Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Kicsit drága lenne új vezérlést és tartozékait beszerezni hozzá...ez ugye a motorba van beépítve: Bővebben: Link
Talán olcsóbb egy távirányítót "feláldozni". A Smart-kütyü kimenetét a távirányító mikrokapcsolójára kéne bekötni és a motor közelében egy külön dobozban elhelyezni.
Köszi a gyors választ. Igen a proci érzékeli, hogy a photo (10) bemenetet lekötöttem a COM (7)-re.
A csatolt képen modelleztem a működést, ez alapján érzékeli a CLOSE (13), OPEN (12) és a STEP BY STEP (11) vezérlő jeleket, de a terhelésen (2*230V/15W izzó) nem jelzi, hogy a triakok bekapcsolnának. Sajnos az OMRON sem húz be. Az is lehet, hogy valami tiltás még benne van, illetve hiányzik a modellből. Holnap kora reggel, amikor elviselhető a hőség kipróbálom élesben, kikötve a fénysorompót.
Sziasztok, a kapu elektronikámba tönkrement az RR10 433mhz modul. Csak orosz oldalon találok ilyet, esetleg lehet valamivel helyettesíteni?
Ohh az jó ötlet mert ugyis van egy rossz távirányitó aminek nem jó az egyik nyomo gombja, igy akkor azt meg lehetne oldani vele. Köszi a sok segítséget!
Fölösleges élesbe próbálgatni amíg az asztalon nem jó, a kérdésedbe az volt, hogy csak zárni nem hajlandó, ez esetbe csak az infra ill. a záróirányú végállás kapcsolóval lehet a gond, ill. ezek áramköreibe.
A végálláskapcsolókat is fölfogja a processzor pár gyors villogással? Kösd le onnan a 220-at és csak 24VAC-t adj neki és ne is lépj tovább amíg nem kapcsol a relé! Üdv
Gyakorlatilag bármilyen rádiós adatátvitellel helyettesítheted (lehet készen kapni, magad is építhetsz), a frekvencia nem számít.
Egy jelsorozatra bekapcsol egy másikra meg ki (pl. relét húz, elenged). De a kérdésedből úgy ítélem, az építés nem opció, ezért pl. riasztókat áruló boltokban van ilyen kütyü viszonylag olcsón.
Köszönöm, csak a lábkiosztás miatt vacilálok.
Mindkét végállás kapcsolót lemértem, működnek. A motor felé elmenő 2 db vezetéket lezártam 270 Ohmmal és csak a trafót táplálom 230 V-al. Így modellezve az FCC és FCA LED-ek visszajelzik a végállás kapcsolók működését és az 1 sec villogás is detektálja a jelfeldolgozást. Keresem de sehol nem találom, hogy mi hajtja meg a relét. Többrétegű a NYÁK és nem tudom követni a fólia útját. Ezért kellene nagyon egy elvi és beültetési rajz.
Bakker, elvi rajzot nem fogsz találni (bár az interneten minden van, csak az nem ami kéne)
Egy műszerrel le tudod követni,, hogy megérkezik e a jel és hogy kiadja e a beavatkozást. Innen egyértelmű,ha megérkezik és nem adja ki ,vékonyan olajozd be és bal kézzel nagy ívben dobd el a fenébe. Ha megérkezik és kiadja, van lehetőséged. (Mi a som ez ? Fcc meg Fca ? egyszerűbb lenne ha építenél magadnak egy tökéleteset (vagy nem ezért van ez a honlap ?)) A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2017
Még-egyszer
Idézet: „A probléma, hogy a kapu csak nyitni hajlandó, zárni nem.” Akkor miért a relé áramkörébe keresed a hibát? az nyitáskor és csukáskor is ugyanazt csinálja, elméletileg akár ki is iktatható lenne, mert csak biztonsági funkciója van ha netán zárlatos lenne valamelyik triak ill. a villogó lámpát kapcsolja. Egyébként egy smd npn tranyó kapcsolja a -24V-ot a ha jól emlékszem processzor legalsó lábáról kapja a jelet, ha annyira érdekel. Ha a végállásokra jól reagál, stop, infra megszakításra is és mégse akar becsukni, úgy hogy a relét se kapcsolja, akkor az érdekes hiba, van 1-2 tippem, de az csak tipp. Először zárjuk ki ezeket a hibákat 100%-ra Üdv
Ez egy nagyon jó vezérlés, miért kéne kidobni? amíg a processzor megy és nincs szétégve eddig mind javítható volt amivel eddig találkoztam, optocsatolókkal levédve az összes I/O láb, esélye nincs hogy megpusztuljon valamelyik periféria
Üdv
Jelentem, azóta hiba nélkül teszi a dolgát (bocs, hogy kicsit eltűntem). Köszi még1x.
A vezérlő panelt tüzetesen átvizsgáltam, a triakok környezetét - a csere miatt- alkohollal lemostam, majd egy teljes tesztet végeztem. Megjegyzem, a végálláskapcsolókat külön külön is lemértem ill. a megállapítottam, hogy a proci látja a két mikroswitchet. Csocsák csodája, a a vezérlő panel a teszt környezetben tökéletesen működik, a relé behúz, átkapcsol, a triakok kapcsolják a műterheléseket (2*15W/230V) és a STEP üzemmód, az OPEN és CLOSE üzemmód is működik. Az OPTO bemenetet érzékeli, a STOP üzemmód is OK! Tehát mindkét üzemmód működik és modellezve az OPTO bemenetet megszakítva, azonnal OPEN üzemmódba kapcsol.
(Végig gondolva a modellezési és tesztelési folyamatot, amit 09/11-én végeztem elképzelhető, hogy a végálláskapcsolókról a motor felé menő vezetékek 270 Ohmmal történő lezárása után csak az FCC és FCA ledekre koncentráltam és nem végeztem teljes tesztet.) Sajnos az éles környezetben csak a hét második felében tudom tesztelni. Nagyon bízom a sikerben. Mindenképpen beszámolok az eredményről.
Szuper! Nem kell egyből újat venni.
Akkor tulajdonképpen a gyenge teljesítményű stab 5 voltos IC volt a hunyó? Üdv
Nem teljesen értem, Az eredeti hiba az volt, hogy nem csuk be.
Asztalon kipróbálva szintén nem csuk be, de relé se kapcsol becsukáskor, aztán hirtelen jó minden?
Gyenge vagy hibás, nem tudom, a kukában végezte. Csak az utóbbi kb. fél évben kezdett rendetlenkedni, előtte vagy 3 évet már használtuk hiba nélkül, úgyhogy inkább elfáradhatott a 78L05-ös. Most, hogy megjavult, kapott egy új dobozt is a ro1000-es, az előző már jórészt ragasztóból állt
Honnan sikerült új burkolatot szerezni?
Innen (ugyanaz az 500-as, mint az 1000-es háza).
Tegnap visszaszereltem a helyére és élesben kipróbáltam. Szándékosan nem kötöttem be az infra felől jövő - 10-es csatlakozóra menő - vezetéket, de a 10-es bemenetet a 7-es Common-al összekötöttem. Így tökéletesn működik. Ha bekötöm az infra felől jövőt, akkor nem zár be. Tehát az opto adó-vevőben kell keresnem a hibát, de addig így opto nélkül is használható. Valószínű az adóval lehet a gond, mert nem látom a telefon kameráján, hogy jelet sugározna.
Nice tipusú az opto, amint lesz egy kis időm kiszerelem és asztalon végigmérem. Ahogy néztem 5-10 eft között komplett infra adót-vevőt lehet kapni, nem beszélve a kínai web oldalokon, pedig még kedvezőbb az áruk. Még egy gondolat: "Asztalon kipróbálva szintén nem csuk be, de relé se kapcsol becsukáskor, aztán hirtelen jó minden?" Szerintem az az igaz amit fentebb írtam: "(Végig gondolva a modellezési és tesztelési folyamatot, amit 08/11-én végeztem elképzelhető, hogy a végállás kapcsolókról a motor felé menő vezetékek 270 Ohmmal történő lezárása után csak az FCC és FCA ledekre koncentráltam és nem végeztem teljes tesztet.) Köszönöm a segítséget, sokat tanultam ennek a vezérlőnek a megismerésével, modellezésével és mérésével.
Idézet: „Ahogy néztem 5-10 eft között komplett infra adót-vevőt lehet kapn” 150 forintért meg infraledet , vagy ha van rossz tv távirányítód, Cseréld ki, szériahibás. Üdv
Köszi a tanácsot, TV távirányítóm van pár darab, majd kibelezem az egyiket.Üdv.
Jó lesz az
sziasztok!
egy kis segítségre lenne szükségem ditek globe garázsnyitó vezérlést szeretnék cserélni más tipusra az eredeti panel 70R .LINK:http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=294ditec_globe_vez_rl_pan.png 24V-OS VEZÉRLÉS. az uj vezérlés gardengate_roll24 Link:http://gardengate.hu/index.php?fomenu=webshop&menu=termek&tipus=vezerlesek&altipus=egymotoros&arukod=ROLL24D0 telepítési segédlet:http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=557ezt_k_tn_m_be_helyette.png nem kéne más csak összehozni a nyitás zárást pontos leírással hogy miképpen kössem be hogy biztonságosan üzemeljen természetesen megfizetném sürgős lenne.köszönettel:Tomi A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2017
Ha jól sejtem a Ditek cucc "enkóder"-es motorral működik...a Roll meg végálláskapcsolókkal.
Ezt "összehozni"...?
Nem tudom, te hogy vagy vele, de én el se olvasom az olyan hozzászólást amibe nem képes használni a link gombot
Idézet: ...ezért meg van bocsájtva. „"1 napja regisztrált"”
Hali!
Van egy ECO2 es vezérlés, FITI vevővel. Az a probléma, hogy szépen, folyamatosan, mindig közelebbről - közelebbről veszi a jelet a táviránytóról. Már teljesen mellé kell állni, hogy ki lehessen nyitni. Minden távirányítóra egyformán reagál. Mi lehet bánata? Több, ugyan az a távirányító rá van hangolva másik, sokkal messzebb lévő kapura is. Ezekkel semmi gond.
Szia
Megnézném antenna nélkül, egy rosszul elhelyezett, ill. hibás antenna többet árt mint amennyi haszna van, ill. megcserélném a jó vevővel. Ha ott is s*ar akkor kuka, mert egyébként nem sok értelme van vele foglalkozni. Üdv
köszönet" uniman " forumtársnak legközelebb haszálom a link gombot
sziasztok!
Eco 2 vezérléssel megy a Laeder protect kétszárnyú kapunyitó? Megegyezik az Ecoból kijövő áram feszültsége a kapunyitó motoréval? |
Bejelentkezés
Hirdetés |