Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Potyo: köszi! Trudnai, ez valóban leegyszerűsíti a folyamatot, azt hiszem tényleg ez lesz a legoptimálisabb, neked is köszönöm!
A maszkolás nem jutott eszembe. Pedig gondolkoztam a bitek kinullázásán más módszerrel, de ebből is látszik van még mit tanulnom.
A működéshez nem csak az a feltétel, hogy inkrementálás történjen, hanem az is, hogy az "ertek" kezdő értéke kisebb legyen, mint b'00001010', hacsak nem elfogadható, hogy túlcsordul az egész bájt, mielőtt felveszi a négy bit az állapotot. Amúgy ötletes!
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Adott egy PIC16F870-I/SP típusú eeprom, ami tárol egy 6 számjegyű kódot. Hogyan lehet ezt kiolvasni belőle, vagy másra átírni? Előre is köszi a segítséget
Ha nincs rajta vedelem beallitva, akkor PIC programozoval, ha van rajta akkor gyakorlatilag sehogy.
Ha védelem van rajta, akkor kiolvasni sem lehet?
Ha vedelem van rajta akkor kiolvasni nem lehet, viszont le lehet torolni... Tul egyszeru lenne kulonben egy elektronikai kapcsolast masolni...
Idézet: „Adott egy PIC16F870-I/SP típusú eeprom” Még esetleg annyit ehhez, hogy ez nem eeprom, hanem egy 8bites PIC (mikrovezérlő). De ez amúgy lényegtelen a probléma szempontjából, mármint, hogy a kódvédelmet nem lehet kikerülni.
Hali mindenki!
Bocs, hogy ide írok de megtudná mondani valaki mi a külömbség ezek között a PIC-ek között? 16F877-04/P 16F877-04/L 16F877-04/PQ 16F877-04/PT Angolul nem tudok igy az adatlap se segített! Előre is köszönöm a segítséget!
A tokozásuk.
Köszi!!!!!!!!!!!!!
A kérdés az lenne, hogy a mellékelt rajzon ez milyen 8MHz es quartz ? Nem kéne mellé kondi ? Mert én bekötöttem így, de nem rezgett be.
De kéne oda a kondenzátor. Nekem volt már hogy berezgett anélkül is, de ha hozzáértem, akkor leállt.
Nemis értem, hogy mernek egyáltalán felrakni hiányos áramköröket. Erről a tápszűrő kerámia kondenzátorok is hiányoznak.
Sziasztok!
Valahol egyszer láttam egy ötletes kis segédprogit, aminek a segítségével roppant egyszerűen lehetett timer interruptot számítani. Csak be kellet pöttyinteni, hogy melyik timer, milyen időnként akarjuk a megszakítást, ez pedig visszaadta, hogy a regisztereket milyen értékekkel kell feltölteni. Nem tudtok valahol ilyent?
Itt készítette valaki, egy excel tábla volt, ha jól emlékszem(én is excelben szoktam az ilyesmit alkalmanként kiszámolni). Vissza kéne keresned, hacsak valaki nem teszi ezt meg helyetted...
Összeraktem egy kis ledvillogtató áramkört PIC16F628A val.
4MH kvarc 2x22p kondi, ami müködik is rendesen. A gond az hogy 3V-ról szeretném müködtetni, de ha 4.1 volt alá esik a feszültség akkor már nem müködik tovább. A PIC adatlapja szerint lehet 3V-5.5V ig lehet a táp , nem értem hogy mért nem müködik 4.1V allatt.
Most csak veletlen futottam bele ebbe a kodba, de ez meg egy utasitassal rovidebb, mint az en valtozatom, azonkivul nemcsak inkrementalaskor mukodik:
Namost ha inkrementalaskor kell akkor nyilvanvalo az alabbi egyszeru modositas:
A belso oscillatoraval le tudsz menni 3V-ra? Nincs bekapcsolva BOR a configok kozott?
Azért nem működik, mert valószínüleg be van kapcsolva a BOR(Brown Out Reset) funkció. ez egy bizonyos fesz alatt resetet ad a mikrovezérlőnek. A program beégetésénél kapcsold ki ezt a funkciót.
Nem excel táblára emlékszem, bár az is teljesen jó lenne!
Ebben a topicban keressem?
Az skpdc nem egy utasításnak fordítódik! Ennyi erővel egy sorban is megoldom, csak van mögötte egy macro!
Ha jól emlékszem, akkor igen, itt volt belinkelve. Valaki nem emlékszik ki követte el?
Az SKPDC az egy utasításnak fordítódik: BTFSS STATUS, DC
A BDC és a BNDC fordítódik BTFSC/BTFSS+GOTO-ra.
De, egy utasítás, egy statusbit szerinti btfss (MPLAB help):
Mnemonic Description Equivalent Operation(s) Status SKPDC Skip on Digit Carry BTFSS 3,1 -
Azt hiszem megtaláltam:
(#163055) benjami Erre gondoltál? Mert én nem teljesen....
Igaz...
Ettől függetlenül és pont ezért útálom az ilyen makrókat, még ha az MPLAB támogatja is. De ez mindegy...
Igen. Nem emlékeztem, hogy csak a Timer0-ra volt meg. De ennek alapján kiegészítheted a többi Timerre is. Nem nagy dolog, csak idő...
Mivel kicsit félrevezettelek, ezért rákerestem neked a neten a PIC Timer calculator kulcsszóval.
Az első találat: PIC TIMER Clac De van több is, csak nem néztem végig...
Na ez tök jó!
Online code generáló Timer calc (Az nem baj, hogy C-ben generál, a lényeget kiszámolja, amit fel lehet használni bármilyen nyelvben...) |
Bejelentkezés
Hirdetés |