Fórum témák
» Több friss téma |
Azt nem tudom, de ránézésre nem sorozat gyártmányok. Azért az asztal sarkán készült amatőr készítményeknél gyáribbnak tűnnek. Az ilyen kategóriájú műszerek, amik a képeken vannak, általában prototípusok, vagy pl. rádió gyárak saját használatra készült saját készítésű műszerei szoktak lenni.
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni a beazonosításban mert nem tudom milyen dióda lehet vagy mivel lehetne helyettesíteni a képen lévő diódát, ez egy 2TB WD merevlemezben van és kijött belőle a füst. Köszönöm!
Szia!
Sanszos, hogy egy tranziens szupresszor diódáról van szó és nélküle is működik a lemez. Vedd ki és indítsd el.
Sziasztok!
TC-10-5-y2 orosz triac adatait keresem de nem találom. Hátha valaki ismeri. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2017
Jelzés középen SUG vagy SU6, alsó jelzés GP030 vagy 6P030
Triak, 10 A, 500 V, mérsékelt éghajlati használatra.
Nézd meg, hogy a LED-ekre megy-e (4db töltöttség jelző). Ha igen, akkor sima quad opamp, mondjuk LM393. Nyák másik oldaláról is jöhetett volna kép, mert akkor pont látszottak volna a LED-ek is...
Én azóta is túrom a netet, de még mindég nem találtam rá, hogy mi is volt a panelon pontosan...
Íme a képek: Bővebben: Link Bővebben: Link Négy led van a töltöttséghez, és egy ötödik a napelemhez, de azt nem az IC vezérli csupán ha elég fény éri a napelemet akkor világítani kezd a led. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2017
Sziasztok
Valaki ismeri az alábbi képen látható régi orosz fúrógépet ? Szét lett szedve kapcsolóhiba miatt (csak sok kapcsolgatásra indult el) és egy szétment kondi is fogadott benne. Sajnos a kondi tetején a felirat majdnem teljesen le van kopva / olvadva. Csak annyi értelmeset tudtam kiolvasni belőle hogy 250V x valami. Milyen kondival tudnám helyettesíteni és az átlátszó vezeték az minek megy a motor vas részére elvileg oda ment ? Fontos hogy a motorra is menjen belőle vezeték, meg milyen értékű kondi kellhet bele ? A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2017
Zavarszűrő kondenzátor, anélkül is működik a fúró.
Pont a kép készítése pillanatában vettem le az IC-t...
![]() Megmondom őszintén, hogy még véletlenül se tűnt fel, hogy oda van írva valami. ![]() Teljesen logikátlan az egész minek csiszolják le, ha a panelra meg rá van írva... Ahogy nézem alin lehet is venni: Bővebben: Link Nagyon szépe köszönöm a segítségedet! ![]()
Az alábbi képeken lévőt találtam nagy hirtelen.
MIFLEX KSPzz10 Én 0,1µF-enk látom az értéket sajnos eléggé kopott az írás. Jó lesz ez és hogyan kell bekötni mert ezen 2-vel több vezeték van mint az eredetin ?
Hello! Anno a feleségem hozott ilyen gépet a csecsenektől. Akkor még nem lőttek, csak fúrtak vele.
A kedvedért szétszedtem. A hálózaton egy 100nF (0,1uF)van benne, és két 2,5nF (2500pF) a hálózat és a gép test között. Az öt és három vezetékes között az a különbség, hogy az ötvezetékesen át is megy a hálózat két vezetéke, nem csak rácsatlakozik. De nem kötelező "ötvezetékesként" bekötni. Azon az oldalon, ahol a három vezeték van, bekötheted a régi helyére. A másik oldali kettő kivetést pedig elszigeteled, vagy levágod és elszigeteled. Ha "ötvezetékes" lenne.. Eredetileg a kapcsolóról megy két vezeték a motor felé és kettő a zavarszűrő felé. Ötvezetékesként a zavarszűrő két vezetéke menne a kapcsolóra. A másik oldali két vezeték pedig a motor felé. Vagy is a motorhoz az áram átmegy a zavarszűrő tagon. Az eltérő színű egy vezeték, pedig továbbra is a gép fém testére menne. De szerintem az ötvezetékes szűrő bele sem megy, ennek a fekete csodának helyére. De Te tudod..
Sziasztok! Gugli nem a barátom... Ysd-56cp szegmens kijelzőről kellene adatlap.
Ez nem biztosíték,illetve nem a hagyományos biztosíték.Az a szerepe,hogy kis hangerőnél a magas sugárzóra ráengedi a teljes teljesítményt,ahogy növeled a "Wattot" az izzólámpa lassan elkezd világítani (egyre több a ráeső teljesítmény),így egyre nagyobb az ellenállása,ami sorba van kötve a magassal.Így a magasra kevesebb teljesítmény jut,tehát megvédi azt. (már ameddig...) Most szerencséd volt,nem a magas szállt el!
Sziasztok,
A csatolt képen látható potit hogy hívják, mert nem tudom hogy keressek rá, és hol tudok venni belőle. Elvileg 10k-s. Előre is köszönöm a segítséget! üdv PIXI
Yon Sun LED Lighting
Valami hiányzik a típusszámból. A "Ysd-" után a digitek számának kellene állnia: (1..5), de az 5 digitesek közül csak Ysd-536xxx, Ysd-530xxx, Ysd-535xxx szerepel a listájukon. Az adatok közt csak a méret és típus (CA / CC) szerepel.
Ez még akár ilyen is lehetne: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2017
Sziasztok!
Ezeket a tipusu kijelzőket ismeritek? Megbizhatóak? Esetleg a szerkesztőfelületűkről tudnátok infót adni? A Nextionnak nagyon tetszik, de ezekről nem találok infót! A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2017
Nincs ezeknek semmilyen szerkesztőfelülete. Ez a kijelző "buta", a vezérlés mondja meg neki, mit kell mutatnia. A vezérlő eszköz szinte bármi lehet, arra kell írni a proramot, ami majd utasítgatja a kijelzőt.
Köszönöm. Igen karcsú adatot szolgáltatnak róla
![]()
Értem... köszönöm!
Hát ehhez még en "buta"vagyok! ![]() Most örülök majd ha egy nextiont életre keltek! A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2017
Hello,
Remélem, jó helyen kérdezek ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |