Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
De hátulról kell a fára, és ha a fát beragasztom, nem tudom kiszedni. A fát kérdezem, amin a hangszóró lenne. Hogy ne remegjen be tőle. Mert én eddig csak ragasztottat láttam, amit nem tudok szétszedni, hiába nem szól.
Azt nem tudtam, hogy hátulról rögzíted.
![]()
Hogy rögzíteném szemből? Hogy értve szigetelve? A fába miért ne facsavart tegyek? Azt se tudom, a hangszórót hogy csavarjam fába. De két oldalról rendes csavarral+anyával egy lapra rá lehet, oké, ezután gondoltam, hogy ezt a lapot becsavarozom a fába. Hogy kell? Hogy szokták? Miért nem írsz az irodalomról?
A másik része sem úgy lesz, ahogy gondoltad, dupla együttmozgó tömeggel negyede lesz az érzékenység, és ngyök ketted a rez. frekvencia.
Mert közben dolgozok is.
![]() ![]() A hangszórót kívülről is fel tudod fogatni szerintem. bár lehet, hogy úgy nem olyan szép. Nézd meg, nálad van. ![]() Küldem az MLTL-es dolgokat. Az előlap rögzítés lehet olyan, mint a HS282-nél a hátlap: Bővebben: Link A facsavar, forgácslapcsavar viszont ehhez nem annyira jó ötlet, inkább metrikus+körmyös anya. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2017
Egy Bővebben: link van egy hangfal hátáról. Ez az MLTL-ről az irodalom?
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2017
Szevasztok.
Olyan kérdésem volna, hogy letudná e nekem valaki modellezni, hogy egy JBL CS1214 hogyan viselkedne reflex dobozban ami 74 liter belső térfogatú? A gyári ajánlás 50 liter és 110mm reflex cső 25cm hosszan benyúlva. Az érdekelne, hogy a nagyobb dobozzal, hogyan változna a reflex cső mérete. Illetve két 80mm-es csővel szeretném ha lehetséges. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2017
80 literig teljesen jó.
![]() ![]() @gyulank Neeeeem. PM. ![]()
Hát akkor nem sokra mennék a moddal. Kénytelen leszek megbékélni az eredeti állapottal. Legfeljebb 2.1 rendszer lesz egy dobozban.
Azért köszönöm a segítséget.
Általában 20nm. Lenne benne majd egy MNC Ring is. Semmi komoly csak ilyen otthoni zenélgetős dobozok lennének.
![]() Az fb=30Hz-hez 110*300mm-es reflexcső tartozik ebben a dobozban.
Értem. Akkor viszont csak szubok lesznek és majd kiegészitem a kis dobozaimmal a magas szekciót. Vagy még van egy B verzióm. Ilyenekbőlegy-egy kétutas doboz. Ezek még elég kultúráltan is néznek ki.
Sajnos ezek sem annyira jók kétútban, a középtartomány zavaros lenne.
Ha van ettől jobb képességű kis dobozod, akkor a JBL-el ki tudod egészíteni mélyben.
Értem. Nehéz dolog lesz ez.
![]()
Nem egyszerű, az alap H2000 hangszórók 25 centi fölött már nem jók kétutasnak sajnos. Csak egyediben lehet készíteni olyat, amihez nem kell középhangszóró. De a JBL a HA31 áráért jó, azt én a helyedben megvenném, ha úgyis kell rendes mélyhangszóró/szub.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2017
Rendben van. Esetleg a JBL-el valami 3 utast nem tudnánk összehozni? Vannak még kisebb hangszóróim. Csinálok képeket ha kell, de csak holnap délelőtt.
De biztos megoldható, viszont maradék hangszóróból, csak pénzszűkében.
![]()
Hei,
Valaki tud ezekről a Carlsson/hasonmás darabokról valamit? A felújításukat tervezem és bármi infó megtenné.
Azt, hogy a hangszórkat ellenőrizni kell.
![]() ![]()
POP-box utánzat lehetne... Bővebben: Link
Nem régiben számoltam be arról, hogy vettem egy Thonet & Vander Hoch Aktív hangdobozt. Arról is számot adtam, hogy igen megelégedésemre szolgál!
![]() Az esetem bár különleges, de lehet koránt sem egyedi és szokatlan. Mielőtt megvettem, egy 2.1 aktív szettet nyüstöltem. Ott sok gond nincs a méllyel, ha kevés adok a subra, had szóljon. Tértől, helytől, berendezéstől függetlenül. Az más kérdés, hogy a hangkép milyen volt ezután... Nos egy 2 utas rendszernél már nem ennyire puritán a helyzet, mint ahogy esetemben sem. nem voltak illúzióim a termékkel kapcsolatban, mikor megvettem, utána olvastam alaposan, tudtam némileg mit várhatok a pénzemért. De mégis több ízben okoz csalódást mind a mai napig! És mind kellemesen, mind kellemetlenül. Terével, tisztaságával, irányítottságával nincs bajom. dinamikáját illetően, sokszor alázza a 2.1 rendszer subját jó műsor anyaggal. És még egy DE! Hisztis, vagy is válogatós a helyét illetőleg. alább mellékelek egy vátlatot, hogy jelen esetben hova van elhelyezve. Ebbe a cirka kis kb. 1,5m^3-es "kamrában" olyan mélyet, olyan dinamikát produkál, hogy egy vak teszt után ha meglátná valaki mit hallgatott, nem hinné el! Azt hinné, hülyítem. Pedig nem! Viszont, a csoda mind addig tart, amiíg ebbe a kis zugban vannak. Ha kiveszem és nyílt térbe helyezem, avagy max hátúról határolja valami, (fal, vagy szekrény sor... akármi, vagy épp akusztikailag az sem) ez a rejtett képesség rögtön elvész. Alig marad ereje, inkább közép sugárzóvá válik. Minden más marad, de a mély ködbe vész. Mit lehetne tenni? A miért: Majdan szeretném távolabb rakni a két dobozt egymástól, mert most igen csakély, kb. 1m bázis távolság van köztük. Filmhez ez elég, de én zenére vettem, és szereti az audio phile zenéket is nagyon (ebbe a kis zárt térben). Plusz mélynyomót nem akarok, már csak dacból sem, mert nagyon szép mélyet tudnak ezek a dobok is. Hangszín szabályzó ötlete elvetve, mert azzal rendelkezik, és teljes kiemelésen is van, és még egy további kiemelés már félő sok lenne a hangszóróknak. Mert attól, hogy a térben elveszik a hang, az a hangszóró még ugyan úgy dolgozik ugye. A kép magyarázata: Jobbról szekrény sor (érthetően hosszabban), balról fal. A képen balról csak a szekrény vonaláig rajzoltam a falat, de természetesen azon jóval tovább ér. Mennyezet úgy szintén a szekrény tetőpontja. Remélem a méretek jól láthatóak! Ha nem, leírom azokat is. Mint írtam, később szeretném távolabb, magasabbra, állványra rakni a dobozokat, de ha nyílt térbe teszem, oda a mély. Határoljam le egy akkora légterű "kamrával, mint amiben most van?
Szinte hozzá sem merek nyúlni
![]() Uniman: Végig nyálaztam én a Carlsson Planetet, de pont ezt nem találtam és valami ilyesmire gondoltam én is.
Na, ellenőriztem
![]() Egyébként SEAS hangszórókból építették. De, hogy a magasak papír membránszélerősítő ragacsáról mivel mosom le a mocskot, azt nem tudom.
WD40 - Nagyon szépen old bizonyos dolgokat ,de pappírra nem jó ,mert impregnálja.
Nitro higító - Aromás higító Ha nem oldja egyik sem akkor magas toulol és xilol tartalmú higítóval. Ebben a sorrendben próbálnám. |
Bejelentkezés
Hirdetés |