Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   145 / 1388
(#) karesz49 válasza skoda555 hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Talán próbáld ki a sima de jó minőségű fénymásoló papítr (80g), azzal is kell, hogy menjen, ha a nyomtatód nem égeti be túlságosan. 1 próbát megér.
(#) skoda555 válasza karesz49 hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Hm szóval azt is tömegre mérik. Lehet, hogy az volt ám. Bár egyik helyen mintha simább lett volna. Na majd meglátjuk. Kösz a segítségeket.
(#) PCB válasza karesz49 hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Nem jó !
(#) karesz49 válasza PCB hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Ha sima ujságpapírra nyomtatsz azt is át tudod vasalni, ha nem, akkor mást se. Nem akarom leírni, hogy miért, mert hosszú lenne megmagyarázni.
(#) PCB válasza karesz49 hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Szia !

Olyan papírra ami a festéket elnyeli hiába nyomtatsz.
Lehet nyomtatni műnyomóra, etikettre, pauszra,írásvetitő fóliára, CKM borítóra, de sima újságpapírra, aminek a felülete nem ilyen felesleges.

Üdv!
(#) bbalazs_ válasza karesz49 hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Én röviden leirom nektek,mert en is szivtam ezzel:
a leaztataskor a papirszalacskak beleragadva maradnak az olvasztott tonerporba, ezek a maratofolyadekot hajszalcsovessegen alapulva belevezetik a vezetekek kozepebe, ronda, szivacsos vezetoket eredmenyezve.
(#) feki00 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Most szabadítottál meg kb fél éve tartó fejtöréstől El nem tudtam képzelni hogy mi a pokoltól ilyenek a nyákjaim, volt ami csak a felszínen volt pöttyös de akadt "lukas" is.

Bár én magazinpapírt használok de a rostok ott vannak, nekem csak az szúrt szemet hogy ledörzsölés után "szőrös" volt a toner
(#) PCB válasza feki00 hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Szia !

Keress műnyomópapírt és arra nyomtass !

Üdv!
(#) skoda555 hozzászólása Ápr 15, 2008 /

Úgy átlagban amúgy mennyi ideig kell vasalni a műnyomót? Hány grammossal szoktátok? (abból már következtethetek) Ja meg az áztatási idő?
Vegyünk alapul egy kb 10*10 cm lemezt, vagy amivel van tapasztalat.
(#) imbra válasza skoda555 hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Üdv!
Ezt a műnyomó papírt inkább írószerben, vagy olyan helyen ahol csinálnak névjegykártyát. Keménysége mint kb. a műszaki rajzlapnak. Fény felé fordítva kicsit fényes a felülete. A 80gr feletti vastagabb. Sima fénymásoló papír nem jó, legalábbis nekem sehogy nem voltjó.
10*10-es panelt készítek mostanában sokat. Én 80gr-ost használok, fényeset. Mint írtam azért kell a fényes mert a lézer nyomtatóval erre a felületre nyomtatsz, hogy ne ívódjon be a papírba a por. Ezt vasalom csutka hőfokon 4-szer. Ha kihült, áztatom amíg könnyen le nem jön (kb 1 óra már jó)
(#) kaqkk válasza imbra hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Én vízbe rakva kézzel ledörzsölöm a papírt kb 1 perc alatt!
pozíció rajzolatnál körömkefét is használtam már és az is jó lett !
(#) compot hozzászólása Ápr 17, 2008 /

Sziasztok!

A pt-boat.com oldalán találtam ezt az igéretes sebességszabályzót. Szépen berajzoltam DipTrace-be, de a nyák készítésnél megakadtam, 2 nap alatt sem sikerült épkézláb alkatrész elhelyezést elérnem. Nem tudná valaki megcsinálni? Nagyon megköszönném.

1 oldalas nyákra kellene.
A második változatban a 2db ne555-t helyetesítettem 1db ne556-tal.
(#) vadas111 hozzászólása Ápr 17, 2008 /

Sziasztok!
azt szeretném kérdezni milyen fúróval végzitek a forszemek fúrását? (fordulatszám, teljesítmény, minimális befogható fúróhegy) És esetleg hol tudok ilyen fúrót beszerezni?
(#) gyula1 hozzászólása Ápr 17, 2008 /

Sziasztok

Van egy laser nyomtatóm és pauszpapírra nyomtattam a nyáktervet de az átvasalás valahogy nem sikerült a fele nem tapadt rá a nyákra mi lehet az oka?

Hiába áztattam a pauszt le csak a fele maradt ott.
(#) kaqkk válasza vadas111 hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Minidrill- nek hívják és már 3-ezer körül kapsz a b...max- ban De olyat vegyél ami min 0.8 ast befog !
(#) szabi83 válasza gyula1 hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Idézet:
„a fele nem tapadt rá a nyákra mi lehet az oka”

Oka lehet,..
- panel nincs megtisztítva rendesen
- vasalási idő kevés
- vasaló hőfoka alacsony
- kevés a festék mennyisége
- satöbbi,..
(#) gulasoft válasza vadas111 hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Én nagy asztali fúróval, a minidrillel szembeni előnyök:
függőleges lyuk
precíz fúrás (sokkal pontosabban pozicionálhatsz vele)
0.5-ös fúró nem törik vele, minidrillnél szinte tuti, hogy beletöröd.
gyorsabb fúrás (erősebb az előtolás)
Tescoban vettem kb. 12.000Ft volt akciósan, és persze nem csak nyákfúrásra jó.
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Igazad van az állványos fúró a legjobb a célra, de a legtöbb minidrillhez is lehet állványt kapni, de készíteni sem ördöngősség !
(#) gulasoft válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

ja láttunk már szép megoldásokat, csak hát az mégsem lesz attól állványos, és mondom a minidrill tényleg leginkább nyákfúrásra való, a nagy állványos meg mindenre, persze ettől drágább is.
(kint van a garázsban, télen mikor hideg volt, megdermedt benne a gépzsír és alig akart elindulni. Mókás volt, előtte fel kellett melegíteni hajszárítóval, egyébként istencsászár atom jó)
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Az én minidillemhez most készül az (állvány)ha kész lessz
teszek fel képet róla .
(#) skoda555 hozzászólása Ápr 17, 2008 /

Vasalásos technológia... Eddig 2-vel felsültem. A papír szerintem tényleg műnyomó, szép fényes, már már műanyagnak hat kicsit. Cif-fel átmentem a lemezen, aztán 800-as csiszoló, aztán megint Cif. Nyákterv rögzít, vasalás max hőfokon 5 percig, "vasaló" mozdulatokkal, kis erőkifejtéssel. Áztatás. Fele a nyákon, fele a papíron. Szívás.
A poén, hogy szinte ugyanott nem tapadt rá, ahol az első vasaláskor. Nem elég tiszta a felület? Tovább kell vasalni?
Nem adom fel! Ha másnak sikerült, nekem is fog. :yes:
(#) szabi83 válasza skoda555 hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Az a gáz, hogy a ciffet megba....tod, kevés az ide... használj VIM-et..

Üdv
(#) imbra válasza skoda555 hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Üdv!

Én mondjuk minimum négyszer vasalok. Vagyis végigmegyek a vasalóval, várok amíg kézmeleg lesz a nyák, majd újravasalom.
(#) imbra válasza imbra hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Üdv! Igaza van, cif nem jó erre!
(#) karesz49 válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Az asztali fúró előnyeit tglalod, nekem már van mind a kettő (asztali és spec nyákfúró). Akkor én elmondom a hátrányait: LASSÚ- de nagyon, üt- a 0,8-as fúrók nem szeretik az ütést, nagydarab- ide finom apró dolgok kellenek, stb. Csináltam 1 spec nyákfúrót (semmi pénz csak 1 kis munka) nézd meg a fotót. A minidrill nagy fordulaton is tud menni és egész jól bírja a kiképzést. Persze ez csak 1 ötlet, csinálhatsz pl. fotónagyító álványból is.
(#) zsoltee0001 válasza karesz49 hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Hi
nem akarok beleszólni, de nekem is asztali fúróm van, valami einhell világmárka. Igaz a tokmány cserélt, mérőóra szerint 0,1mm körüli ütése van, bármilyen kicsi fúró befogható.
ha minden fúrás előtt rendesen meghúzom a tokmányt akkor örök élet.
amúgy a nyákfúród pöpec, valahol láttam már a képét.
üdv
(#) karesz49 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Szia, én nem bántani akartam azokat az embereket akik asztali fúróval dolgoznak, én is rengeteget használom, az einhell valóban világmárka (mükszik és ez a fontos). A nyákfórót csak azért csináltam, hogy a kis apró kütyük miatt ne keljen álnom az asztali fúró mellett, ezt ugye oda teszem ahová akarom. Lehet, hogy már előbb itt is eldicsekedtem vele, azt láthattad. üdv.Karesz
(#) zsoltee0001 válasza skoda555 hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

hali
a 800 as papír túl dúrva, használj 1200-ast, vagy még finomabbat. utánna ne Cif-ezd, hanem acetonnal mosd le, azután mehet a vasalás.
a vasalónak az a hátránya, hogy kemény a felülete, és nem egyenletes a nyomás, hiába sík mindkét felület,
nem az 5 percen van a hangsúly, nem is azon, hogy barnára kell pirítani a papírt.
én már rég nem vasalóval csinálom a nyákokat, másológép fixálójából csináltam nyákvasalót, síma A4-es papírt használok. és elmondhatom, hogy ég és föld a külömbség. Mivel abban gumihenger van ezért egyenletesen, minden pontra kifejti a nyomóerőt.
üdv
(#) gulasoft válasza karesz49 hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Már hogy lenne lassú?? spec ebben az ékszíjat át lehet rakni, úgy pörög mint az állat, és egyáltalán nem üt!
Azért a tekerő karos előtolást ne próbáld már a bréhelt húzókarossal összehasonlítani!!! A tiednek ami az előnye az a hátránya is. Könnyen mozgatható, viszont nem is olyan stabil mint az asztali. Szóval a Tiéd olcsó, mozgatható, de kevésbé stabil, és mégis csak bréhelés.
Elektoműszerész suliban végeztem már több mint 20 éve, ott is ilyet használtunk, ég és föld a minidrill meg ez.
(#) karesz49 válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Relatív dolog mi a lassúság, az én minidrillem forog 25.000-ret a te fúród forog 2000-ret. 1 vídia fúrónak 0.8mm nem kell, hogy kajtasson elég ha üt 0.05mm-t és eltörik, a minidrill nem üt semmit. Mit gondolsz a gyári nyákfúrók miért forognak több mint 40.000-ret. De te tudod, engem az se bánt ha písztolyfúróval fúrod
Következő: »»   145 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem