Fórum témák
» Több friss téma |
Milyen operációs rendszer? Azonos az IP tartomány (gondolom igen)? Azonos-e a munkacsoport (workgroup)?
Mit látni, vagy nem? Fájl megosztás, nyomtatómegosztás? Kommunikáció, vagy egyéb?
Bocs Win 10, és csak az én gépem nem lát semmit a neten kívül.Kikapcsoltam a tűzfalat, az Avastot de csak nem látja .
Segítsetek beállítani a tömörítést a DScaler programban, mert ~1½ epizód 25,5 GB avi fájlt eredményezett, amitől megtelt a (30 GB) HDD!!!
![]()
Válassz másik konténerformátumot (fájlformátumot) pl mp4 -et, más kódolást mondjuk H.264 -et, és vedd alacsonyabbra a bitrátát mondjuk 10000kbps -t, vagy akár kevesebet is...
Avi esetén telepíts egy xvid kodeket, és állítsd be a programnak ha lehet, hogy azzal tömörítsen. A tömörítés minősége (állítható) fogja meghatározni a fájlméretet, és természetesen a minőséget is.
Hát, a DScaler programban nem lehet fájlformátumot választani, sőt a tömörítés lehet fél képmagasság (eléggé nyomott 16:9 szerű eredmény) és teljes magasság (rendes 4:3), valamint tömörítés lehet
- Teljes (tömörítetlen) képkockák - Nincs újratömörítés és további állítás (szabályozás) nincs. Tehát eléggé szegények a beállítási lehetőségek... Az a hatalmas 25,5 GB fájlméret "Nincs újratömörítés" beállítás mellett készült. Szeretnék úgy rögzíteni, hogy lehetőleg ne zabálja fel a HDD-t!
Nem ismerem a programot, de a kodek telepítése után elvileg a teljes meg a nincs mellett ott kellene lenni az xvid kodek-kel történő tömörítés lehetőségének is, legalábbis a legtöbb programban így van. Ha jól emlékszem 2GB/óra aránnyal már egész jó minőségű videókat csinált.
Ha nincs feltelepítve kódekek, akkor persze, hogy nem tud más formátumba tömöríteni.
Én anno az FFDShow csomagot használtam, abban benne van jóformán minden. FFDShow information... FFDShow homepage...
Majd letöltöm és felrakom! Egyenlőre köszi...
![]()
Miért nem használod inkább a virtualdub-ot a rögzítésre? Géptől függően rögtön mindenféle szűrőt is rárakhatsz a tömörítés mellett.
Nem kellenek szűrők, csak rögzítsen rendesen tömörítve! Majd felrakom, amit RoliNyh linkelt!
Szűrők = zajszűrő, deinterlace, élesítés, ...
Ha már egyszer analóg cuccról rögzítesz, akkor ezeket nem árt ráengedni, hogy javíts a minőségen. De a te dolgod.
Az eredeti minőség sokat adhat az anyag hangulatához!
Ha képcsöves TV -n nézed ez igaz lehet, de ha LCD/LED technológiájú kijelzőn, akkor a deinterlace szűrő mindenképp ajánlott szerintem is, ugyanis ezek a készülékek általában progresszív módon jelenítik meg a képet nem pedig váltottsorosként, mint a régi képcsöves készülékek...
Én vagyok azon kevesek egyike, aki még mindig képcsöves monitort használ mindkét gépéhez nagy megelégedéssel...
![]()
Ez a kérdés leginkább a CF rendszert használókhoz szólna.
Múltkor lettem figyelmes, hogy a másodlagos VGA-n a venti nem megy, míg a windowsba netezek, filmezek ilyenek. Ha indítok olyan gamet ami CF támogatott, akkor elindul a hűtés is és a kártya is. Addig minden értéke 0 A két kártya R9 270X 2G. Bár azt hozzá kell tennem, hogy a kártya bordája is hideg. Másnál is így működik a CF rendszer, vagy én állítottam el valamit?
Adva egy win7 meg egy tablet USB-n csatlakoztatva. Az intézőben megjelenik mint GT-P3110 de ha a tartalmát böngészném "nincs hozzáférési engedélye az eszközhöz" hibát dob.
Két másik gép gond nélkül látja, kezeli. Valamit valamikor biztos én állítottam el ezen a gépen,(régebben ment ezen is) csak nem tudom, hogy mit. Valakinek esetleg van ötlete? Három napja próbálkozom vele de nem találom. Segítséget előre is köszönöm.
Ezt az üzenetet írja az eseménynaplóban:
Napló neve: System Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-PnP Dátum: 2017.08.11. 7:33:32 Eseményazonosító:219 Feladatkategória ![]() Szint: Figyelmeztetés Kulcsszavak: Felhasználó: SYSTEM Számítógép: Valami Leírás: A(z) USB\VID_04E8&PID_6860&MS_COMP_MTP>-P3110\6&17e8b19f&2&0000 eszköz \Driver\WUDFRd illesztőprogramja nem töltődött be.
Szia! Nagyon banális, de esetleg ha előlapi usb csatlakozón próbálod, nézd meg ugyanazon a gépen hátlapival... meg esetleg azzal a kábellel, amivel a másik gépeken megy, ha nem azzal néznéd... hátha...
Ezeken túl vagyok, egyértelműen valami beállítás lehet a ludas, csak nem találom.
Vagy még egy hasonló, egyszer jártam úgy, hogy egy adott kábellel egy gép egy nyomtatót tökéletesen kezelt, és ugyanitt egy másik nyomtatót kellett volna kipróbálni, beledugtuk és nem látta... Ez egy vékony, valószínűleg árnyékolatlan(tehát elvileg nem szabványos usb2.0) kábel volt, árnyékolt usb kábellel kipróbálva működött mindkét nyomtató, ugyanaz a port ugyanaz a gép...
Mert beállítani kérdéses, hogy bármi céllal is lehetne e egyáltalán ilyet... hacsaknem valami driver dolog... alaplapi driver vagy nem tudom mi hülyült meg? Próbáld meg ugyanezen a gépen valamilyen cd-s live-linuxszal, hogy kiszűrd a hardver hibát, ha nem tetted volna eddig... "sima" usb mass storage=pendrive-ként kéne látnia az eszközt, vagy mégsem? A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2017
Eredeti gyári kábelt használok, kb. fél évvel ezelött még ment, csak közben sokminden történik egy géppel.
![]() (az USB-portok biztos jók, minden más berendezéssel hibátlanok)
Húzz ki esetleg minden más usb eszközt a gépből a próbához, ha a kábel se tört meg valahol időközben... és úgy próbáld, meg az előzőhöz írtam még utólag...
Idézet: „Két másik gép gond nélkül látja, kezeli.” Idézet: „A(z) USB\VID_04E8&PID_6860&MS_COMP_MTP>-P3110\6&17e8b19f&2&0000 eszköz \Driver\WUDFRd illesztőprogramja nem töltődött be.” Mi akadályozza meg a driver betöltését? Ez a nagy kérdésem.
Kérdés, hogy mi ez az eszköz amihez ez a driver tartozik, mert, ha tudod, akkor telepítsd újra, mert az is lehet, hogy pl a file nincs meg, így nem is tud betöltődni...
Az, hogy két másik gép látja az oké, ha nem tűnt volna fel nem is az usb-s eszközöd hibájának a megkeresésére próbálom felhívni a figyelmedet, hanem a többi dologéra, kábel, gép, kontaktok (lehet ezen a gépen az usb csati kilazult), szoftver ![]() Szóval ha nem tetted szerintem első lépésként ne húzz ki semmit, hanem bootolj be egy live-linuxszal és nézd meg, hogy onnan rendben van-e, ha igen akkor keresd tovább a win hibáját, de ha rendben is van, próbáld meg megmozgatni az usb csatlakozót, kábelt, nehogy becsapjon az, hogy a kontakthiba épp akkor nem jött elő ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2017
Az intéző eljut odáig, hogy felismeri GT-P3110. (tehát kábel, csatlakozó rendben)
Tallózni nem engedi! Gyári driver van telepítve mind a 3 gépemen, ezen többször is törölve-újratelepítve.
Most kicsit el kell mennem, délután megint leszek, addig is várom az ötleteket.
Csökkentett módból? De ahogy látom betűjelet se ad hozzá, szóval az a "felismeri" az is csak félig meddig, pl hibás hardveres kapcsolat miatt
![]() ![]() ![]() ![]()
Vagy, ha nem is kéne, hogy betűjele legyen, mert ez nem usb mass storage-ként jelenik meg a gépen, akkor ha lehet próbáld átkapcsolni olyan módba az eszközt, hogy a win úgy látja-e, ha meg nem lehet, akkor mondjuk a teszt linux-szal szemben kell egy olyan követelmény, hogy legyen hozzá ilyen driver...
Sziasztok, volna egy rövid kérdésem:
A processzor hüttőbordán a fémlemeznek van-e valami szerepe vagy vegyem ki? http://kephost.com/image/B0AJ A választ előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |