Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Erősítő automata be-kikapcsolás
Témaindító: ranstagreen, idő: Okt 22, 2008
Most végeztem vele. És igen a 1OOk-ós oldotta meg a problémát!Köszönöm a segitséget!
Akkor mégiscsak a csütörtöki 18.40es hozzászólásban volt a megoldást. Érdemes lett volna a többi sort is elolvasni, nem csak az elsőt.
Persze végső soron igazad van de végigpróbáltam én amiket írtál de akkor azokkal a komponensekkel nem működött. Közben variáltam a műveleti erősítővel és a FET-el is (MC1458-LM358 továbbá 2N7000-STP55NF-et).
Hogy kizárjam a hibásakat, közben hol be volt forrasztva a poti hol csak a 100K-ós ellenállás... Elhiheted, hogy mennyit küzdöttem vele -amúgy is csak hobbi forrasztgató vagyok- megpróbáltam minden módozatot, mire az utolsó bejött. Eléggé akkurátus embernek tartom magamat és nem igen adok fel semmit amit elkezdtem! (még akkor sem ha az egész kóceráj cirka 5000Ft-omba került holott ki lehet hozni 1500-ból is) Köszönöm a segítséget még egyszer!
Erre mondják, hogy a tanulópénzt meg kell fizetni... Ne csüggedj, ezt a tudást viszont senki nem tudja elvenni tőled.
Idézet: „1OOk-ós” Csak egy észrevétel, a nulla az legyen 0 és ne nagy O betű!
Előre is elnézést! Távolról sem akarok akadékoskodni de a Google beviteli eszközével gépeltem amin sajna nincsen nulla...
Természetesen ettől még jogos az észrevétel!
Sziasztok!Találtam ezt a kapcsolást.
Ehhez megterveztem a lent csatolt panelt. Ez így működhet? Előre is köszönöm!
Egy nagy fekete pont nekik! ...hogy így eldugták! CTRL+ALT és ott lesz a bal felső sarokban.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
Sziasztok! Én ezt a kapcsolást építettem meg, frankón is müködik, csak az a gondom, hogy túl nagy jel kel neki, hogy bekapcsolva maradjon. Mit kellene rajta változtatni, hogy kisebb jelnél is bekapcsolva maradjon?
R6 és R7 kiváltása egy 100K lineáris trimerrel?
R5 helyett egy 22K lineáris trimer?
Valamikor a '80-as években a Quad405-ömben egy 555 és valami egyszerű tranyós előtaggal csináltam, a zene nyújtotta a pár perces időállandót és a zene végén így szépen lekapcsolt...volna, ha a lemezjátszóm felemelte volna a lemez oldal végén a kart...
De az más dolog. Magnónál működött, de felesleges volt, ahhoz is oda kellett menni, hogy ne maradjon a nyomógörgő éjszakára odanyomódva a tengelyhez.
Sziasztok!Megépítettem a Ferrari1 által közétett kapcsolást. De, nekem az a gondom, hogy az én erősítőm távkapcsolós volt, de ez a része már rég nem müködik , és csak akkor kapcsol be ha megnyomom az előlapon lévő mikrókapcsolót ami egy jelet ad annak az elektronikának az erősítőben ami meghúz egy relét. Hogy tudnám ezt átalakítani, úgy hogy be/ki kapcsoljon a mikrókapcsoló nélkül is?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |