Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1939 / 2208
(#) goreny válasza cua hozzászólására (») Máj 13, 2017
Te se nagyon olvasol, vagy szövegértelmezési gondjaid is vannak. A kinai csöves ebay-os erősítődről írtam, hogy abban ki tudod próbálni.
(#) Rahed Lee válasza tunerman hozzászólására (») Máj 13, 2017
Akkor itt valószínüleg elbeszéltünk egymás mellett Nekem a témakörben való jártasságom híján nincs hozzáfűzni valóm a kimenős ügyben. Fűtés ügyben váltottunk szót csupán.
(#) cua válasza goreny hozzászólására (») Máj 13, 2017
Mondom, hogy nem olvasol...
(#) Orbán József válasza Cinema hozzászólására (») Máj 13, 2017
Idézet:
„A mobil kikapcsolva, telefon lakáskulcs kihúzva, ajtók zárva.”

Az igazi elhivatottak erre az időre befalazzák az asszonyt.
(#) tunerman válasza Rahed Lee hozzászólására (») Máj 13, 2017
Még most sem tudom, hogy mit kell bővebben kifejtenem...talán be kellene idézned a téged annyira érdeklő mondatot?
Üdv:TJ.
(#) Rahed Lee válasza tunerman hozzászólására (») Máj 13, 2017
[off]Szerintem szakadjunk le erről a témáról, mert kezd süketek párbeszédére hasonlítani . Én csupán az ECC82 vs. E80CC csövek előerősítőben való viselkedésük ügyében kérdeztem, (nem konkrétan Tőled) erre Te elküldtél engem egy kimenőtrafós tanfolyamra. Ezért kértelek, hogy fejtsd ki bővebben, mert nem értettem az összefüggést.
[off]
(#) Abukodonozo hozzászólása Máj 13, 2017
Akkor egy pár ostorcsapásra éhezve volna nekem is egy kérdésem, ha már arról folyik a vita, hogy mit használhatunk kimenőnek. Megjegyzem, hogy kezdőként nekem úgy tűnik, a kimenőtrafó tekerés művészetéhez a leírtak alapján minimum táltosi képességekre van szükség. És a szükség nagy úr, az ember építene mindenfélét és abból próbál barkácsolni amit talál, kompromisszumot kompromisszumra halmozva.

Bár mindenki egyetért abban, hogy a PL500/504 SE-ben felejtős, látom, hogy sokan kísérleteznek vele. Hogy van az, hogy szerencsétlen PL500 vagy 504-hez leginkább single ended-ben (de ha jól értettem PP-ben is) éppen csak a rozsdás ekevasat nem lehet bekötni, hogy kihozzunk valami hangot belőle. Még olyan rajzot is láttam, amiben a kimenő impedanciáját se tüntettek fel, csak annak az arányát (1:10-hez volt, ha jól emlékszem), aztán addig kísérletezünk a katódellenállással meg a feszültségekkel amig megszólal. A hálózati trafók meg társaik nem úgy vannak tekerve, hogy előbb teljes egészeben a primer és utána a szekunder van feltekerve? A kimenőknél ezeket egymást váltogatva tekerik fel, nem?
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2017
(#) dys-cus válasza Abukodonozo hozzászólására (») Máj 13, 2017
Nem kell táltosi képesség a kimenőhöz, csak jó anyag, jó méretezés, és rengeteg gyakorlat. Akkor akár sikerülhet ilyen kimenő elkészítése is, mondjuk 3 nap alatt:
(#) küzmös Gergely válasza Abukodonozo hozzászólására (») Máj 13, 2017
A PL504 SE kapcsolásban annyit képes kiadni magából mint egy EL84. Holott egy sokkal nagyobb cső. Az 1:10-es osztást én is láttam a BBS-en. SE kapcsolásban volt. De még azt is hogy mikrohullámú trafót raktak rá. Sokan sok mindennel kísérleteznek. A PP kapcsolástechnikában viszont 25-30W kivehető belőle. Itt van amikor Imiék nagy műgonddal kikísérletezték a Junoszty trafós modelljüket. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2017
(#) Orbán József válasza Abukodonozo hozzászólására (») Máj 13, 2017
Idézet:
„A hálózati trafók meg társaik nem úgy vannak tekerve, hogy előbb teljes egészeben a primer és utána a szekunder van feltekerve? A kimenőknél ezeket egymást váltogatva tekerik fel, nem?”

Még szép, úgy van.
(#) CHZ válasza Abukodonozo hozzászólására (») Máj 13, 2017
Ezert sem lehet szimmetrikus, sem AC, sem DC szempontbol halozati trafok tobbsege. PP hez pedig alaplevo feltetel. Junoszty trafo ebbol a szempontbol jobb valasztas, mivel tekercsei teljesen szimmetrikusak. Csatolasi tenyezo mar itt sem jo, frekvencia atvitelet erosen korlatozza az osztasok hianya.
(#) Imi65 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Máj 13, 2017
Hűha, ez már egy 8 éves történet. Halványan emlékszem, se anyagunk, se kedvünk nem volt tekerni (hálózatit sem), ezért tápokról fűtöttünk, és láttuk el a kapcsolást energiával. Az előfok a sokat szidott ECC85 volt. A PL-ek is használtak voltak, így nem láttuk értelmét a komolyabb befektetésnek. Konkrétan ezek a trafók landoltak Gergőnél, talán még az összekötéseket sem bontottuk szét. Nála kicsit hosszabban tart ez a kísérleti állapot.
(#) goreny válasza cua hozzászólására (») Máj 14, 2017
De olvasok. És azt olvastam itt több oldalon keresztül, hogy a kimenő trafó a Szent Grál. Ami neked még mindig kinai gyártmány...
(#) cua válasza goreny hozzászólására (») Máj 14, 2017
Ne torodj vele. Azt is olvashattad, hogy mezei halotrafoval milyen tokeletes lehet.
Ha vitatkozni szeretnel dontsd el mirol.
Csovekrol? Traforol? Kapcsolasrol? Szarmazasrol? Mitol lesz kinai, baj-e ha kinai ha igen/nem, akkor miert?
Te probaltad? Ha igen milyen kapcsolasban? Mi a tapasztalatod? Hallasz kulonbseget vagy csak merheto? Vagy nem merheto de hallhato?
Tehat?
Elotte lehet megeri elolvasni ezt.
(#) Abukodonozo válasza CHZ hozzászólására (») Máj 14, 2017
Akkor talán még arra is van esély, hogy SE-ben ilyen képkimenőkkel is megszólaljon? Bővebben: Link Az illesztés nagyjából rendben volna...
(#) CHZ válasza Abukodonozo hozzászólására (») Máj 14, 2017
Szolni fog, de minoseget ne varj.
(#) Abukodonozo válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Máj 14, 2017
Igen, ismerem, nem semmi az biztos
(#) Abukodonozo válasza CHZ hozzászólására (») Máj 14, 2017
Érdemes lenne újratekerni? Valamelyik fórumtárs említette, hogy ezekkel a magokkal egész jó kimenőket lehet készíteni. Létezik egyáltalán valamilyen terv PL500-hoz SE-ben?
(#) CHZ válasza Abukodonozo hozzászólására (») Máj 14, 2017
Nem, PL500 hoz nagyobb vasmag kell.
(#) Kingston hozzászólása Máj 15, 2017
Véletlenül találtam egy cikket a cső fűtésről, és a brummról, hátha hasznos lesz valakinek:
http://dalmura.com.au/projects/Hum%20article.pdf
(#) excalibur36 hozzászólása Máj 15, 2017
Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy "M" magos (Beag) kimenőtrafóra hol tudok trafósapkát venni, esetleg tudna nekem valaki csinálni?
(#) Orbán József válasza excalibur36 hozzászólására (») Máj 15, 2017
Eximtrade - M102 típusú vashoz kérdezd.
(#) dys-cus válasza excalibur36 hozzászólására (») Máj 15, 2017
Hi!
Az ócska piacon esetleg, vagy inkább hegeszthetsz magadnak. M vasat már nem gyártanak, ezért szerelvények sincsenek hozzá. Ha valaki azt mondja gyártanak M vasmagot, attól kérj "trafó sapkát" magyarul End Bell-t . Nem fog tudni adni. EI vasmaghoz való end bell-t árulnak MO.-n, de M vashoz nem. Az Eximtrade-nél kersd Barta É.-t, de már most mondom: nincs M vashoz való end bell ott sem, tudom, mert én is kerestem. Szóval helyzeted nem egyszerű. Én PCB lapból belülről forrasztottam, kívülreől gletteltem, és festettem ilyet. Jó szórakozás. Jó szórakozás volt.
(#) dys-cus hozzászólása Máj 16, 2017
Amúgy én meg ezen a kütyün dolgozgatok most, ami a fényképen van. Kicsit nehéz helyzetben vagyok, mert nem tudom, hogy a beépített 5 Wattos Zenerek jók-e, illetve az ugyancsak beépített lebegő stab IC le tudja-e vinni a zajt 85dB alá. De a legnagyobb gondom az, hogy milyen 6L6-al szólna jó. Nem szépen, hanem jól.
(#) dys-cus hozzászólása Máj 16, 2017
Beültetve meg íghy néz ki:
(#) Orbán József válasza excalibur36 hozzászólására (») Máj 16, 2017
Megírom, kit keress, van az, én is vettem néhány darabot.
Nyers tűziónozott, festeni kell.
Hivatkozz rám, megbeszéltem.
(#) excalibur36 válasza Orbán József hozzászólására (») Máj 16, 2017
Köszönöm, írtam neki!
(#) szebee hozzászólása Máj 16, 2017
Sziasztok!

A BEAG TK202-A önmagában jó lehet valamilyen PP kapcsoláshoz?
(#) mofesa válasza szebee hozzászólására (») Máj 16, 2017
Igen, áttekerve teljesen jó.
(#) szebee válasza mofesa hozzászólására (») Máj 16, 2017
Köszönöm! Igen azt tudom, és anélkül?
Következő: »»   1939 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem