Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én pedig melegen húztam le a vasaló után egyből. Az az előtte huztam a vasalót. Szerintem én itt rontottam el.
Nem új keletű dolgok ezek sőt, lehet mindegyikre van már valamilyen megoldás , csak keresgélni kellene.
Bővebben: Link
Egyáltalán nem új dolog, ez a prés 12 éve készült és használtam múlt évig.
Én is ezt mondom , és miér4t maradt abba ?
Azért hagytam abba mert esetleges a végeredmény, és többször kellett, igaz apró hiányosságokat utólag javítgatni.
Vékony 0.2 -es sávok 0.2-re egymástól még esetlegesebbek voltak, legtöbbször összefolytak, vagy marás után látszott, hogy szakadozottak.
Értem nekem a linkelt megoldással nem, volt ilyen gond .Igaz csak kísérletezés volt , de alapjába véve nem volt rossz a végeredmény már elsőre sem.
Egyet mutass kérlek!
Rohadt kíváncsi lennék, hogy került át a hőfokmérő a nyomólapokra, ami valahogy befért a készülékbe, párhuzamosítva....
Nézd meg a képeket itt a témában (egyébként a hőkapcsoló már gyárilag benne van a sütőlap túloldalán ..) Mit párhuzamosítasz ? Milyen fűtőlap ? A szendvicssütő eredeti csak a nyák még két alulemez közé van betéve és úgy kerül bele (hogy sima felület nyomja )
Szia!
Hozzád és a többiekhez is az a kérdésem, hogy egy általános, A3-as laminálót simán lehet erre a célra használni, nem kell hozzá semmilyen átalakítás? Nem megy tönkre amiatt, hogy nem papírt, hanem annál vastagabb tárgyat teszünk bele, mint a NYÁK? Sajnos nekem sem okés a vasalás, de kipróbálnám a laminálást, én is vettem ilyen transzfer fóliát. Köszönöm
Én már próbáltam több "tecsós" laminálót eredményesen mindenféle átalakítás nélkül
Melegítésre talán jó... de dombon ülő messze néző vadászkutya legyek, ha egy A5 -nél nagyobb panelen egyenletes nyomást tudsz elérni.
Azt mondták már neked, hogy a panellel érintkező nyomólap hőfoka érdekes, nem a recézett szendvicsformáé?
Nem tudom én nem próbáltam csak megemlítettem hogy működő dolog (gondolom ha nem lehetne használni már két oldal után leült volna a téma , egyébként meg panelméretről szó nem esett a "beszélgetésünkben " Viszont a további kérdéseidet itt várják
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2017
A munkahelyi dolgokkal vigyázz , mert ha nem a sajátod nem biztos , hogy örülnének neki , ha esetleg lenne valami baja.
Nem minden laminálónak a mechanikája egyforma , tehát nem mindegyik olyan , hogy átalakítás nélkül átmegy rajta a nyák a papírral együtt.Illetve átfog menni , de lehet , hogy később már olyan kopások lehetnek a hengerek csap végein , hogy az már káros lehet a gépre nézve.De ha állítható a hengerek távolsága , vagyis a vastagság , akkor elvileg nem lehet baja .
Köszi, pontosan erre voltam kíváncsi.
Tehát van olyan gép, ami nem szereti átalakítás nélkül. Először arra gondoltam, hogy valamilyen vastagabb karton-kemény papírt próbálok bele és meglátom.
A kardozást ha mindenképpen elkerülhetettlennek látod, folytathatnátok privátban, mert nem tesz hozzá a NYÁK-lap készítés kérdések témához.
Köszi !
Az a vastagabb karton papír legalább 1,6 mm kell legyen , mert kb a nyák papírral együtt hellyel közzel ennyi lehet.De meg kell nézni , mert ha állítható a vastagság , akkor nem lesz gond szerintem.
Nekem egy olyan laminálóm van aminek a hengereit rugó szorítja egymáshoz, akár 3-4mm-t is el tudnak távolodni egymástól, így a nyák vastagsága nem okoz gondot. Szerencsére a hőfokszabályozó résznél volt trimmer poti amivel lehetett állítani a hőmérsékletet. Gyárilag az előlapi poti max állásában kb 140°C -ot tudott, azt tekertem fel 180-a.
Köszönöm a választ.
Ma meg tudtam nézni a benti laminálót és szerencsére tudja ez is a NYÁK vastagságot: szépen, rugó segítségével szorítja egymáshoz a hengereket. Most már csak egy normális nyomtatót kell kerítsek, mert ami itt van, annak nem jó a tonerje erre a célra. A fele nyomat a fólián marad. Páran írtátok, hogy sokat számít, hogy gyári-e, vagy utángyártott. Ez itt gyári Konica, de nem igazán jó. Van jó pár HP, gyári tonerekkel, majd kipróbálok párat.
Üdv!
Fenolra tudsz valamilyen beszerzési lehetőséget/ árat? Egy helyen találtam csak, ott is ár nélkül. Ahogy kutakodtam, annyit találtam még, hogy körömjavító/ eltávolító szerek tartalmaznak ilyet, de más anyagokkal kombinálva. Arra sem találtam még választ, mással helyettesíthető-e, ami beszerezhetőbb lenne esetleg.
Szia!
Én a MOLAR Kft-nél (Halásztelek) vettem fenolt 2015-ben, 250gr-os kiszerelésben. Akkor brutto 1800Ft volt. Elméletileg lehet, hogy kellett volna hozzá Antsz engedély, de én ezt megelőztem azzal, hogy céges ajánlatkérőt küldtem nekik, amit ők szintén cégesen visszaigazoltak. Így a személyes átvételnél a kp.én kívül nem kértek semmit. Sok sikert.
Köszönöm a tippet, utánajárok!
Én bóraxot kértem, egy helyi mezőgazdasági boltban. Kérdezték, zöldkártya?! Olyanom nincs. De kaptam szerencsére. Nem jártam annyira utána, csak a neten látott cikkek és videók alapján én úgy látom, amerikában könnyebben hozzáférhetőek az ilyen speckó dolgok.
Ezt a bóraxot nem értem. Tudtommal az nem veszélyes anyag. Szájpenész ellen is alkalmazták gyermekeknél a glicerines oldatát.
Egyébként, ha van egy vállalkozásod és az ANTSZ-hez egyszer bejelented 7500 Ft-ért, hogy előfordul ún. veszélyes anyag a vállalkozásnál, pl. mondjuk hypo vagy domestos, akkor kapsz tőlük egy határozatot, amivel már bármit megvehetsz. Na kb. ennyit ér az egész.
Ránéztem a bolt weblapjára, de már ott sem találtam erre való utalást. Lehet, hogy véletlenül keverem valamivel, de nem emlékszem, hogy mást is vettem volna onnan. Ezzel nem offolok tovább. Az OFF-os információt is köszönöm, jó tudni róla!
Vitás hogy mennyire veszélyes anyag, de annak van minősítve.
Biztonsági adatlap.
Kb. annyira veszélyes, mint egy kanál fahéj. Attól is meg lehet fulladni, amint azt a Youtube-on néhány idióta megpróbálta már.
Amúgy a hivatkozott "Biztonsági adatlap" nem felel meg a mai hatályos előírásoknak. Viszont a Kórházakban ma is alkalmazzák a bóraxos-glicerines-vattás hurkapálcát betegek ápolására, pl. a kiszáradt száj nedvesen tartására.. De ez már messzire vezet a NYÁK gyártástól és előbb utóbb ki leszünk innen moderálva. A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2017
Sziasztok! Küzdök egy problémával, gondoltam rákérdezek. Jelenleg a nyákjaimat isoprophyl alkohollal és fogkefével mosom le, de nagy mennyiségnél már eléggé kínlódós és maradhat mindig valami a nyákon. Most éppen a hetvenedik panelt mosogatom... Tudtok valamilyen hatékonyabb megoldást? Centrifuga, más lemosószer, ultrahangos tisztítás stb?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |