Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni! Van egy tranzisztorom, a következő felirattal: STPS2045CTC GKOJP Vw CHN 115 Több oldalt végignéztem, de nem találtam ilyet. Esetleg tudnátok segíteni, hogy mivel lehetne helyettesíteni? Előre is nagyon köszönöm!
Hello! PC AT-ATX tápegységekből szerezhetsz hasonló dupla diódát...
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2017
szia.
köszönöm neked is a gyors választ. Amit találtam a tápba: 1: mospec s20c40c m5dg 2: mospec f12c2oc madg 3: mospec f12c20c madg 4: j13009-2 5: 2don6dp 743
Sziasztok! Valóban ez az oldal a legjobb a helyettesítők keresésére: Link ? Ezeknek a tranzisztoroknak keresnék még kapható helyettesítőt: 2SD424/2SB554. Elég régi darabok sajnos. Az esetlegesen aliról,ebayről rendelt alkatrészekkel sok probléma van? Nagyobb részük hamisított vagy azért még lehet hogy szerencséje lesz az embernek?
Látom eléggé elhagyatottá vált a téma..valaki hátha mégis válaszolna erre: Ez a tranzisztor 2SD424 cserlhető e erre 2SC5200? Mint gondolhatjátok is egy hf erősítő végfokáról lenne szó.Az alkatrészek főbb paraméterei vagy megegyeznek,vagy a helyettesítőnek szánt adatai még néha kedvezőbbek is,de azért nem vagyok biztos a dologban. Szeretném ha valaki aki tényleg ért hozzá esetleg ránézne az adatlapokra és véleményezné a dolgot számomra.Tudom hogy a tokozás eltér,de ez most nem szempont.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2017
Attól, hogy egy nem mai alkatrészt más is gyárt, nem feltétlenül hamisítás. Az eredeti gyártónak nem éri meg küzdeni vele. A többnyire kelet-kínai utángyártók kevesebbet adnak a részletekre. Nekem is van Texas Instruments és Fairchild utángyártott alkatrészeim. 30-40 évesek és a Si alapúakkal nincs probléma. A Ge alapú az már más kérdés. Működik, de ...
sziasztok
Videoton EA 6383 S ő volna a beteg , és őket kellene cserélnem: BD809-BD810 csak eggyik oldal szált el. panel ép.biztosíték leoldott időben. panelt kivettem mielőtt megégne. (mert szénnéégne ha bennelenne... ![]() ugyanilyet kapok még? vagy mind a 4-et cserélnem kéne?...éspersze akkor mire kellene? ...szólt, néha kihagyott a hang, sztereóban nemszólt ez az oldal, aztán elhalgatott és elkezdett búgni....és elcsattant a bizti, ezt cseréltem, erre panelen füstölne a kis tekercs.ezért kivettem a panelt. másik olal kifogástalan. nem búg...serceg..semmi hiba. előre is köszi a segítséget. üdv. F. zoli ui. van egy maszek erősitőm is. márka nélküli... ott ugyanígy halt el a baloldal. ha jól gondolom akkor csak ezek haltak meg benne...de javítsatok ki ha nemjól gondolom. másiknál 2 órát hagytam füstölögni.. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2017
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni valakitől, akinek van tapasztalata AIWA Hifibe ? sajna amik vannak benne tranzisztorok nem lehet kapni . BI370 M2013J DI933 BI342 DI933 DI342 sajna végfok kiment A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2017
Sziasztok.Akai gx 210 magnó tranzisztor cserét szeretnék elvégezni.Mivel tudom helyettesíteni a következő 2 típust 2sc945 és 2sc 458 lehetőleg ami azonos labkiosztasu.Koszonom.
Akkor ott más baj van. A 2N945 F=0,8 (max 15) dB, a 2N458 F=4 (max 10) dB zajúak, teljesen átlagos a zaj jellemzőjük, ha eredetileg jók voltak, nincs ok a típusváltásra. Ha más típust is tennél be, semmi garancia nincs a kisebb zajra, azonos beállításban. Ahhoz, hogy kisebb zaj legyen, a zajszegény tranzisztorok használata mellett a beállításokat is változtatni kéne.
A 2N945 pedig egy elég zajszegény típus.
Értem.Csak mindenhol olvasom hogy Akai betegség a zajos tranzisztor.Akkor mindenki félre beszél?
Bocs, én írtam el, a 2SC945 adatlapját néztem, csak hibásan írtam. De Te is megnézheted.
Ha mindenki zajosnak mondja, akkor nem tranzisztort kell cserélni, hanem áttervezni a bemeneti fokozatokat. Egy bemeneti fokozat zajossága erősen függ a tranzisztor munkapontjától, erősítésétől, meghajtó (generátor) ellenállásától.
Ha megnézed az adatlapját, az ábrák között láthatod, hogy a zaj mennyire függ a kollektor áramtól. Ez minden tranzisztornál így van.
Nem ismerem a gépet magát, de át kéne tervezni azt a fokozatot, amelyik a 2SC945 -öt tartalmazza, mert szerintem ez a tranzisztor is kiszajú. Ha mégis nagy a zaja, kicserélheted ugyanolyanra pláne, hogy kapható is (elég gyakori tranzisztor) az áttervezést ha egyszerű lenne, biztos megtette volna már valaki.
Sziasztok!
KFY 16 és KF 506 helyett milyen tranzisztorok jók? Tesla NZC 431-es lemezjátszóban van,a T7,T8 jelölésü tranzisztorok. Köszönöm a segitséget! A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2017
A KF506 kapható:
KF506 A KFY16 helyettesíthető: KFY16 helyettesítő A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |