Fórum témák
» Több friss téma |
A Parsic4 kifagy a szimulációban. Az IF249 és az IF788 (kapcsolás késleltetés le és fel) kimenete source label, ami ugyanazon névvel van ellátva: P1:CLK BE
Nem használhatsz több source labelre ugyanazon nevet, a Parsic4 erre már figyel (legalábbis editálás közben, betöltéskor nem dob hibaüzit). Ha kitörlöd az egyik labelt, már mutat életjeleket. Ha szükséges több forrás egy labelre, kapuzd őket össze. Tovább most nincs időm böngészgetni, de innen már legalább szimulálható...
Köszönöm a segítséget, sikerült megoldani a problémát a segítségetekkel.
Sziasztok.
Egy egyszerű időzítőt szeretnék építeni 1db 7szegmenses kijelzővel amin max 9 percre lehet beállítani de rajzot sehol nem találtam róla. Jó lenne Pic-el megoldani, elég lenne hozzá 2 nyomógomb, egyikkel léptetni a perceket a másikkal meg indítani az időzítést és a beállított idő leteltével behúzna vagy elengedne a relé. 2x16 karakteres kijelzőre van egy rakat rajz Hex-el meg nyáktervvel együtt. Egyet már építettem is de amihez nekem kell az agyúval verébre és inkább felhasználnám majd máshova.
Nyákot tervezni tudsz ? Ha igen akkor megbeszélhetjük a részleteket , az elérhetőségeimet megtalálod a profilomban
Itt a program kb 9 perc alatt készült el
![]()
Köszi szépen, annak aki ért hozzá annak ennyi idő, nekem aki még csak tanulgatja de fel nem foghatja több napig tartana
![]() Idézet: Tanulni sosem késő , én kb 45 évesen kezdtem összebarátkozni a picekkel .. „aki még csak tanulgatja”
Csak érdekesség: parsic4 alá beolvasva a számlálók elnevezése + kimeneti megnevezése átszámozódik. Ahol bemenetként van hivatkozva rájuk, ott viszont nem, ergo kézzel helyre kell tenni. (Mondjuk ennél a blokkdiagramnál nem egy bonyolult dolog, de nagyobb méretnél gond.. épp ezért én sosem számozok kézzel, inkább labelt használok).
Én már soha nem fogom megismerni a P4 et , a 3.6 al játszogatok néha de ha egy valamire való pic program kell előveszem a Flowcode-t
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2016
Hozzányúltak picit. A copy objektum nem tűnik rossz dolognak, bár még nem látom át, hogy mire lehet értelmesen használni. Ha regisztereket akarok piszkálni, azt inkább asm forrásból teszem, sztringeket így kezelni szintén elég érdekes... valami használható ötlet?
Cserébe a korábbi verziókkal ezek a fájlok már nem lesznek beolvashatóak.. 4.16.9.22 (22.09.2016) --------------------- - New: - Copy Objekt, zum kopieren (speichern) und setzen von Variablen (auch System-Register) - Changes: - Datasource: Larger areas can now applied. - UART-Data (only transfer): Special mode for transferring text. - As a result of the changes and new objects, the file format has changed. Projects that are edited with this version, can not be opened with older versions of Parsic.
Sziasztok. Az lenne a kérdésem,hogy pic16f628 programban kimenetet lehet invertálni,vagy figyelni kell valamire ilyen esetben?
Lehet. Ha mégsem lenne igy megfelelő, akkor a kimenetként, egy bemenetű és kaput kell tenni, és ezt invertálni, (itt a bemenetet) a lényeg ugyanaz...
A lényeg, hogy az RA4-re úgy kötöttem a led-et, hogy +5V-ra , majd a led, egy ellenállás és úgy a kimenetre.
Viszont így csak addig világít amíg amíg a kimenet nem kapcsol, amint kapcsol egyből elalszik. És pont fordítva kellett volna. Így invertáltam, és jó is lett. Ez így rendben van?
Ez ebben az esetben rendben van. Mert csak LED-et kapcsolgatsz. Viszont ha komolyabb dolgot akarsz rábízni, akkor válassz másik portot. Valójában az RA.4 az összes PIC-ben nyitott kollektoros tranzisztor (FET). Lásd adatlap. Bemenetként teljes értékű. A szabályos (használat) működés az lenne, ha a testre (0V) kötöd a LED-et ellenállással, ebben az esetben bármit csinálhatsz a progiban is a kimenettel. (kivéve az RA.4 port)
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2016
RA4 nem az összes PIC esetében OC, ne állítsunk már ilyeneket! Az említett PIC esetében igen, de ez nem általános!
Sziasztok. Szeretnék egy olyan funkciót a picbe, hogy valamelyik.kimeneten keresztül egy sípoló hangot kiadó kis piezzot szólaltasson meg. A kérdésem az lenne, hogy a piezzo alapból csipog,vagy kell hozzá valamilyen áramkör,vagy ia programban kell valamit csinálni?
2 féle van tudtom szerint, aktív és passzív.
Az aktív tartalmazza gyárilag a kis áramkört és ha tápot adsz rá akkor sípol csak de nem csipog. A passzív meg nem tartalmazza a meghajtó áramkört, ahhoz neked kell csinálni egyet.
Köszönöm a gyors választ, akkor nekem aktívra lesz szükségem
Üdv!
Szeretnék kérni egy kis segítséget V4 parsicban. Szimulációban nem megy az ADC érték állítás valamiért! Néha tökéletes, de legtöbbször nem adja be a csúszkát, ahol állítani lehetne! 64 bites win10 van a gépen. Találkozott már ilyennel valaki? Esetleg ötlet, hogy mi okozhatja? Össze raktam egy egyszerű PWM vezérlést, a valóságban működik szépen, de szimulációban nem. Verzió: 4.16.1.29 Előre is köszönöm a választ! Peti
Voltak nekem (nekünk) is hasonló problémáink a "windozzal". Eddig az XP és a win8.1 32 bit OS. teljesített szinte hibátlanul. Rajzolási és lapváltási anomáliák,...stb idegesítőek voltak. Van pár hónappal ezelőtti update is, próbáld azt is ki...
Tegnap írtam nekik, és el küldték a legújabbat.
Sajna ugyanezt csinálja. Megprobálom majd a Párom gépén, azon XP van. Köszönöm a választ! A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2016
Sziasztok
Megnézné valaki ezt a kis progit? Arra lennék kiváncsi hogy miért nem fut le a megszakitás az időzités alatt. Üdv
Ez nem Parsic fájl, szerintem flowcode..
Üdv. Régi időkből amikor foglalkoztam parsiccal, képzik hogy két pic közti kommunikációt uart-al lehetett megoldani.
Az is képzik hogy oda vissza kellett kötni a kommunikációt, tehát hogy mindkét pic tudjon egymásnak küldeni és fogadni. Mi a helyzet ha csak mindig egyik pic ből akarok küldeni a másikba. Elég csak a küldő tx lábát összekötni a vevő rx lábával?
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni. Most kezdtem a Parsic-ot és nagyon tetszik. Össze is dobtam egy kisebb programot ami a szimulátoron tökéletesen működött, de beégetés után nem történik semmi. Az RD.2 illetve RD.3-ra egy-egy nyomógombot tettem. Ha ezeket nyomkodom néha megjelenik egy-egy szám a kijelzőn. De egyszerre csak az egyik kijelzőn, holott az összesen lennie kellene valamilyen számnak. Parsic-ból próbáltam a 3.4-est illetve az 3.5.6-ost. Ezek vannak meg. MPLab-ból pedig a 8.10 illetve a 8.15A amit használtam. Fordításkor illetve égetéskor semmilyen hibaüzenetet nem dobott. Elvileg minden tökéletes, csak a PIC-ben nem akar működni a program. Végül már teljesen leegyszerűsítettem a programot (csatoltam) de így sem történik semmi. Nem tudom, hogy a Parsic-al van a gond vagy talán a PIC volt újonnan hibás, vagy én csinálok valamit rosszul? Kezdetnek ha ránéznétek a programra azt megköszönném. Illetve ha valaki csinálna egy HEX-et a programból akkor letudnám ellenőrizni, hogy a PIC a hibás vagy a Parsic. Előre is köszönöm.
Azt kellene még tudni hogy a hétszegmenses led kijelzők közös anódos vagy közös katódos kivitelűek , attól függően vagy a közös vagy a szegmens kivezetéseket kell invertálnod . És még egy kérdés , kvarcot használsz a pichez vagy belső oszcillátort szeretnél ?
A led közös katódos.
Külső kvarcot használok (4Mhz) Köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |