Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem is gondolná az ember, hogy 2017-ben még olvas olyan "értelmes" hozzászólást, miszerint az SMS valami csúnya dolog.
![]() ![]()
Már vissza is jöttél? A-ból, B-be szokás menni, a nyíl is azt mutatja.
![]() ![]()
Az M3 metró meg füstölt... Volt is szirénázás reggel a Kerepesin, vonultak a BKK/BKV műszaki mentői.
Gondolom a fékező ellenállások füstöltek ki megint. Gondolom már nem tudják az eredeti értéküket, vagy több nem jó köztük, így a többi még fent maradó jóra nagyobb áram jut és paff.
De miért nem cserélik ki őket?
Ha azzal mennének az autók ma is, lehet hogy fát már csak a könyvekben látnánk
![]() ![]() jól nyomja A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2017
Szász svájc? Ott voltam nász úton vagy 3 éve.
Sziasztok!
Ma (2017.10.19.) 12:22 körül volt egy baleset a Bogdáni út és Szentendrei út kereszteződésében, ahol motor találkozott személyautóval. Ahogy én megkérdeztem a motorost, "jól" volt utána (nem esett baja), de nem sikerült az elérhetőségét megszerezni, hogy oda tudjam adni neki a kocsimba rögzített kamera felvételét az esetről. Amennyiben mégis igényt tartana rá, jelentkezzen nálam, a felvételt elmentettem és három munkanapig megőrzöm. Megosztós oldalakra nem fog kikerülni! Engem elérni legjobb, ha a hobbielektronika.hu profilomon ( https://www.hobbielektronika.hu/user/12122.html ) keresztül próbál, így nem terjesztjük boldog-boldogtalannak az elérhetőségeim. Abban kérném a segítségeteket, hogy aki jár az arckönyvön, az ossza meg a fenti kiírást, hátha segít a (jelen esetben vétlen) motorosnak, s ő el tud jutni hozzám, hogy oda tudjam neki adni a felvételt.
Nem lenne eyszerűbb egyből a rendőrségre vinni a videót? Vagy elküldeni nekik? Ha történt feljelentés vagy bármi eljárás, akkor hozzá tudják csatolni a videódat is, hiszen nekik is meg van a helyszín, időpont, rendszám, stb.
Minden tiszteletem tied, hogy próbálsz segíteni, nehogy félre értsd! A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2017
Ha nem volt rendőrségi intézkedés, akkor ezzel a lépéssel rögtön sikerülne elmarasztalni az autóst, ami nem célom. Szerencsétlen nőszemély nem adta meg az elsőbbséget és rákanyarodott a szembe jövő motorosra. Viszont ezután félreállt, és nem hajtott el, így akár békésen meg is egyezhettek (az ijedelem látszott az arcán, mikor kiszállt és odament a motoroshoz). A motoros srác az alatt a pár szó alatt, amit váltottunk egymással, nem volt agresszív, nem kiabált, nem morgott, így én bízom benne, hogy ez a véletlen baleset tényleg csak anyagi kárral végződött, aztán a biztosítók elrendezik egymás közt a dolgot.
Viszont az ördögnek azért karikásak a szemei, mert nem alszik, így a lehetőséget én felajánlottam. Ha sikerül eljutnia hozzá az üzenetnek és él vele, akkor jó, ha nem, akkor se bánkódom, én jól fogok aludni azzal a tudattal, hogy legalább megpróbáltam.
Talán más technológiát kellene használni. Mondjuk hűtött söntöket, ami soha nem megy tönkre. Esetleg alu+mágnes féket stb. Ez lenne a dolga a konstruktőröknek. Szomorú, hogy ennyi pénzért képtelenek kiizzadni egy műszakilag korrekt megoldást, amikor ezt már évtizedekkel ezelőtt is meg lehetett oldani jól. Azóta csak fejlődött a technológia. Igaz az emberiség butul.
Tudtam, hogy ismerős ez a video. Olyan De ja vu érzésem volt. Meg is van: Mr Fusion.
Akár vissza is lehetne termelni a hálózatba az áramot valamilyen módon ha lenne generátor üzem.
De nem hiszem hogy olyan nagyon bonyolult lenne akár vízhűteni a söntöket.
Dehogyis csak kíváncsi voltam mekkora a táv. Amíg nem lesz meg a ház ára nem utazok haza.
Obertraubling. Mivel kajára nem kell költsek így szinte minden pénzem megmarad.
Én arra leszek kíváncsi, hogy a fogyasztók közül hányan vannak akik az időszakos használatra tervezett dolgokat átépítve sokkal strapabíróbb ötlettel állnak elő. Mert otthon én is fabrikálok. A bicikli csomagtartója meglehetősen egyéni módszerrel van rögzítve.
Visszatáplálás, meg vízhűtés, amikor használt sínekre is alig marad pénz miután az összes politikus kiveszi a neki járó összeget?
Amúgy meg a vízhűtés teljesen értelmetlen lenne itt, sőt kifejezetten rontaná az üzembiztonságot.
Valószínű manapság ez már kimarad: m3 metró sín ellenőrzés
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2017
Csak nehogy aztán valaki más kapja ami neked járna.
Gondolom ha lenne akkor az nem vezetett volna síntöréshez, hanem még a belső repedéskor kicserélték volna. Vagy ha nincs sín akkor azt mondják hogy jól van szerelvényt leállít.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |