Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Egy 3W / 4Ω -os hídkapcsolás csúcsárama 1,2A. Ebből lesz neked 7db. Ennek megfelelően méretezd a tápot!
A PAM8403 két csatornájának párhuzamosítását hogyan gondoltad? Ezek PWM kimenetek.
Milyen 3W 4ohm, és milyen hídkapcsolás? 5V/4ohm*5V=6,25W*2db=12,5W.
Ki is próbáltam, ha csak az egyik csatornát kötöttem be, nagyon halk volt, ha összekötöttem a bemenetet, és a kimenetet is, akkor sokkal hangosabb volt. De 1/3 hangerőn még az se valami sok. Annál meg picit is nagyobb hangerőn szörnyű a torzítás. Legalábbis filmhez. Gitárral nem próbáltam. Mobilról max. hangerőn is jó volt, de gépen csak 30% körül kezdett alakulni.
Ha nem érthető amit írtam, beszéljük meg az Erősítő mindig témában. Amúgy az az IC adatlapján megtalálod a részleteket.
Tisztelt Urak!
Nos méregettem. Egy helyen oda is lett a 0,2A-s biztosítékom. Szóval amit mértem: 4,9V, 0,75A 0V, -0,35A -22,2V, -0,14A 22V, 0,15A 7,7V, 0,69A 0V, -0,22A 58,9V, 0A Gondolom, hogy ezek üresjárati áramok, de, hogy mi a mínusz, azt nem értem.
Na, úgy látom, hogy vehetek egy méregdrága színuszos invertert.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2017
Totál felesleges, a kapcsolóüzemű tápok nem érzékenyek a jelalakra, az asztali szünetmentes tápok (UPS) sem színuszosak.
Az apróban gyakran látok pár ezer ft-ért akku nélkül hirdetve - vegyél egy olyat. Az akku helyére teszel valami brutális elkót és az autó akkuról táplálod. Olyat kell választani, ami tudja a "hidegindítást", tehát hálózati fesz nélkül is elindítható. A terheléssel való járatásnál ellenőrizni kell, hogy elegendő-e a hűtése a tartós üzemhez.
Hali!
Az ilyen tápoknál a feszültség, vagy áram stabilizált? Bővebben: Link Tehát erről lehet hajtani egy kapcsiüzemű áramgenerátort? Vagy nem ajánlatos, mert a táp mindig visszaszabályoz, és mindenki összevissza fog ketyegni?
Szia! A feszültség stabil, a 3A a legnagyobb terhelőáramot jelenti. Azt, hogy dinamikus terhelésre hogyan reagál egy fotó alapján nehéz megjósolni. Van hasonló kinézetű tápom ami terhelés nélkül el sem indul.
Én is így gondoltam, csak megerősítés kellett. Köszönöm!
Sziasztok!
Hol a hiba??? bemeneten 12,3V... a kimenetén 11,7V?!?!?!?
Hello! Mondjuk ha 5V-os eleve a stabi, akkor a az osztó így 20V kimeneti feszültséget feltételezne.
Miből gondolod, hogy minden segíteni tudó/akaró meg tudja nyitni a .lay-t?
Az LM1084 IT5 adatlapján ez a két ellenállás érték van megadva... 8.2.2 pontban
Bocsánat, hirtelenjében jobbat nem tudtam... de általában tudják.
Exportáld jpg-be és úgy tedd fel.
Nálam perpillanat csak céges gép van, erre pedig kirúgás terhe mellett tilos bármit is telepíteni. Lehetnek egyéb indokok is, miért nem akar valaki valamilyen programot telepíteni a gépére.
Az ellenállásokon 1,2V-nak, illetve 3,7V-nak kéne esni. Nálad mi a helyzet?
A NYÁK-on nem jelölted a bemenetet, remélem jól kötöttél rá.
Igen, bekötési irány jó volt... Viszont az adatlapon benéztem az nem az IT 5, hanem az IT Adj. adatlapja... Ott jó a 121R-365R arány... Kicseréltem a panelon egy ADJ-ra és meg lett az 5V. De akkor az IT 5V- nél milyen ellenállás párral kéne dolgozni?
Igen ám, csak Te ráírtad a panelre, hogy 5V-os a stabi. És minő csoda, az is..
Mert nekem az első darab az IT 5-ös volt... Csak az adatlapon benéztem, hogy a kapcs-rajz az IT Adj rajz volt! És az is volt Mert nem is működött a panelban. Viszont beraktam helyette egy Adj. verziót, és mit ad isten, lett 5V rögtön.
Oké. A kérdés az volt, hogy "Hol a hiba?"
Ez gonosz volt
Viszont ha már... Az LM1084 széria fix feszültségű regulátorai mind simán -BE-KI-FÖLD- föld a GND-n, két kondi a ki-be -meneten, és esetleg egy védő dióda a ki-be -menet között? Mint egy sima 7805? A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2017
Igen, de a bekötése nem azonos, LowDrop és 5A-es. Valamint nem olcsó, mint az ára is mutatja.. De ott az adatlap, azon minden rajta van.
Két regulátor lehet egymás után? Tehát 12V-ból 8V, majd 8V-ból 5V?
Természetesen lehet.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2017
TS1084 adj-ban gondolkodom, annak az ára vállalható... Paraméterei pedig azonosak.
Hello
Melyiket érdemesebb megvenni szerintetek? 30V 5A EU 220V|DC Power Supply -ebay-ről 57Eu ért vagy 56eu ért de a hazámból +2 év garancia
Az Ebay-es 3A helyett 5A-t tud, és dupla kimenetet, míg a másik csak egy kimenetet 3A mellett. Ha kicsi is dupla lett volna, akkor ajánlottam volna, hogy nézz youtube videókat, milyen a táp belseje, de így én a duplát venném. Ennyi pénzért biztosan nem lesz tökéletes, se századvolt pontos, de bőven megéri az árát. Ha megérkezik szedd szét, és rakd helyre ahol kell (ahol spóroltak). A hűtésre kell vigyázni, de ezeknél több szekunder van, és azt kapcsolgatja az elektronika, tehát az is kordában van tartva.
60$-ért már meg sem éri építeni. Ha elromlik a sajátom, eladom/bontom alkatrésznek, és beruházok egy hasonlóra. A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |