Fórum témák
» Több friss téma |
Koszonom, kozben mondta a kollegam, hogy neki van valami AVR-es iroja ilyenhez.
Holnapra behozza. Csak en meg addig sem szeretek varni... Idézet: „Sajnos PK2-vel, PK3-al nem lehet megoldani.” flashrom viszi az említett flashet: https://www.flashrom.org/Supported_hardware#Supported_flash_chips És támogatja a Pickit2-t is: https://www.flashrom.org/Supported_hardware#USB_Devices Flashromnak van Windowsos buildje, de hogy abban van-e libusb meg PK2 support azt nem tudom. Live USB-ről futó Ubuntura pikk pakk lehet flashromot telepíteni egy sudo apt-get install flashrom paranccsal.
Akkor helyesbítek, saját szoftverével nem lehet megoldani.
A Linuxal én személy szerint inkább nem kínlódom. Többnyire, csak az idegeim tűrőképességét feszegeti. Pedig, ha használni akarom a PI3-at, akkor muszáj lesz.
Sziasztok!
Keresem a következő programozók valamelyikét megvételre: Needhams EMP-20 Xeltek -Superpro Eetools - Promax Ha valaki tud valami infót szuper lenne. Köszönöm!
Úgy nézem bele tudom írni ha még nem sikerült megoldani.
Jelenleg egy 25LC040 -et szeretnék olvasni, de még nem jöttem rá melyik pickit3 standalone sw vagy mplab kombináció tudja lekezelni. Mindenesetre érdekes, hogy az mplab x-ben és mplab ipe-ben nem engedi kiválasztani, a pickit3 standalone programmer meg hülyeséget olvas (ha nincs felcsatlakoztatva az eeprom akkor is ugyanazt a mintát)
Szia!
A help-jében az van, hogy kell hozzá felhúzóellenállás...Beraktad ?! A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2017
Igaz, itt a hold és a WriteProtect-eket kell megfelelően csatlakoztatni "plusszba" !
Ha valaki már programozott 25xx-et pickit3-mal az jelezzen köszi. Addigis megpróbálom akkor arduinoval. Illetve milyen különbség lehet 25LC040 és 25LC040A között?
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2017
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, sega game gear-hez írok játékokat, minden szép és jó addig amíg olyan játékot írok ami kitölti az epromot. Viszont van olyan játék ami nem foglal annyit, ilyenkor a programozó szoftvere kitölti az üres helyeket FF-re, lehet hogy ez zavar be? Nem tudom lehet e variálni hogy pl 00 legyen az üres hely, egyesével tudom, de a szakállam kinő Willem programozó, és a hozzá tartozó szoftverről van szó
Szia !
Az EEPROM üres helyek "alapból" 0xFF-ek ( törlés után ez az állapot áll fenn!)!
Értem köszönöm, még kezdő vagyok a témában, próbálom kizárni mi lehet a gond.
Sziasztok!
93c56 eepromot szeretnék kiolvasni, illetve átmenteni a tartalmát másik ugyan ilyenbe. PICKit2-vel próbáltam a dolgokat, a kiolvasás látszólag hiba nélkül megy, de a beíráskor rögtön az elején elakad. A látszólag azért van ott, mert úgy vettem észre utólag, mintha két bájtot kiolvasna, majd hatot kihagy (0x00), s végig így olvassa ki a tartalmat (pl. ff ff 00 00 00 00 00 00 ff ff 00 00 00 00 00 00). Visszaíráskor pedig mintha a második bájtokat beírná, de az első bájtokat és a többi területet nem, így a verify is sikertelen természetesen. Valakinek van ötlete, hogy mit szúrhatok el, esetleg hogyan kellene megpróbálnom?
Üdv!
A felhúzó ellenállást bekötötted? Hirtelen nem tudom, hogy az SCL-re vagy a CLK-ra kell, legalábbis PK3-nál kellett. Illetve az FF a törlés utáni alapállapot, a nulla meg nulla, szóval olvasni sem olvas ki semmit. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2017
Szia!
Nem kötöttem be (mert a pickit2 helpjéből elérhető manual nem írta), de megpróbálom úgy. Némelyik bájtot kiolvasta,mert ott mindenféle egyéb érték is szerepelt, de gyanúsan nem volt jó. Közben találtam egy arduinoval megoldott író/olvasó összeállítást, abban látszik legalább, hogy hova kössem az ellenállást, kár, hogy japán. És persze az is kár, hogy az írás része nem akar működni Kipróbálom a PICKit2-es megoldást felhúzóellenállással, s kiderül mi történik.
A 93Cxx EEProm -oknak van egy ORG lábuk, amivel a 8 bites (ORG - GND) illetve a 16 bites (ORG - Vcc) mód között lehet választani. A PICkit2 vezérlő programjában a "93LCxA,C" család 8 bitesen, a "93LCxB,C" család 16 bitesen kezeli az EEProm -ot.
A PICkit2 readme.txt -ből: Idézet: „Connections for 93LC devices --------------------------------------- PICkit 2 Pin 93LC Device Pin (DIP) (1) VPP 1 CS (2) Vdd 8 Vcc (3) GND 5 Vss (4) PGD 4 DO (5) PGC 2 CLK (6) AUX 3 DI 7 PE - enabled (Vdd) 6 'C' Device ORG Set to select word size”
Mindkét esetben ugyan az volt az eredmény (csak másként megjelenítve). Szerintem nem volt jó a kontaktus, de most nincs nálam a kütyü, amiből ki kellene olvasni az adatokat, így amíg nem kerül ismét a közelembe, addig nem tudok vele foglalkozni. Viszont addig is egy 93C46-ot támadtam meg (elvileg majdnem egyformák a mérettől eltekintve), azt remekül tudtam olvasni, igaz a kontaktus ez esetben teljesen jó volt.
Ne haragudj meg, de amíg nem jó a kontaktus, addig ne kérdezzél ! Ha nem megy, mennyiből tart kisípolni először, kérdés nélkül...?!
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2017
Nem haragszom meg, mert sípolva jó volt. Kb. 6cm UTP kábelből bontott vezeték odaforrasztva a SOIC-8 tokozású eeprom lábacskáira, amiről előtte levakargattam a gyantát, amivel kiöntötték. Szóval ezért mondtam, hogy szerintem nem volt jó a kontakt.
Sziasztok!
Vettem egy ezp2010 programozót, amivel szeretnék st24c64 eeprom-ot kiolvasni/írni. A problémám, hogy gyakorlatilag semmit nem olvas ki belőle, csupa 0x00 jön vissza. Ezt okozhatja kontakthiba, vagy valami más irányba kellene elindulnom a kereséssel? SOIC-8 tokozású az IC, de se a hozzá való csipesszel nem tudtam kiolvasni a dolgokat, se a lábakra forrasztott vezetéken keresztül (hogy kizárjam a kontakthibát).
Sziasztok!
M25P32 eepromhoz tudok készíteni valami egyszerű eszközt amivel ki tudom olvasni, majd vissza? Ebayen van sok, de 1 hónap mire ideér. Köszönöm!
Az a baj hogy nincs LPT portom egy gépen sem
Soros portos lenne a legjobb.
Szia, vegyél lpt port kártyát nekem is úgy megy a willem programozóm.
Elvileg tudok LPT portos dokkolót a régi laptopomhoz, az jó lesz vajon?
33ohmos ellenállást kell vennem, mert azt a világon nem találok itthon.
Sziasztok!
29W256 Flash eepromot mivel tudok olvasni? Köszönöm!
Ha csak olvasni akarod akkor Batronix 3.4 Bővebben: Link. Letöltő oldal.. A listában 29C256 szerepel, de én ugyanúgy leolvasom vele a többit is. Ha kell "okosítás" a programhoz, privátba írj! Nagyon jó kis programozó, mai napig használom! A megfelelő jumper pontra csatlakoztatott 9V-os elemmel még a régi 21V-os VPP-t igénylő epromokat is programozni lehet vele! Üdv!
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2017
Megnéztem, hát ehhez akkor mindenképpen ki kell forrasztani. Na ennek az SMD EEPROMnak nem biztos hogy nekiállok. De köszi!
Sziasztok!
Egy kollégám részére kérem aki tud segítsen. Érdeklődöm hogy foglalkozik valaki a képen szereplő flash programozással? A Tv JVC LT-24HG45E amiben ez van és nagy valószínűséggel ez a hibás alkatrész mert szemmel láthatóan leforrasztották nem indul a készülék ( szervízben volt a tv) és nem használható. Tápfeszültségek rendben. A hiba jelenség, áram alá helyezve a standby led pirosan világít távirányítóra nem reagál, áram megszüntetésekor egy pillanatra a standby piros led kék villanás. Panel: T.MT5310.91A 12016 |
Bejelentkezés
Hirdetés |