Fórum témák
» Több friss téma |
sztem a conradnál olcsobb ugy láttam
aludtam rá egyet és sztem 38-as emminence lessz a tölcsérekben CPA15-1000 tipussal.
Jól terhelhetö igaz 103 halyett 100db az érzékenysége de nem lehet minden tökéletes A tölcsér nyaga 2 vagy 2,5 cm vastag rétegelt lemez lenne.Az a baj h nagyon nagy lessz de majd csak elfér valahogy
Emminence CPA nevü hangszórója a conradon láttam!!!
furcsa, mert Em.-éknél nem tudok CPA-ról...
Nézted a conrad honlapját?
Én ott láttam ezt a tipust! Akkor elírás lenne?
Bocsi elnéztem az télleg nem emminence
Szerinted milyen ez a CPA 15-1000 hangszóró?
Vagy inkább legyen az emminence Kappa 15L?
menyibe kerül ez a hangszóró?és hol tudom megnézni az adatlapját??
köszi de az emminence is ilyen árban van,nem tudok dönteni még át kell néznem mindkettö adatlapját!!
Mondjuk az emminence-nek nagyobb az érzékenysége anyibol jobb igy elsö látásra!! Amit te ajánlottál az meg bevált!! Hát nem tudom!
egész elfogadható a Reflex is, de amennyibe kerül, annyit nem biztos, hogy ér, pont ezért szüntették meg a legtöbb saját gyártású hangszórójukat, és helyette ők is Beyma hszekkel szerelik a reflex dobozokat.... Másrészt, ha tényleg nem megy tönkre, minek kéne javítani? Hm?
Láttam már általuk javított hangszórót.. De inkább ne láttam volna.
Skyline, nagyon hasonló képességű hangszóró a 15R300 és a Kappa 15 is (inkább a sima verzió jó tölcsérbe, mint az LF), még az érzékenységük is megegyezik, de talán nem ez a döntő.. a kettő közül ami inkább bevált az azért Eminence, ha nem csak az itthoni (Mo.) felhasználást nézzük. A Reflex hangszórógyártása gyakorlatilag alig létező szinten áll, ha így folytatódik, nem sok ideje van már hátra, ez a hazai PA hangszórópiac elég picike, igazán nem lehet megélni belőle.
Visszatérve a hangszóróra ami téged érdekel. Reflexéknél nem sok adatot lehet találni, amit mégis megadtak az alapján hasonló dolgokra képes, mint a K. 15, de felmerül a kérdés, lehet-e bízni a közzétett T-S paraméterekben, vajon mekkora a szórás, ezektől függ, hogy tényleg azt kapod-e amit vártál. Feltehetőleg, bár ez CSAK mérés után derülne ki, az EM. hszek a hatalmas mennyiségű legyártott hangszóró miatt valószínűleg egyformábbak. Persze végül dönteni úgyis neked kell.
hát igen az emminence nekem is jobban tetszik és az árban sincs sok eltérés eleinte is ezt a tipust szerettem volna bele ezért sztem ennél maradok
ha vigyázok a falra akkor remélhetöleg semmi baja nem lessz már pedig ha enyi munkám és pénzem benne lessz tuti vigyázok majd rá!!
Ha véletlenül sérülne, ez is javítható.
Köszi szépen!!!Részletesen átolvasom és utána már többet tudok a dologrol!!
Mégegyszer köszi a sok infót!!!
ha tölcsérbe raksz egy hangszórót, és éppen olyan tölcsérbe, amiben teljesen belül figyel a hsz, akkor eső por ilyesmi elég nehezen fogja érni Sima Kappa-15ös hsz, eléggé jó lehet. és még árban is elfogadható. ! Nem is értem, hogy a SALáta miért kér el annyira sok pénzt a PA kategóriáért . mert sztem még elég távol áll az eminence minőségétől, és szórásának méretétől Úgyláttam régebben, hogy valaki épített tölcséres mélyládát FS-AUDIO EW-15H val. Vissza olvastam, nem emlékszem hogy ki is volt az illető, de ha volna oly szíves akkor a tapasztalatait leírná ?(mit tud, hol érdemes használni, mekkora teljesítményt igényel?) Borzasztóan felkeltette a figyelmemet a tölcséres mélyláda téma . Beymák állítólag nagyon jók. vagyis inkább ár/érték arányban szerintem verhetetlenek, azok számára, akik komolyan , sűrűn hangosítanak. Annak aki évente egy 15-20 egyéjszakás bulit levezérel, annak megfelel egy eminence, vagy fs-audio is.
Azért nem minden beyma hsz jó annyira. Nagyjából az Em. szintjén vannak, náluk sincsenek csodák.
Na fene. Ilyet se hallottam még. Mondjuk ha valaki, akkor te tudod biztosan akár adatok alapján is, hogy mi a helyzet a hangszórókkal És szerinted melyik kombinációval tudnék jobb mélyhangot elérni, egy FS-AUDIO EW-15H val tölcséres ládába, mint ahogy talán ha jól láttam tegnapi keresgélés közbe, Frank építette ezt meg, és jó véleménnyel volt róla, vagy esetleg egy Eminence Kappa-15 LF reflex ládába ugy 40 Hz re hangolva ? Az biztos hogy a refi láda kisebb lenne, és könyebb, anyagárba olcsóbb, és annyi munkát sem igényel. viszont a hangszóró húzósabb sokkal . A tölcsér ha tudna ugyanolyan jól szólni akkor inkább annál maradnék, mert olcsóbb. igaz több a munka, meg több fa anyag, de olcsóbban megúsznám sokkal, mint az Em.-el
én is tölcsért fogok építeni,szerintem nagyon jó mély lessz belöle de az anyagárak miatt elöször csak egy olcsóbb hangszóróval fogom hajtani utána pedig egy eminence kappa 15 öt veszek bele
Vagy láttam a konrádnál egy CPA hangszórót 20Hz az alsó frekije amit leadni képes és 100db az érzékenysége mondjuk a 20 Hz jól jönne egy mélytölcsérben csak nemtudom h nem-e kamu adat ez a 20 Hz
az FS-AUDIO-t nem ismerem. Nem tudom mennyire bízhatsz az adatlapjaikban. Amit a forgalmazó ír, az mondjuk náluk is túlzó.
biztos hogy nem igaz, nagyjából fizikai képtelenség abban a méretben... a 100dB-t és a 20Hz-et még külön-külön is nehéz elérni, együtt meg....
Hát ez így igaz. Amúgy meg nincs az a hangszóró, ami normálisan szól 20 Hz-en , én sztem. többnyire talán azért is mert a 20 Hzet már igencsak nem halljuk. Esetleg valami 18 colos gumi peremes mélynyomóval lehetne elérni egész jól a 20 Hzet. De akkor is felesleges, mert van egy pár komoly RNB/Hip Hop számom, amiben borzasztó mély hangok vannak, de még közel sincsennek a 20 Hzhez, mivel még hallom őket. Mondjuk ez köszönhető a Ha31-422es hangszóróknak Amiben bízni lehet Viszont a 20Hzet ő sem tudja úgy gondolom. Shalafi megcáfolhatsz nyugodtan ! Most az a kérdésem, ha először megépítem a frank által tervezett tölcsért, és teszek bele egy FS EW-15h-t ami állítólag jó bele, vagyis bevállt, és ha később lesz +35 ezer pénzem, és meg tudom tenni, hogy veszek bele egy kappa 15 ös mélynyomót. Akkor ebbe a ttervbe az is jó lesz ? Ki mit gondol ? itt a rajz : http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/d7/d719d1d6b64fbbc514082...83.jpg
ezt a hangfalat épitetted meg?
Én is szemeztem ezzel a rajzal,sokan mondták hogy jó fal és h jó véleményel vannak róla!! Neked mi a véleményed milyen a fal? irnál róla pár sort??
Még sajnos egyenlőre semmit sem építettem, nekem is csak tervbe van hogy építek egy tölcsért. És ez lenne a tervnek a rajza Frank írt róla véleményt. 61-75. hozzászólások között , azt olvasd el.
én egy másik tölcsért építek meg mert nekem csak mélytölcsérnek kell és erre az jobban megfelel,jó nagy méretei vannak de ha MDF lapbol építem meg akkor nem lessz olyan húzós!!
Lehet h kisseb 3-utas reflex falakat is MDF ből fogok építeni nem rétegelt lemezböl,bár nem tudom h ez menyit ront a hatásfokon és a minőségen?!
maximum annak a hatásfokán ront, aki cipelni fogja a ládákat mivel az mdf sokkal sokkal nehezebb mint a pozdorja, vagy a rétegelt lemez. elméletileg a rétegelt lemez hasonlóan merev mint az MDF. Szerintem nem lehet gond rezgések terén.
megosztanád velem azt a tölcsér rajzot amit te akarsz építeni ? nekem is csak mélytölcsérnek kell, de amit én mutattam az is ugyanúgy mélytölcsér.
A Rutsche (Fane) rajzról...
A rajzban van egy hiba. A 656mm-es méret valójában 565mm, különben a megadott 30 és 15 fokos szögek sehogy sem jönnek ki. (sőt egyszer láttam egy coll-ban méretezett rajzot is, aszerint is 565mm a jó érték. Csatoltam egy pdf-et. Én ennek az alapján készítettem egy ilyen dobozt. Én először megrajzoltam 1:1 arányban számítógépen és arról vettem le minden méretet. Összeállt a doboz, úgyhogy nagy hibája nem lehet a rajznak. A rajzon van tábla méret lista is amit a lapszabászatnak kell megadni. A méret-vonalak úgy vannak megadva, hogy könnyű legyen az oldallapra felrajzolni a szerkezetet (majdnem minden méret a lap szélétől kezdődik) Jó munkát kívánok hozzá! |
Bejelentkezés
Hirdetés |