Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Nagyon köszönet a sok jótanácsért, szükségem is van rá.
A napokban kibontom a belsejét és alaposan körüljárom a szerkezetet. Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű, de vannak támpontok Tőletek, amikért hálás vagyok, magamtól tizedrésze se biztos, hogy eszembe jutna!
Szia! Köszönöm szépen, és "antiktelefon" fórumtársnak is a segítséget!
Neked is inkább külön köszönöm segítséged, akkor biztosan eljut hozzád.
Kerestem a neten, az elektrotanyán pedig a link hiányzik nekem. Mintha becsapós oldal lenne. Amúgy azt esetleg nem tudod, hogy miként nézhetett ki egy ilyen akkupakk? Illetve milyen paraméterekkel bírhatott? Csak a hevederek maradtak utána, illetve a banándugós textilbevonatos vezetékek.
Az Elektrotanyán meg kell várni a linket. A This file is downloadable free of charge: ...processing... sor fog megváltozni linkké, mintegy fél perc után. Türelem
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2017
Ezt írta nekem is, de ezek szerint nem vártam eleget..
Türelem linket terem
Üdvözlet mindenkinek!
Tudom, hogy nem kapcsolódik szorosan a témához de mivel elég retro és nem is 100%-os, ezért itt (is) megkérdezem, hogy ismeri valaki ezt a pici (tenyérnyi méretű) csodát?
Üdv mindenkinek. Nagy itt a csönd, hát írok egy apróságról. Valami koszos padlásról került elő ez a kis detektoros rádió. nekiálltam kicsit rendbeszedni. Először szétdobtam az egészet, nem volt nagy munka. A doboza eléggé szétszáradt, el is áll néhol, ezért azt ragasztottam meg elsőre, és a hiányzó részeket pótoltam "folyékony fa" anyaggal. Az előlapot szintén. Amíg szárad nekiálltam új tekercset készíteni. Ehhez előbb kellett csinálni egy kis szerszámot, plexiből, meg rézlemezkékből. Igazi méhsejt lett, 80 menet, 50-nél leágazással. Le lett lakkozva, az is most szárad.
Folytatom. Mig az alkatrészek száradnak, szétszedtem a kristály detektort, és kitisztítottam, lecsiszoltam, illetve kicseréltem a rugó érintkezőjét. Ha megszárad a doboz, és le tudom csiszolni, akkor újra pácolom, meg lelakkozom. Utána lehet majd összeépíteni.
Üdv.
Nem tudom ez-e a legalkalmasabb topik erre a témára, de ez áll ehhez a problémához legközelebb. A minap történt hogy az R646 U "Velence" típusú rádióm tönkrement. A probléma a hálózati trafónál van, vagyis inkább minden jel erre utal. Működés közbe halottam egy kis pukkanást aztán leállt a készülék, mikor megnéztem találtam egy kiégett biztosítékot és egy tönkrement REMIX kondit az egyenirányítócsőnél. Ezekből kifolyólag szeretném megtudni a trafójának a szekunder feszültségeit. A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek.
bolgár type m10-es rádión szeretném kicserélni a hangszórót takaró selymet,szövetet. Sajnos nem tudom kimosni sehogy sem a hangszóró nyomát.. Bővebben: Link Honnan lehetne szerezni közel hasonlót?
Esetleg szabászati anyagokat vagy szöveteket forgalmazó boltokban/webáruházakban.
Írd be a típust a "kugli"-ba, ott megtalálod az adatokat, de 240-(250) V anód, mivel 215 V megy a kimenőre. Fűtés csőfüggő (A vagy E), de minden adat kiolvasható.
Szia,
Látatlanban talán a hálózati trafó primer körében lévő kondi mehetett tönkre, ami miatt elpukkant a biztosíték. Cseréld ki a kondit valami 1000V körüli 4,7nF-os kerámiára és próbáld a biztosítékcsere után éleszteni a vasat. Először vedd ki az egyenirányító csövet, úgy kapcsold be és mérj feszültségeket is! K
Az a baj, hogy találtam hozzá kapcsolási rajzot, de sajna ott minden adatot leírnak csak az anód feszültséget nem.
http://www.radiomuzeum.hu/images/sm/r646u.pdf
Oké, megpróbálom
Keresd meg itt, nem biztos, hogy meglesz, de hátha.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2017
Velence trafó sec: 2X240V anód, 6.3V csőfűtés + 6.3V egyencső fűtés
Anyagos boltokban, de turkálóban is előfordulhat olyan terítő, vagy függöny ami megfelelhet a célnak.
Köszönöm
Köszönöm.
Szoktam jarni turiba... Szetnezek legkozelebb.
Koszi a tippet.
Sziasztok. Van egy orion nárcisz tv-m . A kép függöleges és és vízszits írányba nagyon el van mozdulva eddig szemre probálm beállítani. Nincs valami módszer amivel tökéletesen beállítható a kép?
Sziasztok!
GANZUNIV 3 műszerem hátlapja fontos információkat mutatna ha nem lenne erősen megkopva. Szeretném kinyomtatni és ráragasztani majd öntapadós átlátszó fóliával a további sérülésektől megvédeni. Szükségem lenne egy szkennelt képre ami a hátlapról készült. Ha tudnátok küldeni megköszönném.
Folyt: Készen vagyok a kis detektorossal, szépen veszi a helyi adót, illetve éjjel, pár külföldi állomás is bejött nyomokban. Kb 30m magasantenna, meg jó föld kell hozzá. A többi a képeken.
Szia! Köszönöm fáradozásod, attól sokkal jobb mint ami most van, szkennelt kép kellene mert itt a kép felső része sötétebb mint az alja. Ha nem lesz más ebből próbálok meg valamit kihozni.
Beszkenneltem, de ronda. Sajnos az enyém elég karcos, meg félórát mostam higítóval, hogy ne legyen koszos.
Felteszem ide kisebb méretben, mert a szkennelt és kicsit javított (középtónus, kontraszt) verzió 9 Mega, jpg-ben, azt csak szétdarabolva tudnám felrakni. Te viszont képszerkesztővel kijavíthatod pontról-pontra, ahogy jólesik. Nézd meg, és mondd meg, kell-e a nagyobb, vagy elég ez is, illetve nem jó, mert csúnya.
A kosárfenék tekercs különösen tetszik! Már a minap is tetszett, csak vártam egy kicsit.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |