Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Talán próbáld ki a sima de jó minőségű fénymásoló papítr (80g), azzal is kell, hogy menjen, ha a nyomtatód nem égeti be túlságosan. 1 próbát megér.
Hm szóval azt is tömegre mérik. Lehet, hogy az volt ám. Bár egyik helyen mintha simább lett volna. Na majd meglátjuk. Kösz a segítségeket.
Ha sima ujságpapírra nyomtatsz azt is át tudod vasalni, ha nem, akkor mást se. Nem akarom leírni, hogy miért, mert hosszú lenne megmagyarázni.
Szia !
Olyan papírra ami a festéket elnyeli hiába nyomtatsz. Lehet nyomtatni műnyomóra, etikettre, pauszra,írásvetitő fóliára, CKM borítóra, de sima újságpapírra, aminek a felülete nem ilyen felesleges. Üdv!
Én röviden leirom nektek,mert en is szivtam ezzel:
a leaztataskor a papirszalacskak beleragadva maradnak az olvasztott tonerporba, ezek a maratofolyadekot hajszalcsovessegen alapulva belevezetik a vezetekek kozepebe, ronda, szivacsos vezetoket eredmenyezve.
Most szabadítottál meg kb fél éve tartó fejtöréstől
![]() Bár én magazinpapírt használok de a rostok ott vannak, nekem csak az szúrt szemet hogy ledörzsölés után "szőrös" volt a toner ![]()
Szia !
Keress műnyomópapírt és arra nyomtass ! Üdv!
Úgy átlagban amúgy mennyi ideig kell vasalni a műnyomót? Hány grammossal szoktátok? (abból már következtethetek) Ja meg az áztatási idő?
Vegyünk alapul egy kb 10*10 cm lemezt, vagy amivel van tapasztalat.
Üdv!
Ezt a műnyomó papírt inkább írószerben, vagy olyan helyen ahol csinálnak névjegykártyát. Keménysége mint kb. a műszaki rajzlapnak. Fény felé fordítva kicsit fényes a felülete. A 80gr feletti vastagabb. Sima fénymásoló papír nem jó, legalábbis nekem sehogy nem voltjó. 10*10-es panelt készítek mostanában sokat. Én 80gr-ost használok, fényeset. Mint írtam azért kell a fényes mert a lézer nyomtatóval erre a felületre nyomtatsz, hogy ne ívódjon be a papírba a por. Ezt vasalom csutka hőfokon 4-szer. Ha kihült, áztatom amíg könnyen le nem jön (kb 1 óra már jó)
Én vízbe rakva kézzel ledörzsölöm a papírt kb 1 perc alatt!
pozíció rajzolatnál körömkefét is használtam már és az is jó lett !
Sziasztok!
A pt-boat.com oldalán találtam ezt az igéretes sebességszabályzót. Szépen berajzoltam DipTrace-be, de a nyák készítésnél megakadtam, 2 nap alatt sem sikerült épkézláb alkatrész elhelyezést elérnem. Nem tudná valaki megcsinálni? Nagyon megköszönném. 1 oldalas nyákra kellene. A második változatban a 2db ne555-t helyetesítettem 1db ne556-tal.
Sziasztok!
azt szeretném kérdezni milyen fúróval végzitek a forszemek fúrását? (fordulatszám, teljesítmény, minimális befogható fúróhegy) És esetleg hol tudok ilyen fúrót beszerezni?
Sziasztok
Van egy laser nyomtatóm és pauszpapírra nyomtattam a nyáktervet de az átvasalás valahogy nem sikerült a fele nem tapadt rá a nyákra mi lehet az oka? Hiába áztattam a pauszt le csak a fele maradt ott. ![]()
Minidrill- nek hívják és már 3-ezer körül kapsz a b...max- ban De olyat vegyél ami min 0.8 ast befog !
Idézet: „a fele nem tapadt rá a nyákra mi lehet az oka” Oka lehet,.. - panel nincs megtisztítva rendesen - vasalási idő kevés - vasaló hőfoka alacsony - kevés a festék mennyisége - satöbbi,..
Én nagy asztali fúróval, a minidrillel szembeni előnyök:
függőleges lyuk precíz fúrás (sokkal pontosabban pozicionálhatsz vele) 0.5-ös fúró nem törik vele, minidrillnél szinte tuti, hogy beletöröd. gyorsabb fúrás (erősebb az előtolás) Tescoban vettem kb. 12.000Ft volt akciósan, és persze nem csak nyákfúrásra jó.
Igazad van az állványos fúró a legjobb a célra, de a legtöbb minidrillhez is lehet állványt kapni, de készíteni sem ördöngősség !
ja láttunk már szép megoldásokat, csak hát az mégsem lesz attól állványos, és mondom a minidrill tényleg leginkább nyákfúrásra való, a nagy állványos meg mindenre, persze ettől drágább is.
(kint van a garázsban, télen mikor hideg volt, megdermedt benne a gépzsír és alig akart elindulni. Mókás volt, előtte fel kellett melegíteni hajszárítóval, egyébként istencsászár atom jó)
Az én minidillemhez most készül az (állvány)ha kész lessz
teszek fel képet róla .
Vasalásos technológia... Eddig 2-vel felsültem. A papír szerintem tényleg műnyomó, szép fényes, már már műanyagnak hat kicsit. Cif-fel átmentem a lemezen, aztán 800-as csiszoló, aztán megint Cif. Nyákterv rögzít, vasalás max hőfokon 5 percig, "vasaló" mozdulatokkal, kis erőkifejtéssel. Áztatás. Fele a nyákon, fele a papíron. Szívás.
A poén, hogy szinte ugyanott nem tapadt rá, ahol az első vasaláskor. Nem elég tiszta a felület? Tovább kell vasalni? Nem adom fel! Ha másnak sikerült, nekem is fog. :yes:
Az a gáz, hogy a ciffet megba....tod, kevés az ide... használj VIM-et..
Üdv ![]()
Üdv!
Én mondjuk minimum négyszer vasalok. Vagyis végigmegyek a vasalóval, várok amíg kézmeleg lesz a nyák, majd újravasalom.
Az asztali fúró előnyeit tglalod, nekem már van mind a kettő (asztali és spec nyákfúró). Akkor én elmondom a hátrányait: LASSÚ- de nagyon, üt- a 0,8-as fúrók nem szeretik az ütést, nagydarab- ide finom apró dolgok kellenek, stb. Csináltam 1 spec nyákfúrót (semmi pénz csak 1 kis munka) nézd meg a fotót. A minidrill nagy fordulaton is tud menni és egész jól bírja a kiképzést. Persze ez csak 1 ötlet, csinálhatsz pl. fotónagyító álványból is.
Hi
nem akarok beleszólni, de nekem is asztali fúróm van, valami einhell világmárka. Igaz a tokmány cserélt, mérőóra szerint 0,1mm körüli ütése van, bármilyen kicsi fúró befogható. ha minden fúrás előtt rendesen meghúzom a tokmányt akkor örök élet. amúgy a nyákfúród pöpec, valahol láttam már a képét. üdv
Szia, én nem bántani akartam azokat az embereket akik asztali fúróval dolgoznak, én is rengeteget használom, az einhell valóban világmárka (mükszik és ez a fontos). A nyákfórót csak azért csináltam, hogy a kis apró kütyük miatt ne keljen álnom az asztali fúró mellett, ezt ugye oda teszem ahová akarom. Lehet, hogy már előbb itt is eldicsekedtem vele, azt láthattad. üdv.Karesz
hali
a 800 as papír túl dúrva, használj 1200-ast, vagy még finomabbat. utánna ne Cif-ezd, hanem acetonnal mosd le, azután mehet a vasalás. a vasalónak az a hátránya, hogy kemény a felülete, és nem egyenletes a nyomás, hiába sík mindkét felület, nem az 5 percen van a hangsúly, nem is azon, hogy barnára kell pirítani a papírt. én már rég nem vasalóval csinálom a nyákokat, másológép fixálójából csináltam nyákvasalót, síma A4-es papírt használok. és elmondhatom, hogy ég és föld a külömbség. Mivel abban gumihenger van ezért egyenletesen, minden pontra kifejti a nyomóerőt. üdv
Már hogy lenne lassú?? spec ebben az ékszíjat át lehet rakni, úgy pörög mint az állat, és egyáltalán nem üt!
Azért a tekerő karos előtolást ne próbáld már a bréhelt húzókarossal összehasonlítani!!! A tiednek ami az előnye az a hátránya is. Könnyen mozgatható, viszont nem is olyan stabil mint az asztali. Szóval a Tiéd olcsó, mozgatható, de kevésbé stabil, és mégis csak bréhelés. Elektoműszerész suliban végeztem már több mint 20 éve, ott is ilyet használtunk, ég és föld a minidrill meg ez.
Relatív dolog mi a lassúság, az én minidrillem forog 25.000-ret a te fúród forog 2000-ret. 1 vídia fúrónak 0.8mm nem kell, hogy kajtasson elég ha üt 0.05mm-t és eltörik, a minidrill nem üt semmit. Mit gondolsz a gyári nyákfúrók miért forognak több mint 40.000-ret. De te tudod, engem az se bánt ha písztolyfúróval fúrod
|
Bejelentkezés
Hirdetés |