Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a hozzá szólásokat megmérem a feszt meg a fűtőbetét ellenállását ha kettő van benne!
Sziasztok!
Segítséget kérek hátha eltudom kerülni a szervizet.Philips Saeco Intelia gépről van szó. A szivattyú adta meg magát pont vízkő mentesítés közben.Már tudom ,hogy nem kellet volna kiszedni a főző egységet ebben az állapotban,de kivettem.Vissza állítottam alaphelyzetbe a főzőegységet de nem találkozott a fogaskerékkel.Próbálgattam illesztgetni,sikerült is eltalálni,de mégsem jó mert a zacc ürítő tálca előre van billenve és ebben az állapotban áll meg és nem fojtatja tovább.Próbáltam ,hogy kiveszem a kfe-,az érzékelőket ki iktattam de így sem áll be .Kfe nélkül bekapcsolom lefut és service 4 jelenik meg.Remélem érthetően írtam le!Ha valaki tud kérem segítsen megoldani. Köszönöm!
Sziasztok! Tegnap kaptam ajándékba egy Delonghi Magnifica gépet,javításra szorul,mert olyat csinál bekapcsolás után hogy villog a két zöld led várva hogy melegíti a vizet,aztán kb 3-5 perc múlva a piros led is kigyúl. (Papírja szerint "szervizelő zárólapja nyitva van"
de nincs nyitva. Szerintetek hol kezdjem a hibát keresgélni? Köszönöm a választ!
Szia! Nagy valószínűséggel kazán főtőszál(ak) szakadás. Kb 20-30 e ftból meg is lesz. DE mérni, mérni... Üdv!
Szia! Ezt pontosan hogy lehet kimérni? Azt olvastam hogy ebbe külön fűtőszálat nem lehet venni,egybe van a kazánnal.
UI: ha fűtőszál probléma,attol még nem kéne kinyomja a kávét?,csak esetleg hidegen? A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2017
Így mérjek? Találtam egy videót kb a 10 perctől mér.
Bővebben: Link Az enyémnek más egy kicsit a kazánja. Meg ha jol látom középen a két szilikon csőbe van két hőérzékelő? vagy az micsoda?
Az nem hőérzékelő hanem hőbiztosíték.
Hőbiztosíték Azt ellenállás mérővel mérve zárlatnak kell lennie, ha nem az akkor kiolvadt, cserélni kell a megfelelő hőfokúra. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2017
Köszönöm! Igen ezt akartam írni hőbiztosíték.
Lemértem ezek jók! Megmértem én is a fűtőszálat ahogy a fickó a videóba,ugyan az a jelenség. Nálam 167V ot mutatott a multi,és majd szálszakadással mérve nem csipog meg Ohm mérésen sem mutat semmit. Ez így biztos ez a baj? Kár hogy nem lehet külön cserélni benne fűtőszálat. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2017
Sziasztok!
Mit gondoltok erről: Elég ritkán van használva a kávégép (darálós), és látom, hogy a zacctárolóban penészedik a kávé. Van, hogy 2-3 hétig nem használja senki a gépet. Belül nem penészedhet ugyanígy a kávéőrlemény? Az elhasznált adag kiesik a zacctárolóba, de ha marad egy piciket darab a gépen belül, mondjuk a kitoló mechanikán, vagy a préselőn, akkor az is elkezd penészedni nem?
A naponta használt is tud láthatóan penészedni, ha nincs elég sűrűn takarítva. A meleg párás, gőzös környezet elősegíti a penészedést. A naponta használt kávéfőzőnk központi egysége mellé szóródik némi darált száraz kávé, egy idő után azon látni lehet a penészedést. Nyilván a darálóban is elkezd penészedni, de az olyan kicsi mértékű, hogy a következő darálás eltünteti. A kávéfőző bekapcsolásakori átmosás valamelyest tisztítja a mechanikát, napi használat esetén aránylag penészmentes lehet.
A penész iszonyat gyorsan tud fejlődni. (Egyszer egy restaurátor ismerős mondta, hogy megfelelő páratartalom mellett 10-20 óra alatt papírok teljesen meg tudnak penészedni.)
Elég undorító. Akkor inkább leengedek egy kávét pluszban, az lemossa a penészt, a következő már elvileg "tiszta"...
A jura pont ezért öblít indításkor és leállításkor is.Egyébként készült erről laboros teszt is youtube on fent van németül.Majd belinkelem.
Sziasztok segitseget kernek.
Saeco incanto delux mahlwerk blockiert hibat irja es nem daral. Szetszedtem az egeszet mechanikailag minden rendben van. Mi lehet a hiba?
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, ki milyen szilikon "zsirt" használ? Ést hol szerzitek be? Ezeket mind azért bátorkodom kérdezni mert vettem egy Saeco Incanto kv főzőt és olvasom a karbantartásánál szilikonozást. Koszonettel:Gabcsi
Én ilyet használok.
A "hivatalos" kenőzsír lágyabb, viszont nagyságrendekkel drágább (régebben 1-2000 Ft volt 5g, most meg ennyi..)
Szia!
Az első linkeden, ilyet probálok beszerezni. De itt nem kapható (keszthely). De miért ilyen embertelen árért akarják adni ![]() Köszi. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2017
Szép estét!
Jura S70 Többször produkálta, hogy dupla adag lefőzése után zacctartályba engedte a kávét. Megoldva. Összes tömítés cserélve. Viszont. Mikor megvettem az átmosás a kávékifolyón jött le. Ma estétől, miután összeraktuk, csepptálcába folyik az öblítés. Kávét szépen főz. Ez az állapot vagy a korábbi a jó?
Sziasztok! A testvéremék kaptak (szerintem használtan) egy DeLonghi Magnifica S tipusú kávégépet. Maga a gép "rendesen" működik, viszont a kávé amit főz az inkább nevezhető teának mint kávénak. Ha a kávémennyiség állító tekerőt maximumra tesszük a kávé akkor is szinte áttetsző, csak kávé ízű víz lesz. A gép a kávét kb 4-5 másodpercig darálja, ami szerintem nagyon kevés.Hogyan lehetne több kávét adagolni a vízhez? Sajnos ezen a víz mennyisége nem szabályozható, csak kis pohár, vagy nagy pohár jelzés van a választógombok között. Lehet, hogy ezen van valamilyen programozási lehetőség?
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2017
De mégsem!
Viszont jól működik. Eleddig Sehol semmi leesve. Akkor?
A leeresztő szelepen nem ereszti el a nyomást?Vedd ki a zaccfiókot ékeld ki a mikrokapcsolóját indítsd el és lámpával lesd hogy hol folyik el a víz...
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Jura 500 nem darál. kazán fűt,vizet átnyomja,mindent rendbe csinál,daráló meg se mukkan. Alkatrésznek van egy másik,darálót,hátsó panelt átraktam,ugyan az a jelenség.Kezelő panel más,nem digitális azt nem tudtam próbálni.Azt írja ki,hogy töltsem fel kávéval.
Sziasztok!
Lenne egy Krups EA 8108B70-es kávégépem. Olyat csinál hogy a 4 led folyamatosan világít rajta, nem lehet vele csinálni semmit be sem kapcsol. A kis szám 8ast mutat. Tudnátok segíteni mi lehet a hiba?
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Saeco Odea Giro kávéfőzőm és az lenne a problémám, hogy elkezdi főzni a kávét, majd rövid idő után csak kb. víz jön belőle, üríti a pogácsát és a kazán kifolyó szelepen ami a KPE-be csatlakozik, onnan még elkezd dőlni a víz. Így kb. a beállított mennyiség fele lejön gyenge kávéként, a többi meg az alsó tálcán landol.
Nem tudom, hogy számít-e, de amit most cseréltem a KPE tömítések és a gőzölőnek a csapját, mert el volt repedve. Segítséget előre is köszönöm. Üdv Ádám
Tisztítást, vizkőtelenitést kért, kapott.
Mostmár elöl öblít. Mennyisége expresszónyi a csészében. Imént probáltam: a csepptálcába is öblít. S csepeg kávé után a kifolyó. Új tömítéseknél.
Ugyanígy jártam !!!!
Már ismerem a 'kütty lelkivilágát. Az enyém már üzemel. Ha még nem sikerült megoldanod, megoldás a mellékletben.
Mellékletben, a képen a nyilak nem találkoznak !!!!!!
Össze kell forgatni, és úgy összerakni.
Szia! Az itt folyó párbeszédet olvastad már erről a gépről?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |