Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
100µF/25V átmérő: 6,3mm hossz:12mm
4,7µF/63V átmérő: 5mm hossz: 11mm 10pF/63V lábtávolság: 2,54mm 330nF/63V lábtávolság 5mm, vagy 5,08mm vagy 7,5mm
Sziasztok!
Még nem terveztem NYÁK-ot, most próbálkozom először. Szóval a deguss-féle hőszabályzó kapcsolást szeretném megépíteni, de nem kedvelem az SMD-alkatrészeket. Ezért gondoltam, hogy tervezek magamnak egy másik NYÁK-ot, "normális" alkatrészekhez. Ebben szeretnék segítséget kérni: csináltam egyet az Eagle-lel, de szerintem elég érdekes lett. Légyszi ellenőrizzétek le, hogy működőképes-e vagy csináljak egy teljesen újat! Köszi előre is!
Szintaktikailag (én nemtaláltam) nincs hiba a nyáktervedben,
De egy kis OPTIKAI TUNING viszont ráférne! Lehetne célszetüsíteni egy két nyomvonalat... De mit irtad, Igy első nekifutásra, tényleg nem rossz!
Köszi az ellenőrzést. Most fogom Sprint Layouttal megpróbálni, így elsőre jobban tetszik mint az Eagle. Majd küldöm azt is! :yes:
Na itt az új terv. Szerintem egész tűrhető lett!
Szia !
Az autoroutot használod, de az nagyon gyér ebben a programban. Egy picit változtattam pár helyen, ha gondolod.... De nézd át mert volt egy rész ami nem volt tiszta számomra, hogy az GND, vagy sem. Üdv!
Köszi szépen! Leszedem róla a bave00 feliratot...
Most, hogy összehasonlítottam a két rajzot, tényleg nagyon gyenge az autoroute. Átnéztem, és szerintem minden teljesen jó!
sziasztok
ezt a kapcsolási rajzot megterveztem és szeretném ha leellenőriznétek..még eléggé kezdő vagyok szóval nem sikerült tökéletesre:S..pl kellett 2 átkötés is amit ott sárgával jelöltem..előre is köszönöm a segítséget
az előzőben elfelejtettem a jelöléseket berakni
Csak nekem nem müködik a link!? :nemtudom:
Vagy tényleg csak a BSS kezdőoldalára mutat, az elvirajz helyett.
hoppá..elnézét véletlen rosz linket raktam be:S..itt
a rajz
Azért így kicsit könyebb! A következő hibákat találtam:
1.-2.-lábra (C6) 10µF-os kondi +oldala megy! (C6) 10µF - oldala GND-re. 3.-7.-11.-láb GND (azaz -UT!!)! S nem +UT!!! 4.-láb (C3) 100µF-os kondi +oldala megy rá! A (C3) 100µF-os kondi -oldala a GND-re!!! Ez nem jó! 5.-13.-lábakra a +UT megy rá, és nem GND!!! < 14.láb R1 és (47uF) C2+. Ha a kocka a pozitív, akkor OK! > < C2 - a GND-re megy. OK! > < 16.-17.-láb a C1+ ra. Ha a kocka a pozitív, akkor OK! > Szóval alaposan ellenőrizni kell a kapcsolást!!! [off] A hangszórók + - oldalát nem is néztem, de azok polaritását is jelezned kellene!
:eek2: hát ezt nem értem mert pl az első szerintem kapásból jó(a kondik pozitívja az a kocka forrpont)
2.at javítottam 3.szintén jó szerintem és a többi rossz és azokat is javítottam:S..bocsi a rossz tervért de még eléggé kezdő vagyok
Igen a kondiknál tényleg a négyzetes forrfül a + pólus.
Megtévesztett, hogy egymásra pakolta a jelöléseket és nemlehetett elsőre látni, hogy ki kivel van... Alaposabban átnéztem a zajzod. S egy kicsit rendbetettem. Megpróbáltam a leg kevesebbet módosítami, hogy lásd a különbséget. Az alkatrészeid megvannak az erősítőhőz? Valszeg nincsenek :no: mert az alkatrészek lábtávolsága sem egyezik (főleg az IC) és ezt is be kell állítani. A PBC-ben alapból COL mértékegység van beállítba, s ha lehet inkább mm-ben méteretezzünk! Sokkal könnyeb! ...Kár, hogy az alkatrészlista a SOT243 -1 es tokot nem tartalmazza, sokkal könyeb lenne a tervetés... Méret beállítás: Idézet: fülben a „View > Options > View” Idézet: .„Display unit: mm” Idézet: (A legtöbb alkatrésznek ez a lábtávolsága. )„Display grid > Grid spacing (mm): 2.54” A Idézet: Bejelölve.„Show grid” A Idézet: S „Snap to grid > Snap spacing (mm): 0.635” Idézet: Bejelölve!„Snap to grid” Ez kezdetnek elég! A többi majd kialakul. Elég egyszerü ez az ExpreszPCB... :yes:
uhh köszi hát azt hiszem hogy még gyakorolnom kell ezt a tervezgetést mert az én rosszamban is szanaszét vannak a vezetősávok a te jódban pedig sokkal átláthatóbb..igen a 2200as kondit tegnap szereztem be és már látom hogy annak nagyobb a lábtávolsága..köszi a segítséget
Nincsmit! Gyakorlat teszi a mestert... :yes:
Sziasztok!
kifejezetten ehez kellene egy nyákrajz,amit filccel is könynen a nyákra tudok rajzolni: http://skory.gylcomp.hu/urh/urh.html Előre is köszi a segítséget!
Szia!
>>> EZ <<< a vázlat miért nem jó??? ((( Link a rajz lelőhelyére... ))) Hamár úgyis kézzel fogod megrajzolni... Persze jólenne pontosítani, hogy melyik a kiszemelt kapcsolás amit nyákra szeretnél vetni. ÜDV.
Sziasztok!
Ezt a kérdést már feltettem 1x, de vszinű rossz topicban, ezért megismétlem. A pt-boat.com oldalán találtam ezt az igéretes sebességszabályzót. Szépen berajzoltam DipTrace-be, de a nyák készítésnél megakadtam, 2 nap alatt sem sikerült épkézláb alkatrész elhelyezést elérnem. Nem tudná valaki megcsinálni? Nagyon megköszönném. 1 oldalas nyákra kellene. A második változatban a 2db ne555-t helyetesítettem 1db ne556-tal.
Szia !
Azért nem kaptál választ szerintem, mert DipTrace-el kevesen foglalkoznak, és nem jártak erre. Üdv!
... Valamint az elvi rajzhoz egy pontos link is sokat segítene. ...
... http://www.pt-boat.com/ :nemtudom: ... ... PL: Electrics - Speedcontroller ...
Bocsi, de én úgy szoktam, hogy először tervezgetem ceruza + radír kíséretében kázzel papíron. Amikor látom, hogy melyik alkatrészt merre érdemes elhelyezni a huzalozás miatt, akkor mehet paneltervező progival. Így kevesebb is a munka vele.
A mechanikus paneltervezés pedig fejleszti a creatív gondolkodást!
Bármilyen paneltervezés kreativitás-fejlesztő.
Mit csináljak ha matekos vagyok. A barkácsolás még megy, de már több napom ráment az alkatrész rendezgetésre. Valami mindig rossz helyen van.
At hittem a már bevitt, kész séma segítség. Már egész gyakorlott vagyok benne. Elsőnek Eagle-val kezdtem, majd DipTrace végül MultiSim. A még a DipTrace volt a legemberibb bár ott az alkatrész katalogus volt furcsa. A Multisim teljes kiakasztott, a nyáktervőben igen nehezen tudtam odébb pakolni az alkatrészeket. Végül is DipTrace-ban már van egy nyáktervem, de tul sok benne az átkötés (az 1 oldalásság átka) ill. még nem sikerült beleférnem a hajó által megszabott 11x6.5cm keretbe.
Szia!
Küld el az EAGLE-ben készült sch, és brd fájlokat. Üdv!
Azt hittem ha felteszem a DipTrace-s kapcsrajzot és elmondom honnan van az eredeti az elég.
Egy kérdés, teli van ez a kapcsolás VCC és föld közé betett kondikkal. Mire jó ez? A VCC a kapcsolás minden pontján VCC és ugyanez igaz a földre is. Vagyis tök mindegy lenne, hogy hová rakom őket. Akkor viszont minek annyi, elég lenne 1 is?! |
Bejelentkezés
Hirdetés |