Fórum témák
» Több friss téma |
Nem tudom mennyire szabványos, annak idején azt csináltam, a konnektorokat kb 40 cm-re terveztem a padlótól. itt egy csövet teljesen körbe vittem ( csak a legbiztosabb helyeken kialakítva konnektort. ), mellette 10 cm-re meg egy másik üres csövet. ( manapság lehet kettő kellene) . Gondolván, dobozfúróval bármikor bárhova konnektor / hifi kiágazás tehető, újra tapétázás/festés nélkül. Ha esetleg a meszelés végén meggondolod magad és minden máshol lesz, nem akadály, a két szomszédos konnektor kiszedése után fúrás és mehet be az új szerelvény.Kicsit macerás de szinte nyom nélkül megvan. Ami problémásabb, a falra felszerelt tv, az möge 10x5 ös csatorna kellene, mert néhány kábel nem toldható, így a csatlakozóknak is fel kell férnie a csatornában, vagy pont ott kell minden kábelnek kijönni, ami az utólagos rendszer módosítást nem támogatja.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2017
Sziasztok! Használtatok már kültéri kerti "elosztó oszlop"-ot? Csak nekem bántja a szemem az ip44?
Ha 230 V-ra megfelelő a szigetelése a kommunikációsnak is, akkor mehet (biztonsági szempontból - az üzem zavarása az más kérdés).
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, tisztázás végett ,hogy a villanyórától a főelosztóig mind a 3 vezetékeknek ugye minimum 10 mm2 -es kell lennie? Illetve, a főelosztóban a különböző áramkörök kismegszakítót, össze lehet -e kötni szabályosan MCU -val vagy MKH -val (persze mind a két végén érhüvellyel)? Ha lehet , akkor milyen keresztmetszettel? Vagy mindenféleképpen fésűs sínt kell használni? Idézet: „Egy csőbe csak ugyanazon áramkörhöz tartozó vezetékeket szabad behúzni. Az üzemi vezetékekkel közös védőcsőbe húzhatók a készülékekhez tartozó jelző-, működtető- és vezérlővezetékek, ha feszültségük nem kisebb és szigetelésük azonos értékű, mint az üzemi szigetelés. Ha különböző áramneműek vagy feszültségűek a vezetékek, akkor valamennyi vezető szigetelését a legnagyobb üzemfeszültségnek megfelelően kell kiválasztani. Közös dobozuk lehet a különböző áramkörű vezetékeknek, ha a dobozban a vezetékeken leágazás nincs, és legfeljebb az egyik áramkör vezetékén van kötés.” Hogyan áll a számítógép hálózat a készülék jelző-, működtető- és vezérlővezetékek kategóriájához? Különben: Egyszer fúrjanak bele a csőbe véletlenül....
Ha a villany kábel a falba, és a kommunikációs vezetékek a padlón, amire padlófűtés megy?
Ha a falba teszed a villanyt is és a kommunikációt is, akkor külön csövet használja a villanynak és a kommunikációs vezetékeknek (az UTP, HDMI mehet közösen a kommunikációs csőben).
Ha nagy távolságra vannak egymástól (falban és a falom kívül a padlón) ez a kérdés fel sem merül, vezetheted kedved szerint.
Tehát nincs rá semmi ,,szabály,, hogy nem mehet a padlóba, vagy nincs semmi hátránya?
Nem mindegy, hogy padlón, vagy padlóba(n).
Igen 10mm2 kell. Összekötésre javaslom a fogas vagy fésűs sínt(kismegszakítótól függ hogy melyik jó neked). AVK-t meg hasonlókat nem sorolom gondolom olvastad és tisztában vagy vele.
Na hát ahogy írtam, padlóba. Ahogy fog menni a padlófűtés, a szigetelés és a fal között hézag van. Ott menne.
Hát, meglehet nem túl szabályos, de én is oda raktam bele a koaxaimat, a szegőléc alá, az igaz, hogy padlófűtés nincs.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2017
Szia! Ha van kérdésed a témáról, keress meg mailban, ha tudok válaszolok! Itt a mailcímem
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2017
Hogyan áll a számítógép hálózat a készülék jelző-, működtető- és vezérlővezetékek kategóriájához?
Vagy sehogy, vagy valahogy. De a különböző rendszerek közti feszültségáthatolásra nem ez vonatkozik, hanem a 3.3. pont. Csakhogy ez az előírás az általad idézett tartalommal, és az általam meghatározott ponttal együtt is érvényét vesztette 2003. február elsején. Ma annyi van, amit írtam. Ha a digita
Íme az eredmény, DÉMÁSZ területen. Egy nap kivételével nincs meg a napi nyolc óra.
Üdv. Véleményeteket szeretném megint kikérni. Hálószoba bekábelezáséről van szó.
Szerintetek sok-kevés a dugasz? (piros kockák) TV mögé 3, TV, beltéri, + rezerva, telefon töltés, vagy bármi Ágy két szélére, éjjeli szekrény felé 2-2 Radiátor alá 1 Ajtó mellé 1. Bal oldalt fent a fehér rész már nem a háló. De igy egyszerűbb a méret, ha ugy mondom, ahogy van a kép, beleértve a fehér kimaradt részt, úgy a szoba 5x4m lenne.
Jónak tűnik, de a radiátor alá ki fog bemászni bedugni bármit? Én a TV mögé raknék még kettőt, a virág helyére is.
Mondjuk jobb oldalr végig beépített szekrény, ez még egy régebbi rajz. Mondjuk a radiátoros jogos. De ha kell arra az oldalra dugasz, akkor hova máshova?
Radiátor mindkét oldalán szekrény van.
Akkor kb. ennyi, a TV mögé még kettő. Tulajdonképpen rakhatsz a radiátor alá is, de nem sokat lesz használva, az biztos. Az sem túl szerencsés, ha a TV eltakarja az összes dugaljt, macera bármit is bedugni/kihúzni.
Igen, csak Gafly félrevezetett, ez itt a DÉMÁSZ 2017. 01. 01-től érvényes üzletszabályzatának M1. mellékletéből:
naponta összesen minimum 8 (a nyári időszámítás idején 7) óra időtartamra köteles a villamosenergia-ellátást biztosítani, amiből munkanapokon legalább 5, legfeljebb 6 (a nyári időszámítás idején legalább 4, legfeljebb 5) óra eshet a 4. pontban meghatározott völgyidőszakba. A nyári időszámítás meg hazánkban 2017 Március 26-án hajnali 2:00 -> 3:00 órától indult. A struktúra egyébként 10 éve ugyanez, nyári időszámításban rövidebb.
Itt az ebédlő. Mondjuk konkrét terv nincs, csak nagyjából hogy hogy lesz. Egyik falon a TV, fele szembe az ülőgarnitura, ez természetes. Az hogy azon kivül mik hol lesznek, azt nem tudom még.
Tv mögé 4 dugasz. Tv melletti két szélső falra két darab kettes dugó. Lent is ugyanúgy két darab kettes dugó. És az ülő mögé is. Ez már így jobb nem? Egyébként lehet ez az egész egy kismegszakítón?
Jól néz ki, de itt is feleslegesnek tartom az ülőgarnitúra mögöttit, hozzáférhetetlen. Lehet egy kismegszakítón, de úgy ha az leold, sehol nem lesz áram a szobában. Ez inkább nappalinak néz ki, mint ebédlőnek.
Na még a konyhára kiváncsi vagyok.
A piros kockák a sima dugaszok az esetleges fogyasztóknak a konyhapulton. Bal oldalt van két dupla, és jobb oldalt is. + a bejárati ajtó melett is van egy solo. Jobb oldalt a két kék, a beépített sútő, és a mikró. Fent jobb oldalt két fekete, a gáz főzőlap gyujtójának, és a páraelszívónak. Bal oldalt a zöld a mosogatógép, és a lila a hűtő. Lent bal oldalt sárga a TV. Mondjuk ha ugy nézzük, az esegleges fogyasztóknak, ami nem konyhai (mobil töltő, stb), csak egy dugasz van, az ajtó mellett. Kellene még valahova? Meg egyébként is, mi az amit kihagytam a tervből?
A jobb oldali ajtó nyitott állásában nem használható a dugalj, rakd át a másik oldalra (50 cm magasságba). A konyhapultokon tökéletes helye van a telefontöltőknek (tapasztalat), azok egyébként sincsenek folyamatosan használatban. A konyhapultoknál lévő dugaljakat nehéz elérni (belső sarokban vannak), én inkább a melléklet szerinti helyre raknám, TV mögé pedig kettőt.
Ne feledkezz meg az esetleges konyhabútor világításról se.
Szerintem ennyi elég de igazábol te tudod, mire van igény/keret. sámli tanácsát is fogadd meg.
Jaja, ezzel számoltam.
Na és mi az itt, amit össze lehet kötni, és mi az ami csak egyedül mehet egy kismegszakítóval? Sütő, mikró, mosogató, hűtő főleg. A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2017
Egy ügyfélnél 18db dugaljat raktunk a konyhába, a két fal szemben be volt bútorozva, a konyha hossza max. 6m volt. Tehát neked kell tudnod, miből mennyi kell. Nálam a konyhában 2x4 dugalj van, ebből az első 3 kapásból foglalt (telefon töltő fixen bent hagyva, gyerekörző, és a LED-mátrix órám 5V-os tápja). A többi szabad, de van szendvicssütő, növényitej főző gép, botturmix. Ezek mindig csak akkor vannak bedugva, ha használva vannak. Mikrónak külön dugalj, vízforraló nálam máshol van, kávé főző, kis rádió (órával). Rengeteg dolog van, aminek táp kell, érdemes összeszedned. Nálam a dugaljak mellett van még egy konyhapult világítás kapcsoló is, annak is vittem külön tápot a szekrény tetejére.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |