Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek

Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   750 / 983
(#) nedudgi válasza dokidoki hozzászólására (») Júl 27, 2017 / 2

Ha nem az ajtón jön be, akkor ne csodálkozzon... A gólyának meg hálát adhatunk.
(#) Kera_Will hozzászólása Aug 17, 2017 /

(#) zolika60 válasza Kera_Will hozzászólására (») Aug 17, 2017 /

Van aki unalmában nem tudja mit is csináljon.
(#) zsoltee0001 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 17, 2017 / 1

Főleg ha valaki ennyire penge.
Tegnapi eset.
Megtréfált egy 24V-os garázsnyitó elektronika, szépen kattan a relé, minden oké, de mégse indul a motor.
Melléklet. (fejjel lefelé van beépítve)
(#) zolika60 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 17, 2017 /

Kiforrasztotta magát, vagy be sem volt forrasztva?
(#) zsoltee0001 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 17, 2017 /

Ki bizony, lyukgalvanizált a panel egyébként.
Volt olyan eset is, nem ilyennél, hogy teljesen kiesett hozzám persze csak a panel került én meg agyaltam, hogy miért nincs 24v.....nem hiányzik onnan valami?
(#) Remci hozzászólása Aug 18, 2017 /

Ez nagyon tetszik Hogy stílusos legyek: sokat röhögtem rajta,viszont van alapja Bővebben: Link
(#) zenetom hozzászólása Aug 19, 2017 /

Hát, ez ebbe a témába való
Bővebben: Link
(#) elektroncso hozzászólása Aug 19, 2017 /

Jaj, hogy mit találtam: Akkumulátor teljesítmény mérése.
Ki találja meg a hibát?
(#) Remci válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 19, 2017 /

20V-os méréshatáron van a műszer, de a piros vezeték a 10A-os bemenetre van kötve. A fekete meg nem a Com-ba
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2017
(#) elektroncso válasza Remci hozzászólására (») Aug 19, 2017 /

Ennek ellenére mérés működőképes, de hogyan?
Én tudom.
(#) Remci válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 19, 2017 /

Gondolom így párhuzamosan van az elmmel a shunt és úgy méri a feszültséget.
(#) pucuka válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 19, 2017 /

Miért, mi a probléma?
A 10 ohmos méréshatár söntje (egy jó vastag drót) a 10 A mérőhüvely, és a com kötött van. A műszer 20 V -os méréshatárban, és -1.49 V ot mutat. Természetesen, mert a piros mérővezeték az elem, vagy nemtommi pozitív feléről a 10 A -es söntön keresztül csatlakozik a COM Hüvelyre. Feszültség mérés esetén egy ilyen sönt ellenállás értéke elhanyagolható, annál még a mérővezeték ellenállása is nagyobb.
Feszültség mérés van, csak a mérővezetékek felcserélődtek. A 10 A es mérés is feszültség mérés, a söntön. A fekete mérővezeték megy a feszültségmérő hüvelyre.
(#) elektroncso válasza Remci hozzászólására (») Aug 19, 2017 /

Közel vagy, de nem az igazi. Segítek. A megoldás kulcsa a negatív előjel az LCD-n.
(#) elektroncso válasza pucuka hozzászólására (») Aug 19, 2017 /

Ezzel tisztában vagyok szerencsére , ami vicces kategória az a fogalmak keveredése.
Idézet:
„teljesítmény mérés”
(#) pucuka válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 19, 2017 /

Egyszem feszültség mérővel elég nehéz teljesítményt mérni. Aki tudja, annak mindegy mit írnak oda, aki meg nem, annak mindegy. Jóval nagyobb átvágás, mikor a fűtőtestre ragasztott hőmérőre azt mondják, hogy hőmennyiség mérő.
(#) lelkes amatőr válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 19, 2017 /

Jó az a negatív előjel. Piros vezeték van a GND-n (söntön keresztül) fekete meg a műszer *meleg* pontján.
(#) elektrorudi válasza zenetom hozzászólására (») Aug 19, 2017 /

Mi ebben a vicces? Tudod mennyibe kerül pl. egy XIV. Lajos korabeli komód?! Pedig az sokkal régebbi mint ez a mobil.
(#) nagym6 hozzászólása Aug 23, 2017 /

Ismerős hívott, hogy nem működik a villanybicigli akkutöltője, nem világít a led. Átmegyek, alja van felfelé a töltőnek, alu a led, nem látni. Megfordítom, máris látható a rendben világító a led. Megjavítva.
(#) bbalazs_ hozzászólása Aug 23, 2017 /

Kollegina hiv, hogy ugyanaz a halozati mappa ket kulonbozo geprol megnyitva nem ugyanazt mutatja.
A filekezeloben a mappa tetejere ugras megoldotta a gondot.

Hallgato panaszkodik, hogy a centrifuga mindig eltunteti a mintajat (kis kapillaris uvegcso, verrel telve), mar a harmadikat teszi be, de mindig elnyeli.
Megoldas az volt, hogy a belso fedelet nem tette ra. Igy a felporgeskor a kapillariscso felagaskodott, hozzaert az allo belso falhoz es ripityara torott veres uvegtormelekkent a gep aljara hullott.
(#) Laslie válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 23, 2017 /

Szerintem inkább elszomorító, hogy az embereknek ma már nem megy a logikus gondolkodás. Persze tisztelet a kivételnek
(#) Gigapixel hozzászólása Aug 24, 2017 / 1

Sziasztok,
ti is utáljátok, amikor a kicsavart csavar nem jön ki?
Már kattog a többszöri körbeforgatás miatt, de ki nem jön.
Hát jó, maradjon, legalább a helyén van...
Aztán amikor megfordítod a készüléket, azonnal kiesik a földre brrrr....
(#) zolika60 válasza Gigapixel hozzászólására (») Aug 24, 2017 /

Igen. Ezt a jelenséget hívjuk gravitációnak.
(#) bbalazs_ válasza Laslie hozzászólására (») Aug 24, 2017 /

Ha egyszer-egyszer elofordul ilyen, akkor szerintem azert lehet rajta nevetni.
Kolleganak mondom, a polcrol vegye le a cuccot, kozben ra akarok mutatni az egerrel
Multkor valami kis cuccot meregettem, mini USB-s tapja volt. Kapcsolom, nem mukodik. Meregetem, nem ad jelet, kesobb rajovok, hogy nincs rajta fesz. Kiderult, hogy a mellette levo USB hosszabbitot dugtam be, aminek a masik vege szabadon volt... szoval ilyesmik elofordulnak mindenkivel, ez adja a humorfaktort.
(#) wbt válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 24, 2017 /

Nagyon köszörülni kellett volna (255db kis vackot). Kb 2 éve a munkaasztalon porosodott a köszörű, mert egyszerűen nem indult be kapcsolócsere után sem. Gondoltam, megszakadt, majd egyszer ránézek. Eljött a "majd" ideje. Hónom alá csaptam, be a konyhába, szétszed, méreget, minden o.k. ...közben beugrott, hogy mintha elmaradt volna kint az a mozdulat, amikor kihúzom az elosztóból... Mint kiderült, be sem volt dugva. Csak 2 évig reszelővel meg csiszolóvászonnal kínoztam magam (minden vacak cuccnak egyforma fekete dugója van, azt hittem, be van dugva).
(#) erbe válasza wbt hozzászólására (») Aug 24, 2017 /

Látod, nálam ez nem fordulhat elő. Minden nyavalyán gyári kábel van, amin fekete sajtolt dugó van. A köszörű motorját ~45 éve kukáztam, magam tekertem újra, emiatt fehér dugó van rajta azóta is.
(#) elektrorudi válasza wbt hozzászólására (») Aug 25, 2017 /

Idézet:
„azt hittem, be van dugva”

Na ja... a kor, meg az évek! Az a legnagyobb gáz, amikor már az asszony figyelmeztet, hogy "...nem apukám, nincs bedugva!"
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2017
(#) Kari55 válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 26, 2017 /

...Asszony, te nem vagy szűz!!
Mér má bent van? Akkor Jaaj!
(#) wbt válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 26, 2017 /

"érdekes, kint sincs..."
Persze ilyen gond nincs, biztosra megyünk, másnapra le kell adni írásban a kérelmet. (húsvét vagy karácsony másnap) Aztán vagy összejön, vagy nem.
Nagy lelkesedésemben lecseréltem a garázson lévő izzós reflektort LED-esre (30W-os driver, de a LED-et kicseréltem 100W-osra, hogy sokáig bírja, nincs kedvem mászkálni/csavarozgatni a magasban). Persze eltüntetjük a mocsok kábelt is, lekaptam egy dugaszosat, szétvágtam, beköt, működik (elrejtett kapcsolónál szenvedés, csavar nem jön ki, az összes kertiszerszám rámborul, szekrénytől nem lehet hozzáférni, csatorna széttörik stb.). Na, nagy az öröm, kábelcsatorna fedél vissza, próba, semmi fény. Csatorna le, van fény. A ménkű essen bele, a kábel valahol törött. most kilóg egy kicsi a kábelből a csatorna alján, így működik. Kezdhetem elölről. Ezekkel a dugókkal valahogy nincs szerencsém mostanság. ("reggel veszem fel az ingem, leszakad a gomb, felkapom a táskám, leszakad a füle...most nem merek elmenni WC-re")
(#) Lamprologus hozzászólása Aug 29, 2017 / 2

Nicsak mit találtam:
Egy kedves fórumtársunk!
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2017
Következő: »»   750 / 983
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem