Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2758 / 3617
(#) Sam Seed válasza goreny hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Tökre igazad van. Én voltam a hibás.
(#) goreny válasza Sam Seed hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Akkor mesélj magadról

Mondhatnám, hogy én vagyok Cliff Bánsz, de senki sem hinnè el.
(#) goreny válasza Sam Seed hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Csak akkor, ha küldesz Lüsziről egy malac képet

Épp golfoznak Dzsokival. . Ha Szamanta beverte a dupla lépést, ès be van már Kávézva, tudok löni pár premierplánt.
(#) goreny válasza Sam Seed hozzászólására (») Júl 4, 2017 / 1

Szólj Bobinak, majd ő eltereli a figyelmüket.
(#) Kovidivi válasza Sam Seed hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Én örülök, hogy van aki a magyar nyelvet tanulni jár ide, tesz is érte valamit. Teljesen mindegy, hogy hol lakik.
Valaki írts, hogy hiányozna külföldön a magyar konyha, a magyar beszéd, a magyar emberek, és nem tudna a találkozóra elmenni. Ha belegondolunk, pontosan ugyanúgy meg lehet szervezni egy hétvégi Bécs/Hamburg/London->Bp. látogatást, mint ha Szegedről kellene Bp-re utazni. Lehet többe kerül, de ezt ki is tudod fizetni! Mindenhol vannak magyarok. Lépten nyomon beléjük botlasz. Nem szabad a környezetedben levő embereket (csajokat) kibeszélni, mert nagy az esélye, hogy érti mit mondasz. Játszótéren már tudják a magyar anyukák ki, mikor jön, csapatok alakulnak ki.
(#) elektroncso válasza Sam Seed hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Mindegy, hogy hol él az ember, ha magyarnak érzi magát akkor az. Erről talán a Csángók tudnának beszélni, mert ők pont így vélekednek a nyelvről mint te. Csak egy eszköz. Őnáluk (kicsit sarkítva) magyar lehet az is aki nem beszél magyarul. Ez is egy hozzáállás, amit el kell fogadni.
A fórumot figyelve azt vettem észre, hogy neked van egy érdekes gondolkodási módod, ami elsőre idegesíti az embert. De ha jobban belegondol az ember akkor rájön, hogy nem a megszokott (elfogadott? ) stílussal kommunikálsz. De ez nem baj, nem vagyunk egyformák.

Most megkerestem az első hozzászólásaim egyikét (múltam sötét titkai ), direkt a helyesírás miatt. rádióamatőrök topikja. Amikor először találtam meg kb. egy éve akkor percekig nevettem, hogy hogyan írhattam így. Mielőtt bárki hülyének néz, hozzáteszem, hogy itt Csallóközben ez a köznyelv. Probléma nélkül írtam le úgy ahogy itt a tájszólás miatt beszélünk. Csak érdekességképpen kerestem meg.
"Ma szíp kík vót az ég." Ahogy felénk mondják. De ezt írásban nem lehet visszaadni. Aki beszélt már velem élőben az tudja. Kérdezték már meg tőlen Pesten, hogy "Ugye te nem magyarországi vagy?".
Ami a fiatalságot, a világot illeti, átalakulóban van. Hogy miért és hogy ez jó-e azt senki nem tudja. Ideiglenes ítéletet lehetne mondani, de senki nem tudja előre megmondani, hogy mi a jó és mi a rossz. Nem olyan rosszak a fiatalok, mint ahogy azt a média és a környezet megítéli. Az bizonyos, hogy más mint régen, változik. De lássuk be, mióta ember az ember változik. Hogy jó vagy rossz irányba? Majd egyszer kiderül. De számvetést csak a legvégén lehet csinálni.
(#) kameleon2 válasza Sam Seed hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

A hobbi az hobbi. Sajnos már az is erény, ha valaki képes kifúrni egy tollbetétet. Erről beszéltem. Az oktatás is eléggé silányul. Nálunk minimum elvárás volt, hogy több ezer alkatrészes gépek működését ismerjük az utolsó csavarig. Ma sokan villognak a diplomájukkal, de nem ismerik a kalapácsot és a szeget, de még a centit sem. Nekem az első munkám az volt, hogy magamra hagytak éjszakás műszakban a Kelenföldi vasútállomás összes hang és távközlő berendezésével (és hibáival) . Mélyvíz volt és fulldokoltam, amikor befutott az első hiba. De meg tudtam javítani. Sőt... Kiderült, hogy volt olyan kolléga aki 15 éve nem tudta...
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2017
(#) gkari válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Tiszteletre méltó a bölcsességed (komolyan gondolom), hanem Te kis huncut, nem is a Csallóközben laksz!
(#) elektroncso válasza gkari hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Ezt most nem értem, miért nem a Csallóközben lakom? Gúta a Csallóköz határán fekszik, a Vág és a Kis-Duna összefolyásától nyugatra.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2017
(#) pucuka válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Idézet:
„Gúta a Csallóköz határán fekszik”

A határán ugyan, de (Csallóköz)benn fekszik. Mármint a két folyó között a Duna, és a kis Duna között.
(#) elektroncso válasza gkari hozzászólására (») Júl 4, 2017 /

Mellesleg, ha valaki sok Fekete Istvánt, Wass Albertet, Nyírő Józsefet, Rejtő Jenőt olvas, az hasonlóan "hülye" lesz mint én.
(#) goreny válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 5, 2017 / 5

Helyi értékén kellene kezelni a dolgokat. Van akinek egy tollbetét, van akinek egy ezer alkatrészes gép. Beszélsz a "fikázásról", miközben valójában azt teszed. Valaki örül valaminek, mert megoldott valamit, közzé teszi. Erre mit kap? És utána még csodás ideológiákat hallgathat, hogy valójában ő mennyire nem tart sehol. Gondolkodott és megoldott valamit. A mai világban ez értékelendő.
Pár sorral előrébb ment az "öregek" siratása. Miközben a fiatalok (a "jövő" öregjei) ezt kapják. Tessék gondolkodni, az öntömjénezésen felül. Elgondolkodni azon, hogy ha egymásba tekert egy anyát és egy csavart, örül neki, megosztja, akkor addig sem a gangon szívta a füstöt a haverokkal, vagy a kocsmapultot támasztotta.
Az "oktatáshoz" hozzátartozna, hogy ezeket a dolgokat se nézze le senki.
(#) Petyaa hozzászólása Júl 5, 2017 /

Tegnap olvastam hogy aki segít másoknak segíteni és a kedvébe járni, azok sokszor szomorúak és magányosak.

Vajon miért van az hogy pont a jó szívű, önzetlen embereket nézik le? Nem csak itt, hanem szinte globálisan.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2017
(#) zenetom hozzászólása Júl 5, 2017 /

(#) Petyaa válasza zenetom hozzászólására (») Júl 5, 2017 /

Például hogy az embereknek mennyi vésztartaléka van 2000, és 5000ft-os bankjegyekből.
Kitojás az emberekkel, hogy összetévesszék a húszezressel. Megtörtént eset hogy a boltban valaki új kétezressel fizetett, az eladó meg húszezerből adott vissza.
(#) pjg válasza Petyaa hozzászólására (») Júl 5, 2017 /

Na ezért tartom a megtakarításom 5Ft-os érmékben. Van egy bonbonos doboznyi a garázsban.
(#) Bakman válasza zenetom hozzászólására (») Júl 5, 2017 /

Pl. több biztonsági elem van rajta/benne, nehezebb hamisítani.
(#) Bakman válasza Petyaa hozzászólására (») Júl 5, 2017 /

Idézet:
„Megtörtént eset hogy a boltban valaki új kétezressel fizetett, az eladó meg húszezerből adott vissza.”
Mi a történet vége? A vásárló visszavitte a "felesleget"?
(#) Petyaa válasza Bakman hozzászólására (») Júl 5, 2017 /

Hogy utána mit mondott a lelkiismerete és visszavitte-e azt nem tudom. De az eladó elég szomorú volt amikor mesélte.
(#) pjg válasza zenetom hozzászólására (») Júl 5, 2017 / 1

A régin nincs rajta Mutyi Szmájli aláírása.
(#) Petyaa válasza Bakman hozzászólására (») Júl 5, 2017 /

A régiekben is voltak fémcsíkok stb, nem hiszem hogy az újon annyira hipermodernt találtak volna ki.
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Júl 5, 2017 /

Akkor gyorsan váltsd be, mielőtt kivonják a forgalomból.
Én simán odaadtam a 2000 Ft-ost, 500-as helyett, de a (becsületes) boltos lány csak nevetett, hogy veszek-e még valamit?
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Júl 5, 2017 /

Jó lesz alátétnek.
(#) pucuka válasza pjg hozzászólására (») Júl 5, 2017 /

És kerül, amibe kerül.
(#) pjg válasza pucuka hozzászólására (») Júl 5, 2017 /

5 Ft. Egy 8-as fakötésű is kb. annyi. Tévedtem. Az 10 Ft.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2017
(#) elektroncso válasza zenetom hozzászólására (») Júl 5, 2017 /

Örüljetek, amíg csak a forint arca változik. Nálunk mióta az ország létezik (1993) szlovák koronával fizettünk. Azután bevezették az eurót. És azóta szaladnak az árak. Én még vettem 7Sk-ért fagyit. Most a legolcsóbb is 0,45€ ami majdnem a kétszerese! Tavaly még csak 0,4€ volt. Sokan visszasírják most már a koronát, mert saját pénz volt, volt értéke. Egy kenyér 1€, de akkor az milyen kenyér... ragadós, sűtlen vacak. Ha egy kicsit jobbak akarsz venni akkor 1,5€-et kell fizetni a kenyérért.
De egy elektronikai példa 300x200mm-es NYÁK-lemez, egyoldalas, hagyományos itt a HEStore-ban 865Ft (kb. 2,88€) nálunk ugyan ez a lemez 5,11€.
(#) killbill válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 5, 2017 / 2

Szerinted van osszefugges az inflacio es az Euro bevezetese kozott?
(#) pucuka válasza pjg hozzászólására (») Júl 5, 2017 /

Én az aláírásra gondoltam
Következő: »»   2758 / 3617
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem