Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv
A csatolt képen látható sokak által megépített quad-hoz keresek nyomtatható nyákrajzot. Előre is kösz. Bocs a minőségért. :worship:
Tessék, kicsit rossz minőség de én ezalapján már több Quad-ot után építettem.
Hello
A quad405-erősítőbe lehet végtranzisztorként darlingtonokat használni?Mit kell hozzá kicserélni? köszönöm
Röviden és tömören: nem lehet.
Rendben.Köszönöm
Ha végtranyokat duplázok mit kell még megdupláznom(quad)?És ha a meghajtók helyet bd246C-t rakok, jó lesz e?
köszönöm
SZia
Nem a teljesítmény miatt dupláznák, hanem a stabilitás miatt. Kösz a választ
Szevasztok!Csinaltam negy darabot a 200W-os Urban fele Quadbol,es az volna a keredesem hogy lehet e a quadot hidalni?,csatolom az aramkort is amivel szeretnem hidalni.Megszeretnem csinalni az erositot hogy legyen 2x400W-os.lA trafoim 450W-osak,es 8darab 10000mikros kondit tenek hozza 63V-ra,es ket darab 35A-es 400V-ra egyenhidat tenek az alimentalasba.Szerintetek mefelelo lene neki ez az alimentalas?.Ja es mire kell ugyelni ha hidalom a Quadot,egyaltalan valtozik a Quad parameterei vagy vedelme ha hidalom?.Valaszotokat elore is Koszonom!!
Meg valami,2 darab trafot tenek hoza!
Igen, lehet hidalni. Hűtésre figyelj. Trafó picit kicsi, de úgy se sinust hallgatsz hanem zenét.
Koszi sound.man a gyors valaszt.Kiprobalom oszt meglasuk mi sul ki belole.
Például a végtranzisztorok, ha kicsi a hűtés. Én is hidaltam két 200W-os Quadot, eddig hiba nélkül. Az egyik elektro újságban jelent meg aktív hangváltó kapcsolás, két mély kimenete volt, egy normál, és egy fázis fordított, és ezt használtam, így a Quadok csak mélyet erősítenek, de gyönyörűen szól a hangfal, még nagy hangerőn is...
Szevasz Tomi20!Nem tudnad ide felteni azt a hangvalto kapcsolast mert erdekelne engemet is.Ja es te milyen alimentalast epitetel meg a Quadokhoz?. Nem valtozot meg a Quad parameterei,esetleg a vedelme hogy hidaltad?.Koszi a valaszt elore is!
Egy ujab kerdes:Hany ohmon kell hogy hasznaljam a Quadot ha ket darab 200W-os-t hidalok?.A valaszt koszi elore is!!.Ja es jo volna ha valaszolnatok az ezeloti kerdesemre is,ha megkerhetlek beneteket.szevasztok!
Csak 8 ohm -os terheléssel terhelheted 4-el meg se próbáld! Paraméterei nem hiszem hogy változnak ha hidalod.
Heló
A rajzát már én is vadászom egy ideje, mert egy winyó halálakor elveszett az is sajna. Valóban csak 8 ohm- mal szabad terhelni. A rövid zár védelmet nem próbáltam, remélem nem is lesz rá szükség, de nem hiszem hogy változna a hidalástól. A pufferem kevés ezekhez a végfokokhoz, most 10000µF/63V kondi van benne tápáganként, de legalább kell bele még ennyi, a napokban bele is építem.
Szevasztok.Koszi valaszotokat,majd akor csak 8 ohmon fogom hajtani a quadokat.
sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van ez a 200W-os quad, ezt át lehetne alakítani valahogy ugy hogy ne 200W-ot adjon le hanem 400W-ot 8 ohm-on? A tápfesz emelésen kívűl mit kéne benne kicserélnem hogy bírja ezt az elég nagy teljesítményt? Válaszotokat előre is köszönöm! Udv.: Roland
Ha hidalsz két quad-ot akkor 400w lesz 8 ohm -ra.
Ha hidalsz kétszeresére nő a minimális terhelőimpedancia. Tehát az 400W/16ohm lesz. Asszem. Vagy simán 4ohm?
és ha ugy csinálnám hogy beraknák még 1-1 végfokot vagy akár 2-2 végfokot és megemelném a tápfeszt mondjuk +-70, +-80V-ra?
Igen. A 200w-os quad 200w-ot tud 4 ohm -ra és 100W-ot 8 ohm -ra. Teáht ha hidaljuk 400w lesz 8 ohm -on.
Ha MJ15003 van benne akkor nem bírná a +-70v-ot. Ha meg nagyobb tranyókat teszel bele ami bírja a feszt akkor is eléggé instabil lesz már szerintem. Jah és +- 80v-ról nem is tudna 8 ohm -on 400w-ot.
szóval ezt a megoldást ezt felejtsem el
eből a kapcsolásból mekkora teljesítményt lehetne kivenni maximum 1 kis tuningal?
Olyan 200w-ot. Én nem tunningolnám tovább a quadot max hidalnám és ha te is ezt tennéd akko meglenne a teljesítmény ami kell.
Sziasztok
Ezt a Quad-ot szeretném megcsinálni.szeretném megérdeklődni valaki szakitól,hogy jó lenne-e minőségromlás nélkül ha az MJ 15003-as tranyót mondjuk 2db 2N 3773-mal helyettesíteném valahogy (ha lehet) mert abból van itthon jó pár darab.Előre is köszi.
Nekem a következő tapasztalatom volt. Zárt ládában mélynyomó + piezo.
A mélylökéseknél nekem is reccsent, és sokáig nem tudam az okot. Az ok az volt, hogy a piezo nem volt tökéletesen (légmentesen) zárt a mágnesnél, és a mélylökésnél valamennyi levegő nyomás érte, ezért meglökte a membránt, egészen a határig, ami kellemetlen reccsenő hangot adott. Sziloplaszt a résbe, és a reccsegés elmúlt. Soha nem gondoltam volna. |
Bejelentkezés
Hirdetés |