Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Chip azonosítása smartkártyában
Lapozás: OK   1 / 2
(#) scampi hozzászólása Ápr 2, 2008 /

Üdv mindenkinek!

Szeretném tudni hogy van e módja egy chipkártyában lévő proci+eprom beazonosításának ha nincs ráírva semmi.

üdv
(#) hasutas22 hozzászólása Ápr 2, 2008 /

Ez engem is érdekel, nem tudja valaki hogy supershop kártyára lehet-e vagy hogy lehet pontot "varázsolni"?
(#) _ampervadasz_ válasza scampi hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

Üdv! Az eredeti chipkártyákon egy PIC volt, az újabbakon minimum egy PIC és egy eeprom van a nagyobb memória miatt.

Egy SIM egy 16x84-es PIC-et és 24LC16 eeprom-ot tartalmaz.

A 16x84 lehet 16C84 vagy az újabb 16F84.
A 16x84 a processzor, a 24LC16 az eeprom.

A 24LC16 egy 16Kbit-es (2KByte-os) eeprom (256x8x8 bit).

A 16x84-nek 1024 byte program memóriája és 64 byte adat memóriája van

(#) _ampervadasz_ válasza hasutas22 hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

Üdv! Egyszerűen sehogy!!!!
A kártyád csak a renszerükben való azonosítására szolgál! Az adatokat egy "központi szerver" tárolja, és dolgozza fel!
(#) hasutas22 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

Pedig jó lett volna megcsinálni.
(#) szdavid válasza hasutas22 hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

Akkor próbáld feltörni a szervert
(Csak vicc!!!)
(#) hasutas22 válasza szdavid hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

(#) _ampervadasz_ válasza szdavid hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

Még nincsen fejszém, sem 20 kilós kalapácsom. Meg jó kocsim hogy eltudjak tünni minnél hamarabb. Az 1500 ladám ehhez kevés, és csak 148al repeszt max, ha tolom.
(#) Moderátor hozzászólása _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 2, 2008

Mindig meg tud valaki lepni. PrintScreen helyett lefotóztad a monitort és megabájtos képeket töltöttél fel...

Kérlek máskor kicsit helytakarékosabban intézd el a dolgot.

Köszi.

-- Topi
(#) scampi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

Ez nem nekem szólt ugye. Felteszem másképpen a kérdést van egy chipkártyám fehér semmi jel semmi adat rajta. Szeretném tudni hogy mi lakozik benne. Nem az adatokra gondolok hanem a hardweres részére.

Vagy próbálgassam?

üdv

A bekötése ugyan az, ha az a kártya új akkor biztos hogy van benne külön is eeprom.
Én csak az tudom mondani, hogy igen, meg kellene próbálni. Minden kártya, ugyan azzal a lábkiosztásal van ellátva ugyan úgy kell csatlakoztatni az Rx Tx -et illetve a kvarot, Vss Vdd is, (ha van eepromja ha nincsen) Az eepromot külön rutinnal kell hívni, csak akkor lehet tudni hogy jelen van e.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Megfogadom legközelebb odafigyelek erre! Üdv.Topi

Köszi.És ha próbálgatom akkor hogyan tudhatom meg a benne levő chip -ek- típusát? Nincs erre valami szoftware? üdv

Ahhoz hogy olvasni/írni tudjál, egy kapcslást is kéne gyártani, meg a program is kéne hozzá.
A program neve: SIM_SCAN (az én oldalamról közvetlenül)

A kapcsolás meg itt van.

Bocs hogy barkóbáztattlak idáig, de ez csak mst jutott az eszembe hirtelen! Meg az "ic-prog" -gal is lehet olvasni, aztán menteni *.HEX -be, aztán egy arra képes programmmal ki lehet olvasni a full tartalmat.
(#) szabi_o válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

Te ki tudtál olvasni IC-Proggal SIM vagy akármilyen Smart kártyát?
Ha igen, hogyan?
(#) scampi válasza szabi_o hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

hello!

miért ne tudnál? arra való

nekem nem az olvasás írás a problémám hanem ennél a kártyánál szeretném tudni hogy mi van benne - hardware-

próbálkozom a simscan -el.

üdv

Nekem egy chipdrive usb m van szerinted van arra is valami ilyesmi progi, mivel a laptopomon nincs com vagy lpt port.

köszönet

üdv
(#) pixels válasza scampi hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

USB- COM átalakítóval esetleg.

Amugy régen a telefonkártyával tényleg lehetett trükközni? (úgy értem, átírni, hogy mennyi pénz van rajta)
(#) scampi válasza pixels hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

Jaj! Olvassátok már el légyszi előbb amit írok mielőtt válaszolnátok.

Nem átalakító kell ................. hanem a lejjebb ajánlott programot - SIM SCAN vagy hasonlót- keresek USB s programozóhoz. Mindezt azért mert a lejjebb ajánlott sim scan beállításai között csak com portok vannak.

De igazából még mindíg nem tudom, hogy egy "csupasz" smartcard hardweres részét hogyan lehet felismerni analizálni de hangsúlyozom a kártyán semmi nincs mint azonosító!

Köszönet

(#) pici válasza scampi hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

Az intelligensebb programozók tudják azonosítani a programozandó PIC-et (ID). Azaz ha rádugod a programozóra, akkor fel kellene hogy ismerje, hogy 16F84. Az eepromot csak egy kis program megírásával tudod tesztelni.
sztm
(#) scampi válasza pici hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

hello!

Köszönöm. Mit tekinthetünk intelligensebb programozónak? Az enyém ide tartozhat?

Chip Drive USB

üdv
(#) kRoy hozzászólása Ápr 3, 2008 /

Gyakorlatilag halott ügy, nem fogod tudni 100%-os biztonsággal kideríteni hogy milyen processzor és mekkora memória van a kártyában.
A korábbi hozzászólók valamiért csak PIC-ben gondolkodnak, pedig akármi más is lehet. Ha nincs a kártyához dokumentáció, akkor csak a véletlenen múlik hogy tudsz-e valamilyen szoftvert feltölteni rá vagy sem.
A nagy SmartCard-gyártók (GemPlus, Schlumberger) nem is adnak ki "csupasz" kártyákat, valamilyen applikációt mindenképp feltöltenek rá. A teljesen üres kártyában (ami nem azonos a nem perszonalizált kártyával) pedig bármi lehet: PIC, AVR, H8 stb.

A te olvasódat konkrétan nem ismerem, (én a GemPlus GCR410-est használtam/használom) de feltételezem hogy támogatja a PC/SC protokolt. A házilag barkácsolt programok felejtősek, a helyedben letölteném a chipdrive.de oldalról a SmartCard Commander demót...
(#) scampi válasza kRoy hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

Köszi a választ!

Szerinted csak sima olvasásból lehet adatvesztés? Elvileg a lábkiosztás szabványos tehát szerintem a próbálgatástól nem mehet tönkre.

üdv
(#) _ampervadasz_ válasza scampi hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

Ne haragudj hogy ekkor válaszolok, de sajnos volt egy rendörségi dolgom, mert elcsorták a renszámom !
Itt van egy másik program azzal is lehet snart kártyából írni/olvasni. Az hogy mien PIC vagy hasolnó, azt csak a *.HEX adat kiolvasása uán lehet rájönni.
Annak elvileg kéne tartalmaznia azokat a rutonokat amivel a az eeprom adatát behívja, vagy épp írja.
A legelején meg ott kéne lenni e amodell nek is, de ezt csak egy olvasás után jössz majd rá, máshogy nem.

Van egy Link innen letudod tölteni az "ic_prog"-ot(benne van a driver soft help stb.). Beállítod rajta hogy PIC 16F84 és utána mehet az olvasás. Nállam ez többnyre mindig bevált. Ja és kvarcot használtam, de asszem ez az alap beállítás is. Itt van egy HELP nyisd meg! nézd meg ott van a smart kártya olvasásához minden infó, nekem még TXT-ben volt meg egy pár kép, de most már meg van ebben a formában is! (Reference>Smartcards menüpont alatt található!)

icprog.chm

(#) _ampervadasz_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

Amikor a fájlt megnyitod akkor a windows megkérdezi hogy "Megnyitja ezt a fájlt?", és alatta van az hogy "Ezen fájl megnyitása előtt mindig legyen kérdés"-ből a pipát ki kell venni, mert akkor nem fog semmit megjeleníteni!!! (nállam legalább is csak utána jelentmeg minden helyesen.)
(#) smart válasza scampi hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

szépjóreggelt!

ott az igazság kRoy hozzászólásában...
bármi lehet.
...bár én azért nem lennék ennyire 'borúlátó'.
(igaz nem is értek hozzá, csak belekotyogok)
ha van chipdrive-olvasód akkor már előrébb vagy a dologgal.
a 'homemade' cuccokat most felejtsd el egyelőre.
szükséged lesz még egy 'smartcard-explorer' nevű szoftra (a chipdrive.de oldalról letölthető, vagy átküldöm ha ott már nem lenne)
ez 50% beazonosítja a kártyát. ha a kellemetlen másik 50%-ba esik a kártya akkor is kapsz egy atr-t (mint minden 'élő' kártyánál). ez alapján az atr alapján el lehet indulni, hogy milyen kártyáról is van szó.
ha történetesen nem ad atr-t a kártya, akkor lehet program nélküli pic, vagy avr alapú kártya, de az is lehet hogy simán elhalálozott valamikor.
(csak olvasás parancsokkal nem tudsz kárt tenni benne)
de... kezdjük az elején: olvasásnál (resetre) ad atr-t, vagy nem. (és ha igen mit?)
(#) bbb hozzászólása Ápr 3, 2008 /

és ha már itt tartunk, akkor valaki el tudja nekem mesélni, hogy a diákigazolványokon (már elég régóta) lévő csip mire jó? telefonálni nem lehet vele, arra hamar rájöttünk, de akkor minek van rajta?
(#) scampi válasza smart hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

hello!

Nos ATR nincs adatkártyának azonosítja,

memory size 200 - ez vajon milyen métrtékegységben?

viszont minden olvasásnál az adat változik 9 bit et.

Üdv
(#) kRoy válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

A gond csak az, hogy az applikációt nem fogod tudni letölteni akármilyen kártyáról...
(#) _ampervadasz_ válasza bbb hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

Diákigazolványon chip?!!?!? Azon csak vonalkód van, az is csak egy azonosító kódot tartalmaz ami alapján a renszerüken nyilván tudnak tartani. De ha lenne is chip akkor ugyan azt a célt látja el, csak nem optikailag haanem digitális úton lehet kiolvasni az információt.
Azon meg főleg csodálkoznék ha telefonálni lehetne egy diákigazolvánnyal!!!
Lehet egy kérdédem? Véletlenül nem elírtad?! Nem akartam rosssz indulatú lenni, meg nem is vagyok az, nehogy félre érts. Ja meg dobj fel egy képet rólla erre kiváncsi vagyok! Én még ilyennel nem találkoztam, vagy én maradtam le a "törzsfejlődéstől".
(#) _ampervadasz_ válasza kRoy hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

Üdv. Pedig egy ötlet volt, én még csak most kezdek foglalkozni a PIC-ekkel, mert nagyon érdekel, illetve lenne rá vevő is. (de nem ez a lényeg)

Most elmegyek egy 2órára aztán leszek.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem