Fórum témák
» Több friss téma |
Szia !
A reflektor bemeneténél a sorkapocsban, tegyél párhuzamosan (fázis-nulla) egy 180 K 0.5 W ellenállást és minden ok.
Legyen inkább 1 W-os (átütési szilárdság).
Jól kötöttem be
![]()
Érdekes, mert ha levan kötve a Test és a nulla,Közvetlen a lámpa után, akkor is ugyan úgy ég halványan
![]()
Több sor is van, és egyformán halványan világít az egész
![]()
Igen, de a fázis jelen van valamilyen szinten és ez elég, hogy derengjen a led. Amelyik led reflektor vagy led izzó komolyabb táppal van készítve az ezt a jelenséget nem produkálja.
Nem tudom, Gondolom olcsó kínai mocsok, Viszont fényereje hibátlan
![]()
Ebben a fajtában nincsen táp. Korábban tettem már föl képet. Egyenirányító híd, pici kondi. Puffer nincs. Kettő soronként pár ellenállás és meghajtó IC. Ennyi.
![]() Bármilyen légköri zavart össze tud szedni, ha olyan a vezetékezése. Ha kábel vagy csőben fut, akkor meg a kapacitív csatolás. Az tény, hogy a fényhasznosítása meghaladja a tápegységes változatokét. És nem csak annyival, amennyivel jobb a hatásfoka a kieső táp miatt. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2017
Igen nem akartam mondani, de ezek a tápok ezt csinálják 1-dióda meg 2-kondi odaragasztva a reflektor belsejébe, és a ledek túl is vannak feszítve.
Bocsi, de én "tápnak" nevezem, de igazad van, megközelítően sem az.
Ez egy 50 W-os. Kellett totózni egy darabig, hogy a 4 db (X db) IC együttműködjön és ne durranjanak a LED-ek.
Ezek ugyanúgy villognak 100 Hz-cel, mint a fénycsövek. Amikben áramgenerátoros DC táp van, azok legalább nem villognak. Mint ahogy a mai elektronikus előtétes fénycsövek sem.
Sziasztok!
Ilyen 5060-as meleg fehér fényű LED-ből tud valaki egy diódásat? Ha csupán 40mA-t tud, az sem baj, legfeljebb annyival lesz ugyanis meghajtva. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2017
Szerintem ebből nincs egy diódás fajta, ebben csak három van, meg az 5050 -esben is.
Egy diódás a vékonyabb fajták pl.: 2835, 3014, 3030, 3528, 4014, 5630, 5730 stb több nem jut eszembe hirtelen...
A gyári LED egy 40mA-rel meghajtott, hideg vagy semleges fehér fényű egy diódás darab, a típusa viszont nem ismert, csak a mérete. Jó lenne, ha minden maradna is így, csak a színe változna meg. Egyelőre a linkelt, háromdiódással lett pótolva, sajnos ez diódánként legfeljebb csak 20mA-t bír.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2017
Tegyél be 5630 -at, annak 150mA a plafonja...
Ahogy elnézem, félő hogy nem fog beférni, nem tudom hogy a műanyag keret amin a tokozás átbújik, erre is rá fog-e menni, de még a forrpadok is tulajdonképpen a tokozás alatt találhatóak.
Sziasztok!
Van a ház körül pár LED refi. Az egyik 50W-os nemrég elkezdett úgy villogni mint egy stroboszkóp. Még nem szedtem szét. Valaki találokozz már ilyennel? Érdemes a javításával foglalkozni?
1db nagy LED van benne, nem sok kicsi. Akkor valószinüleg az a baja?
Az "egy nagy" COB-LED-ben is 5x10 darab "kicsi" LED chip van... Bővebben: Link
Persze, hogy a power LED-et kell cserélni...ha 100W-osat teszel a mostani 50W-os helyére, akkor nagyon sokáig fog működni.
Persze kérdéses, hogy sérülésmentesen szét tudod-e majd szedni a lámpatestet...
Ellenállásal is világít, csak most kapcsoláskor nem világít csak halványan, más tippek?
Sziasztok!
De jó ez a téma. Már LED "izzókat" használok kb. két éve. Eddig egy V-tack adta fel a harcot gari vége előtt. Igen olvasgatom, túl van hajtva egyik másik. De honnan tudom melyik a jó? Milyet érdemes venni? Aminek már "neve van" (pl. Philips, Osram,...), az már jó lehet? Vagy itt is igaz, hogy már nem tartósságra készítünk semmit elv. Kérdem azért is most, mert agyalok egy ideje LED refin. 150-es nem kell, de egy 30, 50W-os már jó lehet? Kici, gagyi kínainak tűnnek számomra. Ja és nem vagyok villanyszerelő! Azon kívül hogy konnektort-, kapcsolót cserélek, lámpát bekötök. 12V elektronikázom inkább. Tehát az sem világos, melyik LED-es kütyühöz kellenek azok a külön tápok amiket itt olvasgatok a topic-ban. Köszi előre is! ![]() Idézet: „mert agyalok egy ideje LED refin. 150-es nem kell, de egy 30, 50W-os már jó lehet? Kici, gagyi kínainak tűnnek számomra.” Ha még érteném mit is kérdezel, akkor lehet, hogy lenne válasz is.... ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |