Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1982 / 2499
(#) krisz69 válasza Pafi hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
Itt nem nézek senkit hülyének. Ezt én pont fordítva élem meg.
Android olyan mint a Skynet. Elszabadul vége mindennek. Szerintem, Nem ocsárolnì kéne. Hanem tovább. Görgetni . Én se teszek senkinek megjegyzést. Pedig néha lenne mért... Tovább. Nem off-olok. Részemről enyi.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2017
(#) steelbird válasza krisz69 hozzászólására (») Ápr 22, 2017 / 1
 
Tele van helyesírási hibákkal minden hozzászólásod. Ez nem az Android hibája, ne fogd a droidra. Mondatok több külön mondatra szedve, ékezetek hiánya, felesleges írásjelek, helyesírás alapvető hiánya. Észrevetted már egyébként, hogy rengeteg mondatodban oda nem való pontokat teszel a szavak közé és ráadásul ha még a pont után szóközt is nyomsz, utána nagybetűvel kezdi automatikusan a következő szót a droid billentyűzete? -Csak mert tele vannak a mondataid ilyen hibákkal.
Teljes mértékben osztom Pafi véleményét, ezeket neked is látnod kell, észre kell(ene) venned, vagyis ez igénytelenség. Abban pedig igazad van, hogy ez nem Facebook. Ott elmegy, ha így írsz, megfelel az adott oldal színvonalának. Itt viszont követelmény a helyes magyar nyelv használata. Nem kellene lealacsonyítani a fórumot egy közösségi oldal színvonalára. Egyébiránt pedig alul ott van a láblécben a szabályzat, ami rád is vonatkozik, ha használod a fórumot. Segítek, itt a rád vonatkozó rész, amit folyamatosan figyelmen kívül hagysz:
Idézet:
„Minden felhasználónkat arra kérünk fogadja el, hogy a Hobbielektronika.hu fórumán - más fórum oldalaktól eltérő módon - a magyar nyelvünkkel szembeni tisztelet jegyében magyarul, helyes mondatokkal és az interneten terjedő "MSN és facebook szleng" nélkül kommunikálunk, és ezt minden esetben elvárjuk és megköveteljük. Moderátornak joga van és az oldal fenntartói egyben kérik is a moderátorokat, hogy jelezzék a hibát és követeljék meg magyar anyanyelvünk helyes használatát.
Okunk nem titok: A magyar nyelv nehéz és szép, a műszaki és mérnöki nyelv pedig pontosságot és érthetőséget követel. Amennyiben a szakmai információ nem jut el mindenkihez, annak nem megfelelő nyelvi formája miatt, úgy az információ hasznavehetetlen.”
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2017
(#) didyman válasza zotya1983 hozzászólására (») Ápr 22, 2017 / 2
 
Zotya, senki nem hurrogott, akart elküldeni melegebbre vagy anyázott senkit. Miért kell rögtön személyes támadásnak venni azt, ha amúgy szabályzatba fektetett dolgot kér az ember az ide írótól? Szerinted hogy kellene a tudtára adni, hogy szabályt szeg, vagy ne legyünk ennyire vaskalaposak-hogy mondjuk el neki, hogy mennyire rossz olvasni és figyeljen oda jobban?
Krisz, senki nem néz hülyének azért, mert rosszul írsz, csak nem értjük. Ne haragudj, az nem kifogás, hogy mert Android és Skynet. Arra találták ki, hogy egyszerűen tudj mobil eszközről gépelni. Egyszer meg kell tanulni, rá kell érezni az ízére, de amúgy rengeteg beállítás, vagy kompletten másik billentyűzet érhető el hozzá. A továbbgörgetés nem megoldás erre, a fórum tartalma, annak mondandója és mögötte a nyelv így együtt jelent értéket, amire vigyázni akar a törzsközönség, nincs kivétel, nincs továbbgörgetés. Ha ehhez nem tudsz alkalmazkodni, folyamatosan konfrontálódni fogsz a tagokkal, pedig szakmailag hasznos dolgokat is írsz.
(#) krisz69 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 22, 2017 / 1
 
Megértettem.
(#) zotya1983 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 22, 2017 /
 
Az a része jogos aki írástudatlan ne írjon botorságokat._Az android valóban nem tehet róla._Tanúsítom._Viszont hogy ne csak off legyen,_hogy számoljuk ki adott tápfeszültségből akár egy tranzisztoros,_akár egy fet erősítő tranzisztoronkénti nyugalmi áramát._Topológiafüggő erre rájöttem,_meg hogy az emittereken mérendő feszültség és ohm r
törvénye a mérvadó.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2017
(#) reloop válasza zotya1983 hozzászólására (») Ápr 22, 2017 /
 
(#) orosztonyi hozzászólása Ápr 22, 2017 /
 
Sziasztok!
Előre is elnézést ha volt már ilyen jellegű kérdés!

Adott egy Jackson 800w autó monoblock.
Mostanában azt csinálja, hogy bekapcsolást követő 1 percen belül elnémul a
mélyhang, majd egy kis idő után újra szól... kis idő után újra kezdődik a körforgás
viszont folyamatosan csökkenő időközökkel! Majd egy fél óra alatt beáll, aztán addig szól
míg ki nem kapcsolom a rádiót...
Aztán kezdődik előtöl xD
Addig míg ez a fél órás folyamat lezajlik egy nagyon magas sípoló hangot ad ki magából halkan
majd megszűnik.
Rámértem, és minden állapotban megkapja a kellő 12v-ot.
Hozzáteszem továbbá hogy teljesítménycsökkenést nem tapasztaltam se én sem
a műszer.

Valakinek van valami ötlete hogy hol kezdjem el keresni a hibát?

Előre is köszönöm!
(#) reloop válasza orosztonyi hozzászólására (») Ápr 22, 2017 /
 
Szia! Ha volt ilyen kérdés, akkor valószínűleg ebben a témában találod.
Elsőként a tápegység kimenő feszültségét és jelalakját tanulmányozd!
(#) zotya1983 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 22, 2017 /
 
Reloop!_Köszönöm!_Most lehet picit irreleváns de ha fejhallgatót teszek a kimenetre,_megfelelő ellenállás értékkel,_és így állítom be?_Járható?
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2017
(#) reloop válasza zotya1983 hozzászólására (») Ápr 22, 2017 / 1
 
A kérdésed releváns. A beállítást hangsugárzóval végezd el, mely impedanciában közelít a tervezett felhasználáshoz.
(#) klaca78 hozzászólása Ápr 22, 2017 /
 
Sziasztok! Van egy Panasonic SA-HE100 5.1-es erősítőm. Hibája alacsony hangerőn először recseg majd elhallgat az egyik front vagy az egyik hátsó hangszóró. Ha adok neki kakaót vissza jön a hang, amíg nem halkítom le, utána megint el-elhallgat némelyik. 2x volt már szerelőnél. Első alkalommal asszem végfokot, ic-t cserélt, de nem oldotta meg. Másodszor a kimeneti reléket cserélte ki, de ez is csak 3-4 hónapig működött. Mondjuk a legelején a közép ill. az egyik hátsó halkult el így, most az egyik front és az egyik hátsó. Lehet vele valamit még kezdeni? Ha szól akkor minden rendben, nem szeretném lecserélni, de túl sokat se akarnék rákölteni, kb 10éves már, de nekem nem kell az új hdmi-s, wifit új erősítők amin nincs vagy alig van optikai bemenet, amikre szükségem van. Köszi a válaszokat.
(#) reloop válasza klaca78 hozzászólására (») Ápr 22, 2017 /
 
Szia! Elégé relé érintkezési hibának néz ki. Mérj rá a relé előtt mikor elhalkul! Ha biztos vagy magadban áthidalhatod ideiglenesen az érintkezőket.
(#) zotya1983 válasza klaca78 hozzászólására (») Ápr 22, 2017 /
 
A potenciométer pálya hogy áll? Rá kéne mérni. Ha poros takarítani, ha szakadt cserélni kell. Ha nem szűnik a hiba a relé környékén esetleges forrasztási hibákat kell keresni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2017
(#) Fidel hozzászólása Ápr 23, 2017 /
 
Sziasztok!

Szükségem lenne egy erősítőre zene hallgatáshoz, de nem nagyon tudom eldönteni, hogy mit keresgéljek, márkában, és teljesítményben!? Két házi építésű hangfalam van, 120W körüliek, ezeket szeretném meghajtani, de nem a hangerő a lényeg, hanem a jó hangzás. Holvan a belépő szint a minőségi kategóriába, amivel van értelme foglalkozni? Esetleg van értelme venni egy TDA 7498-as kész panelt, vagy ez teljesen felejtős?
Használtak:
PHILIPS 70 FA - 910/00 S stereó 15000Ft
Philips FA920 sztereó 22000Ft
PHILIPS FA 930 Sztereó 27000Ft
Pioneer A-209R MOS-FET Sztereó 22000Ft
Nem vagyok audiophile, de sistergő, tompa hangzást nem tudom elviselni.
Mit lenne szerintetek érdemes venni, nagy összeget nem szeretnék költeni erre.
Néztem újakat is, AKAI, 42000 től indul, de nem tudom, hogy mennyire jó márka?
Például érdemes e 5.1-est megvenni, ha főleg zenehallgatásra kell, és csak esetleges opció a házimozizás?
(#) Cinema válasza Fidel hozzászólására (») Ápr 23, 2017 /
 
Marantz, van belőle néhány a V-oldalán eladó.
Ezek az ajánlott vételek.

Üdv!
(#) latyakosa válasza Fidel hozzászólására (») Ápr 23, 2017 /
 
Nekem a házimozi erősítők nem jöttek be olyan szempontból, hogy a sok csatorna miatt teljesítmény leadásban gyakran alulméretezettek. Nem fognak ettől persze hamar tönkre menni, de a hangzás világuk nem az igazi.
Ha sztereó erősítőt szeretnél ezek után az a kérdés milyen funkciókat álmodtál meg és milyen árakban gondolkozol.
Találkoztam már nagyon kellemes hangvilággal bíró autós erősítőkkel is relatíve olcsón, PC táp pedig akad hozzájuk bőven.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2017
(#) Fidel válasza latyakosa hozzászólására (») Ápr 23, 2017 /
 
Nem tudom, milyen funkciókat lehet beleálmodni egy sztereó erősítőbe, talán wifi-t láttam, amit tudott valamelyik kütyü, de nem ragaszkodom ilyenekhez. Rádugom a zenelejátszó kütyüt, jellemzően mp3, és egy 100nm-es házat ki tudjon tölteni a teljesítménye.
Egy házi quad405 40W nekem elég lenne teljesítményét alapul véve, valószínűleg a hangszóróknak sem kellene nagyon több. Az árat nem tudom, ha jól szól, akkor nekem a 15000Ft-os hasznátl is megfelel, de 30000-ig mennék el használtban, 60000 körül meg új érdekelne.
(#) tomi1990120 hozzászólása Ápr 23, 2017 /
 
Sziasztok ezt az erositot mekkora feszultsegrol lehet jaratni?Es ha kisebb teljesitmenyu vegtranzisztorokat teszek bele az nem baj?55w-os tranzisztorok vannak ithon 2sa1803 es 2sc4688 -s par ezek teljesen szigetelt tokban vannak szoval szigetelnem sem kellene oket.Nem pukkannanak el?
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2017
(#) Ge Lee válasza Fidel hozzászólására (») Ápr 23, 2017 /
 
Az a helyzet, hogy teljesen mindegy hogy melyiket veszed meg, mert a gyártók nem nagyon szakítottak a 80-as években kialakult irányzattal, így van 2-3 féle végfok alapkapcsolás, és az összes dobozba az kerül bele, gyártótól vagy feliratoktól függetlenül (elég megnézni egy csomó gyári rajzot, látni fogod). Van persze eltérés ettől, de az nagyon ritka. Napjainkban még annyival rosszabb a helyzet, hogy már mindenféle IC-ket is bedobozolnak hogy ne kelljen a végfokot még összeépíteni se, csak beletenni az IC-t.
Gondolod a világon a rengeteg erősítőépítő unalomból építget? A TDA7498 pedig a D osztályban a legrosszabbak között van, de erről is írtak már itt régebben többen is.
Hever nálam egy 5.1-es aktív dobozból bontott végfok, elvileg semmi baja sincs csak szétvagdosták benne az összes kábelt. TDA 72xx IC-k vannak benne...
(#) latyakosa válasza tomi1990120 hozzászólására (») Ápr 23, 2017 /
 
max +-30V DC -ig el lehet menni véleményem szerint 8 ohm esetén, de ehhez a lehet, hogy a Q3-t cserélni lenne szükséges már BC639-re illetve nagyon határon lesz/lehet. 4 ohm-ra +-20-t javaslok.
Ennek a végfoknak nincs kimeneti zárlat ellen védelme, a kimenetre vagy a tápágakba mindenképpen érdemes biztosítékkal ellátott védelmet építeni, különben gyorsan kivégezheted a végtranyóidat.

Esetleg ezzel végfokkal is ismerkedhetsz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2017
(#) tomi1990120 válasza latyakosa hozzászólására (») Ápr 23, 2017 /
 
Ertem koszi.Q3 helyett jo lessz a 2n5551 is?Az van ithon egy marekkal
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2017
(#) latyakosa válasza tomi1990120 hozzászólására (») Ápr 23, 2017 /
 
Igen jó lesz.
(#) Fidel válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 24, 2017 /
 
Részben értem, amit írtál, hogy nagy vonalakban ugyanaz van minden erősítőben, de ez igaz az autókra is, és mégsem mindegy, hogy melyiket veszed meg. Az apró különbségek döntik el a végeredményben a gagyi és a minőségi termékek közti versenyt, 0,2mm falvastagság különbség, az egyik eltörik fél év után, a másik meg élettartamig működik. Gondolom, hogy két cég ugyanolyan felépítésű erősítője közt is lesz különbség az alkatrészek miatt, vagy a nyomtatott áramkör kialakítása miatt.
(#) Firefighter1 hozzászólása Ápr 24, 2017 /
 
Sziasztok!

Jol látom hogy ennek a panelnak a meghajtása egy GND és 2x 12v-al történik?

Mi lehet az oka hogy nem közösített?

Lustaság vagy van valami szerepe?
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2017
(#) szili83 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Ápr 24, 2017 /
 
Nem +- feszültség kell neki. Jó lenne látni, mi az IC típusa, és kiderülne az adatlapból, hogy milyen feszültség kell neki.
(#) (Felhasználó 122012) válasza szili83 hozzászólására (») Ápr 24, 2017 /
 
Az IC típusa NE5532P
(#) Firefighter1 válasza szili83 hozzászólására (») Ápr 24, 2017 /
 
Nem látom hogy -12 -őt kérne
(#) vision61 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Ápr 24, 2017 / 1
 
Szia!
Semmi különleges nincs a bekötésében. A leírás és a mellette lévő rajz is egyértelmű.
Középleágazásos 24 V-os (vagy 2 x 12 V-os) transzformátort kell használni. A panelen rajta van az egyenirányító és a pufferek is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2017
(#) zotya1983 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Ápr 24, 2017 /
 
Jól látod a gnd hez képest 2X12v AC kell neki.
(#) juhos89 hozzászólása Ápr 24, 2017 /
 
Üdv. Kis segítség kellene. Van egy nem csúcskategóriás 5.1es szettem, az erősítője elszállt. Az ötlet az lenne hogy valami kisebb erősítőt építenék, a gyári erősítő helyére beszerelném, és a műhelybe jó lenne hogy "zörögjön" valami. Mekkora teljesítmény kellene, esetleg valakinek nyák terv és egyebek? Köszönöm előre is
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2017
Következő: »»   1982 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem