Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2774 / 3615
(#) szamóca válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Minden nap töltött le "fontos frissítéseket," míg megtízszerezte önmagát. Ez olyan mint egy replikátor.
(#) bbb válasza szamóca hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

A lemezkarbantartót érdemes néha futtatni, meg fogsz lepődni mennyi mindent ki fog takarítani (csak engedélyezd neki a frissítések karbantartását is!).
(#) kameleon2 válasza pjg hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Komolyan motoszkál már egy ideje a fejemben, hogy startup vállalkozásként oprendszert kellene fejleszteni. A MS már egyre használhatatlanabb. pont azt az elemét cserélik a számítógépnek, ami az alapot adja az összes fejlesztésnek, az oprendszert. Mondhatnám, hogy szándékosan gátolják a több évig tartó fejlesztéseket. Mivel már van egy evolúciós fejlesztésünk, nem jelentene gondot ilyen alapokra helyezni a dolgot. A startup részét kijártam, már csak jó programozók kellenének, akik nem fejlesztőkörnyezet függők, hanem vannak saját ötleteik is. A Linuxnak jó alapjai vannak, de mindig valahol falsba fordul. Ennyi rossz tapasztalat alapján simán össze lehetne állítani jó koncepciókat. Tudom, hogy van a világon sok rendszer már. Sok párhuzamos fejlesztés. De jó - az kevés. Nekem a QNX is tetszett.
(#) jani1987 hozzászólása Aug 11, 2017 /

Nekem 256-os videókártyám van és filmezésre elég. Komolyabb videó játékhoz kevés. Különben is inkább társasági életet kéne élni. Most azért nem pákázok mert nincs kész a trafó. Ráadásul melóm sincs. Szívem szerint csak mezőgazdálkodnék mert ez a mostani munka hajszolós nem nekem való. Ha van házam plusz nem döglök éhen akkor mindenem megvan.
(#) dokidoki válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 11, 2017 / 1

Idézet:
„Ha van házam plusz nem döglök éhen akkor mindenem megvan.”

Ezért intézik úgy a dolgokat, odafönn... Hogy ez ne adasson meg, mert akkor az emberek jó része kiszállna a bizniszükből. Mert még ragályos lenne a jólét.
(#) jani1987 hozzászólása Aug 11, 2017 /

Mennyi most a bontott cserép ára? Kellene vagy 500 darab és a szomszéd romos házhoz nem nyúlhatok még vagy hét évig az örökösök miatt.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Az attól függ hol és milyen fajta. Én például ajándékba adtam amikor a tetőt cseréltük.
(#) pjg válasza bbb hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

S mennyi új szemetet tesz a gépedre, amik ki tudja milyen aljasságokat követnek el.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Aug 11, 2017 /

Most este úgy "villogott" az ég alja, mint a diszkóban, azaz villámlott, de teljes csendben!
Próbáltam fotózni is, íme egy-két perc próbálkozás legjobbja!
(Teljes képernyőn érdemes megnézni a fotót.)
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2017

IMG_2371.JPG

(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Merrefelé? Nálunk semmi, egy vacak villám sincs.
(#) jani1987 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Én egyszer kiraktam a fotelt az ajtóba és házi moziztam. Már csak a popcorn hiányzott.
(#) Udvari Zsombor válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Keszthely!
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Most ebben a pillanatban zörög elsőt az ég, akkor a hang nekünk jött, azért nem hallottad. Komárom.
(#) Udvari Zsombor válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Az nem kicsit arrébb van! Az lehet akár egy teljesen másik felhő is...
(#) elektroncso válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Nálunk is most kezdi. Persze én közel vagyok hozzád (Gúta).
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Itt sincs. Cs q.... meleg.
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 11, 2017 /

Ott most búcsú van, nagy rendezvényekkel.
(#) peti333 hozzászólása Aug 12, 2017 /

Sziasztok!
Mi lett a fejlesztési ötletek topikkal? Már csak archív változatban találtam meg.
Valószínűleg nem is illik ide, de majd átrakják a megfelelő helyre.
Találtam egy ilyen bugot, amikor egy topikot átneveznek, akkor a figyelőben még a régi neve jelenik meg, az akkori, amikor feliratkoztam. Hasonló problémát tapasztaltam az összevont topikoknál is, pl. a "Gitárerősítő" topikra voltam feliratkozva, majd mikor ez össze lett vonva a nagy másik, "Gitár Torzító / Effekt / Erősítő / Pickup" témával, akkor nagyon sokáig még a "Gitárerősítő" téma jelent meg a figyelőben, de már a másik témára vezetett a link.

bug.JPG

(#) SzervízMacska válasza peti333 hozzászólására (») Aug 12, 2017 /

Ez mindenkinél így van. A figyelőben marad a régi név...
(#) Ge Lee válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 12, 2017 1 /

A linuxot fejlesztgetik, aztán minek... Az a baj, hogy a win néhány embernek nagyon jó üzlet, plusz a létező összes applikációt is erre fejlesztik, így a sajátodra rajtad kívül senki nem fog programokat írni (dedós programokat esetleg), tehát nem leszel előrébb.
Van egy nagyon jó példa erre, próbáld ki ha van régebbi hardvered. Tegyél fel rá egy linuxot, meg egy win xp-t, hogy melyikkel mennyire lesz használható a gép. Az xp-vel fényévekkel használhatóbb, még akkor is ha nincsenek extra igények, csak mondjuk az alap dolgok, néhány app meg a net. Hát ennyit az oprendszerfejlesztésről...
(#) abcdabcd válasza peti333 hozzászólására (») Aug 12, 2017 /

Ez szerintem olyan esetben jó lehet, amikor keresel egy elmentett témát, és akkor is megtalálod, ha összevonták egy másikkal, viszont ebben a találkozó témás esetben meg nem jó, de talán az összes többi másikban meg igen
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2017
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 12, 2017 / 1

Ezt azért gondold át kicsit jobban. Egy rendszer egyik alapja a rendszer, a másik az, hogy tudja kezelni az eszközöket, a harmadik a felhasználói élmény. Ehhez nem pár programozó kell, hanem kicsit több.

Nagy cégek is belebuktak ilyenekbe: Windows Phone, Symbian, Palm OS, BlackBerry OS, Commodore stb. Ha ma megkérdezed az átlagembert, jó esetben három - négy rendszert tud felsorolni: Windows, Linux, Mac OS, Android.

Nem mondom, neki lehet állni a dolognak, talán még sikerülhet is betörni a piacra, de ennek elenyésző a valószínűsége. Egyszerűen ez a szekér már elment. Itt most nincs szó a kormányzati rendszerekről, az más lapra tartozik.
(#) kameleon2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 12, 2017 / 1

Ebben látod nem értünk egyet. 2000 táján nagyon is használható volt már a Linux. A szakdolgozatom SuSE Linux alatt készült, free fontokkal, StarOffice (közben lett OpenOffice) alatt. Ha az a trend maradt volna, ma is kizárólag Linuxon dolgoznék. Sajnos a szoftveróriás cégek mindent elkövettek, hogy ez a trend megszakadjon. A németeknél a SuSE nagyon erős - és bevallom a legszimpatikusabb disztribúció, ami a használhatóságot illeti. Mivel tudják elrontani? Például a túlzottan nagy szabadsággal. Windowshoz (volt - már ennek is annyi) egy darab Paint, egy notepad és ennyi, no meg egy passziánsz. Driver nyista, vagy minimális. Ha a Linuxot feltelepítetted - kaptál egy teljes munkakörnyezetet, sajnos azonban vagy 2000 féle notepad jellegű és használhatatlan editorral. Ha egy kicsit egységesebb lenne a linux - a MS-nak már annyi lenne. Designban és használhatóságban az 1.2-es KDE simán verte az XP-t is. Sajnos utolérte őket is a fejlesztési ürölet és a KDE3-tól pont ugyanolyan csilivilibazár lett mint a windows. A használhatóság háttérbe szorult. Igaz, van jóval több grafikus felület. Aki dolgozott már amúgy Linux KDE-n és Windowson, annak biztosan szembetűnt a használhatóság és designbeli különbség. Nem beszélve a windowsos driverek állandó gép rebootolási kényszeréről, amit a linuxban már évtizedekkel ezelőtt simán megoldottak a start-stop-restart driver megoldással. De évekig lehetne sorolni, mennyivel jobbak az alapok. Csak a megvalósításba kellene koncentráltabb erőforrás. De ez már lassan kezd hitvita felé vinni. Egy dolog azonban tény. Amint az Android megjelent - jelentős részesedésre tett szert. Márpedig az sem windows alapú, ahogyan a MAC OS sem. Én például a Kubuntuval vagyok a legjobban kibékülve. A gyerekeimnek megadtam azt a szabadságot, hogy válasszanak. A lányom, aki kreatívabb típus, sokszor inkább Linuxra vált, mert ott minden pöccre működik, és nem kell a víruskeresőkkel és a töménytelen frissítéssel vívnia. A fiam, aki inkább játszik a windowst használta, amíg az Androidos korszak be nem köszöntött. Azaz nálunk a Linux a túlsúlyban lévő. Éppen én vagyok aki ma kénytelen windowst használni, mert a fejlesztéseket a kollégám windows alapú gépen végzi és kénytelen vagyok sokban alkalmazkodni hozzá. Új gépnél már elgondolkodom a virtuális gépben futtatott windowson, mert amúgy nagyon sok a gondom vele. Főleg mert ha már windows - az XP volt a számomra leghasználhatóbb, aminek a támogatását befejezték. Összeomlott a böngészőm, a levelezésem stb. Nem éri meg már életben tartanom. Túl sok erőforrást emészt fel emberileg.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 12, 2017 /

Az olyan emberek miatt mint te, feljesztik még a Linux változatokat. Tetszik, nem tetszik, kissebbségben vagytok. Itthon Mac OS fut a gépemen, céges laptopon Windows. Mindkét rendszernek van előnye és hátránya is és ezt el lehet mondani mindegyik rendszerről. Annó próbáltam pár Linux változatot, nekem egyszerűen nem jött be.

A mai rendszerek sem egyik napról a másikra nőttek ki a földből, kemény feljesztések eredménye még akkor is, ha vannak benne hibák.
(#) elektroncso válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 12, 2017 /

Tudom. Biztos örülnek a mostani időjárásnak. Még nem voltam kint, ma fogunk kimenni körülnézni a vásárban, egyik-másik szerszámosnál lehet jó áron elég jó szerszámokat kifogni. A "ringispileknél" már évek óta nem voltam (körhinta, csúszda meg én nem tudom mi).
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 12, 2017 /

??? Az olyan emberek mint én? Mármint olyanokra gondolsz, akik nem elégszenek meg a fogyasztói társadalomra erőltetett brandekkel és saját utat keresnek? Igen - vállalom. Nem jó érzés olyan multiktól függeni, akik egy gombnyomással kizárhatnak a saját szellemi termékeid eléréséből. Mire gondolok? Véletlenül átállítottam a windowson a dátumot. Onnan kezdve értettem meg, mit tehetnek meg velem. Próbáld ki nyugodtan. Amikor minden szoftvered azt mondja, hogy nincs megfelelő időbélyeged, azonosítód, hozzáférésed és tehetetlenül agyalsz, mit és hogyan csinálj vissza, hogy hozzáférj ahhoz, amin éveken át dolgoztál - nos akkor majd te is megérted miért is nem jó ez. Persze utólag rájöttem, hol hibáztam, de az érzés - szörnyű volt. MAC OS? Aki meg tudja fizetni, az nem fogja szapulni utólag. Én pár évig dolgoztam vegyesen MAC-es környezetben is. Nem sírom vissza. Az is csak PC. Amikor először lefagyott a munkagépem - harsányan felröhögtem. Amikor tizedszerre - már nem röhögtem annyira. Sok minden szépen van finomhangolva benne, de az is Free BSD alapú - nem MS. és nem UFÓ technológia. Persze szép cukormázzal leöntve.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 12, 2017 /

Nem kötelező használni semmit, egyszerűen ez kényelmes az embereknek. Egyébként ebből a hozzászólásodból is ordít a már szokásosnak mondható pesszimizmusod és szándékos félremagyarázásod. Ne értsd félre, nem sértegetésnek/személyeskedésnek szánom!

Irány Tibet, élvezd azt, ami van, csinálj valami hasznosat a társadalom számára!
(#) goreny válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 12, 2017 1 / 1

Apuuuu, gyere kezdődik. Bár ez ismétlés, megint adják a Kaméleon bácsi és a Windows többrészes thrillert.
Tudod, a lázadós, világmegváltós, kardozós
Amúgy ez nem a pihenős topik?
(#) Ge Lee válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 12, 2017 / 2

Idézet:
„az XP volt a számomra leghasználhatóbb, aminek a támogatását befejezték. Összeomlott a böngészőm, a levelezésem stb.”
És akkor mi van ha befejezték? A mai napig használok xp-t (is), és nem nagyon érdekel hogy befejezték a támogatását. A levelezésnek eleve semmi köze hozzá, de nekem a böngészőm sem gyakran omlott benne még össze, illetve semennyivel sem többet mint mondjuk a win7 alatt, ami szinte kizárólag memória (kevés van) probléma.
Viszont nem 10GB méretben települ mint a linux, hanem 2GB-ban, és a létező összes szimulátor, rajzoló, tervező, szerkesztő stb. szoftverem működik rajta, a linux-on meg nem. Akkor melyik a használhatóbb?
A szomszédommal kellene beszélgetned, ő azt sem tudja mi az a PC, és mivel soha nem is volt neki, így nem is hiányzik neki.
(#) Petyaa hozzászólása Aug 12, 2017 /

Akit pc-t használ és azon dolgozik, akár másnap megtehetné hogy kiteszi a kuka mellé és néz magának pc mentes munkahelyet. A legnagyobb baj, hogy az embereket mint társadalom a virtuális tér az ami fogva tartja. Ez a rinya nem sok mindent old meg, tenni kell érte hogy ne legyen ennyi zombi ember/droid.
Következő: »»   2774 / 3615
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem