Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ugyanúgy jó lehet, mint hálózati trafó is. Vagy hálózati trafónak a 100V-os vonali trafó.
100V-os primerből lehet valami használható szekunder feszültség, kell egy 230/100V-os előtét trafó. Olyan ez, mint a kőleves. Mindenből drágát, különlegeset mellé tenni, a végén a kő ki is dobható.
2db 1mm és 1db 0,5mm körüli átmérőjű tekercs van rajta. Nem tudom, így mihez akarsz vele kezdeni. Jobban jársz, ha átteker(tet)ed.
Sziasztok!
Szerintetek ezt az erősítőt hangilag érdemes megvenni? http://www.ebay.de/itm/Nobsound-EL34-HiFi-Rohrenverstarker-Class-A-...hVNhX7Nobsound EL34 2X8W Mi a különbség az EL34 és az EL34B között? A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2017
Ez így már bonyolúlt és ahogy mondtad a végén semmire nem jó. Csak azért gondoltam mert van kettő és hátha hozzá nyúlàs nélkül tudnám valamire használni.
Igen, ez a terv. De gondoltam hátha tudom anélkül hasznosítani.
Van 2 db ilyen trafóm, triódás kapcsolású 10W EL84 PP-hez tekertettem.
Ezt nagyobb vasakkal fogom megépíteni, mivel már nekem is módomban van tekeregni...
Az alapja ez a kit.
A kesz erositokre aranyaiban nincs sok panasz, azok tobbsege csovel (vagy velhetoen azzal) kapcsolatos minosegi kifogas. Ha szeretnel barkacsolni, akkor egynek jo, tudsz vele kiserletezni, de ez esetben a kit sokkal jobb koltsegaranyban. Ha mint eszkozt akarod hasznalni, akkor arra keszulj, hogy hiba vagy barmi mas malor eseten ezt azert nehezen cserelik. A csovek hangjarol egyetlen embert tudtam megkerdezni de erre azt valaszolta amit en is szoktam: "Hallgasd meg" A csovek kinaiak, termeszetesen.
Kozben megtalaltam a forumot is: itt olvashatsz rola bovebben, ott a kapcsolasa is.
Köszönöm szépen!
Ezek a kondik minőségileg jók a melléklet kapcsolású csöves erősítőbe?Roe kondi A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2017
Tapasztalataim szerint azok a kondik nagyon nagyon jók
A ROE-k elkók, csak katódkondinak jók, a többi helyre bőven jó a WIMA is - sokkal olcsóbban.
Szia!
Igen, tudom, hogy a Roe kondik elkók, a képen láthatóak helyett szeretnék jobbat. Ez a Wima jó a nem elkók helyett hangilag?
Siemens olajpapírt ajánlok csatolónak , nem tudom ennél a kapcsolásnál bejön e de én 220n használtam a 100n helyett.
Nem inkább "hasonlókat" akartál írni? A kép amit feltöltöttél a internetről van,de még csak át sem lett nevezve...
Na mutasd meg szépen, hogyan kérsz bocsánatot...
Nyertél. Bocsánat hogy kételkedtem.
..es meg Photoshop-od is van
Kérhetném, hogy egy mai újság és egy piros micisapka a fejeden is rajta legyen a képen? Csak a hitelesség kedvéért.
Markos-Nádas: "Vért ne adjak? Letolom a nadrágom és azt veszel, amit akarsz.."
Hol lehet olyan zöld kondikat szerezni???
Nekem is kellene...........
Közvetve szereztem be, egy műszaki zsibin vette egy kollégám, nekem is vett, miután megkérdezte, kell-e.
Akitől vette, az egy idős szaki Kecskeméten, de nem tudom, van-e neki még, régi orosz készletek elemei.
Ebay-en neha ki lehet fogni jo aron is oket. Sajnos itt a helyi vateran $15-$20 korul indul darabja (3-4000 forint)
Régebben ez sokan után építették, ezért több hasonló fotót is találhatsz, ez téveszthetett meg.
Hahaha. Ilyen kondikat egy éve a börzén még 10Ft-ért osztogattak és nem vitte senki.
Nándi bácsi és már Nagykőrösön lakik. 1-2 darab maradt még neki. Katonai cuccokból bontogatta. De rendszeresen kinn van a Puskás börzéken és országos börzéken (legközelebb burabu pl.).
Sziasztok!
Legyszi ne haragudjatok ( adminok se, kerem szepen ) amiert szilardtest temaval szennyezem a csoves forumot (es ekezetet se tudok most irni)! Az egyetlen mentsegem, h csoves mintara, Push-Pull kimenotrafos illesztessel szeretnek megvalositani egy kis,10-20W-os mosfet vegfokot, csak ugy probakeppen. Semmi nagy ambicio, puszta kiserlet. Tehat a kerdesem kimenotrafora vonatkozik. Mivel a csovesekkel ellentetben kis tapfeszrol, nagyobb arammal menne a kapcsolas, a kimenotrafonal szerintem gondot jelentene, hogy a kis primer menetszam (a nagyobb huzalkeresztmetszet miatt is keves ferne a csevetestre) kisebb primer oldali induktivitast adna ki, ami a melyatvitel szempontjabol nem lenne elegseges. (Legalabbis a Kadar Geza fele 1955-os Hangerositok kimenotrafos fejezetebol ezt olvastam ki.) Erre szerintetek milyen megoldas kinalkozik? Meg nagyobb vasmag hasznalata, esetleg a legres valtoztatasa? Bocs meg egyszer, es koszonom szepen! A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |