Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2748 / 3618
(#) Pafi válasza Stewe hozzászólására (») Jún 20, 2017 / 1

Idézet:
„Van jó magyar szó arra, hogy topik? Szerintem nem is kell....

A topic címében van: téma.

Amúgy azért jó az idegen szavak használata szakmai környezetben mert a magyar szavak jelentéstartalma a gyakori használatból eredően bővebb, ráadásul a szakmában nem tájékozottak egy magyar szóra asszociálva rengeteg olyan dolgot is beleérthetnek, ami a közlő szándékától teljesen távol áll. Egy idegen szó felhívja a figyelmet arra, hogy aki nem érti, az nézzen utána.
(#) granpa válasza Gabó hozzászólására (») Jún 20, 2017 /

Remélem tisztában vagy azzal, hogy erősen előítéletes a hozzászólásod. Nem kellene így gondolni a helyre, ahova jársz, mert eszerint nem érzed itt jól magad.
(#) jdani hozzászólása Jún 20, 2017 /

Üdv. Egy kis tanácsot, helyreigazítást kérnék. Egy hét múlva utazok kelet Szlovákiából a Telekom volt fesztiválra, Sopronba, ami a lővér kempingben lesz. Nem tudom hogy autóval vagy vonattal menjek.. Egy esti koncertre mennénk.
Autóval oda vissza 1000km, nem szeretek vezetni, drága, levezetni jópár órát, ottlenni a koncerten, majd megint hazavezetni... Viszont oda megyek vele ahova akarok, nem kell várni az indulásra, indulok amikor akarok.
Vonattal 90%os engedménnyel utaznák, kipihenném magam, simán lehetnék a koncerten, nem kellene hazafelé vezetni. Viszont leszállok a vasútállomáson és ennyi.. El kell jutni a koncertre, tegyük fel oké, taxi. Nem voltam még ilyen koncerten, nem tudom hogy is vannak ezek.
Optimális az lenne, ha komolyan ahogy leszallok a vonatról, egy taxi vigyen el a helyszínre, várjam ki mikor kezdődik, vegighallgatom, visszavitetem magam az állomásra, és kész.
Aki volt már ilyen fesztiválon, tudna valami hasznosat mondani, hogy zajlik egy ilyen?
(#) granpa válasza goreny hozzászólására (») Jún 20, 2017 1 /

Van 1-2 (tucat) tévedés abban amit írtál, de spongya rá; aki nem akar, azzal én sem. Részemről: vége kraj, ende, konyec, fin.
(#) granpa válasza jdani hozzászólására (») Jún 20, 2017 /

Nem tudom, mettől, meddig tart (bírod ki) a koncert, de Sopront kb. fél óra alatt körül lehet járni. Táblák lesznek, sokan mennek egy irányba, nem tévedhetsz el (és marad pénzed). Én a vonatot preferálnám, így sem olcsó. Összeállítod a vonat-menetrendedet, -több eshetőségre-, és aszerint időzíted a hazamenetelt. Csak a legszükségesebb holmit vidd magaddal; én 10 napot lazán végigbírtam egy katonai térképtáskányi (3×9×12") holmival Bulgáriában. Esőkabát legyen nálad (az az összehajtható "vadász"). Ez a cucc mindig nálad lehet, nem kell letenni, biztosítani. Remélhetőleg találsz soproni/környékbeli kollégát is, úgy mindjárt könnyebb.
(#) reloop válasza granpa hozzászólására (») Jún 20, 2017 /

(#) Stewe válasza Pafi hozzászólására (») Jún 20, 2017 / 1

Egy kicsit erőltetett, és nem elég pontos.
A topik egy internetes közösségi lap egy elkülönített beszélgetésének a témáját jelenti.
A magyarba legalábbis ezzel a jelentéstartalommal épült be.
(#) Stewe válasza jdani hozzászólására (») Jún 20, 2017 /

Ha egyedül jössz drága az autó, ha többen vagytok, nagyon megéri. Nem a legolcsóbb, de legjobb megoldás egy motel, ahol ki tudod pihenni magad hazaindulásig, akár autóval mész akár vonattal. Egy szétcsúszott hajnal az egész élményt hazavághatja. A vasútállomáson sem kellemes megvárni a másnap induló vonatot....
(#) goreny válasza granpa hozzászólására (») Jún 20, 2017 / 1

Igen, így a legegyszerűbb kommunikálni, a másikra rámondani hogy nem akar és kijelenteni, hogy nem vagy vele hajlandó tovább beszélgetni. Nehogy kifejtsd azt a több tucat tévedésemet, inkább műveld tovább a szép magyar nyelvet, idegen szavakkal.
(#) nedudgi válasza goreny hozzászólására (») Jún 20, 2017 / 2

Ha mindenki olyan választékosan írna, mint granpa, nem lenne szükség Vérmodira.
(#) szamóca válasza Stewe hozzászólására (») Jún 20, 2017 1 /

Utolsó mondatodra reagálva. Tokaji borfesztivál, valamikor a 90'években.
Lekéstük az utolsó vonatot hazafelé, így az állomáson a padokon feküdtünk, de kényelmetlen is volt, meg álmosak sem voltunk, így visszamentünk a városba. Olyan frankó buliba, csajokba, kalandokba botlottunk, bonyolódtunk aznap éjjel, hogy azóta is emlegetjük.
(#) szamóca válasza goreny hozzászólására (») Jún 20, 2017 1 / 2

Bocsi, de ha nem látsz esélyt arra, hogy a másik felet igazadról meg tudod győzni, és teljes mértékben, megingathatatlanul hiszel az állításodban, akkor ott minden további érvelés értelmetlen. Jobb esetben csak szószaporítás, rosszabb esetben duli-fuli, veszekedés, személyeskedés stb.
(#) Stewe válasza szamóca hozzászólására (») Jún 20, 2017 /

Ha nem utazol utána 500 kilométert...
(#) (Felhasználó 116638) válasza Norberto hozzászólására (») Jún 20, 2017 /

Ez mindenképp korrekt dolog volt tőled.
Sajnos a mai világban kevés az olyan ember, aki az elveit tartva nem hajlandó "együtt vonyítani" a többi farkassal.
Te megtetted, ez nem semmi dolog, de most már nincs jelentősége, ennyi év távlatából.

Remélhetőleg mindenki tanult a dologból.
(#) Topi válasza goreny hozzászólására (») Jún 21, 2017 / 1

Ezt a vita vonalat szerintem hagyd, sosem fogtok kompromisszumra jutni előítéletek miatt, ráadásul most már zavar másokat is.
(#) Gafly hozzászólása Jún 21, 2017 /

(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 21, 2017 /

Ez nem lesz olcsó.
(#) fastaction válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 21, 2017 /

Legalább a jogosítványát nem veszik el .
(#) zolika60 válasza fastaction hozzászólására (») Jún 21, 2017 1 /

Van akinek az sem számít, ha elveszik.
(#) Ge Lee válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 21, 2017 /

Erre szokták mondani, hogy üzemanyaggal megy, nem jogsival.
(#) Stewe válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 21, 2017 / 1

És az első halálesetig viccelődnek is vele...
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2017
(#) jani1987 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 21, 2017 /

Anyám négy évig vezetett jogsi nèlkül balesetmentesen.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 21, 2017 / 1

Mások ügyesek voltak.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 21, 2017 1 /

Heti 5-6 balesetet biztosan hárítok. Pedig nem én idéztem elő a helyzetet.
(#) killbill válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 22, 2017 /

Erre ne legyen buszke! Es amugy mi lett negy ev utan? Baleset vagy jogositvany?
(#) Gafly hozzászólása Jún 22, 2017 /

A föld alatt húzta el a kábelt
Húha, én is elástam a földkábelt
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 22, 2017 1 /

Te is a méretlenből?
(#) jani1987 válasza killbill hozzászólására (») Jún 22, 2017 /

Rendőrségi ellenőrzés majd jogsi.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 22, 2017 1 /

Gondolom a jogsi idióta lejárati dátumai miatt volt.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Jún 22, 2017 /

Szerintem még az árkot is maga ásta ki.
Hogy nem vették észre eddig!?
Következő: »»   2748 / 3618
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem