a táp kiolvasztotta a rádió előtti 30A-es biztosítékot. Több japán oldalon is azt láttam, hogy az RV1-RV4 ellenállásokat cserélik újakra. Előfordulhat szerintetek, hogy ezek a korosodó ellenállások a nálam jelentkező hiba okai? 05Z6.2Y és 05Z16Y Zener diódákkal találkozott már valaki? Az első elméletileg 6~6.35V, 500 mW-os. A másodikról nem találtam semmit, de feltételezem 16V-os, 500 mW-os lehet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2017
(#) Kovidivi válasza rf_sampler hozzászólására (») Ápr 1, 2017 /

Mondd meg a kollégádnak, hogy elég nagy buta lenne, ha kidobna egy ilyen szerkezetet! Ha van hozzá kapcsolási rajz, könnyen megérthető a működése, és méréssel a hiba is megtalálható. Ez egy 0-16V 30A-es táp, ha jól látom?
(#) rf_sampler válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 1, 2017 /

Igen, jól látod. Ez a pdf a legtöbb, amit tudok róla. Meg persze ott van maga a hardver
(#) reloop válasza rf_sampler hozzászólására (») Ápr 1, 2017 /

Szia! A hozzászólásod a Labortáp topichoz áll közelebb.
A Zenerek feszültségét jól becsülted meg, a típusszám többnyire utal a névleges feszültségre.
Azt, hogy egy 30A-es táp ki tud olvasztani egy 30A-es biztosítékot, még nem érzem feltétlen hibának.
(#) rf_sampler válasza reloop hozzászólására (») Ápr 2, 2017 /

Az a fontos adat kimaradt a leírásomból, hogy a rádió, amit használok, adásban maximum 22A-t vesz fel. Egy másik trafós táppal évek óta hibamentesen működik együtt, sosem volt biztosíték probléma. Itt vannak a gyári adatok a rádióhoz:
Power consumption
Tx Max. power: 22.0A
Max. audio: 2.0A
Rx Stand-by: 1.3A
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2017
(#) zenetom hozzászólása Ápr 4, 2017 /

Sziasztok!
Erről a tápról van valakinek tapasztalata?
UNI-T UTP3701S ~ LABORATÓRIUMI TÁPEGYSÉG
(#) pucuka válasza rf_sampler hozzászólására (») Ápr 4, 2017 / 1

Nagyáramú rádiós tápoknál az a gond, hogy a tápkábelen kijut RF zavar, ami a tápegységet meg tudja zavarni. Mivel az adóvevőknek nincs szüksége stabilizált tápra, (ahol szükséges, ott magában a rádiókban előállítják) a lehető legegyszerűbb tápot kell ilyen célra használni.
Ez a táp minden, csak nem egyszerű. Bár van benne szűrőkondi bőven, de sok aktív elem is, igy könnyen meg lehet bolondítani. Ha eddíg jól lehetett használni, akkor én a hidegítő kondik körül kutakodnék, különösen mindjárt a nagyáramú tápcsatlakozón levő két kondit cserélném le jőminőségű kisveszteségű (esetleg nagyobb feszültségű) elektrolit, ill kerámia kondikra. Esetleg pluszban rátennék még egy 1 - 2 nF kerámia kondit is.
Aztán a kapcsolás belsejében levő műveleti erősítők bemenetén levő kondikkal mi a helyzet, azt lesz nehéz kideríteni. Azoknak kellene megakadályozni az erősítők RF zavarását.
(#) Kovidivi válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /

2x24V 1A-es tápot te is tudnál építeni seperc alatt. Ezért én nem adnék ki pénzt. 30V 5A vagy 50V 3A már kihívás, azt érdemes megvenni. 2db LM317-tel, vagy Alkotó féle nyákkal összedobod, meg beraksz egy 5V 2A-es adaptert, és meg is vagy. Kijelző vagy Alkotó féle, vagy ebay-ről veszel olyat, ami feszültséget és áramot is mutat egyszerre. Néhány banánaljzat kell még, és kész is a labortápegység.
(#) zenetom válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /

Építéssel nem akarok foglalkozni. Elkezdtem még 2012-ben egy labortápot, plusz fix kimenettel, nyomógombos-relés öntartással, panelműszerrel, minden meg van már hozzá, de nem raktam még össze, és nem is fogom. A dobozba azóta más került, ami már nincs is nálam.
Viszont rájöttem, az 1A (párhuzamba mondjuk 2A) tényleg kevés, valószínűleg valami nagyobbat nézek.
(#) Ge Lee válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /

Azért nem seperc, főleg ha meg kell hozzá venni mindent, és akkor a végén még többe is fog kerülni. Manapság a gyártók már vagyonokért mérik a trafókat, egy esztétikus dobozról ne is beszéljünk.
(#) Ge Lee válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /

Nem tudom hogy melyik rajz alapján álltál neki annak a 723-as tápnak, de nagy kár nem befejezni, mert lehet hogy többet ér mint a gyári amit kinéztél. És az egyszerű változattal is elmehetsz 32-33V-os kimenőfeszig, nagyobb áram mellett is, megfelelő hűtéssel. Az enyémben 2db BD245 az áteresztő, és még nem vette zokon a 2,5A-t tartós zárlatban sem.
(#) zenetom válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /

Pénzért sem dobozolnám össze, nemhogy ingyen.
Nyilván van az a pénz...
(#) rf_sampler válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /

Idézet:
„könnyen meg lehet bolondítani. Ha eddíg jól lehetett használni, akkor én a hidegítő kondik körül kutakodnék, különösen mindjárt a nagyáramú tápcsatlakozón levő két kondit cserélném le”

Használtan vettem a tápot, ezért nem tudom, mennyire működött jól korábban. Logisztikai okokból nem tudtam kipróbálni. Arra tippelek, hogy jó ideje nem volt már használatban. Az eladó nem említett hibát. Előfordulhat, hogy elhallgatott infókat, de ezzel most különösebben nem foglalkoznék.
Nálam az első tesztnél előjött a biztosíték probléma. Az egyszerű teszt annyiból állt, hogy 25, 50, 75, majd legvégül 100W-tal terheltem a tápot. 100W-nál vágta ki a 30A-es biztosítékot.
(#) pucuka válasza rf_sampler hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /

Vagy sohasem próbálta nagyteljesítményű adó tápjaként. Az adóvevők tápjában alkalmazott védelem az, ami kiégeti a biztosítékot (varisztor, zéner, dióda). Ezek túlfeszültségtől, fordított polaritástól védik az adóvevőt.
100 W esetén már lehet olyan nagy a vezetett zavar, különösen ha az antenna illesztés nem túl jó, ami megnöveli a kimenetre jutó feszültséget, és működteti a védelmet. Szélsőséges esetben előfordulhat, hogy az áteresztő tranzisztor teljesen kinyit, és a kimenetre a teljes nyers feszültség kijut. Ez nem kevés, nagyjából 20 V körüli, és az adóvevő védelme 16 - 18 V körül már működik.
(#) Kari55 hozzászólása Ápr 12, 2017 /

Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok-e? Ha nem, elnézést kérek.
Adott egy Auto DC Power tápegység (melléklet), az a gond vele, hogy a bemeneten multiméterrel dióda vizsgáló állásban zárlatot mérek. A Ledet és egy 470µF-os kondit a bemenettel párhuzamosan már kivettem próbaképpen, de úgy is zárlat.

Mi lehet a probléma, és mit ellenőrizzek benne? (Csak multiméterem van).

Köszönöm.
(#) Bakman válasza Kari55 hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /

Magát a csatlakozót szedd szét, hátha azon belül van zárlat. Megesik időnként.
(#) Kari55 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /

Már azt is néztem, az jó. ezt lefelejtettem.
(#) Bakman válasza Kari55 hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /

Szedd szét, fényképezd le az alkatrész és a forrasztási oldalt, memondjuk, mit mérj.
(#) mc-4 hozzászólása Ápr 12, 2017 /

Sziasztok!
Egy duál monó erősítőt építgetek, ahol két toroiddal szolgálja ki oldalanként.(2x225WA)
Anyagilag jobban kijön ha egy nagy toroidot veszek (600WA) Esetlegesen lehet ennek valami negatívuma?
Puffer kondenzátor csatornánként 2x22000uF, ha 3x10000µF-ból rakom ki kicsit túl méretezve okoz valami problémát? Valahol azt olvastam, hogy több kisebb jobb, mert gyorsabban töltődik újra.
Következő: »»   113 / 175
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem