Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   465 / 581
(#) Orbán József hozzászólása Nov 28, 2017 /

Nagyon köszönet a sok jótanácsért, szükségem is van rá.
A napokban kibontom a belsejét és alaposan körüljárom a szerkezetet.
Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű, de vannak támpontok Tőletek, amikért hálás vagyok, magamtól tizedrésze se biztos, hogy eszembe jutna!
(#) Csillagnyee válasza feketek hozzászólására (») Nov 29, 2017 /

Szia! Köszönöm szépen, és "antiktelefon" fórumtársnak is a segítséget!
(#) Csillagnyee válasza antiktelefon hozzászólására (») Nov 29, 2017 /

Neked is inkább külön köszönöm segítséged, akkor biztosan eljut hozzád.
Kerestem a neten, az elektrotanyán pedig a link hiányzik nekem. Mintha becsapós oldal lenne.
Amúgy azt esetleg nem tudod, hogy miként nézhetett ki egy ilyen akkupakk?
Illetve milyen paraméterekkel bírhatott?
Csak a hevederek maradtak utána, illetve a banándugós textilbevonatos vezetékek.
(#) _BiG_ válasza Csillagnyee hozzászólására (») Nov 29, 2017 /

Az Elektrotanyán meg kell várni a linket. A This file is downloadable free of charge: ...processing... sor fog megváltozni linkké, mintegy fél perc után. Türelem
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2017
(#) Csillagnyee válasza _BiG_ hozzászólására (») Nov 29, 2017 /

Ezt írta nekem is, de ezek szerint nem vártam eleget..
Türelem linket terem
(#) feketek hozzászólása Dec 4, 2017 / 1

Üdvözlet mindenkinek!
Tudom, hogy nem kapcsolódik szorosan a témához de mivel elég retro és nem is 100%-os, ezért itt (is) megkérdezem, hogy ismeri valaki ezt a pici (tenyérnyi méretű) csodát?
(#) Janó bácsi hozzászólása Dec 9, 2017 / 6

Üdv mindenkinek. Nagy itt a csönd, hát írok egy apróságról. Valami koszos padlásról került elő ez a kis detektoros rádió. nekiálltam kicsit rendbeszedni. Először szétdobtam az egészet, nem volt nagy munka. A doboza eléggé szétszáradt, el is áll néhol, ezért azt ragasztottam meg elsőre, és a hiányzó részeket pótoltam "folyékony fa" anyaggal. Az előlapot szintén. Amíg szárad nekiálltam új tekercset készíteni. Ehhez előbb kellett csinálni egy kis szerszámot, plexiből, meg rézlemezkékből. Igazi méhsejt lett, 80 menet, 50-nél leágazással. Le lett lakkozva, az is most szárad.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Dec 9, 2017 / 6

Folytatom. Mig az alkatrészek száradnak, szétszedtem a kristály detektort, és kitisztítottam, lecsiszoltam, illetve kicseréltem a rugó érintkezőjét. Ha megszárad a doboz, és le tudom csiszolni, akkor újra pácolom, meg lelakkozom. Utána lehet majd összeépíteni.
(#) MiRkoczkii hozzászólása Dec 9, 2017 /

Üdv.
Nem tudom ez-e a legalkalmasabb topik erre a témára, de ez áll ehhez a problémához legközelebb. A minap történt hogy az R646 U "Velence" típusú rádióm tönkrement. A probléma a hálózati trafónál van, vagyis inkább minden jel erre utal. Működés közbe halottam egy kis pukkanást aztán leállt a készülék, mikor megnéztem találtam egy kiégett biztosítékot és egy tönkrement REMIX kondit az egyenirányítócsőnél. Ezekből kifolyólag szeretném megtudni a trafójának a szekunder feszültségeit.
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) krapulax6 hozzászólása Dec 9, 2017 /

Üdv mindenkinek.
bolgár type m10-es rádión szeretném kicserélni a hangszórót takaró selymet,szövetet.
Sajnos nem tudom kimosni sehogy sem a hangszóró nyomát..

Bővebben: Link

Honnan lehetne szerezni közel hasonlót?
(#) MiRkoczkii válasza krapulax6 hozzászólására (») Dec 9, 2017 /

Esetleg szabászati anyagokat vagy szöveteket forgalmazó boltokban/webáruházakban.
(#) granpa válasza MiRkoczkii hozzászólására (») Dec 9, 2017 /

Írd be a típust a "kugli"-ba, ott megtalálod az adatokat, de 240-(250) V anód, mivel 215 V megy a kimenőre. Fűtés csőfüggő (A vagy E), de minden adat kiolvasható.
(#) feketek válasza MiRkoczkii hozzászólására (») Dec 9, 2017 /

Szia,
Látatlanban talán a hálózati trafó primer körében lévő kondi mehetett tönkre, ami miatt elpukkant a biztosíték. Cseréld ki a kondit valami 1000V körüli 4,7nF-os kerámiára és próbáld a biztosítékcsere után éleszteni a vasat. Először vedd ki az egyenirányító csövet, úgy kapcsold be és mérj feszültségeket is!
K
(#) MiRkoczkii válasza granpa hozzászólására (») Dec 9, 2017 /

Az a baj, hogy találtam hozzá kapcsolási rajzot, de sajna ott minden adatot leírnak csak az anód feszültséget nem.

http://www.radiomuzeum.hu/images/sm/r646u.pdf
(#) MiRkoczkii válasza feketek hozzászólására (») Dec 9, 2017 /

Oké, megpróbálom
(#) antiktelefon válasza MiRkoczkii hozzászólására (») Dec 9, 2017 /

Keresd meg itt, nem biztos, hogy meglesz, de hátha.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2017
(#) Janó bácsi válasza MiRkoczkii hozzászólására (») Dec 9, 2017 /

Velence trafó sec: 2X240V anód, 6.3V csőfűtés + 6.3V egyencső fűtés
(#) zolika60 válasza krapulax6 hozzászólására (») Dec 9, 2017 /

Anyagos boltokban, de turkálóban is előfordulhat olyan terítő, vagy függöny ami megfelelhet a célnak.
(#) MiRkoczkii válasza Janó bácsi hozzászólására (») Dec 9, 2017 /

Köszönöm
(#) krapulax6 válasza MiRkoczkii hozzászólására (») Dec 9, 2017 / 1

Köszönöm.
(#) krapulax6 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 9, 2017 /

Szoktam jarni turiba... Szetnezek legkozelebb.
Koszi a tippet.
(#) Csabika02 hozzászólása Dec 10, 2017 /

Sziasztok. Van egy orion nárcisz tv-m . A kép függöleges és és vízszits írányba nagyon el van mozdulva eddig szemre probálm beállítani. Nincs valami módszer amivel tökéletesen beállítható a kép?
(#) gerenk hozzászólása Dec 10, 2017 /

Sziasztok!
GANZUNIV 3 műszerem hátlapja fontos információkat mutatna ha nem lenne erősen megkopva.
Szeretném kinyomtatni és ráragasztani majd öntapadós átlátszó fóliával a további sérülésektől megvédeni. Szükségem lenne egy szkennelt képre ami a hátlapról készült. Ha tudnátok küldeni megköszönném.
(#) gcsabee válasza gerenk hozzászólására (») Dec 10, 2017 / 2

Szia! Ez megfelel?
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Dec 10, 2017 / 5

Folyt: Készen vagyok a kis detektorossal, szépen veszi a helyi adót, illetve éjjel, pár külföldi állomás is bejött nyomokban. Kb 30m magasantenna, meg jó föld kell hozzá. A többi a képeken.
(#) gerenk válasza gcsabee hozzászólására (») Dec 10, 2017 /

Szia! Köszönöm fáradozásod, attól sokkal jobb mint ami most van, szkennelt kép kellene mert itt a kép felső része sötétebb mint az alja. Ha nem lesz más ebből próbálok meg valamit kihozni.
(#) gkari válasza gerenk hozzászólására (») Dec 10, 2017 /

A "Radiomuseum.hu"-n megtalálod PDF-ben.
(#) _BiG_ válasza gerenk hozzászólására (») Dec 10, 2017 / 1

Beszkenneltem, de ronda. Sajnos az enyém elég karcos, meg félórát mostam higítóval, hogy ne legyen koszos.
Felteszem ide kisebb méretben, mert a szkennelt és kicsit javított (középtónus, kontraszt) verzió 9 Mega, jpg-ben, azt csak szétdarabolva tudnám felrakni.
Te viszont képszerkesztővel kijavíthatod pontról-pontra, ahogy jólesik.

Nézd meg, és mondd meg, kell-e a nagyobb, vagy elég ez is, illetve nem jó, mert csúnya.
(#) granpa válasza Janó bácsi hozzászólására (») Dec 10, 2017 /

A kosárfenék tekercs különösen tetszik! Már a minap is tetszett, csak vártam egy kicsit.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2017
(#) gerenk válasza _BiG_ hozzászólására (») Dec 10, 2017 /

Szia!
Nagyon köszönöm hogy beszkennelted, konvertáltam 2 színbe úgy eltünik a szürkeség kicsit romlik a minőség de majd meglátom ha kinyomtatom melyik lesz jobb.
Nagyon nem javítgatom így is mérföldekkel jobb mint ami nekem most fent van.
Következő: »»   465 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem