Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   720 / 1158
(#) RoliNyh válasza vargaf hozzászólására (») Júl 31, 2017 /

Ez akár még jó is lehetne, ha nem csak ötperces videókat engedne készíteni a free verzió...
(#) vargaf válasza RoliNyh hozzászólására (») Júl 31, 2017 /

Én már teljes videót is konvertáltam át, nem 5 perces volt. Vágtam is át filmet, azzal sem volt hiba.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2017
(#) RoliNyh válasza vargaf hozzászólására (») Júl 31, 2017 /

Na mindegy. Azt hiszem, az mp4joiner lesz az én barátom...
(#) FAZ1 válasza RoliNyh hozzászólására (») Aug 1, 2017 /

Köszi - és tényleg úgy van. Csak én nem találtam meg. (igaz, nagyon nem is törtem magam)

más

Ha egy programot elindítok a W7-ben, miért kérdez rá folyton, hogy el akarom-e indítani?
Ha már ráklikkeltem az ikonra, naná persze, hogy el akarom indítani.
Az XP bezzeg egyből megnyitotta, ez meg folyton bohóckodik ...
Nem lehetne azt a folytonos rákérdezést valahogyan - a W7 rendszerben leállítani, letiltani?
(#) pittti válasza FAZ1 hozzászólására (») Aug 1, 2017 /

Felhasználói fiókok - fiók védelmének kezelése - csúszkát lehúzni - újraindítás...
(#) Ge Lee válasza RoliNyh hozzászólására (») Aug 1, 2017 /

Hosszas keresgélés után én egyetlen ilyet találtam, a VideoReDo. Ezt használom, egyszerű, gyors, nincs minőségromlás. Free módban ez is csak 5 percet enged, de a 4-es verzióhoz lehet találni okosítást, és akkor nincs időkorlátja.
Megnéztem ezt az mp4 joinert, de ez nem tud egyből szerkeszteni, csak darabolni vagy összefűzni.
(#) RoliNyh válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 1, 2017 /

Igen, az csak vágni és összefűzni tud, de újrakódolás nélkül.
Egy 15 perces és egy 1 perces videót kb 3 perc alatt forrasztott össze...
Ez a hulladék videomeld meg már nem tudom mi miatt, vagy a fájl nagysága, vagy a sok vágás miatt csontra kifagy. Tiszta szégyen...
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2017
(#) vargaf válasza RoliNyh hozzászólására (») Aug 1, 2017 /

Idézet:
„Na mindegy. Azt hiszem, az mp4joiner lesz az én barátom...”

Még mindig ő a barátod? Én a Pro verziót ajánlottam, abban nincs korlátozás.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2017
(#) RoliNyh válasza vargaf hozzászólására (») Aug 1, 2017 /

Nekem telepítés után feldobta a weboldalon, ott van az időkorlát ami elvileg 5 perc.
Vagy természetesen megvehetem most öt napig fél áron, 35$...
(#) vargaf válasza RoliNyh hozzászólására (») Aug 1, 2017 /

Írtam üzenetet, ezek szerint nem olvastad.
(#) bbb válasza RoliNyh hozzászólására (») Aug 1, 2017 /

Vagy mindenféle kalózkodás helyett megnézed, hogy a virtualdub is tud mp4-et, csak nem natívan, hanem pár dolgot be kell hozzá állítani és külső feldolgozót használni.
(#) RoliNyh válasza bbb hozzászólására (») Aug 1, 2017 /

Az után majd még lehet utánnanézek. Most viszont arra jöttem rá, hogyha egyesével készítem a vágást és az illesztést, akkor megcsinálja a VM is, csak nagyon lassú...
(#) Ge Lee válasza RoliNyh hozzászólására (») Aug 2, 2017 /

A VideoReDo-t erre találták ki, egy menetben szerkeszt (vagdos és összefűz). A másfél órás videóból kivagdosok innen-onnan néhány percet, tehát az adatfolyam egy lyukszalagra hasonlít, lesz a videóban mondjuk 6db megtartandó meg ugyanannyi kivágandó rész. Ebből az új fájlt megcsinálja kb. fél perc alatt, természetesen újrakódolás nélkül, és az mkv fájltípust ugyanúgy.
(#) RoliNyh válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 2, 2017 /

Akkor azt is csekkolom majd a következő munkámnál, köszi...
(#) belfi2 hozzászólása Aug 3, 2017 /

Sziasztok!
A napokban olvastam róla hogy az újabb processzorok nem támogatják a Win7 ill a Win8.1 oerációs rendszereket. Jó gondoltam ez engem nem érint. A helyzet viszont az , hogy van egy kb 15 éves gépem , abban 1Gb ram Gf8400gt video kártya, és egy AMD Sempron 2800+ proci.Win 7-et szerettem volna rá tenni illetve tettem is , erre a frissítéskor kiírta hogy nem támogatott hardver mert újj benne a proci éshogy arra bizony a legfrisseb opsys kell. (Megjegyzem eddig is W10 volt csak kicsit lassúnak találtam az egymagos sempronnal). Van erre valamilyen kerülő megoldás?
(#) BEMcorp válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 3, 2017 /

Ha csak a frissítéskor kiabál érte, akkor lődd ki a frissítést. Vagy az fontos nálad?
(#) belfi2 válasza BEMcorp hozzászólására (») Aug 3, 2017 /

Én ebben egy kicsit konzervatív vagyok , mivel én fontosnak tartom a hibajavító és biztonsági frissítéseket.Egész pontosan ezt írja :"A számítógépe olyan processzort használ, amelyet a Windows legújabb verziójához terveztek. Mivel a jelenleg használt Windows-verzió nem támogatja a processzort, a rendszer nem kap meg fontos biztonsági frissítéseket. "
Egy 2001es proci mióta számít a legújabbnak?
(#) Ge Lee válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 3, 2017 /

Ott valami más gond lehet. Az oprendszerek nem a procit nem támogatják hanem az egyéb hardverelemeket. Egyedül az új AMD Ryzen procikat nem támogatja már a win7, az összes többinek menni kell vele. Az mondjuk elképzelhető hogy tettek abba a frissítésbe olyan opciót, amit a régi proci nem ismer.
Nem tudom milyen win10-et használtál, de mint már írtam, a microsoft oldaláról kell leszedni és azzal nem lesz gond. Az említett AMD Sempron proci 1GB RAM-mal a win7 normális futtatásához is kevés, win xp-t kell feltelepíteni rá. Azok a régi egymagos procik nem lesznek valami combosak a win7 alatt. Az 1GB RAM pedig akkor is kevés lenne, ha kétmagos lenne a proci. Nem viccből írom, elég sok hasonló kaliberű (meg valamivel jobb) gépet telepítettem, a vége mindig az lett hogy le kellett róla szedni a 7-et, és xp került rá, hogy dolgozni is lehessen vele.
(#) belfi2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 3, 2017 /

A win10 az eredeti a gyártótól lett leszedve. Azzal megy , ha nem is rendesen de amire én használom (tárolás) arra jó.(lassú de ez van )Nem tudom miért írja ki, de kiírja.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 3, 2017 /

Egy régebbi lemezt tettem fel USB re és ez hibás volt. A mostani frissítésű mar nem kiabál hogy rossz a CPU.Legalább is eddig
(#) elektroncso hozzászólása Aug 4, 2017 /

Sziasztok.
Lett egy öregecske számítógépem. Amire kell arra tökéletes. Viszont apró "hibába" ütköztem. Hihetetlenül melegszik minden. Tegnap vettem észre, hogy a gépház teteje a táp fölött nagyon meleg, a tápot megérintve szinte süt. Ennek okára rájöttem, nem működött benne a hűtőventilátor. Hogy eddig hogy nem vettem észre azt hagyjuk, én sem tudom. A processzort is meg tudom érteni, egy AMD Athlon van a gyári hűtő alatt. Viszont a két HDD is annyira felmelegedett, hogy nem tudtam őket megfogni, miközben kikapcsolás után elkezdtem kivenni a tápot.Már gondolkodom, hogyan tudnák egy aktív hűtést csinálni rájuk. Amit viszont kérdeznék és amiért írok:
Nem tudom, hogy a táp elég teljesítményű e a hardverhez, ami a következő:
MS-6712 VER:10A alaplap
AMD Athlon processzor (hűtőventilátorral)
NVIDIA GEFORCE MX-440 videokártya (passzív hűtés)
egy CD-ROM és egy kis-floppy
3db 512Mb RAM
illetve két HDD a következő elektromos adatokkal:
MAXTOR: 12V-790mA
5V-647mA
WD400: 12V-450mA
5V-800mA
A táp egy NPS-200PB-121A, értelemszerűen 200W-os (kombinált telj.:+3,3V és +5V-125W).
A kérdés, hogy elég-e a 200W-os táp (illetve inkább ne égjen el). Külső terhelés (egeret és billentyűzetet leszámítva) nincs a gépre csatlakoztatva.
Előre is köszönöm.
(#) Ge Lee válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 4, 2017 /

Biztos hogy elég. Egy ilyen kaliberű gép teljes fogyasztása 100W körül, de inkább alatta van. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy az összes hő ami a házon belül keletkezik, az a tápon keresztül távozik, a táp ventilátorának segítségével. Ha az megáll, akkor csak a szerencsén múlik ha nem fő meg benne minden.
(#) abcdabcd válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 4, 2017 /

Szia! Szerintem elég határeset az a táp a géphez, bár ha ezidáig ezzel ment, vagy csak mindenféle alkatrészt kaptál és abból jött össze ez a gép?
Mert amúgy ez egy kb P4-es korú gép, sacc per kb szerintem ahhoz hasonló fogyasztással, az meg meghajtva 100%-os prociterhelésnél a konnektorból felvehet 170-180W-ot is, kb hasonló alapszintű videokártyával... szóval lehet ez a gond, meg a vinyók, hogy melegek az meg lehet attól, hogy a hő nem távozik el rendesen a házból.
Nekem van egy p4-es gépem, amiben annó hagyományos légkavaró volt, aztán a procihűtőt Scythe Ninja-ra cseréltem(teljesen passzívan, ventilátor nélkül), itt a tápon keresztül megy csak kifelé a levegő, a házban más venti nincs, és a vinyók bár azelőtt se voltak forrók (a hőszenzor értékei alapján, kézzel szerintem nem néztem a hőfokukat) de a hűtő cseréje, és a meleg levegő keringésének a megszűnése után a vinyók hőfoka is csökkent...

A tápventi működésbe lépése után is tesztelted esetleg huzamosabb ideig a gépet(pár óráig, egy napig?), hogy a vinyók mennyire melegszenek fel? Mert azokra alapból nem kéne hűtés, 2-3 vinyó elfér egy házban általában simán, meg hagyj ki köztük egy vinyónyi üres helyet, bár láttam már olyan gépet ahol totál egymásra téve volt beépítve 2 vinyó, másképp asszem tényleg nem is fért el, és nem okozott hibát... (persze ez egy hibás gép volt és az egyik első dolog amire gondoltam az ez volt )

Ja a fogyasztást, legegyszerűbben konnektoros fogyasztásmérővel tudod leellenőrizni és akkor kiderül, legalábbis az összfogyasztás a táp hatásfokával együtt...
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2017
(#) elektroncso válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 4, 2017 /

Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat. Egyenlőre végül kapott egy felújított (átkondizott) 400W-os tápot, ez biztosan elbírja. Ezzel a 200W-ossal meg kezdenem kell valamit, mert nem működik rendesen a ventilátora. A HDD-k kaptak egy plusz hűtőventilátort, plusz ha már leszereltem a processzorhűtőt az is újra lett pasztázva.
Az esztétika nem volt fontos, csak az üzembiztonság és a működőképesség számított.
A gépnek amúgy csak annyi dolga van, hogy a mellette lévő R326 HF jelét dolgozza fel egy spektrumanalizátor program (spectrum lab) segítségével illetve rögzítem vele az érdekesebb állomásokat. Később biztosan más feladatokat is fog végezni, pl. QTH LOG vezetés stb. valójában amit egy rádióamatőr sarokban szükséges.
(#) abcdabcd válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 4, 2017 1 /

Bár látom, hogy ez így átmeneti állapot, minimum azért, mert a táp csak úgy "lengőben" van betéve, de amúgy ha így oldallapok nélkül használod a gépet, akkor az az első ventilátor a vinyókon kívül tényleg lehet nem hűt mást, a vinyóknak meg alapból nem igazán kell, bár ízlés kérdése

(én azt mondom, hogy egyrészt el is terjedt volna, ha tényleg kiderül, hogy nagy előnye lenne a vinyóhűtésnek, meg akár még adnák is vele... bár a vinyók alján ott vannak a menetes lyukak, ahova lehet kapni odacsavarozható direkt vinyóhűtőt is...)

Amúgy oldallapokkal viszont a levegő áramlását segíti a házban, főleg, hogy ha jól tippelek ez a táp nem nagyventis (12 esetleg 14cm), szóval ha van oldallap szerintem inkább használd

Ha van kedved kísérletezni nézd meg mondjuk egy egész napi használat után a vinyók hőfokát, olyan 30-4x fok körüli az általános érték külön hűtés nélkül, bár típustól is függhet, van amelyik alapból melegebb pár fokkal mint az ugyanott alatta vagy fölötte beszerelt másik típus... Vagy esetleg utána meg nézd meg levett oldallappal, és legvégül a plusz ventivel...

De akkor az a lényeg, hogy jó lett!
(#) elektroncso válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 4, 2017 /

Fogalmazzunk úgy, hogy ez a nyáriasított dobozolás. A táp nem véletlenül van így felszerelve. Ez valami egzotikus doboz (made in germany) nem passzolnak a táp rögzítőfuratok. Ráadásul eddig csak kétszer sikerül elvágni az ujjam ezzel a sorjás sz...ral. Bezzeg a kínaikak le tudták törni a sorját a gépházról a másik PC-ben, az nem vágja el az ember ujját...
Egy másik gépben ahol 3 HDD működött egyszerre, olyannyira felszökött a hőmérséklet, hogy lefagyott a számítógép. Hasonló megoldással, a HDD-k körül átszívott levegővel megoldódott a probléma.
A legnagyobb gond, hogy jelen pillanatban a szobámban 29oC a hőmérséklet. Még a net elosztót is meghámoztam, és egy saját ventilátort szereltem rá mert a nagy melegben megszakadt az internet kapcsolat.
(#) abcdabcd válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 4, 2017 /

Meg amúgy, ha úgy gondolod, hogy így ezzel a táppal meg a hűtéssel stabil jó a gép, akkor egy memtest86+-t adhatsz neki, akár csak egyszeri futással, akár egy egész éjszakát futtatva.
Főleg, hogy a neten úgy látom, hogy azt írják DDR1-es ram való bele, abból azért voltak hibásak.

A memtest kb akkortájt jelent meg/terjedt el, és érdekes, hogy a későbbi ramokból egyre kevésbé voltak hibásak, talán nem is akarták már a gyártók az olyan chip-eket eladni, hiszen a memtest-nek köszönhetően egyre többen felismerték a hibás modulokat, és a szervizek is elfogadták(ják) hiteles tesztnek, amennyire én tudom...
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Aug 9, 2017 /

Segítséget kérnék, mert ha bárhonnan rögzítek DScaler programmal, akkor a felvételen nem lesz hangsáv!!! Mit állítsak esetleg, hogy mégis valahogyan működjön?
(#) Udvari Zsombor válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 9, 2017 /

Nem tudom, hogy mit csinálhattam, de megoldódott, megjavult...
(#) belfi2 hozzászólása Aug 9, 2017 /

Sziasztok!

Egy kis hálózat problémába ütköztem . Adva van egy DLink_Go 300 router, amire két gép plusz egy TL WR 841N router csatlakozik AP módban .Eddig semmi gond nem volt minden gép látta a másikat. Most a lányom gépét újra kellet raknom , és én nem látom az Ő gépét a hálózaton. Ő viszont látja az enyémet.Már újra indítgattam mindent de nem javul. Volt már ilyen akkor nekem újra kellet raknom a gépem . mi a fene lelte?
Következő: »»   720 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem