Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   721 / 1158
(#) KTobi válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 9, 2017 /

Milyen operációs rendszer? Azonos az IP tartomány (gondolom igen)? Azonos-e a munkacsoport (workgroup)?
Mit látni, vagy nem? Fájl megosztás, nyomtatómegosztás? Kommunikáció, vagy egyéb?
(#) belfi2 válasza KTobi hozzászólására (») Aug 9, 2017 /

Bocs Win 10, és csak az én gépem nem lát semmit a neten kívül.Kikapcsoltam a tűzfalat, az Avastot de csak nem látja .
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Aug 10, 2017 /

Segítsetek beállítani a tömörítést a DScaler programban, mert ~1½ epizód 25,5 GB avi fájlt eredményezett, amitől megtelt a (30 GB) HDD!!! Így esélyem sincs esetleg valami hosszabbat rögzíteni!!! Mit állítsak, hogy sokkal kisebb legyen a tömörítés?
(#) RoliNyh válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 10, 2017 /

Válassz másik konténerformátumot (fájlformátumot) pl mp4 -et, más kódolást mondjuk H.264 -et, és vedd alacsonyabbra a bitrátát mondjuk 10000kbps -t, vagy akár kevesebet is...
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 10, 2017 /

Avi esetén telepíts egy xvid kodeket, és állítsd be a programnak ha lehet, hogy azzal tömörítsen. A tömörítés minősége (állítható) fogja meghatározni a fájlméretet, és természetesen a minőséget is.
(#) Udvari Zsombor válasza RoliNyh hozzászólására (») Aug 10, 2017 /

Hát, a DScaler programban nem lehet fájlformátumot választani, sőt a tömörítés lehet fél képmagasság (eléggé nyomott 16:9 szerű eredmény) és teljes magasság (rendes 4:3), valamint tömörítés lehet
- Teljes (tömörítetlen) képkockák
- Nincs újratömörítés
és további állítás (szabályozás) nincs. Tehát eléggé szegények a beállítási lehetőségek...
Az a hatalmas 25,5 GB fájlméret "Nincs újratömörítés" beállítás mellett készült.
Szeretnék úgy rögzíteni, hogy lehetőleg ne zabálja fel a HDD-t!
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 10, 2017 /

Nem ismerem a programot, de a kodek telepítése után elvileg a teljes meg a nincs mellett ott kellene lenni az xvid kodek-kel történő tömörítés lehetőségének is, legalábbis a legtöbb programban így van. Ha jól emlékszem 2GB/óra aránnyal már egész jó minőségű videókat csinált.

Ha nincs feltelepítve kódekek, akkor persze, hogy nem tud más formátumba tömöríteni.
Én anno az FFDShow csomagot használtam, abban benne van jóformán minden.
FFDShow information...
FFDShow homepage...

Majd letöltöm és felrakom! Egyenlőre köszi...
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 10, 2017 /

Miért nem használod inkább a virtualdub-ot a rögzítésre? Géptől függően rögtön mindenféle szűrőt is rárakhatsz a tömörítés mellett.
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Aug 10, 2017 /

Nem kellenek szűrők, csak rögzítsen rendesen tömörítve! Majd felrakom, amit RoliNyh linkelt!
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 10, 2017 /

Szűrők = zajszűrő, deinterlace, élesítés, ...
Ha már egyszer analóg cuccról rögzítesz, akkor ezeket nem árt ráengedni, hogy javíts a minőségen. De a te dolgod.
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Aug 10, 2017 /

Az eredeti minőség sokat adhat az anyag hangulatához!

Ha képcsöves TV -n nézed ez igaz lehet, de ha LCD/LED technológiájú kijelzőn, akkor a deinterlace szűrő mindenképp ajánlott szerintem is, ugyanis ezek a készülékek általában progresszív módon jelenítik meg a képet nem pedig váltottsorosként, mint a régi képcsöves készülékek...

Én vagyok azon kevesek egyike, aki még mindig képcsöves monitort használ mindkét gépéhez nagy megelégedéssel...
(#) Gabó hozzászólása Aug 10, 2017 /

Ez a kérdés leginkább a CF rendszert használókhoz szólna.
Múltkor lettem figyelmes, hogy a másodlagos VGA-n a venti nem megy, míg a windowsba netezek, filmezek ilyenek. Ha indítok olyan gamet ami CF támogatott, akkor elindul a hűtés is és a kártya is. Addig minden értéke 0
A két kártya R9 270X 2G.
Bár azt hozzá kell tennem, hogy a kártya bordája is hideg. Másnál is így működik a CF rendszer, vagy én állítottam el valamit?
(#) lelkes amatőr hozzászólása Aug 11, 2017 /

Adva egy win7 meg egy tablet USB-n csatlakoztatva. Az intézőben megjelenik mint GT-P3110 de ha a tartalmát böngészném "nincs hozzáférési engedélye az eszközhöz" hibát dob.
Két másik gép gond nélkül látja, kezeli.
Valamit valamikor biztos én állítottam el ezen a gépen,(régebben ment ezen is) csak nem tudom, hogy mit.
Valakinek esetleg van ötlete? Három napja próbálkozom vele de nem találom.
Segítséget előre is köszönöm.
(#) lelkes amatőr válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Ezt az üzenetet írja az eseménynaplóban:

Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-PnP
Dátum: 2017.08.11. 7:33:32
Eseményazonosító:219
Feladatkategória212)
Szint: Figyelmeztetés
Kulcsszavak:
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: Valami
Leírás:
A(z) USB\VID_04E8&PID_6860&MS_COMP_MTP&GT-P3110\6&17e8b19f&2&0000 eszköz \Driver\WUDFRd illesztőprogramja nem töltődött be.
(#) abcdabcd válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Szia! Nagyon banális, de esetleg ha előlapi usb csatlakozón próbálod, nézd meg ugyanazon a gépen hátlapival... meg esetleg azzal a kábellel, amivel a másik gépeken megy, ha nem azzal néznéd... hátha...
(#) lelkes amatőr válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Ezeken túl vagyok, egyértelműen valami beállítás lehet a ludas, csak nem találom.

Vagy még egy hasonló, egyszer jártam úgy, hogy egy adott kábellel egy gép egy nyomtatót tökéletesen kezelt, és ugyanitt egy másik nyomtatót kellett volna kipróbálni, beledugtuk és nem látta... Ez egy vékony, valószínűleg árnyékolatlan(tehát elvileg nem szabványos usb2.0) kábel volt, árnyékolt usb kábellel kipróbálva működött mindkét nyomtató, ugyanaz a port ugyanaz a gép...

Mert beállítani kérdéses, hogy bármi céllal is lehetne e egyáltalán ilyet... hacsaknem valami driver dolog... alaplapi driver vagy nem tudom mi hülyült meg?

Próbáld meg ugyanezen a gépen valamilyen cd-s live-linuxszal, hogy kiszűrd a hardver hibát, ha nem tetted volna eddig... "sima" usb mass storage=pendrive-ként kéne látnia az eszközt, vagy mégsem?
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2017

Eredeti gyári kábelt használok, kb. fél évvel ezelött még ment, csak közben sokminden történik egy géppel.
(az USB-portok biztos jók, minden más berendezéssel hibátlanok)

Húzz ki esetleg minden más usb eszközt a gépből a próbához, ha a kábel se tört meg valahol időközben... és úgy próbáld, meg az előzőhöz írtam még utólag...

Idézet:
„Két másik gép gond nélkül látja, kezeli.”

Idézet:
„A(z) USB\VID_04E8&PID_6860&MS_COMP_MTP&GT-P3110\6&17e8b19f&2&0000 eszköz \Driver\WUDFRd illesztőprogramja nem töltődött be.”

Mi akadályozza meg a driver betöltését? Ez a nagy kérdésem.

Kérdés, hogy mi ez az eszköz amihez ez a driver tartozik, mert, ha tudod, akkor telepítsd újra, mert az is lehet, hogy pl a file nincs meg, így nem is tud betöltődni...

Az, hogy két másik gép látja az oké, ha nem tűnt volna fel nem is az usb-s eszközöd hibájának a megkeresésére próbálom felhívni a figyelmedet, hanem a többi dologéra, kábel, gép, kontaktok (lehet ezen a gépen az usb csati kilazult), szoftver vagy ezek valami egyéb furcsa együttállása, pl másik usb eszköz a gépben, aminek valami hibája van, netán a drivere ütközik ezzel stb stb stb...

Szóval ha nem tetted szerintem első lépésként ne húzz ki semmit, hanem bootolj be egy live-linuxszal és nézd meg, hogy onnan rendben van-e, ha igen akkor keresd tovább a win hibáját, de ha rendben is van, próbáld meg megmozgatni az usb csatlakozót, kábelt, nehogy becsapjon az, hogy a kontakthiba épp akkor nem jött elő és a többit csak ezután...
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2017

Az intéző eljut odáig, hogy felismeri GT-P3110. (tehát kábel, csatlakozó rendben)
Tallózni nem engedi!
Gyári driver van telepítve mind a 3 gépemen, ezen többször is törölve-újratelepítve.

gond.jpg

(#) lelkes amatőr hozzászólása Aug 11, 2017 /

Most kicsit el kell mennem, délután megint leszek, addig is várom az ötleteket.

Csökkentett módból? De ahogy látom betűjelet se ad hozzá, szóval az a "felismeri" az is csak félig meddig, pl hibás hardveres kapcsolat miatt és a másik 2 gépen már túl vagyunk szerintem, ott működik, itt meg nem... Szóval itt csak félig meddig látja, mert vagy hibás a csatlakozás, vagy a driver, vagy egyéb, de ezt már leírtam, szóval ha gyorsan akarod kiszűrni a dolgokat, akkor ne ezzel vacakolj, hanem nézd meg más oprendszer alól (tipikusan live linux), hogy onnan mindent ugyanígy hagyva tudod-e olvasni az eszközödet, hogy a további szívásokat elkerüld (driver stb...), és ha ezen a gépen más oprendszer alól jó, amit kb a live-linux lassú bootját is beleszámolva, max fél óra alatt el tudsz dönteni akkor érdemes tovább nézni szerintem, de persze ez egy nyilvános fórum, ha másnak van jó ötlete, akkor hajrá
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Vagy, ha nem is kéne, hogy betűjele legyen, mert ez nem usb mass storage-ként jelenik meg a gépen, akkor ha lehet próbáld átkapcsolni olyan módba az eszközt, hogy a win úgy látja-e, ha meg nem lehet, akkor mondjuk a teszt linux-szal szemben kell egy olyan követelmény, hogy legyen hozzá ilyen driver...
(#) david10 hozzászólása Aug 11, 2017 /

Sziasztok, volna egy rövid kérdésem:
A processzor hüttőbordán a fémlemeznek van-e valami szerepe vagy vegyem ki?
http://kephost.com/image/B0AJ
A választ előre is köszönöm!
Következő: »»   721 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem