Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
LG 47LN5400 TV a következő hibát produkálja: bekapcsolásnál egy pillanatra van kép, majd eltűnik. A készülék bekapcsol mivel hang van. Kikapcsoláskor szintén egy pillanatig van kép majd elhallgat... Lenne valami tipp hogy mi lehet a hibája? Köszönöm!
A vásárolt inverter trafó nem volt megfelelő a készülékhez!
Egy másik trafót rakva a készülékbe aminek az ellenállása 950R azzal elsőre csont nélkül indult! Az eredeti trafó típusa 4009A448033 a most beletelepített trafóé 4006A539. 199 GP. utóbbinak is 950R az ellenállása... Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Ez is jó tanulság, tehát figyelni kell erre is!
A háttér nem megy, vagy kép nincs ? Ezt kellene tudni! Ha a háttér, akkor feszültség gond lehet, sok valami, és ezért áll le. Valami stabilizátor hiba?
Azt mondanám hogy kép sincs. Előzmőnyként mondanám hogy az elmúlt időszakban egyre több felhőszerű szürke folt jelent meg a képernyőn ami világos háttér előtt erősen látszott...
Gondolom a tápot átnézted már, és az alaplapon lévő stabilizátorokat , tápokat is át kellene nézni. Ha a feszültségek rendben, akkor alaplapra gondolnék! Esetleg a t-con panellel is lehet valami. Én személyszerint valamilyen tápfesz gondra gyanakodnék. Bekapcsolásnál a felfutó táp beindítja a készüléket, kikapcsolásnál pedig, -mivel több minden mehet egy tápról-, a megszűnő terhelés hatására felfut a fesz. egy pillanatra, ami szintén egy rövid idejű működést eredményez. Nem bírja a táp a terhelést, vagy megfogja valami. Persze ez okoskodás, viszont tapasztalatom szerint az ilyen gondolatmenet már sokszor vezetett a megoldáshoz!
Igazából nem néztem át semmit, a készülék egy köszösségi helységben egyenlóre még a falon van! A hibakeresést én is pont ezekkel a teendőkkel kezdeném, a gyanúm ugyanez. Reméltem hogy találkozott már valaki pontosan ilyen hibával vagy hogy esetleg ez típushiba ennél a készüléknél és egy konkrét alkatrész hibájára vezethető vissza. Ezért kérdezetm hátha...
De azért köszönöm!
Szép jó napot mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni. Van egy Technika 40" 904B AW14 Led tv. Alaplap hibás. Elsőnek kép nem volt aztán be sem kapcsolt. Vettem egy ugyan ilyen Vestel17mb82-s main bord-ot. Viszont ezen fejel lefelé van a kép és el vannak csúszva a színek. Ehhez a technika led-hez kellene nekem frissítés. Google-ben nem találtam (rosszul kerestem). Hol szerezhetnék hozzá? Vagy ha ki forrasztom a két flest és meg cserélem helyre áll? előre is köszönöm a segítséget.
Megcseréled a két panel között a flasht,és nem hibás az eredeti szoftver, és kiépítésben azonos a két panel akkor mennie kell.
A két panel teljesen meg egyezik. Remélem nem azért nem indul a másik main mert hibás a flash tartalom bármelyike is. De csere után ki derül. Azért köszönöm szépen a segítséget.
Üdv mindenkinek! Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi az az eprom?
Elektromos úton írható/ törölhető memória.
Ami azt jelneti hogy?
Az EPROM az írható és törölhető (fénnyel), az EEPROM pedig elektromos impulzusokkal törölhető és írható memória.
Az EEPROM-ról: Bővebben: Link.
Zsóval ha ijen kell a tvmnek akkor az bukta?
Ha nem tudsz memóriát programozni, akkor a számodra bukta.
Az csodálatos.... ettöl függetlenül a tv bekapcsol??? Erröl a nemória programozásrol akad valami iromány?
Valószínüleg igen, ha nem fogja meg a tv-t. Milyen tv ez? A régebbiekben ha cserélsz memóriát nem kell programozni. Mi a gond? Azért van a tv-ben, hogy ide rakja a tárolandó dolgokat, csatorna , hanerő stb.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2017
Á értem ! A páncéens egy jvc lcd tv. Konkrétan ugy vettem a tv-t , hogy nem kapcsolbe. Aztán találtam egy cetlit a dobozba, hogy bki vissza nem kapcsol illetve eprom kell neki.
Én estem ilyen csapdába, és a vga chip volt a hibás. Ha van mód akassz rá egy másik kijelzőt!
Szia!
Semmiféle táp vagy t-conhiba. Ebben a pillanatban is két LG tv-t javitok ugyanezzel a hibával. Sőt, minden egyes Led TV ami "hang van kép nincs" hibát produkálja, 80%-a ledhiba, legalábbis nálam. A maradét 10% tcon (5.szériás Samsungoknál főleg) és szintén 10% táp (Vestel táppal szerelt Orionoknál főleg). Ezt pontosan be is tudom neked bizonyítani azza amit irtál, hogy fehér képnél szürke foltok. Igen, azon a részen már halott a led, ez azért van. Te csak kapd le a tv-t a falról, és bontsd csutkára. Lcd ki (Nagyon óvatosan, egy 47"-os igen csak be tud már hajolni kiemeléskor), fényvezető elemek ki, ekkor meglátod a ledeket. Mivel mondtad kogy ki és bekapcsoláskor megvillan, nagyon könnyű dolgod lessz, nem kell keresgetni melyik hibás. Egyszerüen bekapcs, és amelyik nem villan fel az a hibás. Előtte figyelj, A tcon és a mainbord közötti szalagkábel legyen kihúzva.(mert ugye nincs az lcd és meghalhat a t-con) Madj beszerzed a ledeket. LG-be 3V 1W-os van. Linkben látod és milyet rendelek, gondolom te is be tudod majd szerezni! Bővebben: Link
Olyanokat olvastam még, hogy ezt az eepromot lehet resetelni. AZ esetleg nem segítene?
nem ezek voltak a ludasak lehet, hogy egyik cső adta be unalmast?
Üdv mindenkinek !
Van két , külsőre egyforma kis vestel-es nevesincs lcd tv-m ! Típusszáma mindkettőnek : LED1600T . Mindkét készülék működik , de csak HDMI -ről ! Forráslistában semmi mást nem lehet kiválasztani , így nem használható a tunere sem ! Valószínű , rossz firmware feltöltés "áldozata" lett , és most keresnék hozzá megfelelő szoftvert ! Tudna valaki segíteni benne ? Nemsoká itt a nyár és vinnénk ki nyaralóba ! 17MB60-4 az egyik alaplap száma , címkéjén : 10074135 [1107] , a másik készülék 17MB62-2.6 és 10079687 [1206] szerepel !
Menüben nézd meg, hogy nincs e letiltva a forráslistában a többi bemenet.
Olyat még nem láttam hogy rossz firmware miatt nem lett volna tuner a forráslistában. Esetleg több kevesebb HDMI vagy scart és YPrPb stb. Ha mégis firmwaret keresel figyelj oda milyen tuner van benne, és milyen lcd, és hány hdmi. De nem lesz könnyű dolgod.
Menüben nincs letiltva , de semmi mást nem lehet "kiválasztani" csak a HDMI-t ! Szervizmenüben nem lehet változtatni szinte semmit se , hotelmód kikapcsolva ! Már egy ideje böngészem a Google-t , de sajnos nem találtam meg a firmware-t ! Egy román oldalon írnak róla , csak ott nem hozzáférhető a letöltése !
Helló mindenki! Van egy technika LCD 32-209 készülék, aminek az oldalán ugye egy érintő panel van, és van egy olyan érzésem, hogy ez a panel okozza a véletlen szerű leállást, néha. Akérdés, hogy hogyan lehet kikerülni, mert nélküle nem működik rendesen a készülék, tehát valahogy "be kellene csapni", hogy úgy érezze a panel rajta van. Volt már valakinek ilyen kalandja? Azt a "taknyot" ami rajta van valaki megpiszkálta, éppen a power gombnál, én leszedtem teljesen. Javult de még - igaz ritkán - előfordul a kikapcsolás.
A "takony" szerintem kétoldalas ragasztó volt valaha, fekete vagy szürke színű, azzal volt felragasztva a káva belső felére? Szedd le, mosd le alkohollal és próbáld ki mit csinál.
I2C buszon kommunikáló kapacitív érintő vezérlő van a panelon. Ha nincs csatlakoztatva teljesen hülye lesz a TV. Elő szokott fordulni hogy elhaláloznak vagy furcsán viselkednek. Nagyon nem foglalkoztunk a miértjével, cseréltük. A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |