Fórum témák
» Több friss téma |
Már miért ne lehetne? csak kitartás kérdése...
Persze nem magas szintű programnyelven, de gépi kódban simán programozhatod. Minden IC típusa leolvasható, EPROM-ok típusa ott a cetli alatt, proci típus gondolom szintén ott a hűtés alatt, kapcs rajz lenézhető a PCB-ről, adatlapok előkereshetők. Persze kitartó munka és nagy elszántság kell hozzá..
Sziasztok
Az alábbi képen látható kis analóg műszerrő keresek információt, mire lehet használni.
Ha másik skálát kap, szinte bármire. Az analóg műszerek egy kaptafára működnek, az átfolyó árammal arányos a kitérés.
Mire lehet egy feszültség (áram) mérő műszert használni....?
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2017
Kell egy tápegység és korlátozóellenállás. Azzal kiderítheted a végállását. VU meternek tökéletes, van is ilyen téma például Kivezérlésjelző, de nem LED-ekkel
Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy pegelsender W2006 / D2006 típusú műszerem. Az érdekelne, hogy pontosan mire és hogyan lehet használni. Azt tudom, hogy a W2006 típusú egy jelgenerátor, a D2006 pedig egy jelszint mérő. A jelgenerátort be is üzemeltem, elő is állítja a MHz skálán beállított frekvenciát, de KHz állásba nem tudom átkapcsolni. A zöld színű lock-in kapcsoló mire való? Ha ezt átkapcsolom a KHz skála melletti lámpa elkezd világítani és semmilyen jelet nem ad ki magából a készülék. Ki kell kapcsolni és újra be, hogy ismét működjön. Itt a készülékről egy link: Bővebben: Link Köszönöm!
A vezetékes átviteltechnika mérőműszerei. Ezzel mérik a sokerű kábelek érnégyes vezetékek átviteltechnikai paramétereit.
A szintadó lezárja a tápvonalat a megfelelő hullámimpedanciájával (érnégyes egyik érpárját), és ráadja a méréshez használt frekvencián a megfelelő adási szintet (feszültséget) amit dB -ben állíthatsz. Régebbi műszerekben Néper -ben. A szintvevővel pedig az érpár másik végén szintén lezárva szelektíven méred a vételi szintet (feszültséget) dB -ben ami megadja a kábel csillapítását. Másik érpáron mérheted a közelvégi, távolvégi áthallási csillapítást. Segédeszközzel az ütközési csillapítást. Ezek a leg alapvetőbb mérések. Általában a mérések megkönnyítésére szokott lenni szinkronizálási lehetőség is. A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2017
Üdv!
Köszönöm szépen a segítséget.
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy mi lehet az FB6-al jelölt alkatrész? Mindegyik alatt a nyákon egy nyolcas van. (Vagy végtelen jel esetleg?) Köszönöm előre is a segítséget! A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2017
Ferrit gyöngy, kis értékű induktivitás, zavarszűrésre.
Sziasztok!
Kaptam egy kosárnyi mindenféle panelt. Ezek között van egy csomó originált csomagolású, amit jó lenne valamire használni, ha tudnám, mi az. A rajtuk lévő IC-re nem ad találatot a Google. Ha valaki netán tudja mi ez, megköszönöm, ha megírja. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2017
Rajzold vissza az áramkört, abból kiderül.
Amit a képből következtetek: van - nyilván - feszültség bemenete és kimenete. A vezetékek vastagságából és a hűtés mértékéből ítélve pár amper folyhat. Arra tippelnék, hogy valami PWM feszszabályzó vagy LED áramgenerátor.
Az IC felirata eléggé rosszul olvasható..akár le is írhattad volna, hogy te minek látod!
Tíz éves cucc...hol volt akkor még a LED...meg a PWM. Kis DC motor fordulatszám stabilizátora pl. magnóba...esetleg PC ventilátor vezérlő lehetne. Persze a TO92 alkatrészek feliratai is lényegesek lehetnek. Nekem is van több tucatnyi olyan panelom, melynek ismeretlen a rendeltetése. De nem teszem ide, mert akkor a HE szervere kapacitásbővítésre szorulna... A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2017
Az IC felirata
SI2002C 9740 A tranzisztorok:FNV 10 LP; 2N 4401; 2N4403 A nagy tranzisztor: SEC 747 B1151-Y
Köszi...
A 2SB1151 tranzisztor ismert...az "FNV 10 LP" az ismeretlen. Az IC típusszámát akkor jól sejtettem... A piros(+) és fekete drótra rákötsz DC 6-12V-ot, a másik két drótra meg egy kis motort, vagy 12V-os izzót...aztán "meglátjuk" mit tud. Idézet: „aztán "meglátjuk" mit tud” Csak legyen rajta védőszemüveg, és a közelben egy vödör víz is -csak a biztonság kedvéért- főleg ha az asztala közelében függöny is van.. (ha nem akarja leolvasni a kapcs rajzot) A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2017
A bátraké a szerencse...mondá valaki régen! Bővebben: Link
Ez milyen alkatrész lehet?? Illetve miben található ilyen, mert láthatóan cserére szorul?
Üdv!
A csatolt kép közepén látható 3db barna alkatrész milyen alkatrész és hogyan lehet az értékét leolvasni?
Szia!
22uF, 40V-os elektrolitkondenzátorok.
Elküldtem a fél áramkört egy másik, szétdurrant bolygóra.. Viszont most már tényleg érdekelne mi is lehetett az.
Tévedsz...de nagyon !!! Bővebben: Link
Akkor viszont valamit nagyon elb****am.. :| Szerencse hogy van másik táp a kameráknak. :X
Ne haragudj nem rossznak szántam, sry ha úgy tűnt.. Szimplán eldurrantottam az egészet, amit nem annyira akartam.. :/ Nyilván én voltam a hülye, kétségkívül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |