Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2757 / 3617
(#) Frankye válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 3, 2017 /

Így pedig még inkább...
(#) zolika60 válasza Frankye hozzászólására (») Júl 3, 2017 /

Sajnálatos ez. Köbzolinak is volt itt vagy 40000 hozzászólása és simpinek is vagy 15000. Ha csak a tíz százalékuk volt hasznos akkor is nagy veszteség.
(#) Frankye válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 3, 2017 /

Valóban így van. Az okokra nem térnék ki.
(#) pjg válasza Frankye hozzászólására (») Júl 3, 2017 /

Pffffffffff!
(#) granpa hozzászólása Júl 3, 2017 /

Ez nagy veszteség, kár, kár.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Júl 4, 2017 / 3

Ma betétet kellett cserélnem egy tollban, de csak vékony tollbetét van itthon, pedig vastag való bele. Úgyhogy nem mindennapi megoldás képpen kihúztam a vastag betét végéből a kék műanyag alkatrészt és felfúrtam benne a lukat a vékony betét méretére és a betét hosszának precíz rövidítésével plusz egy rugóval működik most már a toll vékony betéttel is! Hátha másnak is jó lesz...
(#) Sam Seed válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Ennyire hobbi elektronika. Mikor már azt vitatjuk, hogy hogyan kell fùrni a kabát gomblyára a lyukat. Nemcsoda, hogy Körtefa megunta. Ènis csak azért járok ide, hogy el ne felejtsek Magyarul.
Sorry Attila, és szory Proli. Én inkább pirosbetüs Témakijelöléseket ajánlanèk, ahol nem szòlhatna bele akárki. És a félregépelés miatt sem trollkodnának a témához. Lenne külön Magyar helyesirás Topik, és ott kitárgyalhatnák a Usereket. Mivel az e tèren valo oktatás sem illik a Téma címéhez.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2017
(#) killbill válasza Sam Seed hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Akkor nem jo helyre jarsz...
(#) Sam Seed válasza killbill hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Tôsgyökeres Magyar tanáraim vannak itt már.

Nem Magyar, hanem magyar. Melleknev. Gombjara. Nem csoda, kulon. En is, kulon. Egyebkent te tenyleg Magyarorszagon elsz?
(#) Sam Seed válasza killbill hozzászólására (») Júl 4, 2017 / 1

Nem mindegy, hol èl az ember? Nyelv csak egy eszköz. Eszköz, amivel megèrtjük a másikat. Mi lenne, ha minden vizszerelönél szervízkönyv, ès nyomatékkulcs lenne?[code=c]nem./code]
(#) Gafly válasza Sam Seed hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Idézet:
„Magyar helyesirás Topik”

Topik biztos értékelik, most mennyit látsz?
(#) Sam Seed válasza Gafly hozzászólására (») Júl 4, 2017 1 / 2

Bocs. Megrögzödés, hogy a tárgyas eset mindíg nagybetü.
Amit meg kell mèg tanulnom, hogy a magyar nyelvet annyira felsöbbrangunak titulálják, hogy csak glòriával rendendelkezök irhatják le gondolatuk spontán- egyèb esetben kárpátközi ellenör szüksègeltetik.
(#) killbill válasza Sam Seed hozzászólására (») Júl 4, 2017 / 2

Nekem teljesen mindegy, hogy hol elsz. De, ha nem itt elsz, akkor nem lep meg, hogy ennyire nem tudsz magyarul irni. Persze ennek nem kell igy lennie. Ha megnezed pl. cua vagy elektroncso felhasznalok irasait, ok jobban irnak magyarul, mint sok magyar. Pedig egyikuk sem el Magyarorszagon a profiljuk szerint. A nyelv azert sokkal tobb, mint egyszeru eszkoz. Legalabbis szamomra.

Ha a vizszerelo nyomatekkulccsal (vagy kello szaktudassal) huzta volna meg a szerelvenyeket a hazamban, akkor nem szivargott volna tobb helyen is a rendszer. Es ha lett volna nala szervizkonyv, akkor nem nekem kellett volna megmondanom neki, hogy a felso csonk az eloremeno es az also a visszatero ag a kozvetett futesu forroviztarolonal.

Gondolom a káma szùtra is a cipösszekrènyen lakozik nálatok.
nem mindegy a közvetítö közeg? Emberek egymásért szeretik a másikat.
(#) killbill válasza Sam Seed hozzászólására (») Júl 4, 2017 / 1

Ok, feladom.
(#) kameleon2 válasza Sam Seed hozzászólására (») Júl 4, 2017 / 4

Sajnos - én úgy vettem észre - amióta páran elkezdték "meggyőzni" az öregeket a meggyőzhetetlenről, pusztán hangerővel, egyre többen megunták azt, hogy indulatokról szól a fórum az ész valamint a "vitassuk meg" , azaz az érvelések helyett. Ez nem csak a fórumra jellemző, hanem az egész szakmán kezd eluralkodni. Ugyanez történik országos szinten is. Aki megunta "kalandvágytól fűtve" más országot választott. Sajnos ezek pont azok, akiknek sokat köszönhetünk és köszönhettünk volna. Beszélhetnék a kiállítási tapasztalataimról is az elmúlt 20-25 évben. Régebben őszinte érdeklődés és valódi szakmai érdeklődésű párbeszédek, eszmecserék folytak. Ma már sok a lekezelő, nagyképű érdeklődő, aki - divatos szóval - "fikázni" jár ki a kiállításokra, hogy melyik rendszer milyen vacak és miért nem ilyen vagy olyan, miközben a saját tudásából 1 csavart sem képes becsavarni egy anyába. Aki kemény munkán edződött, azt nyilván teljesen akceptálható módon zavarja a youtube videókból okos "hozzáértők" mérhetetlen "nagy" elméleti tudásszintje és vitakészsége. Így utóbbiaké lesz az utolsó szó - azoké akik jobb lett volna, ha végig hallgatnak. Én sok pofont kaptam már itt-ott, most is kapok, de van bennem annyi önbecsülés és szakmai felkészültség, valamint gyakorlat, hogy szót emeljek ez ellen és ne hagyjam meggyőzni magam a valótlanról. Pedig tudom, hogy nekem is jobb lenne csendben felszednem a horgonyt és olyan helyre eveznem, ahol tizedannyi munkával és bosszúsággal hatékonyabb lehetnék. De ez a hazám és ez a hobbim. Pechemre ezt szeretem, hát küzdenem kell érte. Én még nem adtam fel. Gondoljatok bármit, szeretlek benneteket. (világbéke)
(#) Sam Seed válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Öö. Megleptél. Rád itt nem számítottam volna. Átolvasom mèg (sokszor) amit írtàl, mert fontos nekem. Azèrt itam mihamarabb, nehogy törlödjön az egèsz, és lásd, hogy elolvastam.
Zoli
(#) szikorapéter válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Ez olyan jó hogy egy cikkben is megállná a helyét. Jár a mancs.
(#) goreny válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Most mégse mész Tibetbe?
(#) Sam Seed válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 4, 2017 / 1

Elgondolkoztam azon amit írtál. Több helyen magamra szerettem volna ismerni, hogy jobban megèrtselek. Mostanra ènis passziv olvasò lettem. Ugy látom ènis, az idös szakikat nem lehet meggyözni. Mondhatnám azt, hogy a tudásuk annyira stabil, hogy pár hèt szàjkarate sem fog ki rajtuk.
Szerintem egy kezemen meg tudom öket számolni.

Véleményem az, hogy sokùnk szòrakozni, kikapcsolòdni jár ide. Ideszoktunk hòbortjainkkal együtt. Mindenki ismeri többè-kevèsbè a Màsikat. Felesleges mindig a saját magátòl nyilvánosságra hozott legkissebb hibájával szapulni. Mèlyebben kell foglalkozni a hobbibarátunkkal, ès nem az egyèrtelmü hibáit a homlokához pöcögtetni. Tudjátok, ha ismeritek a másikat. Èn nagyon kedvesen kezdtem itt èlni 13 ève, de sokan kinevettek. Utána megkèrdeztem mièrt? Ez az amit itt nemszabad.
(#) szikorapéter válasza killbill hozzászólására (») Júl 4, 2017 / 1

Nemigazán. Ha végigolvasod többször is, és átérzed vagy esetleg láttad már egyszer is bármelyik részét megvalósulni annak amit leírt azért elgondolkozol hogy valami már tényleg nincs rendjén a "mai" világban.
Magam is jártam kiállításokon és tényleg rengetegen csak fikázzák a kiállítást ,holott megnézném hogy melyikük tudna mondjuk olyan minőségű festményeket készíteni. Vagy hogy a szakemberek kivándorolnak az országból, ez is igaz mert több bajtársam itt hagyta a hazáját villanyszerelő vizsgája után.
Én még itthon vagyok,bár már nekem is megfordult párszor a fejemben hogy elhagyom az országot mindössze azért mert a megélhetés biztosítása itthon szinte megoldhatatlan. Nem azért mert "lusta" ember volnék,vidéken nőttem fel így szeretem a kétkezi munkát, de egyszerűen nem fizetik meg.
A jövő zenéje még hogy kivándorlok-e én is kis családommal (még csak ketten vagyunk. ) de a sok ismerős arc és barát, na meg azért ez a hamisítatlan hazai érzés.... nem tudom ki hogy van vele de én még szeretem a hazám.
Nem politizálni akarok vagy bármi de rettentő nehezemre esne itt hagyni. Na meg akkor nem találkozhatnék minden börzén Kálmánnal sem (Granpa).

Egy kicsit ez most kijött belőlem de muszáj voltam leírni mert aktuális és kíváncsi vagyok ki miként vélekedik erről.

A mi kettonk beszelgetese azzal indult, hogy te nemtetszesedet fejezted ki azzal kapcsolatban, hogy az OFF topikban valaki egy tollbetet atalakitasarol irt es nem elektronikarol. Es hozzatetted, hogy csak a nyelv miatt jarsz ide. Kerdem en, miert baj az, ha ebben a topikban nem elektronikarol van szo?
(#) goreny válasza Sam Seed hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Igazad vagyon, mit iszol.
Egy gondom van, kellenek az oszlopok, de ne totemként ugráljuk már körül. Nagyon sok értelmes fiatal és nem fiatal van itt rajtuk kivül. Illene észrevenni és tisztelni őket is.
(#) killbill válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 4, 2017 / 1

Bocsi, kozben toroltem az eredeti postot. Csak a tobbiek kedveert, azt kerdeztem, hogy "Ugye csak ironianak szantad?"

En magam nem allitok ki, de az altalam fejlesztett keszulekeket (pl. Semote camera remote controller) viszonylag pozitivan fogadja a filmes szakma, en elegedett vagyok. USA-ban is, itthon is.

De azt erzem, igen, hogy itt valami nincs rendben. Sot, egyre rosszabb. En 2001-ben elmentem itthonrol, csak csaladi okok miatt fel ev mulva visszajottem. Egy kicsit azota is banom. Igaz, Ausztralia sem olyan szuper hely mostansag, de talan jobb lenne. Most is elmennek, de ahhoz batrabbnak kell lenni. Es kozben nagyon hianyozna Magyarorszag, ahogy annakidejen is hianyzott. Nem a bunko bolti eladok es nem az indexelni nem tudo gyokerek az utakon, hanem a magyar nyelv, a magyar helyek, a magyar kajak, stb. Szoval, csak ugy felpakolni es itthagyni mindent? Minden tiszteletem azoke, akik ezt megcsinaljak. Nekem itt van munkam, hazam, autom, azaz ugy erzem, hogy van letbiztonsagom. Ezt feladni, az bator dolog lenne. Az mas kerdes, hogy mi lesz 10-20 ev mulva, amikor megoregszem.
(#) nagym6 válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 4, 2017 / 1

Idézet:
„kíváncsi vagyok ki miként vélekedik erről.”
Mifelénk a normális értelmi és érzelmi alapú emberi kapcsolatok kihalófélben. Minél több, nagyobb, drágább tárgya van valakinek, és minél primitívebb, annál nagyobb embernek számít. Erre a típusra néznek fel a többiek, mint példakép. A tudásbeli teljesítmény értéke nulla. Ha egy Nobel díjas megjelenne egy átlag autóval, semmibe vennék. Emberek magányosak, mindenki tart a másiktól. Ha a másiknak saját érdeke, csak akkor áll barátságosan szóba velem, máskor nem.
Mindent elmond a következő a mai világról: messziről látom, úton elesett rosszul lett ember mellett mindenki elmegy, tojik rá. Odaérek, mentőt hívok, valószínűleg két esetben az élete múlt ezen.
Röviden nagyjából ennyi a válaszom.
Még annyi utószó, hogy a zabálásra ivászatra vannak baráti körök, de nem veszik észre, hogy a kaja és szesz szenvedélye valójában ami összetartja őket.
(#) Sam Seed hozzászólása Júl 4, 2017 /

Azt èszre veszitek, hogy mindanyiòtok valakiröl beszèl? Kameleonnal ott hagytuk abba, hogy mesèljünk Magunkrol.

Azzèrt szòltam hozzá, mert valaki kifùrt egy 20 forintos tollbetètet, ès ezt közzétette.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Idézet:
„Mindent elmond a következő a mai világról: messziről látom, úton elesett rosszul lett ember mellett mindenki elmegy, tojik rá. Odaérek, mentőt hívok, valószínűleg két esetben az élete múlt ezen.”

Két dolog nagyon meg tudja változtatni az ember szemléletét:
- Amikor ő hiv mentőt valakihez,
- Vagy amikor hozzá hívnak.

Az utóbbi különösen rombolja az egót, az első (még) talán csak elgondolkoztat.

Amikor már mindkettő megvolt, akkor lehet visszavesz kicsit...
(#) goreny válasza Sam Seed hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Neki ez volt ma a hőstette, erről szeretett volna mesélni. Hallgasd meg. Magyarul irta ráadásul.
Következő: »»   2757 / 3617
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem