Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „Van jó magyar szó arra, hogy topik? Szerintem nem is kell.... ” A topic címében van: téma. Amúgy azért jó az idegen szavak használata szakmai környezetben mert a magyar szavak jelentéstartalma a gyakori használatból eredően bővebb, ráadásul a szakmában nem tájékozottak egy magyar szóra asszociálva rengeteg olyan dolgot is beleérthetnek, ami a közlő szándékától teljesen távol áll. Egy idegen szó felhívja a figyelmet arra, hogy aki nem érti, az nézzen utána.
Remélem tisztában vagy azzal, hogy erősen előítéletes a hozzászólásod. Nem kellene így gondolni a helyre, ahova jársz, mert eszerint nem érzed itt jól magad.
Üdv. Egy kis tanácsot, helyreigazítást kérnék. Egy hét múlva utazok kelet Szlovákiából a Telekom volt fesztiválra, Sopronba, ami a lővér kempingben lesz. Nem tudom hogy autóval vagy vonattal menjek.. Egy esti koncertre mennénk.
Autóval oda vissza 1000km, nem szeretek vezetni, drága, levezetni jópár órát, ottlenni a koncerten, majd megint hazavezetni... Viszont oda megyek vele ahova akarok, nem kell várni az indulásra, indulok amikor akarok. Vonattal 90%os engedménnyel utaznák, kipihenném magam, simán lehetnék a koncerten, nem kellene hazafelé vezetni. Viszont leszállok a vasútállomáson és ennyi.. El kell jutni a koncertre, tegyük fel oké, taxi. Nem voltam még ilyen koncerten, nem tudom hogy is vannak ezek. Optimális az lenne, ha komolyan ahogy leszallok a vonatról, egy taxi vigyen el a helyszínre, várjam ki mikor kezdődik, vegighallgatom, visszavitetem magam az állomásra, és kész. Aki volt már ilyen fesztiválon, tudna valami hasznosat mondani, hogy zajlik egy ilyen?
Van 1-2 (tucat) tévedés abban amit írtál, de spongya rá; aki nem akar, azzal én sem. Részemről: vége kraj, ende, konyec, fin.
Nem tudom, mettől, meddig tart (bírod ki) a koncert, de Sopront kb. fél óra alatt körül lehet járni. Táblák lesznek, sokan mennek egy irányba, nem tévedhetsz el (és marad pénzed). Én a vonatot preferálnám, így sem olcsó. Összeállítod a vonat-menetrendedet, -több eshetőségre-, és aszerint időzíted a hazamenetelt. Csak a legszükségesebb holmit vidd magaddal; én 10 napot lazán végigbírtam egy katonai térképtáskányi (3×9×12") holmival Bulgáriában. Esőkabát legyen nálad (az az összehajtható "vadász"). Ez a cucc mindig nálad lehet, nem kell letenni, biztosítani. Remélhetőleg találsz soproni/környékbeli kollégát is, úgy mindjárt könnyebb.
![]()
Egy kicsit erőltetett, és nem elég pontos.
A topik egy internetes közösségi lap egy elkülönített beszélgetésének a témáját jelenti. ![]() A magyarba legalábbis ezzel a jelentéstartalommal épült be.
Ha egyedül jössz drága az autó, ha többen vagytok, nagyon megéri. Nem a legolcsóbb, de legjobb megoldás egy motel, ahol ki tudod pihenni magad hazaindulásig, akár autóval mész akár vonattal. Egy szétcsúszott hajnal az egész élményt hazavághatja. A vasútállomáson sem kellemes megvárni a másnap induló vonatot....
Igen, így a legegyszerűbb kommunikálni, a másikra rámondani hogy nem akar és kijelenteni, hogy nem vagy vele hajlandó tovább beszélgetni. Nehogy kifejtsd azt a több tucat tévedésemet, inkább műveld tovább a szép magyar nyelvet, idegen szavakkal.
Ha mindenki olyan választékosan írna, mint granpa, nem lenne szükség Vérmodira.
Utolsó mondatodra reagálva. Tokaji borfesztivál, valamikor a 90'években.
Lekéstük az utolsó vonatot hazafelé, így az állomáson a padokon feküdtünk, de kényelmetlen is volt, meg álmosak sem voltunk, így visszamentünk a városba. Olyan frankó buliba, csajokba, kalandokba botlottunk, bonyolódtunk aznap éjjel, hogy azóta is emlegetjük. ![]()
Bocsi, de ha nem látsz esélyt arra, hogy a másik felet igazadról meg tudod győzni, és teljes mértékben, megingathatatlanul hiszel az állításodban, akkor ott minden további érvelés értelmetlen. Jobb esetben csak szószaporítás, rosszabb esetben duli-fuli, veszekedés, személyeskedés stb.
Ez mindenképp korrekt dolog volt tőled.
Sajnos a mai világban kevés az olyan ember, aki az elveit tartva nem hajlandó "együtt vonyítani" a többi farkassal. Te megtetted, ez nem semmi dolog, de most már nincs jelentősége, ennyi év távlatából. Remélhetőleg mindenki tanult a dologból.
Ezt a vita vonalat szerintem hagyd, sosem fogtok kompromisszumra jutni előítéletek miatt, ráadásul most már zavar másokat is.
Legalább a jogosítványát nem veszik el
![]()
Van akinek az sem számít, ha elveszik.
Erre szokták mondani, hogy üzemanyaggal megy, nem jogsival.
![]()
És az első halálesetig viccelődnek is vele...
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2017
Anyám négy évig vezetett jogsi nèlkül balesetmentesen.
Heti 5-6 balesetet biztosan hárítok. Pedig nem én idéztem elő a helyzetet.
Erre ne legyen buszke! Es amugy mi lett negy ev utan? Baleset vagy jogositvany?
Gondolom a jogsi idióta lejárati dátumai miatt volt.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |