Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Múlt héten ugyanezt eljátszottam én is. Ezen a héten már csak a limit tréfált meg.
Ma meg megérkezett az áru...aug. 20-án végződött a licit, aug. 26-án került postára.
Mi van ilyenkor ?
Türelmetlen vagy annyi. No meg a Magyar Kir Posta lassú mint a csiga. Én sűrű elnézések közepette visszaküldeném a zsét. Épp ma jött egy szept 10 én postázott rendelésem, tehát 2 hónapot utazott, de le merem fogadni hogy ebből legalább 1 hónapot itt országon belül.
Ezt azért nem mondanám...amúgy is csak aprópénzről van szó, licittel ez 1.25 USD volt. Persze szívesen kifizetném neki, csak nem tudom hogyan.
Érkezett meg már rendelésem Kínából 7 nap alatt is...
A Posta a legkevésbé tehet erről. A megnövekedett forgalmat nem bírja a NAV.
A fene tudja. Érdemes megnézni pár hozzászólást az alábbi bejegyzések között. Különösen azok érdekesek, melyeket maguk a levélkihordók írtak.
Az elmúlt kb. negyedévben Magyarországra érkezés után max. 2 munkanappal a kezemben voltak a csomagok. Amit kivettek vámolni, de tovább engedtek, további 1 munkanap késést okozott. A nemzetközi utazás (célországba elküldve - célországba megérkezett) 5 nap - 1,5 hónap között változott. A hazáig követhető csomagjaimnál (ilyen nem sok volt) egy esetben sem láttam olyat, hogy a hazai postánál állt volna napokig-hetekig.
Hozzá kell tenni, hogy egyik áru sem volt "problémás" (nagyobb méretű, akkut tartalmazó, NAV ingerküszöbét elérő, stb.).
Egy követhető kínai csomagom, hasonló időszakból:
Vásárlás: szept. 17. Feladás: szept. 20. (lassú volt az eladó...) Mo.-ra érkezett: okt. 1. (még aznap belföldi feldolgozásra továbbítva) Postásnéni kihozta: okt. 2. (SzSzB megyében) Ennyire lassú a Magyar Posta...
Irigyellek érte. Van csomagom, ami a nyomkövető szerint október 3-án érkezett az országba. Persze azóta is várom.
6 csomagot adtak fel szeptemberben, szeptember végétől október közepéig mind megjött. Nemzetközi csomagszámom csak a fenti példához van (Sencsenből hozta a PostNL), talán az volt a leggyorsabb, de a többinél sem volt fennakadás.
Ha a Magyar Posta nyomkövetője szerint is az országban van a csomagod, akkor a postánál lehet érdeklődni. Ha olyan csomagszáma van, amit a Magyar Posta nem követ (nem nemzetközi ajánlott), akkor az sem biztos, hogy az országban van (itt nem szkennelik).
Az ebay felületen írsz neki, megmondja hogyan tudod visszafizetni...
Nekem volt olyan hogy vegyem meg újra, és a Messagage to sellerhez írjam hogy ne postázza, és volt olyan hogy adott paypal címet, oda kérte a pénzt
konkrétum :
Múlt év Novemberben a vámolás után 20 nap alatt ért Ferihegyről Fehérvára az árum Jelenleg épp még a posta honlapja sem megy. már 1 perce homokórázik erről ennyit Ez volt a száma : RF420574211SG Bővebben : http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9090368 (a 259 es hozzászólástól) A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2017
Nálam megy most néztem, nálad van a hiba...
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2017
Az ilyen témák nálam eddig 6-8 nap alatt megvoltak (országba érkezéstő kézbesítésig). Családon belül volt ennél több is, de az is két héten belül volt.
Persze voltak már 2 hónapon túl érkező csomagjaim is, de 7-8 nap alatt érkezők is (Kínából). Ezek a kivételek. Idén több jött az EU-n belülről, mint korábban összesen. Ezek a problémamentesek
Nekem volt olyan csomagom, ami május 17.-én ért az országba (tracking szerint) és július 6.-án sikerült kiszállítaniuk...
Jelelnleg is van több olyan szeptemberi rendelésem, ami még nem érkezett meg hozzám. Azt nem tudom, hogy ülnek-e rajta vagy már ellopták, remélem az előbbit.
KB 15 perc után nálam is működöt. Te 1 órával az észlelt hibát követően írtál.
Nálam most az október vége felé vásároltak jönnek. Két 25.-én vásárolt, 26.-án feladott csomag ma érkezett. Ezek is abszolút problémamentes áruk, a CN22 is valós adatokkal lett kitöltve (valós ár, nem ajándék).
Utóbbi megjegyzéseket csak azért, mert valami oka lehet annak, ha rajta ül egy csomagon (pontosabban: levélen) a posta. Pl. a kézbesítők leterheltségének ehhez semmi köze. A kézbesítés külön cég (leányvállalat), a helyi postától viszik házhoz a küldeményeket. A központok leterheltsége is kérdéses: ha így lenne, minden, nem elsőbbségi áru késne. Olyat el tudok képzelni, hogy az alaposabb ellenőrzésre és/vagy vámolásra félretett áruval nem bírnak el.
Nekem az október 10.-én vásároltak közül már jött meg 3, másik 3 még a csőben van.
A szeptemberiek közül viszont egy csomó nem jött még meg, 12. és 27.-e között rendeltek, 7 különböző rendelés különböző eladóktól, eladónként 1-3 dodós tételek. Másik 8 szeptemberi tétel már megjött, ezek nem. És de, a postás hozza ki, már ha egyáltalán hajlandó kihozni, és nem csak egy értesítést hoz hogy menjek érte be én a postára. Ez nem az mpl.
Október végéről még 8db. úton van, azokat 25.-29.-én vásároltam. A szeptember közepén (17.-19.) vásároltak mind megjöttek október első felében. Ezek amolyan "watch list" takarítások voltak. Vagy megveszem, vagy törlöm a listáról.
A helyi postán, ablaknál ügyintéző a Magyar Posta Zrt. dolgozója. Aki ugyanott a küldeményeket szortírozza és házhoz kihordja, a Posta Kézbesítő Kft. dolgozója. Egy hivatalban dolgoznak, nálunk, faluban egy helyiségben is, de 2013 óta semmi közük egymás munkájához.
Hát engem nem nagyon érdekel, hogy hogyan szervezik szét n+1 cégre magukat, ez _a_ posta és pont. Legalábbis számomra.
Tehát én tartom a csúcsot, a szinte napra pontosan 1év ( azaz egy év! ) alatt megérkezett csomaggal. Tartalmazott 10db 16x2 LCD kijelzőt.
Sziasztok!
Szerintetek ez a PIC használható lenne? Elég olcsó. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2017
Rossz félvezetőt is kaptam már, de többségében jók voltak. Egy fettel jártam úgy, az eredeti helyére berakva, tönkrement. Mérés szerint pontosan a határadatokat tudta, de azt voltra. A másik esetben két azonos egy helyről származó dióda közül az egyik átvezetett, a másik már egy éve gond nélkül viszi a TV-t.A többivel nem volt bajom, és azok vannak (nagy) többségben.
Ne felejtsd el, hogy kvarc kell még hozzá. Gyakorlatilag elavult típus, amit a nagyszámú elkészült panel tart életben.
Az áramkör meg van hozzá ahova beépíteni szeretném, de az itthoni oldalakon kb. 3000 Ft -ért árulják. Persze, tudom az boltból való és viszonylag azonnal megvásárolható sokat nem kell rá várni. Azért gyanús, az ára meg vonzó.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2017
Ha nem valami extra dolog, szinte bármelyik fiatalabb 28 lábú 16F - 18F PIC-kel helyettesíthető. A gond az, hogy a programot kb. újra kell írni.
Szia!
Nyugodtan rendeld meg, én is ilyet használok, semmi baj nincs vele.
Sziasztok,
Először rendeltem E-bayről, eddig az Aliexpress-t használtam. Egy elektronikai alkatrész csomagot vártam, kb. 4.000 Ft értékben. Azonban friss vásárlóként belefutottam egy olyan eladóba, akinek napról-napra nőnek a negatív értékelései (tegnap még 220 db, ma ma 280 db van neki). Írtam neki üzenetet, nyitottam egy requestet, egyszer adott az eladó egy kitérő választ, de úgy tűnik, azóta letiltották a profilját. A requestnél most az alábbi olvasható: "If you don't hear back by Nov. 16, or if there's a problem, you can ask us to step in and help on that day." Gyakorlatilag bármit továbblépni csak 16.-a után tudok, vagy van lehetőségem korábban is valamelyik menüponton keresztül az E-baytől visszatérítést kérni? Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |