Fórum témák
» Több friss téma |
E27 izzófoglalatba csavarható hosszabbítóra gondoltál már?
Egy ilyen gép nem vesz fel kilowattokat.
Vannak a világon olyan villanyszerelők, akik képesek villamos hálózatot kiépíteni akár egy pincébe is. A táplálási pont meg akármi is lehet, pl a te mérődről is mehet...
Voltam ma a 2017-es CNC találkozón, BP. Hollandi út 8 (mint a BURABU).
Az 2016-os messze jobb volt, a szétázással együtt is. Reggel 3/4 9-re érkeztem, 9 órakor már ültem az autóban hazafelé (és mindent láttam ami ott volt)...
Ezekbbe mind igazatok van! És en lennek a legboldogabb ha megoldhato lenne de sajnos el kell felejtsem hogy oda konnektrot kapjak! ( legálisan!)
Egy lehetőségem lenne a neon lampa megcsapolása! Mert ami egyedül "nagyfogyaszto" a rendszerbe az a maró motor! Nagyon megy az ötödölés az én fejembe is elhihetitek, De lassacskán marni szeretnék, ugyhogy előbb utobb döntésre kell jussak
Amit még kérdeznék!
Motor méretezéssel kapcsolatban... hogy tudok megfelelő motort választani, hogy ne legyen se tul kicsi se ágyuval verébre forma!
Én most nemrég jöttem haza!
Majd gyere egy Debreceni vagy Székesfehérvári talira ott mindig van látnivaló! Nekem ez is nagyon jó volt a szakmai beszélgetős része a fórumtagokkal. Látnivaló az nagyon kevés volt szinte semmi!
Az tavaly is vérszegény volt, olyat hallottam, hogy nem is lesz talán...
Minden lehetséges, de ez nem 100%
Mi számít jó talinak? Ha viszel egy csomó cuccot eladni és el is adod akkor az jó tali ha nem akkor rossz. Nálam a szakmai beszélgetések és egy gépműhely látogatás bőven jó talinak mondható! És ez általában mindig megvan !
Kár, hogy csak pár mondatot tudtunk váltani. Az elején én is megrettentem a kisebb felhozatal miatt, de nem mondanám hiábavalónak, hogy elmentem.
A neonnal vigyázni kell, mert az elég kis fogyasztó, lehet, hogy csak erre készültek fel és gyenge a huzalozás. Végig kell nyálazni a vezetékezést, hogy a neked szükséges akár 5-6 ampert hogy viseli.
A kapcsoló is gyenge pont lehet.
Készül a CO2 lézeres CNC a házi készítésű 3D nyomtató mechanikára felrakva.
CO2 lézer
Szerintetek ez megéri orsónak? Van 500 ill. 1000mm-es nála. Már csak ez hiányzik.Bővebben: Link
hmm nagyon köszönöm!
Ezt a megoldást választom.
Nincs mit ! Az első gépemhez én is tőle vettem az orsókat azért mertem ajánlani .
Szia!
Mekkora a lézer teljesítménye? Te építetted vagy készen vetted? Van róla valami kis leírás, infó?
Mindent az ebayről vettem, kellett hozzá a cső 35000Ft + Áfa ez 40W ot ad le maximálisan, 20000Ft a tápegység, 5000Ft a lencse, 2000Ft a tükör, 5000Ft egy keringetőszivattyú, 90x30mm bosh alu profil a hűtőfelület ezt kaptam ebben kering az ionmentes gyógyszertái víz, meg van benne egy áramlásmérő, analóg árammérő és a védőszemüveg, némi szilikon cső, a lencse-tükör tartó fej, meg a cső rögzítése 3D nyomtatóval készült, a cső is erre a gépre van felszerelve.
Sajnos még nem tudtam olyan szépen gravírozni vele mint az 1W se kék dióda lézerrel, vagy nagyon éget, vagy kis áramon instabil a kisülés, de kis áramon nem is éget csak mélyíti a fát. Lehet az X tengelyre fel kellene szerelni még egy léptetőmotort, azaz kettő vinné a fejet így sokkal gyorsabban tudnám mozgatni. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2017
Sziasztok!
Elkezdtem építeni egy egyszerű cnc gépet arduino segítségével. Ez a dolog még nagyon idegen nekem ez az első ilyen projektem. A programot úgy találtam egy youtube videóban. Működését tekintve nincs is vele gond, csak az, hogy a program "nagyobb felületre" van írva. Tehát tovább akar venni a "kocsi" mint amennyire tudna. Elég hülyén sikerült megfogalmazzam, de máshogy nem tudom! Meg tudnátok mondani, hogy melyik értékkel lehet ezt beállítani és hol? Előre is köszönöm!
Nem biztos, hogy érdemes feltalálnod a meleg vizet ebben az esetben (ha viszont mégis, akkor inkább az Arduino fórumon kérdezd meg ezt szerintem). Létezik ugyanis egy GRBL nevű projekt, ami jelenleg szintén arduino kártyákon fut (de nem arduino, hanem rendes C, már fejlesztik viszont hozzá az ARM-os programot is) és fényévekre van ettől az ócska kis kódtól. Lehet hozzá bagóért shield-et venni ebayen, amibe akár bele teheted a kis teljesítményű léptető meghajtókat is (ha azok elegek a gépedhez).
Rendben, köszönöm! Akkor rákérdezek az Arduinos topicban.
Szia!
Nem ismerem a projektet, de a szoftver elég jól és összeszedetten van írva. Nekem elsőre gyanús a
Hogy ez lenne a 3 tengely maximuma. Mivel a Z max értéke 1 nekem ez lézeres készüléknek tűnik. Vagy tévednék? A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2017
Remélem ez lesz az, meló után kipróbálom.
A Z tengely az egy servo motor, mivel ez még csak ilyen rajzolásos dolog lesz. Ha ez működni fog rendesen akkor építek lézereset. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2017
Szerintem is jobban jársz a GRBL-el, én is azt használtam rajzolóhoz, most is azt fogok a nagy gépemhez, csak kukázom a shieldet és 3 TB6600-ra váltok.
A székesfehérvári CNC találkozó időpontja 2017.09.30. szombat!
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2017
Ugyanott ahol tavaly? Kezdés?
A dátum már tuti a helyet még nem tudom, de szerintem ugyan ott lesz!
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől.... A mellékelt képen látható vezérlőegységgel szeretnék meghajtani 4db robotron írógépmotort, JediCut szoftverrel. A kérdésem az, hogy ez az összeállítás kompatibilis-e a JediCut-tal mert akárhogy állítgattam nem sikerült elindítani a motorokat... A válaszokat előre is köszönöm! üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |