Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő automata be-kikapcsolás
Lapozás: OK   3 / 3
(#) samtron77 válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Most végeztem vele. És igen a 1OOk-ós oldotta meg a problémát!Köszönöm a segitséget!
(#) Kovidivi válasza samtron77 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Akkor mégiscsak a csütörtöki 18.40es hozzászólásban volt a megoldást. Érdemes lett volna a többi sort is elolvasni, nem csak az elsőt.
(#) samtron77 válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Persze végső soron igazad van de végigpróbáltam én amiket írtál de akkor azokkal a komponensekkel nem működött. Közben variáltam a műveleti erősítővel és a FET-el is (MC1458-LM358 továbbá 2N7000-STP55NF-et).
Hogy kizárjam a hibásakat, közben hol be volt forrasztva a poti hol csak a 100K-ós ellenállás...
Elhiheted, hogy mennyit küzdöttem vele -amúgy is csak hobbi forrasztgató vagyok- megpróbáltam minden módozatot, mire az utolsó bejött.
Eléggé akkurátus embernek tartom magamat és nem igen adok fel semmit amit elkezdtem!
(még akkor sem ha az egész kóceráj cirka 5000Ft-omba került holott ki lehet hozni 1500-ból is)

Köszönöm a segítséget még egyszer!
(#) vicsys válasza samtron77 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Erre mondják, hogy a tanulópénzt meg kell fizetni... Ne csüggedj, ezt a tudást viszont senki nem tudja elvenni tőled.
(#) Inhouse válasza samtron77 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Idézet:
„1OOk-ós”

Csak egy észrevétel, a nulla az legyen 0 és ne nagy O betű!
(#) samtron77 válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Előre is elnézést! Távolról sem akarok akadékoskodni de a Google beviteli eszközével gépeltem amin sajna nincsen nulla...
Természetesen ettől még jogos az észrevétel!
(#) dave500 hozzászólása Feb 25, 2014 /

Sziasztok!Találtam ezt a kapcsolást.
Ehhez megterveztem a lent csatolt panelt. Ez így működhet?
Előre is köszönöm!
(#) Inhouse válasza samtron77 hozzászólására (») Feb 26, 2014 /

Egy nagy fekete pont nekik! ...hogy így eldugták! CTRL+ALT és ott lesz a bal felső sarokban.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
(#) Ferrari1 hozzászólása Jún 25, 2017 /

Sziasztok! Én ezt a kapcsolást építettem meg, frankón is müködik, csak az a gondom, hogy túl nagy jel kel neki, hogy bekapcsolva maradjon. Mit kellene rajta változtatni, hogy kisebb jelnél is bekapcsolva maradjon?

p38-fig1.jpg

(#) Gafly válasza Ferrari1 hozzászólására (») Jún 25, 2017 /

R6 és R7 kiváltása egy 100K lineáris trimerrel?
R5 helyett egy 22K lineáris trimer?
(#) Ferrari1 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 25, 2017 /

Oké, köszönöm!
(#) Orbán József hozzászólása Jún 25, 2017 /

Valamikor a '80-as években a Quad405-ömben egy 555 és valami egyszerű tranyós előtaggal csináltam, a zene nyújtotta a pár perces időállandót és a zene végén így szépen lekapcsolt...volna, ha a lemezjátszóm felemelte volna a lemez oldal végén a kart...
De az más dolog.
Magnónál működött, de felesleges volt, ahhoz is oda kellett menni, hogy ne maradjon a nyomógörgő éjszakára odanyomódva a tengelyhez.
(#) Imi18 hozzászólása Júl 18, 2017 /

Sziasztok!Megépítettem a Ferrari1 által közétett kapcsolást. De, nekem az a gondom, hogy az én erősítőm távkapcsolós volt, de ez a része már rég nem müködik , és csak akkor kapcsol be ha megnyomom az előlapon lévő mikrókapcsolót ami egy jelet ad annak az elektronikának az erősítőben ami meghúz egy relét. Hogy tudnám ezt átalakítani, úgy hogy be/ki kapcsoljon a mikrókapcsoló nélkül is?

p38-fig1.jpg

Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem